Volkswagen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igen... Design szempontjából tényleg jók az olaszok, de ez például az Alfa esetében már nem mindig párosul hozzá mérhetõ mûszaki tartalommal... A német kocsik meg mûszaki téren voltak erõsebbek régebben, de ez most is érvényes szerintem. Ennek ellenére kénytelenek õk is egyre "trendibb" formatervekkel elõrukkolni, különben lemaradnak.
Nagyon precízen megoldották azt a dolgot,hogy a tömött gép is ugyanúgy menjen mint ha nem lenne tömve.Szóval az ideális max terhelésre gondolok nem pedig 3 tehénre 😊
Egy busz is nézhet ki jól 😊

😄
Én is kicsit meguntam.
Egy idõben izgi volt, hogy mindenki azt mondt, hogy csúnya, én meg élveztem.
De ezeket az olasz designokat nagyon hamar meg lehet unni. Kivételt képez persze 1-2 Alfa, Ferrari, Maserati, azok nem rosszak 😄

Avanti Roma!

Kikérem magamnak az ilyen jellegû provokációt 😄
Harly18
Kanyarodjunk vissza a Caddy-khez 😄

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Nem tudom milyen ok motiválja azt az elvetemült mérnököt aki egy nagy szappan-t tervezett multipla néven.
De most komolyan hasonlítsd össze a caddy-t a multipla-val!!!
Megérted mirõl beszélek. Semmi extra nincs a kocsiban mégis valamiért jár a szemed rajta.
Hát az olaszok gyakran provokálnak a designnal. Szerintem szándékosan.

Avanti Roma!

Ha valakinek van olyan tapasztalata hogy megtömve utazott már vele. Mennyire lesz lomhább mint üresen?
A Fiat Multipla-t kár is volt elõhozni... Életemben nem láttam még ilyen ronda autót. Egyértelmû, hogy ha választani kellene, akkor a Caddy-re szavaznék! És nem csak a kinézete miatt, szerintem mûszakilag is magasabban van. Mégiscsak német minõség... 😊
Azok közül amit leírtál tényleg a Caddyt érdemes választani. Mi egy régebbi Megane-t készülünk lecserélni és hát nem igazán nõtt a szívünk a francia autóipart terméke.
Betojok ezeken a bogarakon.Nagyon szépek még ennyi idõ után is😊
De visszakanyarodva a caddy-hez.Azt se rontották el. Oké,hogy haszonkocsi de ez már nem jutna eszembe. Eléggé szép a formatervezése ahhoz képest,hogy családi kocsi. Nem sok családi járgányra tudom rámondani,hogy szép. De ez kimondottan.
Most így hirtelen eszembe jutott a Fiat multipla....pfffff...az milyen ronda a caddy-hez képest 😄
cenobite
Mehikó? 😊

gamertag: kenobita

Én a japánokat sem bírom. Csak a német.

Avanti Roma!

Harly18
Ez pedig 2.600.000 Ft (persze átszámolva dolláról)

Harly18
Csal úgy...Úgy nézzétek, hogy kb 2.200.000 Ft-ba kerül...

Harly18
Valamennyire kapcsolódik a témához 😊 Ez is mutatja, hogy a VW nagyon ott van a haszongépjármûveivel a toppon. A Caddy sem kivétel ez alól...

Harly18
Elsõ a Volkswagen California

Döntöttek a legnagyobb európai lakóautó-magazin, a „Promobil” olvasói: a Volkswagen California nyerte el „Az Év Lakóautója 2009" elismerést. A Volkswagen California elsõsorban a legkülönfélébb felszereltségi változatai rendkívül széles kínálatával vonzza vásárlóit, s így látta ezt a legnagyobb európai lakóautó-magazin, a „Promobil” 25.884 olvasója is. Az õ szavazataik alapján végzett ugyanis a California a „Kompakt kempingbuszok” kategóriájának elsõ helyén. A népszerû hannoveri lakóautó ezzel immár kilencedik alkalommal hódította el e nagytekintélyû díjat.

A California igen kedvelt modell, s választékában a palettán szereplõ California Beach változattól, a felnyitható tetõvel szerelt California Trendline kivitelen át, egészen a magasított tetejû California Comfortline csúcsmodellig, gyakorlatilag minden lakóautó-rajongó megtalálhatja testre szabott kempingmodelljét. Kétféle, egy négy- illetve egy öthengeres dízelmotor áll rendelkezésre, az egyes lépcsõk szerint 62 kW (84 LE) vagy 75 kW (102 LE), illetve 96 kW (130 LE) vagy 128 kW (174 LE) teljesítménnyel.

A sokoldalú California azonban nem csupán akár négy személy gördülõ otthonaként tehet jó szolgálatot, hanem a mindennapok tágas egyterûjeként is. Szekrényeivel, kétrózsás tûzhellyel, hûtõszekrénnyel, mosogatóval illetve két dupla ággyal a California a legjobb adottságokkal rendelkezik a színvonalas mobil lakókörnyezet megteremtéséhez.

nna ja, franciát én sem szívesen vennék
Francia autó akkor sem kéne, ha utánam dobnák! A németre és a japánra esküszöm....persze kinek a pap kinek a papné.
elnézést, rájöttem mit érthettünk itt félre: a sima Caddy alatt tényleg leprugós felfüggesztés egy cik szerint, de a Maxi Life valóban konfortosabb hátsófutómûvet kapott (nem laprugós, na így már egész értelmes választás
Ez igaz, így reklámozzák a konkurenciát is: Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee stb. (Ezek közül a Caddyt tartom a legjobb minõségûnek)

Avanti Roma!

a Caddyn nem laprugó van hátul...
"Elöl McPherson kerékfelfüggesztés kanyarstabilizátorral, hátul csatolt lengõkaros felfüggesztés tekercsrugókkal, lengéscsillapítókkal."

olvasd itt
igen az már a lovasszekerekben is volt....
viccet félretéve, ki kellene próbálni....
Nem tudom mi a bajotok a laprugóval..jól bevált technika... 😄
mondjuk lehet igazad van, végül is a kishaszongpjrmûs jelleg meghagyásához tényleg nem baj laprugós elképzelés, olcsóbb is így...
végül is elég meggyõzõ érvek állhatnak mellette
Szerintem már ki is nõtte magát, nem kell hozzá idõ, mivel a Caddy Maxit kifejezetten családi autóként reklámozzák: ez egy 7üléses változat, 3 sorral (a hátsók felhajthatóak, hogy nagyobb legyen a hely), bár haszongépjármûként is használhatod, ha ilyen ingerenciád támad.
na ja, mivel haszongépjármûbõl születet...
(mondjuk történetileg a caddy meg a golf, majd a polo alapjaira épült a kezdetekben)
úgy látszik idõvel családiautóvá növi ki magát
(személy - haszongépjrmû - családi)
Ami viszont érdekes, hogy a Caddy nem szerepel a VW személyautók honlapján, csak a haszonjármûvekén. (www.vwh.hu

Avanti Roma!

Hát igen, meghosszabbított tengelytáv (32 cm)... Meg plusz 15 cm a hátsó gyûrõdési zónához... Az azért máris nem csak szimpla bedobált ülések.

Nincs baj a Caddyvel, nem azért mondtam, amit mondtam.
De olyan elven mûködik, mint a személyautóvá (4-5 ülésessé és 4 ajtóssá) alakított pickup-ok.
Az ülések és a szállítható személyek számától függetlenül a technika igénytelenebb, mint a személyautóknál.
NAGYON FONTOS, hogy ez nem sértés akar lenni a részemrõl. Ez több pozitív dolgot is eredményez: olcsóbb lesz tõle az autó, strapabíróbb, de kevésbé komfortos és kevésbé sportos.

Nem ide tartozik, de ugyanez a helyzet az õskövület 1.4-es 80 LE-s VW motorral is. Sokan szídják, mert tényleg elavult, aránylag sokat fogyaszt és gyenge, de cserébe nagyon kiforrott és nagyon igénytelen.
Szinte garantáltan megbízhatóbb, mint azok az újabb fejlesztésû motorok, amelyeket jobban kihegyeztek. Ráadásul nem is turbós, ami szintén egy hibaforrással kevesebbet és hosszabb élettartamot jelent.

Avanti Roma!

na, kicsit utána néztem a vw oldalán, érdekes lehet ez a kishaszongépjármûbõl kialakított családi, a maxi life azért már valsz többet nyújt egy sima raktérbe szerelt ülésesnél...
Igazából a családi autó az a Touran vagy a Golf Plus, a Caddy valójában kishaszongépjármû, aminek a rakterébe üléseket szerelnek.

Avanti Roma!

Én nagy VW rajongó vagyok, de abban igaza van Bakos úrnak, hogy azért ennek nem olyan a felfüggesztése, mint egy Golfnak vagy más eredetileg is személyautónak szánt modellnek. Azért annál olcsóbb technológia.
Ettõl függetlenül azt gondolom, hogy 150-nél még bõven stabilnak kell lennie, ha nem is az alpesi szerpentineken.

Avanti Roma!

Egy teherautó futómûve nem sok hasonlóságot mutat szerintem egy családi autóéval. Azért a tonnák arányában is lényeges különbség van.

hát azért nálam még mindig rezeg a léc bakos Urat illetõen, de annyi biztos hogy a teherautó és haszongépjármû egyáltalán nem fedik egymást, teljesen más világ a kettõ. Teherautóban talán MAN-t vennék (bár mondom, én azt a világot nem annyira ismerem), haszongép+családi ötvözetben pedig Caddyt fogok (has összejön rá a cash)
szó sincs errõl, csak tudjátok sok a teherauótós tapasztalatom (persze ezek a caddytõl nagyobbak voltak), de hasonló futómû kialakítással
Ebben teljesen igazad van, gondolom bakosla Úr ahogyan te nevezted, valami konkurens fórumból esett be hozzánk.

A tapadás nem csak a felfüggesztésen múlik, bakos Úr, hanem még több más dolgon, amiket most nincs kedvem felsorolni. A biztonság is ott van a szeren, nem fog komoly bajod esni, ha eldobod a vasat (azért ne próbáld ki), és ha hátulról tolnak meg, akkor is védve vagy, meg még a harmadik sorban ülõk is.
Egy ekkora autó már nem nagyon szokott ugrálni az úton, súlya is van rendesen ami a földhöz nyomja, meg a felfüggesztése sem utolsó, már csak ha a VW minõségére gondolunk.

figyeljetek, hátul laprugós a felfüggesztése...
azt mondjátok így is elég jól tapad az úthoz 150nél?
ezt én is osztom, elhiheted, hogy stabil. Remélem nincs rendõr az olvasók között, de ha van se érdekel, én teszteltem a vasat (caddy Maxi life 1,9 TDI) 150-nel közúton, nem autópályán, és stabil volt a gép. Ha szkeptikus vagy, akkor vegyél egyet, vagy legalább próbáld ki😊
RATCUSTOM
pedig stabil 😄

cccc, 150? nem hiszem én, hogy eléggé stabil lenne ennél a tempónál. 😊
Egy szálloda biztos,, hogy kényelmesebb, de azért megnézném, h egy szállodával mikor száguldozol 150-nel.😄

Egy szálloda azért jobb 😄

Avanti Roma!

hát igen, cybervilágban élünk, az tuti. Tiszta mátrix az egész😊
Lehet, hogy kicsit alakítottak rajt, de ma már szerintem nem látsz olyan bemutatóképet, ami ne esett volna át egy alapos Photoshop "kúrán".
😊 T3 Westfalia Syncro biztos van feeling-je, csak mennyire használható a mindennapokban...
azért a caddy a sátorozáson kívül sok minden másra is jó
Igen, szerintem is egy kicsit photoshopos a kép, de azért elfogadnám a kicsikét. Ahogy kinéz és amennyit tud cserébe, szerintem egyáltalán nem drága ebben a kategóriában.