33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Nyiri #29721 Szerintetek mi történt a tegnapi ATR géppel? A videó alapján mintha elfogyott volna a sebesség és simán leesett. -
#29720 A tápegység helyett én biztos, hogy nagyobbat vennék...Ha csak magamból indulok ki, mindig többet akar az ember az FSX-től, ahhoz meg a procidat húzni kell...Oda meg határeset a 430Watt
Illetve a VGA memoria sávszél is nem túl tigris a maga 256bitjével.
Bár én kicsit mazohista vagyok ezen a téren, de én pl AMD vga-t vennék! Most jön ki pl a harmadik generációs R9 290 sorozat! A második generációt már 70-80 ezerért meg lehet venni! Az meg baromi jó ár értük! Lényeg, hogy ha nem akarod vizezni, akkor ne referencia hűtős legyen, mert attól megörülsz!
-
Tessitore22 #29719 Köszi a gyors választ! Azt megtudhatom, hogy mi az a néhány kompromisszum? Gyorsan kreáltam is egy másik gépet, ami picit drágább, bár eléggé változó volt az ára. Ez lenne: http://pcpartpicker.com/p/PyQqQ7 . Erről mi lenne a véleményetek? -
#29718 Na, mivel a szavazást nagyfokú érdektelenség kísérte, csak Maestro adott voksot, ezért az SFS fog elkészülni. Legalább viszonylag egyszerű festés. :) Utána egy kék cseh, majd az SFR, ha kitart még a lelkesedésem. :) -
#29717 Ez nagyon bonyolult kérdés, nem lehet kerek-perec megválaszolni.
Egyet tudok, AMD felejtős, Intel/Nvidia kombó! Az aláírásomban lévő konfiggal pl. elég kellemesen, viszonylag kevés kompromisszummal lehet simén játszani, még a komolyabb gépeket (PMDG/AS A320) is 25 FPS körül elvisz Ferihegyen 100% AI forgalommal. GA-ra meg tökéletes, max a Carenado HD gépei fekszik meg csöppet a gyomrát.
Amit linkeltél, bitang erős gép, csak AMD. Ugyan ilyen bikát nézz ki, csak Intel/Nvidia vonalon és akkor fullon nyomhatod az egészet. :) -
Tessitore22 #29716 Sziasztok! Én nem értek annyira a gépekhez. Összeraktam egyet virtuálisan, és a véleményeteket szeretném kérni, hogy miből rakhatnék bele erősebbet, más fajtát. Ha valami hülyeséget csináltam előre is elnézést kérek. Fő szempont, hogy az fsx-nek mi fekszik (úgy hallottam, hogy inkább AMD, de ezt se tudom pontosan). 1000 dolcsit szánnák rá max. Teljesen más konfig is érdekelne. Gépe ezen a linken: http://pcpartpicker.com/p/9c8Yqs Köszi előre is! -
#29715 Ugyan kérlek...! Ha annak néznélek, le sem állnék eszmét cserélni. :) -
#29714 Akkor fogunk a győztes oldalon állni, amikor az emberek, minden egyes ember rájön, hogy nem azok az emberek ott, a masik országban az ellenségek, hanem akik ellenük uszítanak. -
#29713 jaj :) hiányzik már a nyár;) -
#29712 én?!! nem olyan családbú származok én... nálunk aztán senki nem volt rest ,ha tudtuk valaki bújtat valakit.....
ne nézzé engem ilyen Shekély-homokpadi-alacsonyvízállású-felhasalós-aztánmotorbebukós-mádzsárnak
-
#29711 Azért érdekes volt az a Henry Ford nevezetű muki is..:)
arab világ is addig pattog , amíg tele nem lesz mindenkinek püntyürüje velük.. Putyinnak is egyre merevebb, ahogy zuhan a rubel...
bármi összejöhet
én csak azt kívánom, hogy végre egyszer legyünk már a győztes oldalon.. -
#29710 Egyébként ez a gondolatfonál csak a mainstream médiának a vernyákolása, ne szopd be! -
#29709 Igen, gáz ez az egész, ahogy van, nem véletlenül van ekkora feszkó a világban, mert ultragáz az, ahová sikerült eljutnia az emberiségnek.
Egyébként meg színház az egész világ, mert minden hatalom mögött ugyan azok a körök állnak, ugyan azok mozgatják a szálakat, ahogyan Hitler is a nyugati tőkések pénzéből háborúzott, ugyan azon körök pénzéből, akik a szövetségeseket is pénzelték. Az egyszeri emberek meg meghaltak. Most is ugyan az történik, a történelem ismétli önmagát. Nézd meg, válság -> feszültség -> háború. Akár régen: 33-tól válság -> feszültség (most tartunk itt) -> háború. Kísérteties a hasonlóság és félek a végkifejlet is ugyan az lesz, mert az embereket nagyon könnyű uszítani és mivel az emberek többségében buták, mint a tök, hát uszulnak is rendesen. Fel kellene ébredni végre az egyszerű embernek és megszűnni dróton rángatott marionettbábúnak lenni. Na, az lenne a változás, nem a keleti nyitás, vagy a mélyebb nyugati/atlantista elköteleződés. -
#29708 -
#29707 sztem egy probléma van ezzel az egész koncepcióval... lekéne venni előtte a "nyugati zubbonyt" a harcban álló katonáinknak, mert azért eléggé gáz az ahogy az ő általuk fizetett ruciban próbálunk a tuloldalon álló dühőnek az új ribanca lenni... (megen)
következetesség;)
-
#29706 Ill. még egy dolog és befejeztem: Nézz utána hány NATO, ill. hány orosz támaszpont van és hol, akkor egy kicsit talán körvonalazódnak az ok-okozati összefüggések. -
#29705 Nem ezzel van a probléma, hanem a kettő mércével. Hogy a tudatlan átlagember csak fújja a médiából kapott infók alapján, hogy pfejj, mocskos ruszkik, há' szuverén államokat fenyegetnek(!), közben pedig jóindulatúan megfeledkezik a szent nyugati oldalról, akik momentán a II. VH-ban városok (Drezda, Hamburg, Berlin, Tokió, stb...), civil(!) lakosság porig bombázása, ill. atombomba bevetése óta is folyamatosan, napjainkig a középkorba bombáznak vissza népeket, ill. zsákmányolnak ki a végtelenségig országokat. Nem álszent dolog ezek fényében az egy szem Krím miatt ennyire rinyálni?
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.02.04. 16:48:20 -
#29704 Sztem meggyőztél! a mocskos szovjetek szuverén államokat rohantak le... ezt már hálisten nem teszik (eszükbe se jutna) -
#29703 Egy dolgot nagyon fontos lenne látni a történelem során: sosem voltak a ruszkik ellenségeink. Úgy értem, ha érdekek mentén vizsgáljuk, akkor sosem. A II. vh utáni dolgoknak előzménye van, nem is kicsi, mégpedig, hogy mi üzentünk hadat nekik és nekik is mentünk a Don-nál. Persze a katonák kegyetlenkedései... Igen, tisztában vagyok vele. De ez a hosszú távú bosszúszomjas gyűlölet sehová sem vezet, mi értelme még mindig ezt számonkérni, min változtat a jövőre nézve? Valamint azzal sem árt számolni, hogy a szovjet nem egyenlő, nagyon nem az orosszal!
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.02.04. 16:37:59 -
#29702 az hogy "szürke" van csak, azzal totálisan egyetértek.. az meg hogy ki hova húúz.... az sztem értelmi, és vagy pénztárca kérdése (egyik rosszabb mint a másik)
én nem akartam idáig eljutni, hogy konkrétan magunkról beszéljünk... de ha már........ azért olyan "cuki" amikor egy valamelyik országban levő, valamelyik csatorna azt mondja: "mindig is jó volt a viszonyunk a ruszkikkal"
és vannak ámbörök akik miközben éppen a bablevest majszolják a tv előtt, majd kifordul a szájukból a kanál ezt hallva (majd aranyhal mondjára elfelejtik a körtefára felkergetett kulák anyjukat), ésaszondják: "Há Hja, uugyvah, örök barátcsáág"
szóval, a következetesség is előnyünk volt;)
offi
Utoljára szerkesztette: polluxware, 2015.02.04. 16:21:43 -
#29701 Meg kéne értenie az embereknek, hogy nincsenek oldalak, nincsen jó és rossz oldal. Amíg ez nem történik meg, addig az lesz, ami van és ami eddig is volt. De sajnos nem erre haladunk, sőt. Nézd meg az országot, kettészakadt. Vannak a fideszesek, meg az ellenzők, a keleti nyitás pártiak és a nyugatosok (ejj, milyen ismerős kifejezés...), EU pártiak, és szkeptikusok, nacionalisták és liberálisok. És gyülőli mind a másik oldalt. Eztán tedd hozzá az ősi, oszd meg és uralkodj elvét, és lassan körvonalazódik is a probléma. -
#29700 nyugodj meg! mi mindig a jó oldal mellett tesszük le a garast;)
ehhez nagyon értünk:))) -
#29699 Mondjuk én egészen más miatt, de ha megnyugtat, simán benne van, hogy láthatsz, amerre mennek a dolgok manapság, csak nem mindegy, hogy szemből, vagy hátulról fogod azt látni. :D -
#29698 speciell én is örülök neki.. úgyse láttam még T-80ast.. ;) -
#29697 Értem én az iróniát. ;)
Mindettől függetlenül, a magam részéről örülök neki, de hosszú lenne a miérteket kifejteni és itt nem is vág a témába. -
#29696 sztem nem kell sokáig sírni, mert rohamléptekkel száguldunk a kelet felé:) lesz itt kánaán hamarosan! ;) -
#29695 Na igen, gondolom ezek a gépek, főleg a keleti blokk fejlesztései még a benzin-para előtti időszakban készültek. Amikor még nem a nyomi filléreskedés számított, hanem a lényeg, a repülés. Nem csodálom, hogy csak a fanatikusok tartják. Az ebben a szomorú, hogy a pénz, mint entitás miatt egy csomó jó dologról kénytelen az emberiség lemondani, mert egyszerűen nem tudja megfizetni. Sokszor elgondolkodom, hogy ha nem lennének anyagi (pénz) korlátai a világnak, kutatásoknak, tudosóknak, ha nem azon múlnának az innovációk, hogy kapnak-e rá pénzt, akkor hol, merre tartana az emberiség? Ugyan ez igaz a reppenésre is. Ha nem lennének általunk, mint emberiség által kitalált, önmagunkat korlátozó dolgok, mint pénz, mennyire más lenne minden? Persze fejlődés lenne akkor is, ha nem azért kéne fejleszteni, hogy a nyomi gépek minél kevesebbet egyenek, de mégis, megmaradhatnának a régi, jó dolgok is az újak mellett, mert aki Zlinnel akar reppeni egy modern Piper helyett, tegye, aki meg modern technikára vágyik, reppen Cirrussal, meg GPS-el. De így... Ez nem fejlődés, nem innováció, hanem kényszer, olyan kényszer, amit az emberiség erőltet saját magára, gátolva ezzel saját fejlődését, kényszerpályára állítva az innovációt. Hülyék-e vagyunk? :D
De ez már nagyon filozófikus és nagyon messzire mutat. :)
(különben meg le a modern, nyugati csilli-villi csodákkal, éljen a régi, keleti technika! :D)
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.02.04. 10:37:24 -
#29694 Hát igen. A probléma az hogy ezek még a régmúlt rendszer termékei, leginkább csak annak a kornak a gyermekei érzik át e repülő fílingjét.
Ebből kifolyólag az üzemeltetése nem a mai pénztárcához lett igazítva, hanem ahhoz amikor még minden központilag lett intézve. E szellem még a mai napig él a Csehekben - legalábbis ami a bulletineket és az árakat illeti. Meglehetősen vastagon szokik fogni a ceruzájuk mikor kiállítják a számlát, tele a repcsi naptári idős alkatrésszel, sok bulletint csak a gyár végezhet el...szóval sok a buktató, így mára tényleg csak a fanatikusok tartanak Zlint. Mármint a hosszúorrút. A nyugati keszna pájpör teknikák és az új Lycominges Zlinek üzemeltetése természetesen már sokkal egyszerűbb és olcsóbb csak azt meg magyar ember nem fizeti meg. Mármint a Lycomingos Zlint. Van is egyetlen darab belőle az egész országban...lévén viszonylag új típus, fiatalok még a használt példányok is, ezért az áruk is magasabb mint a huszon-harminc éves hosszúorrúké. -
#29693 Oh je, ennek Örülök, mert tetszik rajta a logó, akkor rákerül. :)
Mondjuk ez a "már amíg volt olyan" kijelentés olyan lehangoló. Olvastam a sok történetet a Zlinekről és mindig olyan lehangoló a vége, hogy nem repül, nincsen lóvé rendbe tenni, ilyenek. Mint az SGK... Szomorú ez nagyon.
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.02.03. 20:12:02 -
#29692 Lezúzták igen, sajnos. Állítólag berotyogott a motor. A nem publik verzsön meg egész másról szól, ahogy az lenni szokott. :)
De, az a Puma logó már akkor is rajta volt, lévén a gép utolsó éveiben Jakabon szolgált, és ott volt divat rátenni ezt a matricát a Jakab-i Zlin kötelék gépeire. Már amíg volt olyan. -
#29691 Jól látom, hogy az SFS-t lezúzták? Meg ha jó a szemem (hö-hö...:D), egy pompás Puma repülőszázad logó kuksol a farkán. :) Bár az nem volt még rajta repképes állapotban, ha jól sejtem. No lehet Ő lesz, mert itt még komplett kabin-generált sem kell végezzek. :) -
#29690 Jesszusom, valóban. :) Pardon, ezt benéztem, nem is értem... Jó is, hogy mondod a dokit, mert be kell jelentkezzek. :D
Nekem is szimpi nagyon a festése, mert eléggé elüt a szokásostól, meg ahogy látom nem is olyan bonyolult. :) -
#29689 Kezdhetsz aggódni az orvosid miatt...ilyen szemmel... :D
Az SFN-ből csak egy van a másik amit te annak vélsz az az SFS és jelen pillanatban sajnos úszótalpakon ringatózik a Bócsai horgásztavon. :(
Számomra pedig különösen kedves repcsi mert az SFS volt életem első 142-ese amivel repültem... -
#29688 No, mivel kicsit rákattantam a festésekre, abból is leginkább a Zlinre (többek közt a kurva jó paintkit miatt is) és van néhány ötletem, szavazásra bocsátom a kérdést, hogy melyik legyen azokból, amiket kinéztem. Persze jöhetnek ezeken kívül is ötletek. :)
Tehát a jelöltek:
HA-SFR (csak az a zászló állna egyenesen...)
HA-SFN (ebből kettő is van, szerintem mindkettő szép)
HA-SFO
HA-SGM
OM-MNT (Bár őt már mintha valaki megcsinálta volna, de nem lelem sehol. )
0559 (az oldalszám mindegy, a kék a lényeg, de mintha őt is láttam volna már, utána nézek még.
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.02.03. 12:56:45 -
#29687 Ehun van e:
Zlin_Z142_RA-1958G -
#29686 Thx! :)
Amúgy késznek nyilvánítom. :) Biztos lehetne még mindenhol szépíteni, de mindig lehetne, sose lenne kész. :)))
-
#29685 Alapvetően amikor a pájlot úgy érzi hogy szüksége van rá, pl. olyan lesz hamarosan az időjárási helyzet, vagy felhőrepülést tervez. De egyes helyeken úgy oktatják hogy pl. útvonal repüléskor kötelezően mindig be kell kapcsolni. De ez oktató, repülőiskola, ország, földrész függő... :) -
#29684 De ha arretálva nem lehet beapcsolva, kiarretálva meg már be kell kapcsolva lennie, akkor kell egy köztes állapot, nem? -
#29683 De így van, csak ennyire nem mentem bele a részletekbe, gondoltam az tiszta sor... :))) -
#29682 Hö! Nem úgy van, hogy arretál ( rögzít ), giro felkapcsol, megvár míg felpörög (pár perc), aztán lehet kiarretálni, mert így lesz megfelelő helyzetben a műhori ?
berczy : szerintem repülési feladattól is függ, de pl. a műhorizontban lévő pörgettyűk nem a földfelszínhez képest tartják meg a forgási síkjukat, hanem a "világmindenséghez" képest. Tehát egy Dunakeszin beállított műhorizont tök máshogy fog állni Kuala Lumpurban, ezért ott megint arretálni kell.