Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na most húzott el felettünk Siófoknál, az egyik C-17. Saccra, nem volt magasabban 5000 lábnál! Szép erõs hangja volt. Haver említette a napokban, hogy Marcali magasságában is megszaporodtak az alacsonyan repülõ C-17-ek. Készül valami? Szóljatok ám, ha konzervet kell gyûjteni! 😄
</IRL>
Az egyik gépemen fent van az FSX, de át szeretném tenni a másikra. Az fõmappán kívül még mit kell átmásolni?
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Nem tudom, hogy láttátok-e már az Aerowings Procession Simulator (PSX10) 747-s típusú termékét, az Aerosoft honlapján vagy esetleg máshol?
Videó bemutató is van róla a YOU TUBE-N.
Elsõ pillantásra nagyon jónak tûnik, és ha jól értelmeztem minden mi a valóságban mûködik egy 747-n az itt teljes mértékben le van szimulálva, traffic forgalom is van, legalább vagy 500 hiba funkció is le van szimulálva, és még miegymás bõvebb infó a termék le írásban megtalálható na persze akit csak ez érdekel. Annyi a szépség hibája itt csak panel található szerintem ohne vc. nem lehet nézeteket váltani ez csak cocpit, ez valami nagyon komoly szimulátorozóknak lett valószínûleg ki találva.Meg akik imádják ezt a géptipust.
De ehhez legalább nem kell az FSX alapprogram, és nem kell egy erõmûvet mûködtetni Dual-Core oder Multi-Core Mikroprozessor mit mindestens 2,5 GHz ez a minimális processor követelmény ha hinni lehet a leírtaknak.
A legnagyobb szépség hibája igencsak 300 euró fölött van elképzelhetõ nem lesz valami nagy piaca vagy ki tudja?
Mi a ti véleményetek errõl?
Nézegettem az orosz fórumot, ott többen írják, hogy nekik jó, csak jól kell indíani. Persze videjó alapján csinálom, de nem jó. Nem tudom mit csinálhatok rosszul. 😞
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Na már csak a fék kell! 😊))
autopilot_available=0 < -------- lám lám..
flight_director_available=1
default_vertical_speed=1800.0
autothrottle_available=0 <---- itt is nulla, vagyis false van
pitch_takeoff_ga=10.0
max_pitch=15.0
max_pitch_acceleration=1.0
max_pitch_velocity_lo_alt=2.0
max_pitch_velocity_hi_alt=1.5
max_pitch_velocity_lo_alt_breakpoint=20000.0
max_pitch_velocity_hi_alt_breakpoint=28000.0
max_bank=25.0
max_bank_acceleration=1.8
max_bank_velocity=3.00
max_throttle_rate=0.10
nav_proportional_control=9.00
nav_integrator_control=0.25
nav_derivative_control=0.00
nav_integrator_boundary=2.50
nav_derivative_boundary=0.00
gs_proportional_control=9.52
gs_integrator_control=0.26
gs_derivative_control=0.00
gs_integrator_boundary=0.70
gs_derivative_boundary=0.00
yaw_damper_gain=0.0
autothrottle_arming_required=0
autothrottle_takeoff_ga=0
autothrottle_max_rpm=90.000000
Ugye itten lehet menteni, meg is találtam a kapcsolót, de nem engedi, rányomok, hogy save, elmentem, de pirosan villan fel a lámpa. Menjüöl azt írja, ilyenkor nincsen a gauges folderben FLIGHT mappa. Nem volt. Csináltam. Nem megy tovbábbra sem. Valakinek valami ötlet?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A scenery-k csak a reptereket, vagy a korulottuk levo ortophotokat is tartalmazzak?
-- http://www.x-plane.hu
Amiket már mutattam is:

A fatal error kb. olyan mintha egy gépjármûben egyetlen piros lámpából kellene megmondani, hogy mi a baja. Elég sok oka lehet. Elsõ lépésben inkább a hiba kódját kellene megtudni. Pl. az eseménynaplóból. Ha 0xC000005-ös (ez a leggyakrabb és erre is tippelek), akkor access violation és azt jelenti, hogy használnál egy olyan modult ami megsérti a memóriát. Felderítése elég egyszerû: kiiktatsz mindent futtatható modult csak az alapot hagyod meg. Ha már ekkor is elszáll akkor vagy bent hagytál vmit, vagy már az alap is rossz. Ha így van és logokból, eseménynaplóból nem lehet megmondani, hogy hol szállt el, akkor uninstall, újrarak és kipróbálod úgy. Ha az alap mûkszik, akkor lehet egyesével visszakapcsolgatni a modulokat, és mindegyiknél kipróbálni, hogy mûkszik-é. Ha az elszálláshoz sok idõ kell, lehet szakaszosan próbálni, tehát bekapcsolsz pár modult és egyszerre próbálod. Ha jó tovább lehet lépni, ha nem akkor megbontod az utolsó lépést. Nekem általában az FSPassengerX szokott így elszállni, de pl. annak van logja, abból kiderül ha õ a hunyó.
Némi FSX tesztelgetéssel, beszámolóval, rinyálással leplek meg Titeket.
Elsõnek is essünk túl a rinyán, ill. segítség kérésen. Egészen konkrétan a fatal error visz a sírba.
Teljesen random történik, semmire nem lehet visszavezetni. Jellemzõ módon általában valami alap dll-re hivatkozik, vagy unknown module. Már egy rakat UIAutomationCore.dll-t próbáltam, már azt is, amelyik a játék alatt átnevezi a két system könyvtárban lévõ dll-t , de így is fatal error. Fõként ablak váltásnál jön elõ, amikor mondjuk egy térképen matatok, majd visszalépek. De sima fly közben is volt már. Totál random, semmihez nem tudom kötni. Tegnap egy Tu-154-el LSZH-LOWW vonalon épp ereszkedéskor 11000 lábon reccsent meg. És kurva ó az FSUIPC autosave funkciója, de ruszki gépeknél baszhatom, mert hiába menti és tölti be, semmit nem ment el a kapcsolók állásaiból így a levegõben kapok egy C&D gépet. Még együtt is tudnék élni a fatallal, ha betöltés után tudnám folytatni, de ez persze csak a „nyugati” masinákon megy. Se Yak, se Tu nem jön vissza. Magasan még egy Yak-ot ctrl+E-vel még nagy nehezen, 5000 láb veszteséggel beindítok, de Tupolevnél nem lehet. Gondolom, mert ezek nem FSUIPC-t használnak.
Szóval örök hálával kergetném a sírba, aki tudna erre a fatal szarságra megoldást. Vagy a ruszki gépek mentéséhez. Tu-154-nél 9-en volt a bal panelen egy rész, ahová kattintva menteni tudtam, de itt X-en nem lelem sehol se nem.
És akkor a beszámolók. Egy Yak-40, Tu-134 és egy Tu-154 került tesztelés alá X-en. Ezt fejtegetem ki bõvebben.
TU-134:
Nézzük elsõnek a legnagyobb kedvencemet, a Tu-134-et (bocs Nagyvas!)
Ez egy port, ami az FS9-es SCS Tu-134-rõl készült, gondolom azt nem kell bemutatnom. Ha rövid akarok lenni, akkor azt mondanám, remekül sikerült a port. Kinézet elsõ osztályú, bár tény, látszik rajta, hogy nem X-hez lett elsõsorban csinálva. VC szuper, de látszik rajta, hogy régebbi technika, X-en azért vannak szebbek. Viszont javarészt szinte minden kapcsoló megy, ahogy eredetileg is. A megszokott módon tudtam indítani, felkapcsolni C&D-bõl. Viszont… A fékek nem mûködnek. Se sima, se parking. hiába töltöm fel a hidraulikát, hiába nyomom fel a másik kört is, egyszerûen nincsen fék, valamiért nem megy. Ez elég gáz, mert így csak a reverse 12-15%-on tartásábval tudok egy helyben maradni. Egyszerûen nem tudtam rájönni, hogy mi nem jó, ill. mit rontok el. Egyik landing után valamiért tudtam fékezni, de nem tudom reprodukálni és semmit az ég világon nem találtam róla. Szomorú. Esetleg ötlet még? Mert hidraulika az van, nyomás is, csak fék nincsen, minden más hidraulikus dolog okés.
Ennél is nagyobb probléma, hogy az autothrottle sem mûködik. Felkapcsolom, rányomok, hogy zûd legyen, de nem szabályozza, pedig zölden virít, mintha okés lenne. Felkapcsnál régen a BUG odaugrott, ill követte a sebit, amikor meg zöldre nyomom, tartotta ahol volt. De itt felkapcsnál a BUG nem mozdul semerre sem, így nem is tartja a sebességet. Erre sem tudtam rájönni, hogy miért.
Ha van valami ötletetek, hogy mit csinálja még, hogy ezek jók legyenek, szívesen veszem, mert simán lehet, hogy 9-enment, de itt még több összefüggésre kell figyelni és nem tudom.
Egyébként a régi festések is faszányosan mennek vele, ahogy a Malévosok is, csak figyelni kell, mert ha nem jók válogatjuk össze a texturákat, sötét lesz az ablak, nem lehet kilátni.
Szóval egész jó a masina, sõt… Csak pont két olyan bugja van, ami nélkül nem igazán jó a repülés, fõleg az autothrottle hiánya gázos, de fék nélkül sem túl biztonságos az élet.
Még egy, ami nagyon hiányozik, az a co-pilot hangja. Sajnos nem beszél. Pedig jó lenne. 😊
YAK-40
Regionális kedvencem, nagyon szeretem ezt a gépet és nagyon örülök neki, hogy portolták(ják) X-re. Elsõre a kinézet… No, itt is remekül sikerült a port, nem találtam számottevõ hibát benne, ugyan olyan szép, részletes, amilyen 9-en volt. Az elsõ örömök után vegyül némi üröm is a képbe, ugyanis egy rakat kapcsoló nem mûködik VC-ben. Szomorú, mert ezek 9-en mentek, itt van egy jópár dolog, amihez 2D panel kell. Fõleg az furcsa, hogy a felsõ panelen, míg a két jobb lámpa kapcsolható, de a balra mellette a három (kieresztés,taxi,land) már nem, kell a 2D. Nem igazán értem, mert mibe került volna már azt a plusz néhányat leprogramozni, mikor a 90% megy? Kár érte, de talán késõbb jó lesz.
Másik furcsaság pedig, hogy a 2D main paneleket (bal,jobb) meg kell nyitni egyszer, különben néhány kapcsoló nem fogja tudni a funkcióját. Ilyen tipikusan a genreator kapcsolók. Ha ott nem volt 2D jobb main nyitva, akkor pl. hiába kapcsolod fel a generátort, nem lesz jó. Szóval indítás elõtt a main 2D-paneleket érdemes megnyitni.
Ezektõl függetlenül ugyan úgy indítható, mint eddig, semmi extra.
A trim és a flaps nem az igazi. Ugye itt régen nem voltak flaps pozíciók, folyamatosan kellett állítani a gomb nyomással, de itt változott, szerintem nem olyan jó irányba. Három fokozat lett és az elsõt 20 fokig engedi, ami elsõre soknak tûnik. utána még kettõ fokozat. Nem mondom, meg lehet szokni, csak kisebb sebin kell elkezdeni kiengedni. Orosz oldalon, oroszul írják, hogy át lehet állítani, ezt még nem próbáltam, de állítólag jó lesz. Csak nehéz érteni a ruszki arcok írásait.
A trim meg iszonyatosan érzékeny lett. Régen nagyon szépen és finoman lehetett álítani, de most mint a bivany. Egy pöcc és már el is mászik. Szokni kell, nem vészes, de elsõre igen-igen meglepõ dolgokat tud csinálni. Összességében nem vészesek ezek a dolgok, inkább zavaróak, de együtt lehet élni vele, fõleg, hogy ha jól vettem ki az orosz szövegbõl, folyamatosan fejlesztika portot, remélem a késõbbiekben ezeket javítják.
Sokkal nagyobb probléma ezzel a géppel a memóriaszivárgás. Egyszerûen random out of memory-t tud produkálni. Nem lehet még csak belõni sem mikor, mert a legnagyobb reptereken is nyomul normálisan, majd egyszer csak a semmi közepén OOM. Ez baj és a leírtásban erre a problémára ezt írja a portoló arc: NO SOLUTION. Szomorú, de remélem még a késõbbiekben rá fog jönni a srác mi okozza, bár ha jól rémlik, 9-en is nagyon szerette a memóriát, nem új keletû a probléma, ott is csak a 4GBPatch volt, ami után egyáltalán elindult.
Kár érte, mert nagyon jól szuperálna. Még a trim és a flaps is meg lehetne szokni, de az OOM-val nehéz mit kezdeni.
TU-154: (B2)
Na igen, a Nagyvas…
Ez a legjobban sikerült, nem hiába, Project Tupolev, gondolom ez nem csak egy port…
Itt minden adott egy jó kis reppenéshez. Minden rendben van vele, semmi negatív dologról nem tudok beszámolni.
Nagyon tetszik, hogy vannak különbözõ színû és évjáratú panelek, valamint tölthetõ hozzá egy javított textúrájú VC pack, szerintem ezzel még szebb. Itt látszik, hogy nem csak portolták a paneleket, mélységük van a mûszereknek, szépek, élethûek.
Ezzel élmény reppenni, nincsenek zavaró bug-ok és itt már VC-bõl is indítható full a gép, mert ugye 9-en a hajtómûkapcsolók valamiért nem mentek VC-ben csak 2D-ben, de itt minden okés.
Pár útvonalat repültem vele és mind teljesen rendben volt, VOR követéstõl az App követéséig minden.
Ez szuper, a másik kettõn még van mit javítani, remélem így is lesz.
A Yak-ot tudom kb. követni, de az SCS porthoz nem találok topic-ot, hogy hogyan áll.
No, hirtelen ennyi.
(amúgy a tököm tele az FSX erõforrásigényével. 4,2GHz-n hajtott proci nem elég neki egy NGX-el a full grafikához, a pofám leszakad. Ja, meg az AI öli a legjobban az FPS-t. 😉
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
DCS World MAGYAR Felhasználók a Fészbuk_ON Várunk mindenkit, akit érdekel a repülés és a DCS World! Szép napot.
www.smart-bus.hu
De ekkora szösszenetet nem nyomok végig, fõleg, hogy a felét sem értem, meg, hogy mi miért van: 😊))
Vectorral már szemezek egy ideje, de az IStennek sem gyõz meg, hogy annyival jobb, mint az UTX, hogy érdemes legyen váltani rá. MAS meg valahogy nem tetszik, tök kopár lesz tõle minden, nem igazán értem, hogy miért... 9-en is ez volt, ott asszem az UTE-vel akadt össze, bár ott az LHSim-es MAS jó volt, csak Laci bácsi féle MAS nem ment rendesen. De X-en az LHSim-es MAS sem igazán jó, nyomik a városok.
Köszönöm azért a részletes infókat! 😄
Reptéri objektumokhoz még annyit, akinek van kedve, az nyugodtan elkészítheti az adott helyi épületek, objektumok modelljeit. Ha tetszetõs, simán bekerül az adott repülõtér csomagjába.
Az eddigi projectek galériái megtekinthetõk az fsstdesign oldalon. Megjegyzem, ezek most pillanatnyilag csak agn-ített fotóalapok, afcad-al. Tehát ebben az állapotukban a levegõbõl szépek, a földrõl .. hát.. így nem olyan csinosak. De a terv az, hogy a cseh és német VFR projecthez hasonló csomag szülessen.
Én szeretném, ha nem lenne snassz hazai táj felett repülni, kisgéppel. A 2000-es évek közepén én ez mellé tettem le a voksomat. Majd az idõ megválaszolja mi sül ki..
Kecskemét alapja elkészült szintén. Ahogy írtam, folyik egy folyamatos teszt, a különbözõ mesh csomagok tesztelése, mivel jó, mivel nem.
Persze ez is mint a többi, akkor lesz szép, ha elindul a repülõtéri épületek modellezése.