Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pateszi
Kedves profi légiirányítók és reptéri szakemberek,

Nem pont FSX téma, de talán nem is off:

Tegnap a Ferihegy 1. terminálon jártam és úgy láttam, hogy szinte minden érkezõ és induló gépet külön gépkocsikkal irányítanak a megfelelõ helyre, a gate-hez, vagy a kifutópályára. Ezt mindig így történik? Nekem nem tûnik olyan bonyolultnak ez a reptér, hogy egy megadott útvonalon térkép segítségével ne lehetne rajta tájékozódni.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Köszönöm mindenkinek a választ, végül egy X52-t rendeltem a megadott linkrõl, szombaton láttam MM-ba, ott 36,9-ért adták volna. Remélem hétvégére megjön és akkor nem lesz alvás 😊
alert
Megváltozott a linkelt szerveren az elérési út. Mint láthattad a zárójelezésbõl, ezek az IVAO vagy VATSIM szervereken voltak, ahol továbbra is megtalálod õket, ha ellátogatsz az oldalukra. A linkeket majd javítom.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

vki rendberakná a faqot?
a segédleteken belül eltüntek a kézikönyvek,értelmezések..
Köszi a gyors választ!
pateszi
Szia,
Természetesen lehet, sõt ajánlott is az oldalkormány. Mindkét eszköz USB portra csatlakozik.

Szia Alert!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha Saitek Pro Flight szarvat használok, akkor lehet-e még oldalkormányt csatlakoztatni a számitógéphez, vagy marad az auto rudder?!
Most szeretnék beruházni egy ilyen szarvra, de ha csak auto rudder lesz, akkor erõsen elgondolkozok, hogy kell-e, és akkor marad a joy.

Köszi elõre is!

Üdv SLZ
Robez84
Az összes gomb komb.-ot nem is kell megjegyezni csak a fontosakat!!!
Sztem képtelenség megjegyezni az összeset<#heureka>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Papirzacsi
Átlagos IQ-val.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Denes888
Hogyan tudtok ennyi gomb kombinációt megjegyezni? Én csak a kerekek lenyitását, meg a sebesség növelését, csökkentését tudom 😄

BFBC2 Nick: Dervis X360 Gamertag:Denes888

alert
Asszem a driverben még nem, de avsim-en olvastam hozzá valami trükköt.

Hypo
Ja tenyleg nem rossz, megoldottak mar a phantom key presst?

alert
Ha repülés akkor, akkor szarv 😊 Itt van pl a Saitek Pro Flight, ami jó minõség és összességében véve FS-hez szuper. Ezen az oldalon pedig nevetséges áron rendelheted meg (26), itthon a Mediában 40 körül van, stbstb.

Én meg X52-õt <#whatever>
http://www.saitek.com/uk/prod/x52.htm
A lényeg, hogy kezdj egy olcsóbbal, ami fontos, hogy gázkar legyen rajta, és ha tetszik a szim akkor meg úgyis egy pöpec joy-t fogsz venni magadnak

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

zstomi
Szia!
Én ezt a típust használom(egy-két egyéb modell után) és nagyon elégedett vagyok vele.
Link: http://www.logitech.com/index.cfm/gaming/pc_gaming/joysticks/devices/286&cl=hu,hu
Mondjuk nem a legolcsóbb kategória, de szerintem az élmény miatt megéri...

Sziasztok, én még csak most kezdtem el használni a Flight Simulatort egy Speedlink gamepaddal, de nagyon rossz volt, mert a gép állandóan elõre bukott ha nem húztam folyamatosan a kart, ezenkívûl 10 percenként elveszítette a kapcsolatot a Windows a gamepaddal. Érdekes hogy más játéknál nem csinálta ezt. Most szeretnék egy olcsó (~5-8k huf) joystickot, tuddtok valamilyet ajánlani? Esetleg használtat? Kinéztem a Speedlink Black Widow-t, de félek, hogy úgy lenne vele mint a gamepaddal.
Ombika
A taj feldolgozasrol beszeltem !!!4 dvd anyagot tudok mikor adnek ingyen,majd ha osszes barnaboru eltavozna itthonrol! 😊

Papirzacsi
A flightplan nem egyenlõ a küldivel, nagyon nem. A flightplant generáltatod, vagy magad megcsinálod, és lerepülöd ha akarod.
A missionhöz egy külön erre készített modult kell használni, és mindenféle csúnya logikai dolgot kell lepakolni, beparaméterezni, hogy mûködjön(nem jól, csak mûködjön). Ráadásul kellemesen bugos is, így kétszer ugyan azt megcsinálva nem fog mindkétszer mûködni. :-(

Köszönöm !

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

Nohab
Ahham, így már értem. Köszi a felvilágosítást 😊
alert
Ezzel nem értek egyet. Egy objektumot (vonatot, repülõt) lemodellezni egy dolog. Egy vonatnak néhány paraméterét megadni szintén egy dolog. Egy repülõ aerodinamikáját lemodellezni viszont brutális dolog. Ezeket a kiegészítõket több ideig fejlesztették, mint magát az új verziójú FS-t. Évekig dolgoznak rajta (nem ritkán 3-5 évig). És ez csak a fizikai része, még nem beszéltem a repülõgépek sajátosságáról, a rendkívül összetett mûködésû mûszereken keresztül a repülésvezérlõ számítógépekig stb. Vannak olyan cégek, akik csak magát a repülésvezérlõ számítógépet fejlesztik éveken keresztül az FS-hez és bár számomra meglepõ, van belõle ingyenes változat. Mellesleg nagyon sok ingyenes kiegészítõt találsz az FS-hez, jóval többet, mint fizetõset. Azért általában persze a fizetõsek messze jobbak. Egy bizonyos ráfordított idõ után nem lehet ingyen csinálni. Megélni nem lehet belõle, de legalább valamennyi pénzt hoz. Ha Rõfi Ákossal példálozol és tiszteled a munkáját, akkor miért sajnáltál volna egy ilyen minõségi programért kiadni pl 20 EUR-t, ez mint egy tisztelet iránta a több éves munkájáért. Nem? És akkor a repterek, tájak modellezésérõl nem is beszéltem. Kezdjük pl ott, hogy a MegaScenery-hez felhasznált fotók árai a csillagos eget súrolják. Tippelj hány millióba kerülnek manapság a mûholdfotók. Mennyi ráfordított munka, energia, tõke és idõ kell scenery megalkotásához. Ráadásul a repülés az egy olyan sport, hogy minden ami kapcsolatban van vele az kiemelkedõen drága, legyen az valós repüléssel vagy szimulátorral kapcsolatos. Aki ekkora kaliberû munkákért nem kér pénzt az vagy milliomos és nagyon ráér, vagy abszolút hobbi szinten fejleszt minimális ráfordítással, minden tisztelet nekik, bár ez utóbbiból elég kevés az igényes cucc.

Nohab
A vitorlázó repülõknek egy titkuk van: A tanító küldetésnél vannak zölddel kijelölt területek a levegõben. Csak az a dolgod, hogy belerepülsz, és miközben körözöl benne a sebességet tartod, így csipogások mellett (persze csak belsõ nézetben hallod) el kezd emelkedni.
A többi küldetésben nem lesznek zölddel kijelölt területek, ott a csipogás alapján kell felismerni azokat a területeket. Meg álltalában egy erdõ közepén lévõ mezõ, város felszálló légáramlatokat csinál, és az viszi fel a gépet.

A helikopterekkel még én is küzdök, de már kezdek ráérezni. Technikám:
1. F9-es belsõ nézet.
2. A num lockot kikapcsolom, így tudom kezelni a hátsó rotor sebbességét a 0-val és a "kicsi" enterrel.
3. A nézetet, úgy oldom meg, hogy a pedálok tetejét és a tájat is lássam.
4. Ráadom a gázt és irányba állok, miközbe figyelem a pedálokat, nehogy túlságosan megnyomjam az egyiket és bepörögjek.
5. Irányba állás után az alaphelyzetbe hozom a pedálokat, majd elõredöntöm a gép orrát kb. 5°-al.
6. Út közben a gázadástól függõen elkezdhet jobbra, balra fordulni a gép, ezt finom pedállozással korrigálhatod.
7. Lassításnál meg csinálj mindent finoman, mert könnyen elvesztheted az irányítást. (Miszerint enyhén megemeled az orrát, utána enyhén leveszed a gázt stb.)

Remélem segítettem.
Nohab
Figyelj!

Itt van pl.: a Train simulator, kicsit öreg játék de ez van. Egy(!) ember lemodellezett 550 km-t. A nyomvonal, domborzat megfelel a valóságnak. Ez 3 évet vett igénybe. Rõfi Ákos mégis ingyen megosztotta a világgal, és tisztelem is érte, mert tényleg minõségi a munkája. De ez csak egy példa a többi közül!
Egy repülõt meghiszem, nem kis munka megcsinálni, de évekig biztos nem húzódik el.
Ebbõl kiindulva lepõdtem meg azon, hogy itt rengeteg dolog pénzbe kerül. Tehát gondolkoftam... Béke 😊
pateszi
Szia,
Néhány kiegészítõ (add-on) géphez találsz paintkitet pl. a fejlesztõ honlapján, vagy a géppel együtt csomagolva. Sajnos nem ez a jellemzõ.
Ha hosszas keresgélés után sem találsz neked megfelelõt, próbálhatsz magadnak készíteni templateket, elég pepecselõs feladat.

Néhány oldallal ezelõtt épp ezt kérdeztem itt a profiktól, visszaolvasva megtalálod Alert válaszát.

Sziasztok!

Engem a helikopteres küldik nagyon megizzasztanak. Nemigen tudom tudatosan irányítani, vagy nektek is ilyen nehéz?
(Gondolom, Pateszinek nem 😊 )
A vitorlázó repülõ, meg egyenesen rejtély... Gondolom a felszálló levegõbe kellene beverekednem magam.

Sajna a flightplan-ezés nem megy. Pedig gyártanék saját küldiket.
A játék igen hangulatos, engem nagyon megfertõzött. 😊
Átrepülni Tuvalu-ból Kiribati-ba - varázslatos.

A mostani "része" a sorozatnak még "biztonsági", de a köv részt várom, hogy megvehessem. Így voltam annak idején az IL-2-vel is, de nem hittem volna, hogy a polgári légiközlekedés ennyire megfog.

A letöltött missönt vagy gépet hogyan tudom telepíteni?
Konkrét mappába kell másolni vagy van (lesz? épp most töltöm) telepítõ exe?

Köszönöm!

Bea

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

Sziasztok!
Próbáltam a keresõ segítségével választ találni a kérdésemre, de nem kaptam választ így hozzátok fordulok, hátha Ti tudtok nekem segíteni.

Szeretnék néhány festést készíteni a játékhoz, de ehhez szükség lenne a repülõk PSD-ben mentett templatejére. Tudtok ilyenrõl? Egyáltalán készült valami hasonló, ami segíti a festõk munkáját?
Találtam néhányat, de azok csak egyszerû BMP vagy DDS fájlok voltak, amelyekkel a festés meglehetõsen nehézked feladat.

A válaszokat elõre is köszönöm!

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Robez84
akkor sztem nekem nem kell...

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Denes888
És 4dvd az észak california. Több helyet foglal egy rész mint az egész FSX.

Robez84
hihetetlen szépek a képek!!!

Ombika
Megneznem,ha te ennyi energiat raforditanal erre es utana ingyen kellene adni mit szolnal hozza??! Picit gondokozz mar mielott irsz!!

Nohab
Nem tudom mért divat ennél szinte mindent pénzért adni. Más szimulátoros játékoknál marha sok az ingyenes letölthetõ modell, pálya stb.
exTrem
Természetesen pénzért lehet megvenni. Mint mindent szinte ...

Robez84
ezeket a mega Scenery cuccokat csak pénzért lehet megvenni vagy valahonnan le is lehetne tölteni??? Baromi szép a táj.

Denes888
Valaki játszik online? Ott lehet a berakott repülõkkel játszani?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Denes888
Hello! A Mega Scenery kieg mit tartalmaz?

Nohab
Hmm. Angol fórumon azt írták, hogy újra kéne kezdene és akkor megy. Pedig már annyira örültem, hogy nem pörgök be vele, mint egy ringispil...
Nohab
Elakadtam annál a küldinél, ahol egy helikopterrel kell elszállítani az embereket egy megsebzett rinocéroszhoz, majd át kéne szállni a DC3-mas gépre, de nem megy. Teljesen tökéletesen leszáltam a helipadra, és nem dob át.
Nohab
#5261-ben a küldiket tudod letölteni. Repülõket meg a http://fs.lap.hu/ honlap segítségével tudsz leszedni.
Köszönöm a válaszokat!

(az U funkcióját ismertem.
Nem vagyok szõka, tényleg nem.) 😊

#5273 hsz-t még azért el kell olvasnom párszor figyelmesen.

Köszi mégegyszer!

a játékot nagyon csipkodom.
lehet valahonnan még küldiket, vagy épp gépeket letölteni?

B.

Papirzacsi
Bea kérdésére a válasz az, hogy nem. Nem lehet zöld bólyát beállítani, csak missionökben.

A visual flight path-t az Aircraft menüben találni. Engedélyezni kell a felnyíló ablakban, majd beállítani melyik rádiót jelenítse meg, milyen sûrûségel, milyen jelekkel mutassa, milyen magasságban, hogy az odavezetõ utat is mutassa, meg még pár dolgot, amire nem emlékszem.
Ezután beállítani a menüben beállított rádióra az elérni kívánt VOR frekijét, és beállítani a curzust. Ekkor már megjelennek a jelek, és a jeleket követve könnyen el lehet jutni A-ból B-be. (közbe meg értelmezni hogy viszonyulnak a jelek a mûszer jelzéseihez, és könnyen megtanulható megérthetõvé válik a dolog.

pateszi
Igazad van, elfeledkeztem róla. Ha valaki azt is beírná, hogy hogyan kell beállítani (nekem most emlékezetbõl nem megy), már meg is válaszoltuk Bea kérdését...

Papirzacsi
Nem csak ILS-re lehet beállítani. Sima VOR-ra is mûködik a dolog, kezdõ VOR-ozóknak a megtaláláshoz talán segítség lehet.

Nohab
Talán, ha az U -t (feltéve, ha nem állítottad át) nyomkodod a bal felsõ iránytû mellett a zöld bólyák is megjelennek, de nem biztos.
pateszi
Szia Bea,

Pontosan mire gondolsz? Free flight-nál szerintem nincs ilyen lehetõség.
Térkép van, GPS, és VOR, vagy NDB navigáció.
Az ILS megközelítésnél be lehet állítani, hogy a leszállást jelekkel segítse.

Flight plannernél, be lehet azt valahogy állítani,hogy olyan "zöld bólya" legyen az égen mint a mission-ökben?

Köszi

Bea

Nohab
Köszönöm szépen. Amit kerestem, azokat már megtaláltam az FSX alá, így már nem fontos annyira.
pateszi
Szia,
Tapasztalatom szerint az összes FS 2004 freeware gépet mûködésre lehet bírni FSX alatt.
Jellegzetes hibák és megoldásuk:
1. textúra nem lelenik meg, vagy túl "csillogó": ImageToollal át kell alakítani a taxtúrákat. Az Avsimen található hozzá .bat fájl, egyszerre az összes textúrát át lehet konvertálni.
2. Mûszerek nem mûködnek (98-as, vagy korábbi FS változathoz készült mûszereknél hibaüzenetet kapsz): szinte az összes régebbi mûszernek van FSX-es változata már. Megkeresed és a panel.cfg átírásával kicseréled mûködõre. Aminek még esetleg nincs, ahhoz hamarosan lesz, folyamatosan jönnek ki az FSX-re alakított gépek.
3. Ezektõl eltérõ hibaüzenet, pl. valamilyen dll hiányzik. Ha szerenycséd van, a megfelelõ dll-t az FSX megfelelõ mappájába bemásolva mûködni fog.

Mindez természetesen akkor érvényes, ha mindent megfelelõ helyre teszel az FSX mapparendszere szerint. A gépet a Simobjects/Airplanes/Tegéped mappába, Effecteket az Effect mappába, a Gau ill. Cab állományokat a Gauges fõkönyvtárga, vagy a géped Panel mappájába tedd.

Hirtelen ennyi. Ha valamelyik géppel gondod van, segítünk.

Nohab
Ok, köszi.
alert
Nem. Többnyire.