Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem pont FSX téma, de talán nem is off:
Tegnap a Ferihegy 1. terminálon jártam és úgy láttam, hogy szinte minden érkezõ és induló gépet külön gépkocsikkal irányítanak a megfelelõ helyre, a gate-hez, vagy a kifutópályára. Ezt mindig így történik? Nekem nem tûnik olyan bonyolultnak ez a reptér, hogy egy megadott útvonalon térkép segítségével ne lehetne rajta tájékozódni.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
a segédleteken belül eltüntek a kézikönyvek,értelmezések..
Természetesen lehet, sõt ajánlott is az oldalkormány. Mindkét eszköz USB portra csatlakozik.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha Saitek Pro Flight szarvat használok, akkor lehet-e még oldalkormányt csatlakoztatni a számitógéphez, vagy marad az auto rudder?!
Most szeretnék beruházni egy ilyen szarvra, de ha csak auto rudder lesz, akkor erõsen elgondolkozok, hogy kell-e, és akkor marad a joy.
Köszi elõre is!
Üdv SLZ
Sztem képtelenség megjegyezni az összeset<#heureka>#heureka>
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
BFBC2 Nick: Dervis X360 Gamertag:Denes888
http://www.saitek.com/uk/prod/x52.htm
A lényeg, hogy kezdj egy olcsóbbal, ami fontos, hogy gázkar legyen rajta, és ha tetszik a szim akkor meg úgyis egy pöpec joy-t fogsz venni magadnak
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Én ezt a típust használom(egy-két egyéb modell után) és nagyon elégedett vagyok vele.
Link: http://www.logitech.com/index.cfm/gaming/pc_gaming/joysticks/devices/286&cl=hu,hu
Mondjuk nem a legolcsóbb kategória, de szerintem az élmény miatt megéri...
A missionhöz egy külön erre készített modult kell használni, és mindenféle csúnya logikai dolgot kell lepakolni, beparaméterezni, hogy mûködjön(nem jól, csak mûködjön). Ráadásul kellemesen bugos is, így kétszer ugyan azt megcsinálva nem fog mindkétszer mûködni. :-(
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3
A többi küldetésben nem lesznek zölddel kijelölt területek, ott a csipogás alapján kell felismerni azokat a területeket. Meg álltalában egy erdõ közepén lévõ mezõ, város felszálló légáramlatokat csinál, és az viszi fel a gépet.
A helikopterekkel még én is küzdök, de már kezdek ráérezni. Technikám:
1. F9-es belsõ nézet.
2. A num lockot kikapcsolom, így tudom kezelni a hátsó rotor sebbességét a 0-val és a "kicsi" enterrel.
3. A nézetet, úgy oldom meg, hogy a pedálok tetejét és a tájat is lássam.
4. Ráadom a gázt és irányba állok, miközbe figyelem a pedálokat, nehogy túlságosan megnyomjam az egyiket és bepörögjek.
5. Irányba állás után az alaphelyzetbe hozom a pedálokat, majd elõredöntöm a gép orrát kb. 5°-al.
6. Út közben a gázadástól függõen elkezdhet jobbra, balra fordulni a gép, ezt finom pedállozással korrigálhatod.
7. Lassításnál meg csinálj mindent finoman, mert könnyen elvesztheted az irányítást. (Miszerint enyhén megemeled az orrát, utána enyhén leveszed a gázt stb.)
Remélem segítettem.
Itt van pl.: a Train simulator, kicsit öreg játék de ez van. Egy(!) ember lemodellezett 550 km-t. A nyomvonal, domborzat megfelel a valóságnak. Ez 3 évet vett igénybe. Rõfi Ákos mégis ingyen megosztotta a világgal, és tisztelem is érte, mert tényleg minõségi a munkája. De ez csak egy példa a többi közül!
Egy repülõt meghiszem, nem kis munka megcsinálni, de évekig biztos nem húzódik el.
Ebbõl kiindulva lepõdtem meg azon, hogy itt rengeteg dolog pénzbe kerül. Tehát gondolkoftam... Béke 😊
Néhány kiegészítõ (add-on) géphez találsz paintkitet pl. a fejlesztõ honlapján, vagy a géppel együtt csomagolva. Sajnos nem ez a jellemzõ.
Ha hosszas keresgélés után sem találsz neked megfelelõt, próbálhatsz magadnak készíteni templateket, elég pepecselõs feladat.
Néhány oldallal ezelõtt épp ezt kérdeztem itt a profiktól, visszaolvasva megtalálod Alert válaszát.
Engem a helikopteres küldik nagyon megizzasztanak. Nemigen tudom tudatosan irányítani, vagy nektek is ilyen nehéz?
(Gondolom, Pateszinek nem 😊 )
A vitorlázó repülõ, meg egyenesen rejtély... Gondolom a felszálló levegõbe kellene beverekednem magam.
Sajna a flightplan-ezés nem megy. Pedig gyártanék saját küldiket.
A játék igen hangulatos, engem nagyon megfertõzött. 😊
Átrepülni Tuvalu-ból Kiribati-ba - varázslatos.
A mostani "része" a sorozatnak még "biztonsági", de a köv részt várom, hogy megvehessem. Így voltam annak idején az IL-2-vel is, de nem hittem volna, hogy a polgári légiközlekedés ennyire megfog.
A letöltött missönt vagy gépet hogyan tudom telepíteni?
Konkrét mappába kell másolni vagy van (lesz? épp most töltöm) telepítõ exe?
Köszönöm!
Bea
AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3
Próbáltam a keresõ segítségével választ találni a kérdésemre, de nem kaptam választ így hozzátok fordulok, hátha Ti tudtok nekem segíteni.
Szeretnék néhány festést készíteni a játékhoz, de ehhez szükség lenne a repülõk PSD-ben mentett templatejére. Tudtok ilyenrõl? Egyáltalán készült valami hasonló, ami segíti a festõk munkáját?
Találtam néhányat, de azok csak egyszerû BMP vagy DDS fájlok voltak, amelyekkel a festés meglehetõsen nehézked feladat.
A válaszokat elõre is köszönöm!
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
(az U funkcióját ismertem.
Nem vagyok szõka, tényleg nem.) 😊
#5273 hsz-t még azért el kell olvasnom párszor figyelmesen.
Köszi mégegyszer!
a játékot nagyon csipkodom.
lehet valahonnan még küldiket, vagy épp gépeket letölteni?
B.
A visual flight path-t az Aircraft menüben találni. Engedélyezni kell a felnyíló ablakban, majd beállítani melyik rádiót jelenítse meg, milyen sûrûségel, milyen jelekkel mutassa, milyen magasságban, hogy az odavezetõ utat is mutassa, meg még pár dolgot, amire nem emlékszem.
Ezután beállítani a menüben beállított rádióra az elérni kívánt VOR frekijét, és beállítani a curzust. Ekkor már megjelennek a jelek, és a jeleket követve könnyen el lehet jutni A-ból B-be. (közbe meg értelmezni hogy viszonyulnak a jelek a mûszer jelzéseihez, és könnyen megtanulható megérthetõvé válik a dolog.
Pontosan mire gondolsz? Free flight-nál szerintem nincs ilyen lehetõség.
Térkép van, GPS, és VOR, vagy NDB navigáció.
Az ILS megközelítésnél be lehet állítani, hogy a leszállást jelekkel segítse.
Köszi
Bea
Tapasztalatom szerint az összes FS 2004 freeware gépet mûködésre lehet bírni FSX alatt.
Jellegzetes hibák és megoldásuk:
1. textúra nem lelenik meg, vagy túl "csillogó": ImageToollal át kell alakítani a taxtúrákat. Az Avsimen található hozzá .bat fájl, egyszerre az összes textúrát át lehet konvertálni.
2. Mûszerek nem mûködnek (98-as, vagy korábbi FS változathoz készült mûszereknél hibaüzenetet kapsz): szinte az összes régebbi mûszernek van FSX-es változata már. Megkeresed és a panel.cfg átírásával kicseréled mûködõre. Aminek még esetleg nincs, ahhoz hamarosan lesz, folyamatosan jönnek ki az FSX-re alakított gépek.
3. Ezektõl eltérõ hibaüzenet, pl. valamilyen dll hiányzik. Ha szerenycséd van, a megfelelõ dll-t az FSX megfelelõ mappájába bemásolva mûködni fog.
Mindez természetesen akkor érvényes, ha mindent megfelelõ helyre teszel az FSX mapparendszere szerint. A gépet a Simobjects/Airplanes/Tegéped mappába, Effecteket az Effect mappába, a Gau ill. Cab állományokat a Gauges fõkönyvtárga, vagy a géped Panel mappájába tedd.
Hirtelen ennyi. Ha valamelyik géppel gondod van, segítünk.