Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A madarakkal találkoztál már Pécs felett?
Azt, hogy éppen merre vagy, legegyszerûbben a GPS-en, vagy a térképen tudod megnézni.
A küldetéseknél elõre beprogramozott flightplanokat végig lehet repülni, ha a robotpilótát a GPS-re kapcsolod (NAV/GPS kapcsoló), szépen leköveti az útvonalat.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Egyébként próbálgattam az AP-t, és sikerült is használni, nagyon jól funkcionál! Tökéletesen tudtam vele vezetni a Learjet-45-öt.
Arra viszont nem tudtam rájönni, hogy a Flight Plan-be betáplált útvonalat hogy tudom követni az AP-vel. Azaz, hogy irányba tudjam állítani a gépet. Eben szeretném a segítségedet kérni! Hogy tudom nyomon követni, hogy jó az irány, amerre tartok? Az oké, hogy betáplálom az AP-nak, hogy fordulj X fokot, de nemtudom mennyi legyen az X ahhoz, hogy irányba forduljak.
Bocsi az érdekes kérdésért, de erre nem találtam válasz (egyenlõre).
Köszi a segítséget!
Melyik kiegészítõt használod? Nálam az FS2004-hez készített torony meglelenik ugyan, de textúra nélkül, szürkén. Épp most gyártok egy jobbat.
Az LHPP megközelítési eljárásokat ITT találod.
köszönöm a segítséget!
Gondoltam hogy a robotpilóta a megoldás, utánanézek részletesebben.
Csináltam egy próbakört Cessnával, Pécs felett. Felszálltam a Pécs-Pogányi Reptéren, elrepültem a város felett, és a TV-tornyot megkerülve fordultam Dél irányába. A megközelítésnél volt egy kis gondom, vizuálisan picit nehéz bemérni a pályát messzirõl, de kis korrekcióval sikerült a landolás minden gond nélkül.
Ez persze nem egy nagy érdem, de én azért örülök neki, hogy ez ment így elsõre.
Köszi a segítséget mégegyszer!
Itt a fórum FAQ és Segédletek részében is találsz hasznos infókat, érdemes olvasgatni.
Az FSX "learning center" részletesen tartalmazza a mûszerekkel kapcsolatos tudnivalókat és a robotpilóta használatát. Némi gyakorlás és látod majd, hogy milyen egyszerû az egész.
A legpontosabban a robotpilóta használatával tudod a gépet irányítani, a valós életben is legtöbbször így szokták. Betekered az irányt, magasságot, sebességet és aktiválod a robotpilótát a kapcsolóval. Lassítani a tolóerõ csökkentésével és a fékszárnyak kiengedésével tudsz, ill az állásszög változtatásával, kormány+magassági trimm.
Jó repülést!
Ezt néztem ki én is, csak az aggaszt, hogy nem láttam semmi "demót". Nincs valamiféle próbaverzió?
Ami viszont igazán fontos (a 737-es csak a jövõre nézve volt lényeges, nem azzal szeretnék megtanulni repülni, ne értsetek félre... pusztán érdeklõdés): még csak tanulom a "játékot", a Tutorial missönöket csináltam meg az ímént (pár napja vettem meg a programot). Elég hasznos, sok mindent meg lehet belõle tanulni (persze ezt a legalapvetõbb dolgokra értem, mint a felszállás, leszállás, approach, stb.) Viszont amikor Edinburgh-ból kell Glasgow-ba repülni a CRJ700-al, kicsit tanácstalan vagyok. Az irányító utasításait értem, és próbálok is aszerint cselekedni. Az igazi kérdés ami megfogalmazódik bennem, hogy hogy tudnám a legpontosabban teljesíteni az irányító utasításait (sebesség csökkentése 210 csomóra, magasság csökkentése 3000 lábra, stb.) ? Ez alatt azt értem, hogy van-e a rendelkezésemre álló robotpilóta amivel ezeket a mûveleteket el tudom végezni, és ha van, akkor hol találom, hogyan tudom beállítani? A tutorial sajnos hiányos a mûszerek bemutatása terén, ennek hol tudnék bõvebben utánaolvasni?
Köszönöm a segítséget!
Segítséget szeretnék kérni tõletek, hogy melyik 737-est használjam? Ami fontos, hogy nagyon jó legyen a VC, valamint az NG széria lenne a legjobb! PMDG 737-esek mikorra várhatók kb.? Wilconak nincs 737NG szériája?
Köszi!
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Magat a vc-t ket monitorra nem tudod ugy jkirakni hogy jo is legyen, ahhoz kene egy hasonlo dolog mint a matroxnak a triple headgo cucca es meg egy monitor.
Én inkább harci szimulátorokkal játszom... ha 360 fokot fordulna, el is adnám a Corsámat! <#vigyor2>#vigyor2>
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
www.smart-bus.hu
repszimhez készült (de autóssal is mûködik)
max 450kg építhetõ rá
olvasni tudtok é? 😊
Rep szimre is van ilyen izé? Vagy itthon csinálok egyet😄
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
ezt sasoljátok
Van egy Saitek Cyborg Evo joyom, és gondom van az érzékenységével.
A fordulással nincs gond, viszont az emelkedéssel annál inkább. Épphogy egy kicsit is mozdítok lefelé a joyon (hogy emelkedjen) azt rögtön teljes kitérésnek veszi, pedig a sensitivy-t is levettem. Mitõl lehet ez?
Az Effectet és a Gauges-t eltaláltad,ha vannak ott ugyanolyan nevû fájlok, akkor biztonsági másolat és írd felül õket. Az Aircraft mappában elvileg csak egy Ekranoplan, vagy hasonló nevû mappa van, azt pedig a fõkönyvtárban található SimObjects mappában lévõ Aircraft mappába tedd. Ha valamit nem értesz, akkor majd a többiek válaszolnak,mert én mától egy hétig nem vagyok.
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
Te aztán tényleg mindent tudsz errõl a progiról.
Letöltöttem az Ekranoplant.
Kicsomagoltam, de a megjelenített fájlokat (Aircraft, Effects, Guages), pontosabban azok tartalmát hová illesszem?
A guagest a guagesbe,az effectset az effectsbe. De az aircraftot?
vagy az a gond, hogy az ekrano FS2004 nekem meg FSX van?
Bocsi, ha nagyon láma vagyok!
Bea
Ui.: Én nem írtam, hogy lennének forgatókönyv ötleteim. Mindenesetre magyar küldiket szívesen játszanék.
További jó repkedést mindenkinek!
AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3
Most próbáltam ki, és mûködik fsx alatt is, nálam már elég messzirõl világít a gép. Ha betetted a sceneryt az addon könyvtába, és a scenery librayba is betetted, továbbá legfelülre tetted a crash sceneryt, akkor tuti látszani fog a gép.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Mivel készítetted a sceneryket?
Meg akartam nézni a koordinátákat, hogy hol található a Zlin, (épp amiatt mert nem találom és nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán mûködik-e FSX alatt a scenery) de egyik dekompiler sem tudta visszafejteni, a FS9-es hez való sem. Fent van a MegaAirport is, a crash sceneryt elé tettem így talán nem ütik egymást.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Írtad, hogy lennének küldetésekre forgatókönyv ötleteid. Meg lehetne próbálni összehozni egy magyar témájú missönt. (Eddig csak egyet találtam, Clidey készítette, egy lezuhant Zlint kell benne megkeresni.)
nem lehet valahogy "játékba hozni"? repülhetõvé tenni?
AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3
Fene se gondolná, hogy még a légiközlekedésben is "balfék" vezetõk, illetve vezetõi rendelkezések/utasítások vannak.
Laikusként azt gondolnám, hogy kicsit "kozmopolitábbak, európaiabbak" nemzetközi tapasztalataik miatt...
B.
Én Saitek Cyborg Evo joysticket használok, és igen meg vagyok elégedve vele. Direkt ehhez a játékhoz vettem. Nagyon nem bántam meg.
Egy ilyen joy-t 6,5 K-ért már be lehet szerezni (igaz, jellemzõen 10 K).
Én 7000-ért vettem ez edigital-nál, de az egy hónapja volt.
Üdv.:
Bea