Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pateszi
Ha nincs még fenn a gépeden a Pécs-Pogány reptér kiegészítõ, javaslom, hogy tedd fel, sokat fog dobni a játékélményen. Itt találod, ennek a fórumnak a házigazdája készítette. Remekül megvan a fõépület, a pálya és az apron. (Ha neked is útban lesz esetleg egy régi benzinkút a pálya közepén, azt könnyû eltüntetni.)
A madarakkal találkoztál már Pécs felett?

Azt, hogy éppen merre vagy, legegyszerûbben a GPS-en, vagy a térképen tudod megnézni.
A küldetéseknél elõre beprogramozott flightplanokat végig lehet repülni, ha a robotpilótát a GPS-re kapcsolod (NAV/GPS kapcsoló), szépen leköveti az útvonalat.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

FAQ-ban nézz körül

toom hülyeség de ez van ps2-re ha nem akkor mi a gépigény???

Azt képletesen kell érteni 😄 Azaz nem volt ott semmi, csak én tudom, hogy ott van, pécsi mivoltomnál fogva 😊 Valóban, elég megtévesztõ amit írtam...

Egyébként próbálgattam az AP-t, és sikerült is használni, nagyon jól funkcionál! Tökéletesen tudtam vele vezetni a Learjet-45-öt.
Arra viszont nem tudtam rájönni, hogy a Flight Plan-be betáplált útvonalat hogy tudom követni az AP-vel. Azaz, hogy irányba tudjam állítani a gépet. Eben szeretném a segítségedet kérni! Hogy tudom nyomon követni, hogy jó az irány, amerre tartok? Az oké, hogy betáplálom az AP-nak, hogy fordulj X fokot, de nemtudom mennyi legyen az X ahhoz, hogy irányba forduljak.

Bocsi az érdekes kérdésért, de erre nem találtam válasz (egyenlõre).

Köszi a segítséget!

pateszi
Pécsi TV torony körül?
Melyik kiegészítõt használod? Nálam az FS2004-hez készített torony meglelenik ugyan, de textúra nélkül, szürkén. Épp most gyártok egy jobbat.
Az LHPP megközelítési eljárásokat ITT találod.

Szia,
köszönöm a segítséget!

Gondoltam hogy a robotpilóta a megoldás, utánanézek részletesebben.

Csináltam egy próbakört Cessnával, Pécs felett. Felszálltam a Pécs-Pogányi Reptéren, elrepültem a város felett, és a TV-tornyot megkerülve fordultam Dél irányába. A megközelítésnél volt egy kis gondom, vizuálisan picit nehéz bemérni a pályát messzirõl, de kis korrekcióval sikerült a landolás minden gond nélkül.
Ez persze nem egy nagy érdem, de én azért örülök neki, hogy ez ment így elsõre.

Köszi a segítséget mégegyszer!

pateszi
Szia,
Itt a fórum FAQ és Segédletek részében is találsz hasznos infókat, érdemes olvasgatni.

Az FSX "learning center" részletesen tartalmazza a mûszerekkel kapcsolatos tudnivalókat és a robotpilóta használatát. Némi gyakorlás és látod majd, hogy milyen egyszerû az egész.

A legpontosabban a robotpilóta használatával tudod a gépet irányítani, a valós életben is legtöbbször így szokták. Betekered az irányt, magasságot, sebességet és aktiválod a robotpilótát a kapcsolóval. Lassítani a tolóerõ csökkentésével és a fékszárnyak kiengedésével tudsz, ill az állásszög változtatásával, kormány+magassági trimm.

Jó repülést!

Köszi!

Ezt néztem ki én is, csak az aggaszt, hogy nem láttam semmi "demót". Nincs valamiféle próbaverzió?

Ami viszont igazán fontos (a 737-es csak a jövõre nézve volt lényeges, nem azzal szeretnék megtanulni repülni, ne értsetek félre... pusztán érdeklõdés): még csak tanulom a "játékot", a Tutorial missönöket csináltam meg az ímént (pár napja vettem meg a programot). Elég hasznos, sok mindent meg lehet belõle tanulni (persze ezt a legalapvetõbb dolgokra értem, mint a felszállás, leszállás, approach, stb.) Viszont amikor Edinburgh-ból kell Glasgow-ba repülni a CRJ700-al, kicsit tanácstalan vagyok. Az irányító utasításait értem, és próbálok is aszerint cselekedni. Az igazi kérdés ami megfogalmazódik bennem, hogy hogy tudnám a legpontosabban teljesíteni az irányító utasításait (sebesség csökkentése 210 csomóra, magasság csökkentése 3000 lábra, stb.) ? Ez alatt azt értem, hogy van-e a rendelkezésemre álló robotpilóta amivel ezeket a mûveleteket el tudom végezni, és ha van, akkor hol találom, hogyan tudom beállítani? A tutorial sajnos hiányos a mûszerek bemutatása terén, ennek hol tudnék bõvebben utánaolvasni?

Köszönöm a segítséget!

exTrem
Ariane 737 VCE ezt ajánlom a legjobb. A 737-900ER FSX-es verziója nagyon brutál. Rengeteg újdonság, felszereltség, minden. Nézz körül az oldalukon ariane

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tõletek, hogy melyik 737-est használjam? Ami fontos, hogy nagyon jó legyen a VC, valamint az NG széria lenne a legjobb! PMDG 737-esek mikorra várhatók kb.? Wilconak nincs 737NG szériája?

Köszi!

alert
Azt elfelejtettem, hogy brutálisan esik az FPS. 4 magos procival érdemes próbálkozni, 3 vagy 4 monitoros megoldás esetében pedig SLI videókártyával, de ez is csak FS2004-re elég. Ha valakit komolyabban érdekel a téma, akkor kettõ vagy több hálózatba kötött számítógép widefs-el összehangolva.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Nem kell hasonló dolog. A triple head-es baromság pedig elavult, mert egy ezeréves video controller van benne, ami megfelel egy geforce 5200fx teljesítményének. A megoldás egyszerû. 2 videokimenet a videókártyán és a windowsban extended desktop. FSX-et window módban futtatod és létrehozol plusz nézeteket amik kis belsõ ablakban jelennek meg. Ezekre beállíthatsz VC nézetet jobbra-balra (vagy anélkül, de az trükkkös), panelt, spot nézetet, amit akarsz, majd undockolod az ablakot és áthúzod a másik monitorra.

értem!köszi ezer hála!!!!
Hypo
2 monitorral azt tudod megoldani hogy az egyiken latod a VC-t a masikra meg pakolsz gps,radio...stb.
Magat a vc-t ket monitorra nem tudod ugy jkirakni hogy jo is legyen, ahhoz kene egy hasonlo dolog mint a matroxnak a triple headgo cucca es meg egy monitor.

http://www.wideview.it/
alert
Aminek nincs szárnya maximum 😊

chicco
bazz 9900 ért veszek 1 lepukadt kesznát kint<#smile>

tud vki segiteni hogy tudok 2 monitorral egyszerre fsx-ezni???pls!!!
Ez tény... 5 éves viszonylatban jóval olcsóbb és hálásabb mint egy barátnõ! <#vigyor>

Én inkább harci szimulátorokkal játszom... ha 360 fokot fordulna, el is adnám a Corsámat! <#vigyor2>

www.smart-bus.hu

alert
De ezt nem a 15 éves Pistike szemszögébõl kell nézni aki 9600Pro-val akar játszani FSX-et 😄 Rengetegen építenek hobbiból Boeing és kisgépes szimulátorokat egyaránt, amik belefájnak jópár millióba, de mindegyik csak statikus. Egy full motion platform otthonra eddig szinte elérhetetlen volt. Ez a 2 milla alatti árával vicc, szerintem sokan fogják megvenni, akiknek már van vagy gondolkoznak igazi cockpit szimulációban.

Upsz... jól elnéztem! 😊) Pont egy nullával... sorry... így már reális az ár, nem olcsó! 😄

www.smart-bus.hu

Nem ironikusan írtam... tényleg nem drága! Szerintem 2 kilóból itthon is van, és azért ez jó pár évre elõre biztosítja a kellemes pillanatok garmadáját! 😊 Én ilyen 5 kilóra tippeltem volna...

www.smart-bus.hu

alert
De tényleg nem. Most hogy megnéztem miket használtak fel és hogyan mûködik az egész... teljes elektronikai és driver pakkjuk is van tehát tényleg csak rá kell építeni valamit és összedugni a géppel. Meglepõen jó ár annak, aki otthoni szimulátort épít.

Robez84
nem...XD<#csodalk><#csodalk>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Nem is drága... 😊

www.smart-bus.hu

alert
$9900
repszimhez készült (de autóssal is mûködik)
max 450kg építhetõ rá

olvasni tudtok é? 😊

Robez84
gondolom jóóó olcso lehet egy ilyen!
Rep szimre is van ilyen izé? Vagy itthon csinálok egyet😄

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

chicco
ja csak hány kilót lehet ráépíteni azokra a pilicka karokra?

hali,probálom megoldani hogy tudjak 2 monitoron játszani,de sehogy sem megy:Smindig csak az egyik monitoron jelenik meg:Snem tudja valaki hogy hogyan lehetne ezt megoldani?telepiteni kell vmi programot?beállitásban kell vmit variálni?elörre is köszi
PLackó
Üdv.
Van egy Saitek Cyborg Evo joyom, és gondom van az érzékenységével.
A fordulással nincs gond, viszont az emelkedéssel annál inkább. Épphogy egy kicsit is mozdítok lefelé a joyon (hogy emelkedjen) azt rögtön teljes kitérésnek veszi, pedig a sensitivy-t is levettem. Mitõl lehet ez?

SZia!
Az Effectet és a Gauges-t eltaláltad,ha vannak ott ugyanolyan nevû fájlok, akkor biztonsági másolat és írd felül õket. Az Aircraft mappában elvileg csak egy Ekranoplan, vagy hasonló nevû mappa van, azt pedig a fõkönyvtárban található SimObjects mappában lévõ Aircraft mappába tedd. Ha valamit nem értesz, akkor majd a többiek válaszolnak,mert én mától egy hétig nem vagyok.

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

Köszi Pateszi!
Te aztán tényleg mindent tudsz errõl a progiról.

Letöltöttem az Ekranoplant.
Kicsomagoltam, de a megjelenített fájlokat (Aircraft, Effects, Guages), pontosabban azok tartalmát hová illesszem?
A guagest a guagesbe,az effectset az effectsbe. De az aircraftot?

vagy az a gond, hogy az ekrano FS2004 nekem meg FSX van?

Bocsi, ha nagyon láma vagyok!

Bea

Ui.: Én nem írtam, hogy lennének forgatókönyv ötleteim. Mindenesetre magyar küldiket szívesen játszanék.

További jó repkedést mindenkinek!

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

Papirzacsi
A crash sceneryk Gmax-szal készültek, fs9 sdk-val exportálva, közvetelnül XML-be írva a koordinátákat.
Most próbáltam ki, és mûködik fsx alatt is, nálam már elég messzirõl világít a gép. Ha betetted a sceneryt az addon könyvtába, és a scenery librayba is betetted, továbbá legfelülre tetted a crash sceneryt, akkor tuti látszani fog a gép.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

pateszi
Szia Papírzacsi,

Mivel készítetted a sceneryket?
Meg akartam nézni a koordinátákat, hogy hol található a Zlin, (épp amiatt mert nem találom és nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán mûködik-e FSX alatt a scenery) de egyik dekompiler sem tudta visszafejteni, a FS9-es hez való sem. Fent van a MegaAirport is, a crash sceneryt elé tettem így talán nem ütik egymást.

Papirzacsi
A hawaii keresõs scenery még megvan nekem valahol, ha valaki szeretné megkeresni a 3 roncsot, akkor elõkereshetem. De nem tudom mennyire mûködik fsx alatt.

Clidey
Igazából itt még megtalálsz egyet. A többi már a enyészeté lett.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

És azt le lehet szedni valahonnét?

pateszi
Igazából gratula a szerzõnek. Tudtok más magyar témájú küldetésrõl? <#idiota>

Clidey
Igazából azt Zacsi készitette. <#idiota>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Igazából azt én készítettem. <#idiota>

pateszi
Itt is van. EKRANOPLAN

pateszi
Valahol láttam már mint kiegészítõt, de nem hiszem, hogy nagy durranás lenne.

Írtad, hogy lennének küldetésekre forgatókönyv ötleteid. Meg lehetne próbálni összehozni egy magyar témájú missönt. (Eddig csak egyet találtam, Clidey készítette, egy lezuhant Zlint kell benne megkeresni.)

szerepel az egyik küldetésben egy orosz ekranoplan
nem lehet valahogy "játékba hozni"? repülhetõvé tenni?

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

Azért ez elég érdekes, amit írsz.
Fene se gondolná, hogy még a légiközlekedésben is "balfék" vezetõk, illetve vezetõi rendelkezések/utasítások vannak.

Laikusként azt gondolnám, hogy kicsit "kozmopolitábbak, európaiabbak" nemzetközi tapasztalataik miatt...

B.

talán még nem olyan késõ a válasz:
Én Saitek Cyborg Evo joysticket használok, és igen meg vagyok elégedve vele. Direkt ehhez a játékhoz vettem. Nagyon nem bántam meg.
Egy ilyen joy-t 6,5 K-ért már be lehet szerezni (igaz, jellemzõen 10 K).
Én 7000-ért vettem ez edigital-nál, de az egy hónapja volt.

Üdv.:
Bea

pateszi
Köszönöm a válaszokat.

alert
Változik. Pár hónapig épp kötelezõ minden géphez, utána a malévhoz nem, majd megint... amilyen a vezetõség épp. Nem tudom hogyan kell üzemeltetni egy repteret, de biztos nem így. Katasztrófa ami ebben az országban folyik minden téren sajnos...

Hypo
Lehet bar amikor en cessnaval dorogtem be akkor is jott auto 😊

Legjobb tudomásom szerint (bár nem biztos) csak a külföldi gépeknél van ez az irányítás (szerintem a Follow Me-re gondolsz), mivel az itthoni pilóták ismerik a repteret. Egyébként a kis sárga táblák alapján a gurulóút szélén, simán el lehet menni a kívánt helyre, de térképpel meg aztán végképp.