Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm, megpróbálom.

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

pateszi
Én is köszönöm az infót.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Kösz pateszi,

már közben fsdt fórumon is megjött a tuti info. Vmelyik kieg a dll.xml végére beszúrt egy " \ " karaktert. Ezt az installerek úgy értelmezik, hogy lezárva illetve írásvédett.

Esetleg ez jó info másnak is ha ilyen probléma adódik.

ödv: JackDow

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM

pateszi
Hali,

Feltételezem, hogy valamelyik elõzõleg telepített kiegészítõd beleírt a dll.xml fájlodba és a Zürich demonak ez nem tetszik. Megoldás lehet, ha kicseréled a fájt az eredetire, de ekkor valamelyik kieged esetleg elszáll. A dll.xml-t megnézheted valamilyen free xml editor programmal, ami tartalmaz sor és oszlop számozást. Ha megvan a hibás karakter (error on line 40, position 20😊, próbálkozhatsz a javításával. Szintaktikai hiba lehet, néhány progi elég háklis az xml kódok pontos szintaktikájára. Ügyelj a kódolásra, ne változtass az eredetin! (Olyasmire tippelek, hogy valahol , van ; helyett, vagy o a 0 helyett, ilyenekbe már belefutottam párszor.)

Hypo
hat ha FPS limitert hasznal akkor Bufferpools tok felesleges, a TBM meg 40-90 kozott max

pateszi
Valószínûleg az fsx.cfg módosítása szüntetheti meg az ugrálást.
A #9595-ös hozzászólásban található link a segítségedre lehet.

A TEXTURE_BANDWIDTH_MULT és Bufferpools: Poolsize bejegyzéseknél próbálkoznék.

[HUN]FaTaL
Ugrálást nekem az 1.0-s REX okozott, de csak víz felett, a 2.0-ban javították.

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
Eloszor is a DX10 egy kaki, nem veletlenul preview all mellette, persze vna akinel megy de szerintem keruld el. DX 9 boven eleg.

Az ugralas igy elmondas allapjan tobb dolog is lehet , VSYNC? Hatterben futnak dolgok? Mik az fsx beallitasaid? Nvidia Driver beallitas?

Értem, akkor az kilõve, de igazából ez az ugrálás idegesít. Egy raklap pénzbe került ez a konfig és így is szar? Ha tudtok rá valami okosságot, segítsetek! :-(

Ja, a legfrisebb NVIDIA driver van fent. Próbáltam levenni az fps-t 20,30,-ra , akkor is ugrál a kép, nem szaggat , hanem ugrik egyet. Most unlimited-re állítottam. Így is ugrál.

[HUN]FaTaL
DX10 alatt nincs AA elég sok játékban (pl. UT3). Sok kieg nem is kompatibilis vele, úgyhogy egyébként sem javaslom.

Feltettem egy friss WIN7-et, utánna az FSX-et SP1,SP2-t. Viszont, ha kipipálom a "Preview DX10" ablakot, akkor megszûnik az élsimítás. Ez vajon mitõl van? És külsõ nézetben ugrál a kép, az fps ugrál hatalmas külömbségekkel. 60-70 és hirtelen 8-9 aztán megint 70-75. Fullon van minden, kivéve a felhõk. Az medium.

polluxware
hittérítõ lelkész sorozatgyilkos😊

Hypo
Nyugi szerintem max szerencsetlen megfogalmazas volt, nincs itt harag, eloforul en is annyi dogot benezek neha ez van . SZOVAL BEKE GYEREKEK legalabb egymast ne utaljuk ha mar en mindenkit utalok😊)))))))))))))))))))

Clidey
Nem értem mi bajod a hangnememmel. Szerintem semmi bántót nem írtam. Bár ha a "szerintem fejezd be az okoskodást" te annak veszed...háááát...no komment!

Mindazonáltal utalnék a #9847-ben foglaltakra úgy látszik elkerülte a figyelmedet: ne légy lusta olvass utána, és csak azután állíts dolgokat. Ha nem így teszel, akkor pedig ne csodálkozz rajta ha a hozzáértõk ""kiröhögnek"", tessék emelt fõvel viselni ne pedig durcás hozzászólásokat gyártani. Attól még nem leszel magasabb rendû semmilyen tekintetben, max nagyobb outsidernek érezheted magad, ha ettõl szebb a napod. <#levele>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Yeltzin
ne haragudj, ki vagy te, hogy úgy érzed, megengedhetsz magadnak ilyen hangnemet számodra ismeretlen emberekkel szemben?

csak hogy örülj, kipróbáltam, és neked van igazad, a felhõk rontanak a frame rate-en, elismerem, rosszul gondoltam

de ettõl még semmivel sem lettél magasabb rendû, sem emberként, sem fórum userként, max nagyobb kockának érezheted magad, ha ettõl szebb a napod <#levele>

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

Clidey
Igen, azért is tettem a szót idézõjelek közé! 😊

Bár még mindíg nem tudtuk meg, szerinted mibõl is állnak a felhõk, de eme okfejtésed olvasva szerintem inkább fejezd be az okoskodást... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Yeltzin
nem értem, mit vettetek ezen beszólásnak, nem annak szántam, és a hangnem sem olyan volt

csak szerintem sokkal több poligont jelenít meg az engine tiszta idõben egy részletes környezet fölött, mint amikor felhõk takarják el a nagy részét

Hypo
Animalt gif bazzz ne kötözködjetek vazze😊)))))))))

Hypo
😊)))) hát kérem olvasni kéne és nem lenne fullon😊 nem egyszeru madarka de nagyon eltalaltak.

Papirzacsi
De azért érdekelne engem is, hogy szerinted mibõl állhat, ha nem poligonokból. Nem kötekedésbõl, csak pusztán kíváncsiságból kérdem, mert kíváncsi vagyok, hogy az fsx felhõit látva mit gondol egy olyan valaki az fsx felhõirõl, aki gyakorlatilag egy milliméternyit se mélyedt még el az fs mûködésében.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Te voltál, aki még másodjára is erõsködött, hogy az nem úgy van. Teszteld nyugodtan, megtehetted volna elõre is.

Clidey
Nem kell ide teszt. Elég ha nekünk hiszel! 😛

Clidey
Ha elfogadsz egy jótanácsot:
Olvass utána a benned felvetõdõ kérdésekre, s csak miután biztos vagy a dolgodban, tuti információkkal a hátad mögött gyere ide "beszólogatni" 😊 Az itteni topiklakók nagytöbbsége nem most kezdett FS-ezni, így képben vannak a dolgokkal... 😉

Szerinted mégis mibõl kellene állnia egy felhõnek az FS-ben ha nem poligonokból? Sprite-okból mint anno szépemlékû C64-en?? 😄

Yeltzin
semmi gond, csinálok pár tesztet, és kiderül

tévedhetek is, nem kell rögtön ilyen "szimpatikus" módon okoskodni...

Papirzacsi
Láttad már az fs-t egyáltalán?:-o Kezdheted a meglepõdést!
Amúgy az engine nem számol azzal ,hogy a felhõk kitakarnak dolgokat, szóval értékeld át a mondandódat.
Tapasztalat alapján a legterhelõbb idõjárási jelenség az FS-ben amúgy egy többrétegû OVC felhõzet, végtelen látással (persze a felhõ beállítások maximumon).

Yeltzin
hát eléggé meglepne, ha egy felhõ poligonokból állna, ellentétben a földön álló épületekkel

FSDreamTeam Zürich demo-ját akartam feltenni és install után a következõ hibaüzenetet kaptam:

C:\\\\ .........\dll.xml error on line 40, position 20:

A dokumentum legfelsõ szintjén érvénytelen.

Your C:\\........\dll.xml file has not been modified by this installer.

Na erre kellene megoldás! Elõzõ rendszeremre simán felment.

Jelenlegi is MS Vista 64bit , FSX SP1 SP2.

Elõre is kösz:

Jackdow

kösz
megvan de vmiért a gáz mindig fullon megy és ezért leszedtem

igen vc-beni értékek, 2d 50 fps és outside 70 fps körül is van.

grat, nagyon jónak hangzik, ezek vc-s értékek?
van pmdg bae megvan? kiváncsi lennék vc-ben mit dob.
milyen oprendszeren futtatod?
Switzerland professional + rex + wilco e-jet (macphat festés) fix 35-40 fps.

hardver még mindig alapon

Jackdow

ty
csak a 920-as de fórumok , youtube videók, eddigi tapasztalatok alapján sztem elég lesz. Fõleg ha még meg lesz kicsit pörgetve.

bocs, nem jackdow-nak szántam
i7? Nekem?

Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.

grat a gépedhez, melyik i7-ed van?
Igen, most már mûködik! 😊
Az a kis intermezzo hiányzott közvetlenül a felszállás elõtt.
Mégegyszer köszi!

Papirzacsi
Igen, amikor kiakad a katapultból, akkor a kirugózással egyidõben fel is húzza azt.

Sziasztok!

ISmertek egy olyan oldalt ahonnan az FSX-hez lehet activityt letölteni?
Oh, nagyon köszönöm! Igen, valami aszisztáció szükséges hozzá azt sejtettem csak nem éreztem azt a plusz erõt ami még szükséges az elemelkedéshez.
Hm..akkor még lenne egy egy kérdésem,-a kar ami beakad az elején az felszállás után behúzza magát vagy nekem kell?

Papirzacsi
Shift+U (kar leenged)
Shift+i (beakaszt)
Shift+space (indítás)

Sziasztok! MAC-en fut az fsx?
A SHIFT+U bill.kombináción kívûl mit kell még ahhoz tennem, hogy egy sikeres take off-ot hajtsak végre?(f-18 géppel,anyahajóról)
A landing ok,SHIFT+Q ,az stimm,- de a take off-nál valamiért nem húz ki a kábel,csak sima full throthle és vagy sikerül emelkednem,vagy nem.
Tud vki segíteni? Elõre is köszi!

Köszönöm Papírzacsi a választ, nem véletlenül állítottam be ilyet. Igen, a felhõk részletessége fullon van (rex HD).

Papirzacsi
Nyilván el vagy picit tévedve.:-) A köd ami növelhezi az FPS-t. A felhõk plusz poligonokat jelentenek az égen, méghozzá nem is keveset. OVC körülmények között midig is kevesebb volt az FPS az fsben mint CLR idõben. Fõleg, ha a felhõk részletessége maximálisra van állítva.

Yeltzin
felhõs idõben nyilván jobban megy, hiszen kevesebbet kell megjelenítenie

szvsz tiszta idõben próbáld alacsonyan repülve, sok AI géppel körülvéve (úgy vettem észre, az lassítja leginkább)

Processzor, ramok, vga gyári beállításokkal , húzás nélkül !!!

LHBP + REX (esõs, teljesen felhõs, ködös) + Wilco Airbus =

ground: 20 - 25 fps
alacsonyan felhõzet alatt: 28 - 40 fps
felhõkben (HD): 25 - 35 fps
magasan felhõzet felett: 45 - 70 fps

Virtual cockpit alacsonyan terminal felett: 18 - 27 fps / ezért még kell küzdenem /

Ma újabb kihívások lesznek ( pl. switzerland pro, mac phat festés wilco e-jet, fsdreamteam Zürich, stb.)

Infok jönnek majd arról is. (esetleg shot-ok, video-k)

JackDow

[HUN]FaTaL
LHBP helyett inkább Mega Airport Heathrow 😄 Az jobban eszi a gépet sztem. A REX nekem semmit nem csökkentett az FPSben.

Irigységed nem sért <#gunyos1>

Hypo
egy LHBP plusz rex vagy fex es valami jo kis heavy addon pmdg747 nagy felhok sok ai, es meglassuk mit tud a kicsike😊

Yeltzin
<#mf2>