Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
nem vágom hogy ez miért baj.. több oldalról tud az ember informálódni

Hypo
ashole

g0a
ennek a gyereknek van 1 halom videoja youtube on marhara raer felvenni magat aztan feltolteni 😊

Hypo
na de komolyan😊))

polluxware
<#duhos2>

Hypo
bazz ezert egy videot csinalni😊))))))))

polluxware

Hypo
meloba vagyok nem tudok voice, 😊

Hypo
Hat ahol az flt fileok vannak vagy berakod a flights mappaba.

privát ment

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM

Pl azt a panrate tesztet se mondja hogy HOVA kell beilleszteni.

Hypo
CameraDefinition.002 vagy 3 ezek hivatottak a VC-ert

Na ez az, pont ezeket állítgattam. de semmi változás nem történt.

FSX gyökérben van egy cameras.cfg abban is állítottam. Gépek mappában az aircraft.cfg ben is változtattam a cameradefinition-ban, beszúrtam plusz cameradefiniton.00x -et is
de változás nem volt

Erre mondtam , hogy már tudom mi micsoda csak éppen változás nem történt.

pl: az egyes gépek aircraft.cfg -jében nincs is olyan cameradefiniton hogy virtual cockpit, gondolom akkor azt használja ami a cameras.cfg-ben van deffiniálva.

De megnézem azt amit most küldtél, Ha esetleg megpróbálnád magadnál és ha vhogy sikerül, elmondanád hogyan azt megköszönném.

Hypo
Ok csak akkor mondjal mar egy konkret kerdest hogy en sse csak talalgassak!!!

VC ben tul gyors a mozgas??? Erre jo amit belionkeltem ha nem mukdik akkor valamit elcsesztel.

a VC a CameraDefinition.002 altalaban
3 dolgot kell megnezni
PitchPanRate=
HeadingPanRate=
PanAcceleratorTime=

ezek ugyan azt a funkciot latjak el mint anno fs9 ben a PAN_RATE=

meg reszletesebb magyarazat a camerakrol plusz teszt file

Köszi pateszi tegnap ráment az estém. Most már mindent tudok mi mire való, DE hiába is variáltam az értékeken semmi nem történt. Tuti én vagyok láma de nem volt semmi változás.

Viszont felfedeztem egy nekem új dolgot.

Lehet ez minden itt fórumozónak már lerágott csont, de én nagyon örültem hogy ezt is tudom használni:

Ha valamelyik joy gombra ráapplikálom a SPACE-t és nyomva tartom + egérrel kalibrálom a nézetet, szinte olyan hatást érek el mint a track ir -el. Az egér mozgatásával nézek körbe, ha akarom gyorsan ha akarom lassan, görgetõvel zoom-olok stb. Mivel az X52-n van egy minijoy így átmenetileg megoldottam ezt a problémát.

Jackdow

polluxware
<#worship>

pateszi
Olvasgattam egy kicsit itt, ha rászánsz némi idõt, szerintem Te is megtalálod a megoldást.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

CptSAB
Telepítsd fel a gugli túlbart, és akkor lehet kérni az oldal lefordítását. 😊 Amióta így olvasgatom a netet, azóta jobb a kedvem. Így végre az angol, német, francia cseh és szlovák lengyel FS vagy repülés tartalmú weboldalak esetén nem kell azzal foglalkoznom, hogy külön fordítgassak. Szakszavakkal amúgy is hadilábon állnak a szótárak. Ha sántít a fordítás, akkor vissza az eredeti.. így is sok idõt takarítok meg.
pateszi
Az FSX SDK-ban megtalálod a textúra-formátumok leírását is. Ha nincs nálad még feltelepítve, akkor itt is megvan kb. uaz.

Igen , ezt a választ keresem de eddig még nincs meg.

Egyébként csak a modellhez tartozó egyedi camera settings van az arcraft.cfg -ben. A globális - mint pl 2D, virtual cockpit, top/down , stb - azt alapból a camera.cfg-bõl szedi minden modell.

Erre már sikerült rájönnöm de az original camera settings és az egyedi egészen eltérõ tud lenni. Próbáltam sorokat ide oda másolni de az sem jött be.

A konkrét válaszra lennék kíváncsi, találgatás nekem is megy de idõigényes és eddig nem is sikerült.

polluxware
egy tipp

tegnap felraktam az albatroszhoz az 1.1es hotfix-et és hátsó üléshez tatozó kamera nézet sokkal lassabb lett mint volt az orig verzsönben

aircraft.cfg-ben vannak definiálva ezek... ha ott megtalálod a difit, akkor elvileg megvan a válasz is

Megnéztem , állítgattam oda -vissza a panrate, panacceleration time értékeket de az eredmény ugyanaz <#szomoru1> Virtual cockpitban még mindig gyors a körbetekintés.

Más vki estleg?

polluxware
<#eljen> köszi maradok asszem az nvidia féle dds plugin mellett...

piper cub-on akarok egy két dolgot módosítani😊 DXT3 formátumban mentegettem eddig az tartalmaz alpha csatornát is. (vagy mit😊

DXT5öt is képes az FSX kezelni?

pateszi
A végeredmény lehetõleg legyen olyan formátumban, mint a géphez tartozó többi livery textúráinak a formátuma.
Ha van FSX SDK-d, az abban található imagetool programmal közvetlenül konvertálhatod a .psd-bõl tetszés szerinti .dds-be. (Elkészíti a mipmapeket, ill. kezeli az alfa csatornákat is.)

polluxware
adott egy psd paintkit... valmint adott egy adobe pshop7

a kérdés az lenne hogy miután megcsináltam a skint hogyan tovább

ergó.: milyen formátumban mentsem (gondlom 32bit-es bmp), utána milyen progival vagy pluginnal készítsek ebbõl DDS-t (milyen dds-t dxt1 v3 vagy mifene)

kábé ezek lennének a kérdések😊

köszi

összeszedem minden angol tudásomat és nekiállok
<#zavart2>

Hypo
Hypo
sli egy fos de lelke rajta akinek erre van felesleges kidobni valo penze.....

Sziasztok.

Egyszer már feltettem a kérdést de nem igazán derült ki sok minden.

szóval:

Vannak olyan kameranézetek ahol körbeforgás nagyon hirtelen-gyorsan történik pl, virtual cockpit és vannak olyan nézetek ahol ugyanez lassú folyamatos mozgás. Valószínûleg ez vhogyan deffiniálva van egy file-ben. (pl cameraspeed: 1500) Sajnos én nem értek ehhez, de ha vki tudná, hogy hol van ez megadva és mit kell átírni megköszönném.

Jackdow

polluxware
faqban az van írva hogy i7 meg 4kari quad sli-be és minden tökéj lesz😊

Hypo
miert vagy erre az sli dologra rakattanva??? ket vga-d van a gepben? mert ha nem akkor ne is folgalkozz vele felejsd el. Ha esetleg 2 vga-d van akkor meg az egyiket surgossen add el mert lof...t se szamit.

Még én sem láttam gyárit 3,5-ön menni. :-) Persze, hogy húzva van , viccelsz? Ment ez nekem 4Ghz-en is, de jobbnak láttam 3,5-ön 0-24be.
http://www.keptarolo.com/show-image.php?id=b545e4cfb46d7e33b30bc86b16acc192
http://www.keptarolo.com/show-image.php?id=07597bbf12c48db7d689b35623f95a0c

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

Én is erre gondolok, megnézem alapon is. Most felteszem az ARMA II.-t megnézem ott mi a helyzet. Szanaszét gyilkoltam a gépet mindenféle tesztekkel, hardwer nem lehet. 3DMARK lefutott 23000 pontot adott. Találtam az NVIDIA honlapján valami SLI update drivert is. Egyébként elõzõ gépem 4Ghz-en ment Core 2 E6800 egy EN9800GX2-vel és semmi ilyesmi nem volt.

3,5Ghz-en megy a Core i7 920-as procid.
Én eddig csak 2,66 GHz-es 920-ast láttam.
Húzva van vagy gyári. Mi volt az ára, ha szabad kérdeznem?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

alert
Akkor szoktak ilyen fúrcsa dolgok történni, ha a proci vagy a videókari tuningolva van. Ha nem atomstabil az adott értékeken a hardver, akkor fúrcsa dolgokat produkál az FS. Nagyon érzékeny rá. Szóval ha esetleg húztál valamit, akkor próbálgasd alap beállításokkal mi történik. Ha úgy sem jó, akkor valószínûleg driver.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

pateszi
Bocsánat, betûelírás történt.
Helyesen:
mavtrike.zip

pateszi
Szia,

Ezt keresd: mavrtike.zip
Avsimen már nincs meg, de máshol még megtalálhatod.

sziasztok! Tudna valaki nekem adni egy sárkányrepülöt? Mert az fs2004hez nem találok sehol! Köszönöm szépen! És mindenkinek további szép napot!
pateszi
Ha litlebubu pár képpel is be tudná mutatni, hogy mi a hibajelenség nála, egyszerûen utána járhatnánk.
Páran megnézzük, hogy nálunk is megvan-e, ill. kinél, milyen konfigon, milyen grafikai beállításnál megy tökéletesen.
A villódzás szerintem sem az engine hibája, inkább a felületesen tesztelt sceneryké. Az árnyékszámítás miatt pl. az SDK-ban külön felhívják a figyelmet, hogy akkor mûködik jól, ha az objektum geometriája zárt.

Hypo
Igen errol hallottam en is de nem feltetlenul az engine hibaja inkabb csak, a driver se az a perfect.

pateszi
Függõleges fekete csíkokat olyan sceneryken láttam, ahol az épületek vetett árnyékait nem tudta az FS korrektül kiszámítani. Nem ilyesmirõl van szó? Az épületek oldalain villódzó, remegõ háromszögek szerintem másoknál is megvannak, az alap sceneryknél is. Pl. Las Vegasban emlékszem hasonló jelenségre. Itt is készítõi hibára gondolok, a diffúz és specular textúrák okozhatják. Vetnétek egy pillantást Las Vegas környékére, hogy mindenkinél vibrál-e? Érdekelne, hogy ATI kártyánál is látható-e ez a bug.

Hypo
hat ha nincs sli akkor nincs min elakadni tilsd le😊)

VSYNC-et force-ra állítottam, a felbontás ok. Megpróbálok más játékot is feltenni, kiváncsi vagyok mi lesz. Az nHancer-t már próbálgattam csak elakadtam ott az SLI-s beállításokkal.

Hypo
force on force off helyett😊

Na ebbõl nem sok látszik. :-)

Hypo
az driver lesz, gondolom mas gamenel nincs ez ( ha megis akkor valami hardware gond lesz)

LCD moncsid van? jatek felbontasanak egyeznie kene a moncsi nativ felbontasaval, VSYNC et meg forceolni kell.

Nhancer nevu progit kene esetleg kiprobalnod.

Pl. VSYNC-et akár kikapcsolom, vagy be, semmi. A konkrét problémka az ugrálás, + ha külsõ nézetben forgatom a kamerát, akkor néha függõleges fekete csíkok is beugranak, a kifutó betonján és egyes objekteken villodzó háromszögek remegnek.

Hypo
es mit allitgatsz? mi a konkret problema?

Az a gáz, hogy szerintem bármit állítgatok az NVIDIA control panel-ben a 3D beállításoknál, nem történik semmi.