Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
manualban is van erre rész, mit hova kell állítani.. (duke B60)

Hypo
igen ez célrevezető bár addon ja válogatja általában leirják kell e gyro stb RealAir gepeknek nem kell se autorudder viszont érzékenységet allitani kell.

Az autorudder-t elvileg értelemszerűen csak a 2 irányú joyoknál kellene beállítani. Eléggé unrealisztikus és így lehangoló az eredménye. Talán sosem használtam igazán ezért a hatásáról nem igazán tudok nyilatkozni. A csúszkák viszont nem úgy működnek, ahogy alá van írva (easy - realistic), hanem inkább min-max tartományként kell felfogni. Tehát ha maxra állítottad a gyro csúszkáját akkor inkább maximalizáltad a csavarodás mértékét/érzékenységét. Ha soknak tartod a csavarodást inkább lefelé kellene húzni. Én többnyire B60-al repülök, ez egy multi prop-os gép, és ott is van csavarodás bár nem akkora mint a single gépeknél. Ennél a gépnél nekem 0.17-re kellett állítanom és a gyro drift pipát ki kellett venni, hogy közel legyen a valóságoshoz, egy másik típusnál egészen más értéke(ke)t kell beállítani. De nemcsak ezt a csúszkát kell állítani, hanem a többit is (pl. a p-torque-nak 0.6 érték környékén kellene általában lennie). Hát ilyen ez a popszakma.😄
Kicsit pontosítanék. Bekapcsoltam a gyro driftet és tényleg jobb lett, de később láttam, hogy ugyan úgy húz balra. Majd kis gondolkodás után bekapcsoltam az autoruddert és láss csodát tökéletes lett.
Ígérem most már leszállok erről a témáról. Használom így, repülök így.<#awink>
Azért ha van valakinek ötlete, hogy miért húzhat balra joy, ha ki van kapcsolva az autorudder, az ne tartsa magában. <#wink> ( DCS-ben is ki fogom próbálni, de valószínű ott is megoldja ezt a problémát)
Szia!
Ez a gyro drift pontosan micsoda? Mert most kapcsoltam be és a csúszka maximumon van és így most nem húz a repcsi balra. Nem tudom ennek most örülnöm kell vagy sem? <#vigyor3> Amúgy igyekeztem minden beállítást realisztikusra tenni.
Utoljára szerkesztette: csiben, 2015.11.20. 11:35:49
Van digitális joy-om, ott atomstabilan (rece sincs) be tudom állítani mi menjen be és ha nullára állítom akkor is húz. Tehát valszeg a modell. Amúgy a realistic panelen van a gyro driftre beállítás, húzd a csúszkát nullára. Azonkívül az fsuipc-ben be lehet állítani nem létező trimekre is vezérlőt. Ha azzal nem működik még mindig meg lehet próbálni offsetre közvetlenül írni.
i robot
Igazad van teljes mértékben! A turbulens levegőre nem is gondoltam. <#taps>
(Azért tippelek a joy-ra, mert azt írja más játékban is húz.)

Clidey
Nem feltétlenül. Lehet az FS idióta flight modellje is. Anno mi is rengeteget szenvedtünk azzal, hogy ha realisztikusan akartuk elhelyezni (értsd: az ülések pozíciójába) a pilóták tömegterhelését, azonnal el kezdett húzni a röpcsi az üres székkel ellentétes irányba. A való életben azért ennyire határozottan nem érezni ha nem ül mellettem valaki... 😊
Szóval nem biztos hogy joy probléma.
A baj viszont az, hogy még ha az összes ülés- és csomagterhelést berakod a gép hossztengelyére, az FS ezt képtelen feldolgozni, és valamelyik irányba akkor is elkezd billenni a röpcsi.
Megoldás: állíts be olyan turbulenciát hogy állandóan volánolni kelljen, akkor nem veszed észre hogy amúgy is húzna a gép valamerre! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

i robot
Ha annyira gáz akkor szét lehet kapni, de nekem nem lett jobb tőle.
http://forums.ubi.com/showthread.php/85431-Successful-repair-of-Logitech-Extreme-3D-PRO-Forums

i robot
Normális jelenség csak sajnos ez azt jelenti hogy rossz a joy. Nekem is ilyen van és ugyanezt kezdte csinálni + nem tudom finoman húzni. Kalibrálásnál is ugrál össze-vissza. Döglődnek a potik.
Próbáld meg a deadzone-t állítani azzal lehet rajta segíteni sokat, persze nem lesz tökéletes, de nem is fog húzni.

A windows-ban kalibráltam igen. Amúgy más játékban (DCS) és Fsx-ben is minden gép balra húz és trimmelnem kell. Ez nem is gond, csak ha nem tudok trimmelni (C172), akkor eléggé élvezhetetlen a repülés. Kb 7-8 másodpercig repül egyenesen, majd szépen kezd bedőlni balra... Ez normális jelenség?
Hont
A Venetubo cfg tuning oldal nem működik! Tud helyette valaki valami alternatívát?<#fejvakaras>
i robot
Kalibráltad a joy-t?

Köszi szépen a válaszokat. Szerintem még fogok jönni pár noob kérdéssel. 😊
...igy van illetve ha eléred az "utazási sebességet" akkor szépen "beáll" kb 100kts körül már alig érezhető. De ez függ attól is hogy van a gép kiegyensúlyozva: üzemanyag, utasok ,csomag stb
Utoljára szerkesztette: saca79, 2015.11.17. 19:43:29

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Skinner_11
Naja... <#zavart1> <#hehe>
Clidey
A gáz az, amikor egy jet kezd el ugyanígy húzni valamerre... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Skinner_11
A valódi 172-esben is csak magassági trim van, azért húz balra mert arra ellenkező irányba forog a propeller és így a nyomaték szépen húzza is a gépet oldalirányba <#hamm>
polluxware
autopilot : on

ha nincs ééleron trimm akkor csak ez marad

Tegnap végül megvettem a LOGITECH Extreme 3D Pro-t használtan. 6000ért vettem, elvileg keveset volt használva, ez látszik is rajta, hiszen újszerű esztétikai állapotban van és szerintem jól is működik. Viszont lenne is egy kérdésem. Tök alap Fsx van fent. A repülőgépek alap állapotban repülés közben húznak valamerre egy picit. Ugye ha ismereteim nem tévednek ez normális is, ilyenkor kellene trimmelni. Viszont pl A cessna 172-ben csak a magassági kormányt tudom, a csűrőket nem. Az ilyen irányú korrekciót, hogy tudom megcsinálni mert kicsit idegesítő, hogy folyamatosan balra húz. Más gépeknél( Beechcraft Baron 58) ahol tudom trimmelni a csűrőket, oldalkormányt nem gond, ott szépen be tudtam állítani.
L Viper
Bő 9 éve használom, még sosem volt szétszedve. Az irányok pontosak. A gázkar kezdett el mostanában "ricegni" kicsit, ha tolom, de beáll pontosan. Ha rászánom magam, kipucolom.
Joy-ban én is a Speedlink Black Widow-t ajánlom, Robosztus masszív kis cucc és FSX hez legjobb választás mert a gázkaron el van helyezve egy rudder vezérlő,és ha nincs külön pedálod akkor nagyon meg tudja könnyíteni az irányítást 😊 Egyedül az illesztő progija akadt össze az elején az FSX el de a legújabb került fel és hibátlan volt. (a gyári telepítő cd-t el kell felejteni)

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

polluxware
2006 óta használom, jobbára csak fsx-re és azt is nagyon finoman..

ami baj vele ,hogy a gázkar részét akárhogy kalibrálod "miceregni-mocorogni" fog fsx alatt... (1-2% ide oda)

félévente érdemes szétszedni, a potikat kiszedni a helyükről, és kézzel átforgatni ide-oda a teljes mozgástartományukban (ettől megint pontosak és ricegés mentesek lesznek) -> persze addig amíg végleg el nem kopnak

Hont
Nekem is volt ilyen! Kb 6 évig használtam minden gond nélkül!
Szerintem ár érték arányban az egyik legjobb!
Ja igen Joyal kapcsolatban.
Anno talán 8-9 éve is van már, hogy egy Seitek Cyborg evo-t a tescoban vásároltam vagy 10.000 ft-ért. Egyszer már nyugdíjaztam de sajnos vissza kellett hívnom, nem tudom milyenek a mostani Seitekek de ez nekem nagyon bevált.
Tudom vannak akik morognak a Seitek-re szerintük ez is egy nagy rakás kaki de előtte egy thrustom volt azt 1 éven belül szét csavartam.
Na ügy tűnik végre ismét rend van az FSX háza táján, az Aerosoft is helyre állt sikerült letöltenem a legújabb 1.31 frissítést így megint szépen dorombolnak a hajtóművek ezek szerint kijavították a hibát.
Megszűnt végre ez a borzalmas szaggatás, nem maradéktalan de már nem idegesítő.
Lehet ennek örömére be is iktatok egy OTHH-OMDB utat. <#nevetes2>
Nekem ilyen volt míg darabokra nem törtem. Egy rakat szar ez a Joy.

L Viper
Ha jó árban akarsz jó Joyt, ilyet vegyél, elnyűhetetlen:
Speedlink Black Widow!
Időközben bejött a képbe egy LOGITECH Extreme 3D Pro féláron, használtan és ez helyben is lenne. Állítólag szép, megkímélt állapotban van, holnap megnézem.
Sikerült megoldani a problémát.
Valami baj volt a Black Box A330-al le kellett törölni.
Fogalmam nincs mi okozza a problémát ezelőtt jól működött a Black Box.
Köszönöm a segítségeteket és a javaslatokat minden esetre az fsx cfg file-t lecseréltem.

Valaki használ Aerosoft Airbus A320-19-18-at. Az újabb 1.30-as frissítésnél valami nálam elcsesződött a hajtómű teljesítménye drasztikusan le és fel mozog és a kijelzőn is a mutatók mint valami őrült le föl mozognak. Akkor csinálja ezt amikor az automata tolóerőt aktiválom a kiválasztott sebességnél próbálná tartani a sebességet, repülni lehet vele de borzalmasan idegesítő.
Már más külföldi fórumokon is utána néztem a dolgoknak de eddig eredménytelenül. A megnyugtató csak az a dologban nem csak az enyém csinálja, sokaknál jelentkezett ez a probléma. Az aereosoft fórumánál is megnéztem de ott se sokat segítettek.

Talán valakinek itt a fórumon van valami ötlete,vagy szembe találkozott ezzel a problémával aki szintén Aerosoft Airbust használ, és sikerült ki küszöbölnie a hibát, rá akadt a megoldásra az interneten ami fölött én talán átsiklottam.

köszönöm és szép estét mindenkinek.
Sziasztok!

Korábban már repültem az FS9-el, a repülés, navigáció alapjaival tisztában vagyok. Sok év kihagyás után gondoltam újra előveszem a szimulátort. Pár hónapja megvettem Steam-en az FSX-et, de azóta pihen. Első lépésként egy joytstick-ot kellene venni és ebben szeretném segítséget kérni a tapasztaltabbaktól. 3 típust néztem ki, árban igaz "sok"különbség van, de tanácstalan vagyok, melyiket érdemes megvennem. Itt azt is bele kell kalkulálnom, hogy lehet ráunok az egész repülésre 1 hónap múlva és akkor feleslegesen vettem meg a drágább joy-t.
Íme a 3 típus, szerintetek melyiket érdemes ezek tudatában megvennem? Illetve, ha úgy adódik akkor később használtként melyiket fogom tudni könnyebben eladni?
A4TECH JSK-420
THRUSTMASTER T.Flight Hotas X
THRUSTMASTER T.Flight Stick X

Esetleg más joy-t nézzek ezeken kívül? Használtakat megéri nézegetni? Mindenféleképpen olyat keresek aminek forgatható a markolata.
A Tanácsokat előre is köszönöm! <#worship>
Utoljára szerkesztette: csiben, 2015.11.15. 17:38:21
berczy
Khm.... Valami ilyesmi rémlik. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Clidey

Erre gondoltál talán? <#ravasz1>

berczy
Hi!

Skacok, Tomi (STDesign) féle fotóalapletöltő merrefele van? Nem lelem sehun.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Skinner_11
uiautomationcore.dll fix? Ha nem volt meg Fatal kolléga pár hsz-el lejjebb leírta.
Clidey
Próbáld meg overclock nélkül.

Ki próbáltam egy új fsx.cfg file-t.
A jelenség ugyan az LHBP, Black box A330, As2012 fel szállás után a levegőben 1 percen belül semmi hiba üzenet nélkül csak megáll a kép de hang továbbra is van.
Egyszerűen nem értem.
Hont
Szia. Amit Hypo mond,azt próbáld meg előszőr!Ami drivert illeti én leszednék egy régebbit,az AMD
oldaláról...
Sziasztok, az-az jó reggelt.
Egypár festést telepítettem a PMDG 737-800-hoz amiket még valamikor az AVSIM oldaláról töltöttem le, igaz ezek nem a gyáriak amik a PMDG hivatalos oldalán is meg találhatók(remélem csak nem ezek okozzák a problémát). Az utolsó kieg. a TAXI2GATE által megvásárolt OTHH (Muhad INT) volt ezt telepítettem utoljára ekkor kezdődtek a problémák de azt már reinstaláltam,ezek után megpróbáltam LHBP Black Box A330 tesztelni de a probléma jellege ismételten előjött.
Én arra gondoltam biztos hardver gond, van mert a kilépés előtt a proci fel ugrik 100%-a majd vissza ugrik ilyen 20-30% körüli értékre.
Az elképzelhető, hogy a proci és a vga nem működnek együtt?, az egyik túl sokat dolgozik a másik meg csak ott alapon elketyeg. ez alatt úgy értem, hogy valamelyiknek várnia kell a másikra és a végére ebből lesz az egész kifagyásos dolog. Én erre gondoltam.

A VGA-hoz a legújabb verzió van telepítve. Az ATI-nak a hivatalos oldaláról töltöm le mindig.
Hypo
Hali, szóval nem indul fsx? mi volt au utolsó kieg ami elött még működött? FSX.cfg-t keresd meg csinálj belőle egy fsx.cfg.old file-t.
Aztán próbáld meg elindítani. Illetve vissza menni arra az állapotra amikor még működött.

Hont
Valóban a "szűk" keresztmetszet nálad a VGA.
Nekem is volt hasonló karim, de nem az FS-hez találták ki az igaz!
Ettől független a hibát nem ez okozza! Én megnézném a VGA drivert!
Melyik verziót használod? Honnan töltötted le?
Ja igen csak megáll a kép, de hang van továbbra is.
OP: Windows 10

Processor:I7 2600 3,9Ghz-re felhúzva Thermaltake vízhűtéssel

VGA: Ati samphire HD 6950 2GB

Alaplap: gigabyte Ultra Durable GA-Z68X-UD5-B3

ram: 8GB 1336MHZ DDR3

Merevlemez O.C.Z SSD (Ezen csak az op rendszer fut)

WesternDigital 1 tb 8MB Lchat (vagy mi?? nem tudom pontosan) ezen van az fsx.

FSX: Gold Edition

És nem. Nem kapok semmi féle hibaüzenetet csak kifagy egyszerűen.

Kieg.: az FSX jelenleg mit haszbnálok--- FTX GLOBAL, FTX VECTOR, PRO ATC-X, AS2012.A2A ACCU-FEELV2 ---- FLYTAMPA ATHEN, DUBAI, COPENHAGEN, WIEN, LHS LHBP, AEROSOFT MÜNCHEN, MEGA AIRPORT ZÜRICH, ERFURT, BERLIN BRANDENBURG, FRIEDLICHSHAFEN ,TAX2GATE, OTHH VHHH,
REPÜLŐK BLACK BOX A330-340-360, BLACK BOX A320, PMDG 737-800-900, PMDG 747-400 azt hiszem most csak ennyi van jelenleg telepítve.
Hont
Nagyon sok minden lehet!
Milyen géped van? Milyen Op-használsz?
Van valami hibaüzenet, vagy csak meg áll a kép, de mondjuk hang van?!
Ez lehetséges de minden fórumon és minden hol azt lehet olvasni és hallani, hogy a geforce alatt jobban teljesít az fsx mint ati-val.
Mivel ezt a tipust jobbna kedveli az fsx.
Ha még sem kártya a probléma, akkor esetleg van valami ötleted, hol és minek nézzek utána?
Annak érdekében, hogy le tudjam redukálni ezeket a képernyő kifagyásokat.
A probléma jellege az hogy kb 5-8 perc után kifagy mikor elkezdek repülni az-az a levegőben vagyok, ja és azlőzménye nézeteket váltok egy párszor, és a kilépés előtt szagat mint álat 2 másodpercenkét az-az rendesen mégáll a kép.
Őszintén szólva teljesen zsákutcába kerültem, nincs lövésem mit is tehetnék? <#confused>
Hont
Szerintem a fagyás problémádnak semmi köze a VGA-hoz...<#shakehead>
Üdvözlet mindenkinek.
Szeretnék egy kis felvilágosítást kapni tőlletek.
Mostnéztem az eBAY-en egy GTX-660 Ti 2GB, 109€.
A kérdesem az lenne, hogy ha kicserélem az ATI kártyát a fent említett kártyára és, hogy megéri-e a beruházást?! Várható-e velami féle kicsi stabilitás?
Ez alatt értem azt a gyakori stabilitási problémát, hogy nem fagy meg a kápernyő, mint például: ( AZ FSX MŰKÖDÉSE LEÁLLT) és ezért ki kell lépnem az egész programból.
Előrre is köszönöm a szakértői választ. <#worship>
Papirzacsi
Gurulj máshova, nem fog szólni érte. Nem tudod befolyásolni, függ az állóhelyek előre beállított méretétől és a forgalom által elfoglalt állóhelyektől is. Esetleg letölthetsz egy AFCAD file szerkesztőt és átálíthatod az állóhelyek sorrendjét és esetleg méreteit.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Sziasztok! Valaki tudna nekem esetleg segíteni abban, hogy fs 9 játékon belül pl... LHBP-re repülök és leszállás után mindig a 220-as gate-re ad gurulóutat az ATC... valahol nem lehet ezt beállítani, hogy ne mindig erre adjon gurulóutat mert pl.. az AES-nél itt kiszolgálás sincs! Köszi előre is annak aki tudna segíteni!!
JoopZzz
Ne is add fel!Csak keményen.<#eljen><#wink>
Utoljára szerkesztette: JoopZzz, 2015.11.10. 23:48:06