Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
1. http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/825-ozx-airfields-maps-for-printing/
2, http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/826-printable-ftx-airfields-maps-from-the-ftx-online-maps/
3. http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/865-plang-ozx-30-data/
4. http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/1220-plang-ozx-31-na-data/
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
üdv: zsolti
Mindenesetre nagyon meggyőző és egész emberien fut, szinte fullos grafikával, 2XHigh vízzel meg AI forgalommal (+kocsi, hajók), A2A gépekkel is hoz 30 FPS, úgyhogy nem panaszkodom. 😄 De a reptereken ezek a mozgó, tevékenykedő emberek valami szenzációs hangulatot adnak a dolognak. Sosem értettem, hogy miért nem tesznek a készítők akár csak statikus embereket a repterekre (pl. Drzewieczki Design), sokat dob a hangulaton és nagyon 3D számítás sem kell, mert megoldható mindig felém forduló lapokkal is, úgyhogy a teljesítményből sem vonna le sokat. LHDK gondolkodom, hogy hogyan tudnék beletenni néhány emberkét, vagy akár egy vitorlastartot, ahogy az Pér-en is van. Na mindegy, ez csak olyan mellékes észrevétel. 😄
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.11.25. 09:59:58
Így az ORBX telepítők tudni fogják, hogy oda kell feltenni.
A vectornál asszem nem biztos, hogy jók lesznek a dolgok első telepítésnél, ha baj van írj és kitaláljuk mit/hogyan/hova kell átírogatni hogy fasza legyen <#hehe>#hehe>
@johnnydirteen: Az "alap" ORBX cuccokkal nincs baj steamen, a scriptelt repterek azok amik nem működnek fullosan <#smile>#smile>
Megírhatnád privátban, hol vetted és milyen plusz van az alapkiépítéshez képest és mennyi volt. Egyik kollégám keres CAD-hez erősebb gépet és ezt ajánlottam neki, nyáron eredetileg pont erre teszteltük és teljesen jó volt, bár elég kicsi az aksija. De jelenleg amit találtam az 630e Ft.😞
Utoljára szerkesztette: johnnydirteen, 2015.11.24. 15:35:07
A rendszeredről nem tudok semmit, esetleg írhatnál róla, vagy egy fénykép vagy egy videó, az sokat segítene.
Nem hiszem, hogy a laptop, amibe beletesznek egy adott CPU-t és adott GPU-t ne bírná azt ha arra használják, amire gyártották. Vagy tévedek?
Az eredeti kérdés pedig szerint pont arról szólt, amire reagáltam, egy erősebb CPU de ugyan ilyen GPU mint ami nekem van, bírná-e a szimet. A válaszom, szerintem egyértelműen igen volt. Igaz, pontos beállítások, modok fajtája és mennyisége nem lett meghatározva, de én ennek ellenére is írtam, hogy nálam pl még a P3Dv3 is szépen fut LHSIM LHBP-vel és PMDG 737-el.
Akkor mi a vicces, vagy mit nem értesz?
Idézet:
"Kissé talán off kérdés, de érdekelne, hogy egy i5-6200U procis laptopon, VGA Nvidia GTX 950M, mennyire lenne sima a játék, 8 GB ram-al? Jelenlegi gépemen ha egy modos repülőt rakok be a pilótafülkében nem töltenek be textúrák, és az fps is béka segge alatt, így még FS9-et nyúzom, de a fenti géppel menne fullHD-n simán már az FSX is, modokkal megpakolva? "
Utoljára szerkesztette: bzsoli, 2015.11.24. 15:11:12
Milford Sound <#szeret>#szeret>
Egyébként nálam is két gyerek van és évek alatt céltudatosan rakom félre a pénzt hardverekre.(Mondjuk más szenvedélyem nincs is mint a repülés) Az új életedhez meg nagyon sok sikert kívánok a Topiklakók nevében is! Azt persze nem is kell mondanom, hogy az FS topikok Új-Zéland területén is elérhetőek...<#awink>#awink>
Ha mégis tovább lépnék, akkor egy full size szim építésébe kezdenék, vagy elmennék vitorlázó repülni, mert az nagyon érdekelne, főleg olyan szép tájakon, mint Új-Zéland.
A hitetlenségem abból ered, hogy pl a mostani VGA-m csak maga olyan nehéz, mint egy jól "megtermett" laptop!
Nálam a "szimulátor" a repülés hiányát adott pótolni és mikor recés a futópálya széle, meg zizeg a búzamező, az szörnyen illúzió romboló!
Persze mi PC-sek helyhez vagyunk kötve! Főleg most hogy szeretnék a jézuskától egy kivetítőt kérni az éves jó magaviseletemért...<#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2>
Én olvasom itt a véleményed, de nem igazán értem...
Az évek alatt nem gyenge gépet sikerült össze tákolnom, de most se mondhatom azt, hogy ez már elég!
Az FS9-hez talán, de P3Dv3 még ezen is határ eset!
Bár, lehet hogy Ti laptop felhasználok más beállításokkal használjátok, de én egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy egy laptop megfeleljen egy ilyen igénybevételre...Vagy olyan kompromisszumokkal, amik már nem azt az élményt adják!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.11.24. 09:47:26
Beszállnék a laptop vs. asztali gép beszélgetésbe. Én nagyjából két hónapja álltam át laptopra (Asus X550JX, i5 4200H, 8 giga RAM, GTX 950M) asztali gépről. Meg kell nyugtassak mindenkit, semmilyen panaszom nincs, pedig sokat játszom. Vannak különbségek asztali és hordozható cuccok között (komponens sávszélességek, vagy éppen a hűtés különbözősége). Core2DUO E8400 és ATI HD 6850-ről álltam át, és nem gondoltam volna, hogy ilyen teljesítménybeli különbség lesz a korábbi gépemhez képest a laptop javára. Én alapvetően csak szimulátorozok (vonat, repülő, és egyéb ilyesmi) és jellemzően ez órákat vesz igénybe. A GPU legfeljebb 60 fokos volt, és összességében sem a GPU és sem a CPU nem volt jobban terhelve mint 60-70%. Tehát még mindig van benne tartalék, pedig ez csak i5. És ez még nem is gamer laptop. A HDD-t lecseréltem egy SSD-re, mert ugyebár gyorsabb is, és a CPU-t is kevésbé terheli (akár 5-10% is spórolható vele a CPU teljesítményből, ami szintén hasznos).
Egy laptop hűtőt biztosan tenni fogok alá, de egyelőre kivárok (ott veszem meg ahova utazom, hogy ne kelljen repülőn a csomagba zsúfolni), ugyanis, ahogy talán másoknak is fontos szempont lehet ez, nekem a laptopra váltás utazás, költözés miatt volt egy ésszerű váltás, hogy magammal vihessem.
A régi gépemet eladtam, amiből majdnem a fele visszajött a laptop árának (3 monitoros konfigom volt). Szóval, egy jó laptop simán megállja a helyét, csak tényleg jól utána kell járni a dolognak. Egyetlen hátránya, a 15.6-os kijelző mérete és típusa, de majd monitorral fogom használni.
Korábban FSX-eztem, a laptopra viszont már P3Dv3 ment fel és nagyon szépen fut rajta kiegészítőkkel is (LHSIM Budapest, PMDG 737...)
(Anno számomra is nehezen volt elképzelhető, hogy laptop ilyesmire alkalmas lenne, de egy szintén szimulátorozó barátom is laptopra váltott pár éve és elégedett a gépével, még videókat is szokott rögzíteni közben. Az ő gépe pedig még gyengébb is, mint amit én választottam.)
Remélem segíthettem a véleményemmel.
Nem. Az alap az igen egy darabig, esetleg 1-2 egyszerűbb addon repcsi, de már azzal is rengeteg microlag lesz. Azonkívül mint Skinner is írta előbb-utóbb megsül. Mondjuk ezt el lehet kerülni egy nagyobb teljesítményű laptop hűtővel, de pl. nekem nem érne meg ennyit az az élmény amit nyújtana. Egy lapi árából pedig már egész jó gépet lehet összehozni.
Amúgy ezt a laptopot nem 2.5GHz-es i7 procival szállítják? Modjuk az is elég kevés lenne az FSX+modok-hoz, mert 1 szálon kell a nyers erő, és annak legalább 3GHz-nek kellene lennie desktop gépben. Egy laptopban pedig pont a teljesítmény fogy el leghamarabb, mivel eleve alig van benne.
Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9
Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9
Utoljára szerkesztette: nibron, 2015.11.22. 19:56:51
Újra itt, egy másik problémával 😊 Adott c172-es repülő és repülni akarok egy Budapest-Nyíregyháza IFR útvonalat. Az Fsx flight plannerel csinálok egy vor to vor útvonalat. Beállítom az első Vor adót, megfelelő irányban repülök, a Vor1 indicator szerint megfelelő pályán repülök, de a gps-en kirajzolt útvonalról jelentősen letérek, még az irány sem stimmel pár fokkal és persze a légi irányítás karattyol is ez miatt. Mit rontok el? Csatolok egy képet is, hátha úgy érthetőbb lesz 😊
KÉP
Egy jó ideje sajnos nem volt lehetőségem játszani a játékkal, de most gondoltam felrakom és repülök kicsit.
Azonban akadt egy igen nagy problémám.
WIN8(64)-en van és telepítésnél ezt írja ki: 1628 failed complete installation
Hasonlóval valaki találkozott már? Olvasgattam kicsit, de nem sikerült megoldanom sajnos.
Egyszerűen elindítom a telepítést és pár mp múlva ez a hiba üzenet fogad.