Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
Tisztába vagyok hogy a modell önmagába nem elég épp ezért voltam kíváncsi milyen ízű a sajt másik fele hogy a hasonlatoddal éljek mert én nem szoktam programozni csak modell meg anim és hiába készítek egy modellt ha nem tudok mit kezdeni vele szóval ha megtudom csinálni a műszerek részét eé s FD-t akkor nekiállok ha nem akkor hagyom az egészet...
Szertek FSX el foglakozni és úgy ámblok a repüléssel és ha már ez a szakmám gondoltam megpróbálnék egy igyényesebb kinézetűgépet készíteni mert a hajam égnek áll amúgy amikor meglátok valami gagyi vc cocpitet! Mért nem lehet egy kicsit több időt rászánni és talán jól is nézne ki 😊
Még egyszer köszi és átrágom a dolgot aztán ha elakadok esetleg kérdezlek még ha lehet 😊
Ha ezen átlendültél, valószínűleg meg tudod csinálni a kapcsolatot a Gmax és/vagy 3DSmax és az FSX között; tudsz *.mdl-t exportálni, mely tulajdonképp a 3D visual modell a hozzá tartozó textúra hivatkozásokkal és esetlegesen a műszerekkel.
A LOD modelleket felejtsd el, nem használatos normál repülőgépeknél, csak lowpoly AI repcsiknél, logikus módon.
Poligonszám ha jól emlékszem 4 vagy 500ezer körül van (FS2004-nél volt 100ezres limit), de erre már nem emlékszem pontosan - de az SDK-ban ez is benne van.
Ha bárhol elakadsz, javaslom regelj be az fsdeveloper.com fórumjára, ott gyakorlatilag minden témában, minden területen tudnak neked segíteni, illetve találhatsz megoldást.
A műszerek programozása xml-ben történik, egy modeldef.xml fájlon keresztül, ezt lehet vagy beleágyazni az mdl-be (ha 3D műszerekről van szó), vagy külön gau-ként használni (aircraft/panel és/vagy gauges mappa).
Azonban nem árt ha tudod, hiába tudsz profin modellezni meg textúrázni - az csak a sajt egyik fele. A másikon ott van a műszer-programozás, FD-csiholás...ezek garantálják az ősz hajszálakat és az álmatlan éjszakákat. Szóval egy igényes add-on elkészítése, még ha rendszeresen is tudsz vele foglalkozni, hosszú hónapok, de inkább évek kérdése... Persze vannak ritka kivételek; hisz például a Carenado-Alabeo csapat átlag három havonta fossa a cuccaikat, melyek gyönyörűek, ez tény, de rendszerileg nem tartoznak a legbonyolultabbak közé - ráadásul rengeteg már leprogramozott műszert felhasználnak újra-ás-újra, ezzel is drasztikusan csökkentve a fejlesztési időt.
Szóval ennyit dióhéjban. Sok sikert a fejlesztéshez! Jöhetnek majd a preview képek - vagy esetleg az eddig elkészült (nem feltétlen FSX specifikus) modellekről! <#papakacsint>#papakacsint>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Szóval néhány link vagy pdf valami leírás talán segítene, elörre is köszi
Ha időm engedi talán egy két jó gépel bővíthetném a gépparkot akár kívánság típussal is...
Esetleg akik a Zlint készítették bövebb infót megköszönnék aztán majd látom mit lehet ezzel kezdeni
Köszi
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\FSX\sound\PMDG\737NGX\Various mappában vannak elvileg az interior sound file -ok esetleg ezek szerkesztésével .PL: ebben a mappában van egy ..... pack nevű file ami elvileg a légkondi hangja azt valami hangszerkesztő progival picit lehalkítani .Én anno Sony Vegas -al babráltam ezeket ,vagy erre a file-ra konkrétan rákeresni sound cfg -ben .
Pl a szivattyúknak, meg a légkondinak sincs ilyen nagy hangja...A cocpit hangok viszont nagyon halkan szólnak! A kapcsolók is hangosabbak a valóságban, de a két pack mindent elnyom...😞
Van egy csomó hang, ami nagyon halk és van egy csomó, amit alig lehet hallani.
Van amit meg lehet oldani a Sound cfg szerkesztésével, de van amit ott nem találok és sajnos máshol se...
Esetleg tipp erre?
Utoljára szerkesztette: saca79, 2016.02.20. 22:34:09
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
https://www.youtube.com/watch?v=I0DXoCTccrc
A részleteket privátban beszéljük meg!
skandallum
ATC: Pan Am 1, descend to 3,000 ft on QNH 1019.
Pan AM 1: Could you give that to me in inches?
ATC: Pan Am 1, descend to 36,000 inches on QNH 1019
Szeretnék kérdezni 2 dolgot, korábban nagy FS2004-es voltam, rengeteg kiegészítővel, stb. Már régebben megvettem az FSX Gold-ot, és szeretnék ismét kiegészítőket (PMDG, Aerosoft, FS Passengers, stb) használni. A konfigom az aláírásban található. Mindenképpen azt gondoltam, hogy 2016-ban egy FSX-et csak SSD-re telepítenék, csak kérdés számomra hogy mekkora SSD kellene ehhez. Annak idején a 2 terás HDD-n nem nagyon nézegettem hogy mi mennyit foglal, de SSD-nél nem mindegy.
A másik kérdésem az lenne, hogy az FSX Steam Edition nyújt-e valamivel többet mint a dobozos Gold, illetve gamer oldalakon olvastam, hogy az FSY-nel kijött valami HD textúrás verziója, azt hogyan tudom életre kelteni a dobozos Gold verziómon.
Köszi előre is:
tfrecc
Gigabyte GA-Z97M-DS3H, Intel i7 4790 @ 3,6 Ghz, Samsung SSD 850 EVO 250 Gb, Kingston 8 Gb DDR3/1600, Asus GTX970 4Gb GDDR5 DCII OC
Konkrétan augusztus óta van fent és még nem volt soha gondom vele...
A hétvégéig sajna most stand by van, de akkor lesz egy driver csere 15.7-re, aztán meglátjuk.
Mondjuk nekem maga az FSX is gyanús, mert habár elviekben fel van telepítve az Acceleration + SP1 (plusz repcsik megvannak Mustang, F/A-18, stb.), de a nyitóképernyőn nem írja a felső sorban hogy Acceleration. Márpedig az én FSX verziómban a pakk telepítése után megjelenik ez a szöveg. De az enyém letöltős, ez meg dobozos verzió...
ez okozhat hasonlót a programdata, és appdata mappáknál is..
csak egy tipp😉
dxt frissítés is hasznos tipp
Utoljára szerkesztette: polluxware, 2016.02.16. 14:05:42
Egy jó gépet össze lehetne hozni belőle, de a VGA már nem jönne ki!
A platformok terén a tapasztalat azt mutatja, hogy intel jobb mint az AMD, vga-ba meg az Nvidia!
2011 foglalatu lapok szerintem zsákutca! (bár nekem is az van, már inkább 2011v3 vennék)
Prociból én olyat keresnék, ami legalább 4.5Ghz tud tartósan. VGA-ból GTX970 legalább!
De ez még mindig csak kompromisszumokkal fog menni...
A SimConnect csak a Tupoljevnél dobott hibaüzenetet, a többinél nem - ebből én arra következtetek, hogy azok nem is igénylik; mégsem működnek megfelelően...
Szerintem először videokártya driver csere lesz, aztán ha az nem jön be, jön a következő. 😊
De köszi az ötleteket, még nincs kizárva hogy a végén a tieid lesznek a befutók.... 😄
Üdv a topikban!
Először nézz körül a FAQ ban itt a beíró ablak felett!
Aztán kérdezz bátran, de mindig célirányosan!
Új vagyok még itt. Most kezdem felfedezni ezt a szimulátort és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy van-e bármiféle oktató oldal, videó ilyesmi amiből meglehet tanulni egy repülőt vezetni? Nyilván kis gépekkel fogok kezdeni először... Csak hogy mégis melyik műszer mit mutat, vagy hogy mit kell rajta beállítani... stb. Köszönöm! 😊
-simconnect nem lenne esetleg telepítve?
én inkább az elsőre gondolok
Nekem utoljára még talán az FS95 vagy 98 korában volt ATi kártyám, akkor megfogadtam soha többet - így nincsenek velük újabb tapasztalatom, nem vagyok képben az "üzemeltetésükkel" kapcsolatban. De ezt a driver cserét meg a dll fix-et megcsináljuk majd, aztán meglátjuk hova jutunk.
Még1x köszi a tippeket!
15.7-es Catalyst-ot tegyétek fel, azon megy az X és a 9 is gond nélkül.
Az új driverek köztudottan szétcs*szik az összes régebbi játékkal való kompatibilitást.
Én nem is tudom mikor tudtam érdemlegesen repülni az FSX-el 😞 Hasonlókat tapasztalok rendszeresen. A legjobb mikor final-re forduláskor CTD :/
Történt tegnap, hogy egy nagyon kedves ismerősöm áthívott magához, hogy nézzem meg a tökjó 3 monitoros, szarvkormány-gázkar-lábpedálos rendszerét.
És ha már megyek, gondoltam nem megyek üres kézzel (illetve pendrájval <#zavart1>#zavart1>), viszek neki pár jó röpcsit az archívumomból. Semmi illegál, csakis ofisül megvett, vagy freeware gépek voltak.
Szépen fel is rakosgattam neki őket egyenként, majd az FSX indításakor jött a döbbenet.
- A SibWings An-2 miután a privjú ablakban megjelent csak(!!) a pilótakabin, szépen CTD-zett...
- Carenado C172 és C-337 erősen hiányosan látszik csak, a gép 20%-a kb. jelenik meg, vagy még annyi sem. A többi része a gépnek nem!
- PWDT Z-142 minden működik hibátlanul, kivéve a kabintető csillogó plexi anyaga nem látható...
- LotusSim is hibátlanul működik, kivéve itt is a kabintető plexije, mint a Zlinnél...
- PT Tu-154 miután feldob egy hibaüzit s SimConnect hiányáról, CTD-zik!
- Aerosoft Wilga miután telepítéskor FSX verziója nem tetszik neki, de feltelepül, hiányosan jelenik meg csakúgy mint a Carenado-s cuccok...
A körülmények:
Jogtiszta Win7, dobozos FSX+Acceleration Pack, ASUS ATi videokártya, DirectX, friss (free) FSUIPC rendben.
Szerintetek hol lehet a hiba? Én erőteljesen az ATi kártyára gyanakszom...bár a CTD jelenség elbizonytalanít...
Szóval örülnék ha tudnátok mondani valami bíztatót a hajrán kívül... <#vigyor>#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2016.02.14. 11:41:51
<#vigyor>#vigyor>
Erről lenne saw:
Mitsubishi A6M2 Zero
Utoljára szerkesztette: berczy, 2016.02.14. 11:01:29