Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A problémád elég szerteágazó, de röviden megfogalmazva kb. csak annyi, hogy a videókártyádat megeszi az alkalmazás. És itt elsõsorban a memóriára kell gondolni. Pl. hogy elfogy, ill. túlcímzi az FSX. Na most ezeket a problémákat általában elég jól lehet orvosolni. Szerintem a legfontosabb, hogy az fsx.cfg-ben néhány beállítást be kell írni, vagy meg kell változtatni. A másik, hogy a géped pár paraméterére szükség lenne: milyen típusú videókarit használsz (ATI v. nVidia), az oprendszer típusa, processzor típusa, memória kapacitás. A harmadik, az hogy az alkalmazás konfigurációját a lehetõ legoptimálisabban kell beállítani a gépedhez, mert pl. pont a Microsoft-os grafikus motoroknál tipikus az a jelenet, hogy ha nem tud egy adott idõ alatt betölteni egy textúrát, akkor az nem is lesz betöltve. Errõl is rengeteg hozzászólást találsz mindenütt. HDD defrag is sokat segít.
Az fsx.cfg-hez rengeteg hozzászólást találsz itt is, de máshol is. Amit biztosan be kell állítanod az a HIGHMEMFIX=1, ez a paraméter felel a videómemória túlcímzés megakadályozásáért. Ez valamelyik SP-ben jelent meg, de nem kapcsolták be, tehát neked kell.
A következõkre érdemes még rákeresned:
szekció
TEXTURE_MAX_LOAD=4096
ALLOW_SHADER_30=1
ForceFullScreenVSync=0
ForceWindowedVSync=0
STALE_BUFFER_THRESHOLD=1024
HIGHMEMFIX=1

TextureMaxLoad=30

SWAP_WAIT_TIMEOUT=10
Mostanában minden repülésem alkalmával a következõ problémával szeembesülök: elkezdek repülni látszólag minden rendben megy egyszer csak kilép a játékból (leteszi tálcára) nehézségek árán sikerül visszalépnem a sim-be de ekkor az egész képernyõ fekete és csak az esc<end flight-ra reagál. A másik problémám (ami valószínüleg összefüggésben van a másikkal) h a külsõ nézetekbõl a gép nagyrésze (csak az ablakok wingletek stb. igen) "láthatatlan". Ha valaki tudja megoldást , volt már hasonló problémája segítsen legyenszives. Köszi
Nesu
Nem is írtam ,hogy ,ha idõm és lehetõségem engedi akkor nem kezdek bele .
Gondolom egy freeware -be beleférne .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

A kutya fajat nem jo a link nah mind egy a lenyeg, hogy 1.0 a 737 😉 ma jelent meg

<#eljen>

www.smart-bus.hu

eyecandy
Jó de ha hangosabb vagy az soha nem visz közelebb, mi pedig itt együtt élünk, ezt kéne megtanulni mindenkinek.
Nesu, neked is

na akor a veszekedést félreállítván felajánlanám a logitech extreme 3d joy omat HÁROMEZER!!! forintért.teljesen hibátlan,budapesten átvehetõ
Hont
Már ne is haragudj, de nem érzem magam még a Te kedvedért se szellemi fogyatékosnak...!
Hogy jön Ö ahhoz, hogy itt bár kit is agyi kapacitás szerint osztályoz???
Azért álljon már meg a menet egy pillanatra?
Itt senki nem bántotta!
Mondott valamit, amire volt véleménye a társaságnak!
Ez Neki nem tetszett erre jött ez a szöveg, ami már kicsit túl megy minden irónián...
eyecandy
Szerintem meg ne. Egyáltalán nem volt bunkó vagy lekezelõ a hangnem, más a véleménye, ezért nem hiszem, hogy így kéne szólni valakihez.
Nesu szerintem maradj és fórumozzunk a repülésrõl, és próbáljuk meg elfogadni és tisztelni a másikat,.

Hont
Te! Repülj már el valahova a nacionalista ûber hazafi szövegeddel! Itt nem vevõ rá senki...
Ennyire prej csávó vagy, akkor állj neki és csináld meg magad azt a kárpátmedencét!
Ja, hogy ennyire azért nem...?
Nesu
talán ,mert nem jó felhõzetet állítasz be .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
Látom ezt azért még gyakorolnotok kell ,mert te képes vagy csak azt a pici országrészt leszimulálni amit most is elárulnál .viszont én szeretnék a Kárpátok külsõ pereméig élvezni .ennyi amit írtam .
Egy a gond hogy le kell alacsonyodni minden alkalommal a ti szellemi szintetekre egy ,ily kicsinység-apróság érdekében .
Én mindig abban a tudatban élek ,hogy akik repülnek azoknak a szellemi teljesítõ szintje eléri a létminimumot ,s e helyett ,szellemi roncsokat találok .
Inkább tanulj ,képezd magad és ne héberkedj mert nem áll jól neked .

Szóval nem fér bele ,a Kárpát -medence virtuálisan ?

Most lehet csinálni amit akarsz .

Üdv .

kis kindertojás
én ezt igaziból nyomom gyerekek!<#vigyor5><#mf1>
ha valakit érdekel komolyan akkor itt egy link:http://www.origomodell.hu/
innen lehet vásárolni igazi modelleket én most egy jak 55-öst egy easy star-t és egy beta 1400-ast hajtok...<#circling>

Evvel nekem is bajom van,ugyan ez van az enyémmel is, miért ilyen szép neki ? Elõre is köszi a választ.

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

zstomi
http://www.airportal.hu/spotter-forum/viewtopic.php?f=10&t=7411

Wizzair training...

Ezzel a verzióval az FSX sajnos nem indul el.Nem lehet írásvédetté tenni,pedig tényleg jó dolog lenne ha lehetne. :-(
Nekem miért nem ilyen szép a felhõzetem,mint ezen a videón? Eddig REX-et használtam,de most átálltam az Active Sky 2012-re és azzal sem ilyen.Nálam nincsenek ilyen szép egybefüggõ élethû felhõim,hanem a földrõl nézve csak darabos pamacsaim vannak. :-(
[HUN]FaTaL
Igen, az FSXrõl. Ezért is nem értem miért keverted ide a témát.

http://goo.gl/gd6Zi5

Nesu
Te pedig azt felejtetted el ,hogy az FSX -rõl beszélünk .Az írottakkal tisztában vagyok .
Üdv

Clidey
Ha már RAM...nincs valakinek elfekvõben a múzeumában egy 1GB-os DDR-DIMM PC-400 memóriamodul? Értelmes áron átvenném.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
a 8 nem ertelmetlen mert a 4 hez kepest van kulonbseg de a felett mar eleg kerdeses hogy erzel e valami kulonbseget

Hont
<#nevetes1>
polluxware
te ki vagy? 😉

Hont
Nem értettelek félre! Max egy kicsit elbeszéltem a téma mellett, de én is erre gondoltam és így is látom! Tök igazad van!
De hogy frissen csatlakozott Barátunk Tessitore22 kedvében járnék így én is csatlakozok Ombika gondolatmenetéhez....
Én is terveztem további 8Gb megtoldani a rendszert, de akkor ez mondhatni értelmetlen?!
Ombika!
Ha megtalálod told át PÜ-be a linket! Köszi!
Hypo
avsim forum / hardware topic alatt van

Ombika
Tudnal esetleg linked adni majd,ha beleutkozol... <#worship>

Hypo
6 vs 8 at igen viszont 8 vs 16 rol van par teszt avsim foruman, nincs kulonbseg

Ombika
Jol OFF-oltok vazze...

ON: Vki tesztelte mar 8Gb vs 16Gb momoria kozti kulonbseget , hogy FSX alatt erezheto e a kulonbseg?

Hypo
én dehogy jó az szép az ahogy van

CptSAB
Mester! 😊 Kapsz egy szép hasznos hsz izét.. 😊
polluxware
te vinnéd egész jurópát, mi?!

Hypo
Egyebkent AU MEG VAN ANNO AEROSOFTOL RENDELTEM BOXOSBA, TENYLEG POPEC...rohadt caps lock, szoval szep bar szerintem PNW,NRM meg szebb

Hypo
én kussolok csak rosszul jönnek ki belole😊))))

Nesu

Nesu

Most 50% -os kedvezmönnyel az ( Orbx - FTX: Australia SP4 Download )

Megtaláltam, csak az a gond, hogy a Megauplad-ra volt feltöltve...
Esetleg valaki feltudná tölteni, nagyon megköszönném <#vigyor2>
Hypo
lehet muxik ugy is bar lehet fsx köhögne egyet emiatt😊

Hypo
van, szerintem az oldalukrol is le lehet tolteni illetve avsim.com rol de itt is megvan a forumban egy regebbi hozzaszolasban a link

Szia szerintem egyszerubb megoldas, hogy a cfg-t irasvedette teszed miutan atirtad...
Jobb gomb --> biztonsagi beallitas --> irasvedett valahogy igy van most nem tudom pontosan megmondani de meg fogod talalni pipald be es nem tud beleirni az fs

Az Fspassanger-hez van magyar nyelvû utas tájékoztatás, vagy hang anyag?
Hi! Kösz az infót, megnézem :-) Egyébként szoktam OnLine repülni az IL-2 vel, de most már jó lenne más játék is. Tudom, hogy a Microsoft Flight nem szimulátor, de próbálgatom... Gondoltam vannak Magyar Pléjerek is, akik repkednek a világban :-) Szép napot Fun Gamer Club by Frenky! Frenky

Ok,köszi a segítséget,megcsinálom.
Akkor még egy kérdés a Qualitywings 757-el kapcsolatban: Amikor leszállásnál kiválasztom a STAR-t és a TRANS-t,akkor miért nem jelenik meg a legs-ben a runway száma? PL ennyi jelenik csak meg,hogy CI34,aztán FI34 és RW34 az nincs. A 34 csak egy példa. :-)
Hypo
nem, mert az 1024 az alap beallitasa es ilyenkor vissza rakja sot nem csak azt mas dolgot is, szoval a javasolt modszer allits be mindent settingsbe ami kell, aztan lepj ki fsx bol ird at fsx-cfg-t majd mensd es mentsel egy fsx_current.cfg-t is hogy ha esetleg veletlenul belepsz settingsbe vissza tudd rakni azt

Igen,ezt tapasztaltam sajnos. De azt nem lehet beállítani,hogy ha bemegyek a settings-be,akkor ne írja át magát vissza 1024-re?
Hypo
ha fsx ben miutan atirtad nem mesz be a settingsbe akkor nem irja at, csak akkor ha valamiert bemesz a settings menube

Nem tudja valaki,hogy az FSX.cfg-ben hogyan állítom át a MAX_TEXTURE_LOAD-ot 1024-rõl 4096-ra,hogy az maradjon is 4096? Az a baj,hogy ha átírom 4096-ra,akkor egy darabig úgymarad és utána visszaírja magát 1024-re.
Flight == játék, Flight Simulator == szimulátor.. nem mindegy! 😄 Fernky: Egyébként ha online akarsz repülni, akkor csatlakozz az IVAO Magyar divíziójához, és ott nem csak egy remek csapatot találsz, de még tanulhatsz is. http://hu.ivao.aero/

Hypo
Hát passz szerintem az itt levok tobbsege egy proba utan torolte is a geperol, de lehet vannak mazochistak😊

Sziasztok! Szerintetek sok magyar játékos játszik ONLINE az MS Flight-el? Jó lenne magyarok között repkedni, esetleg beszélgetni közben. Üdv, Nick: HUNFrenky66