Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valahol valami olyat olvastam róla, hogy figyelembe veszi a gép erõforrásait, és ha nincs elég, akkor kiveszi a gépeket. Szerintem az opciókban megtalálod. És azt is megírta az újság, hogy most már nemcsak bután repül, a két reptér között, hanem repülési terv alapján teszi. Nincs traffic bgl, hanem service-ként beépül. A múltkorában telepítettem egy gépre, mert a tulaja megvette, de nagyon nem szerettem. Sok hibát találtam benne (képes volt úgy elszállni, hogy fejreállította a saját adatbázisát, és csak a reinstall segített), és elég stilizált környezetet hozott létre. Amit pedig nagyon utáltam, hogy repülés közben amikor közel kerültem valamelyik reptérhez, eltüntetett egy csomó gépet amikkel addig együtt repültem. A legnagyobb döbbenet az volt, amikor besoroltam leszálláshoz az egyik gép mögé 6nm-re, aki leszállási engedélyt kapott, UT kivette, a torony pedig "nem vette észre" és kb. 15-20 percig mindenkit átstartoltatott. Kicsit dolgozni kell még rajta.
Már nem kell köszi! Lemondtam az AI-ról. Inkább az ultimate Traffic II-hoz lenne jó egy magyar tutorial,mert elég furcsának tartom,hogy 100%-ra van állítva a traffic a programban és alig pár gép található mindegyik repülõtéren.
Sziasztok!

Nincs valakinek véletlenül viszonylag friss, azaz 2011-2012-es World of AI packja? Lusta vagyok egyesével letölteni a WOAI oldaláról. :-)
Hm. 3 lehetõséged van:

1.: Nézd meg, hogy az FSX billentyû kiosztásában mi a "w" és töröld.
2.: Akit ismerek mindenki a bal CTRL-t használja, mert azt nem használja semmi más, és kiválóan kézre esik.
3.: Ha használsz joystick-ot, és van egy szabad gombod, akkor használj JoyToKey-t, ez billentyû nyomást szimulál, a joy adott gombján. Szvsz. a legjobb megoldás ez, fõleg végsõ egyenesen, megközelítéskor a leszállási engedély vételére. Persze csak ha manuálisan szállsz le. Ha robottal, akkor maradhat a bal CTRL.

Köszi a segítséget és ha már így belelendültünk ( most gyors le is repültem egy útvonalat) még egy problémám is akadt : nem tudom használni a mikrofont , hiába állítom be a Team Speak Clientbe a push to talk-ra a "w" az FSX- be nem mükszik.
Még mindig várom, angolul tudó, és némi szabadidõvel rendelkezõ, tapasztalt kollégák segítségét, akik kedvet éreznek segíteni szerkeszteni az új szimulátoros híroldalt, a http://fotelpilota.net76.net -et

Szia!
Természetesen a magasabb pozícióban lévõ irányítónak el kell látnia az alsóbb szintek feladatait is. Pl. a Control ellátja az Approach, a Tower, és a Ground munkáját is, ha csak õ van az adott pillanatban online.

Az irányítót, mindig úgy szólítod, amilyen pozíción õ irányít. Tehát ha csak torony van, akkor is toronynak szólítod, ha nincs alatta ground, mivel a torony frekvenciáján van, és torony feladatokat lát el, és ahogy az elõzõ kérdésednél már megvitattuk, a felsõbb pozíció ellátja az alsó feladat körét is.

További információt találsz az IVAO Magyar divíziójának pilóta kézikönyvek menüpontja alatt.
http://www.ivao.hu/pilota/kezikonyvek/

Sziasztok ma két kérdés merült fel bennem az IVAO-val kapcs.-ban:
1.: Ha LHCC CTR az egyedüli aktív irányító õ is ellátja az "alsóbb" poziciók feledatait ?
2.: Ha csak egy felsõbb pozíció az aktív (pl: TWR) hogyan "szólítsam" (grond v. tower) ?
Hypo
valami bentmaradhatott esetleg valamilyen textura hianyzik, nezd meg hogy a zurichi repternek hany afcadja van.

Sziasztok Hogy Lehet Azt beállítani hogy a Splashscreens Változón ne csak 1 jelenjen meg? Hanem Váltsák egy mást.
Helló!

Az FSUIPC 4.60-al végül a Level-D is helyrerázódott,csak azt is újra kellett hozzá telepítenem. :-) Köszönöm szépen a segítséget!

Most már csak azt nem értem,hogy a Zürich airport miért akad brutálisan még scenery nélkül is. Súlyos másodpercekre megáll a kép. Csak és kizárólag az az egy airport csinálja ezt.
Kösszi<#wave><#worship>
Nevezd el a képet amit be akarsz rakni dlgsplash.bmp-nek és másold be a ...\Microsoft Flight Simulator X\Uires mappába. Ezzel felülírod a jelenlegit, ezért érdemes azt elmenteni valahová, ha kell még.
Az FS9-hez volt egy utiliti ami random rakta be a Splashscreenst ami fel volt rakva a gépre.
Van egy free FSX SPLASH SCREENS X v2 V2 de ezt nem ismerem, próbáld ki.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Sziasztok! A Splashscreens-t hogy kell betenni.
Hypo
na ezrt kerdeztem😊 a leveld nel a crack lesz szar akad valamivel

Na leszedtem a 4.70 FSUIPC-t és felraktam a 4.60-ast,azzal most a PMDG probléma megoldódott. De a Level-D 767 még függõben van.
Igen,mindegyik PMDG eredeti,de a Level-D 767 az nem. Az meg panel problémára hivatkozik és azért nem töltödik be FSX-be. Az FSUIPC 4.70.
Hypo
Egy kérdés mindegyik PMDG eredeti? FSUIPC melyik verzio van fent?

Relatíve hülyeség. Ha jól emlékszem az iFly leírta anno, hogy mielõtt betöltesz egy külsõ gépet, elõtte a default cessna-t kell betölteni. Megvan annak az oka, hogy miért. Pl. a PMDG-nél az Avionics mindig False váltás után.
Hát igen 😊 FSX-nek vannak hülyeségei 😄
Utánanéztem,UAC ki volt kapcsolva eddig is. Csak rövidítésbõl nem tudtam mi az az UAC,de már tudom.Ki volt kapcsolva. Újratelepítettem a PMDG 747-est és elindult,kijelzõk sem tüntek el,de amikor újratelepítettem az MD11-est is és elindítottam,akkor azon nem jelentek meg a kijelzõk és mikor váltottam 747-re,akkor leállt az FSX. Igazódjon már ki ezen a PMDG-n valaki...
Ezek szerint mégsem... UAC-ról illene tudni mi az és ahogy feltelepítetted a winfost azt azonnal offolni. 1000 gond eredõje W7-nél.
Csupan annyi hogy warez :-))) de ha elolvasod a txt akkor menni fog;-)

Na bemásoltam a PMDGOptions.dll-t a D:\FSX könyvtárba és most elindult a 747-es,viszont 20-30 sec után eltünik a gépben minden kijelzõ.

Igazából ezt írta ki korábban: PMDG_747400_main.dll cannot find PMDGOptions.dll

PMDG_747400_ACS.dll cannot find PMDGOptions.dll

PMDG_747400_overhead.dll cannot find PMDGOptions.dll

Most ezt már nem írja ki,elindul,de eltünnek a kijelzõk a gépben. :-( A 2.1-es update is fel van rakva,szóval nem értem mi a gondja.

Szuz volt a rendszer, szoval nemhiszem h maradt volna szemet de mint emlitettem ez meg 2004 volt szerencses helyzetben vagy:-)

Sohasem telepítettem Flight Simulatort a C meghajtóra. Egyiket sem. Szerintem nem oda való. És sohasem volt gondom a mappákkal. Ezt a gondot, valószínû az áttelepítés okozza, egyszerûen bent maradt valami szemét.
Az oprendszerbe épített rendszervisszaállításnak köszönhetõen bizony nem mindegy az uninstall sorrendje. Amikor felépíted az FSX környezeted, akkor azt nem egy telepítéssel teszed, hanem legalább 20-al. És ez még egy alsó küszöb. Magyarán a modulokat egymásra építed különbözõ szinteken. Teljesen logikus, hogy az uninstallt ezeken visszafelé lépegetve kell végrehajtani. Egy modul akkor teljesen gyalult, ha el is tûnik az uninstallja. Ha ottmarad, akkor valószínû nem sikerült valami. Kézzel ki kell gyepálni. Elõfordul, hogy nem tud lefutni, mert ugyanúgy hívják, és ugyanott van az exe, mint egy másik modulé. Azt megint kézzel kell. Az FSX-et természetesen utoljára, a mappáját csak utolsó lépésként szabad törölni. A registryt mindig ellenõrizni kell, sajnos az uninstallok elég sok "szemetet" bent hagynak.
Szerintem a te bajod is ez.. Keress a registryben a régi FSX mappád nevével "Flight simulator", és ellenõrizd, hogy érvényességét. Esetleg lefuttathatsz egy registry cleanert, azok ált. kiszedik az illegális bejegyzéseket.
Feltételezem,. hogy most fel van installálva az FSX, és a PMDG is. A PMDGOptions.dll hibáját ellenõrizni tudod. A PMDG telepítõjének be kell raknia valahová (pl. D:\FSX\PMDG\dlls), és a C:\Users\UserName\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\dll.xml fájlba be kell jegyeznie. Nézd meg mi van benne. A legegyszerûbb, ha bemásolod a dll-t az D:\FSX mappába (csak próba miatt, ne hagyd ott), és megnézed mit lép.
Amúgy tényleg észrevehetõen jobban fut az FSX másik meghajtón,de ha egyszer ez a hátránya,hogy nem lehet feltelepíteni a gépeket amivel repülni szoktam,akkor vissza kell telepítenem majd a C meghajtóra mindent.
Egyebkent ilyen velem is volt anno es eredeti 747volt igaz 2004 de ha mashol volt az fs es monnyuk nem a. C-n akkor nem talalta a gyokerkonyvtarat

Én telepítettem a gépemet. De ezt miért kérdezed? 14 éve van PC-m,csak fel tudok telepíteni egy nyomorult Windows-t! :-)
Uninstalláltam mindent a vezérlõpultból,utána meg ami maradt ,azt töröltem a Flight Sim X mappából. Nem minden eredeti,de a C meghajtón is volt már ilyen,hogy uninstalláltam,majd újratelepítettem és semmi probléma nem volt. Ilyenrõl meg nem hallottam,hogy nem mindegy az uninstallálási sorrend a PMDG-nél.
Hypo
😊 na sok sikert azert egy kis angolt meghagyhattok nem ART a mai "fiataloknak" mert már magyarul se tudnak nem hogy idegen nyelveket...

Köszönöm. Igen, pont ez a célom, hogy a sok, egyenként alacsony látogatottságú bloggert akár egy helyre csábítsam, sõt, az újoncok, is több kedvet kapjanak, azáltal, hogy a rengeteg idegen nyelvû tartalmat, mi lefordítva adjuk át.

Hypo
grat és sok sikert!! bár lenne ídõm😊 de sose baj ha tobb hasonlo oldal letezik bar a magyar kozonseg nem olyan nagy de ki tudja meg hát http://www.pcpilot.hu/

Szervusztok!
Új, kizárólag a szimulátoros polgári repüléssel foglalkozó hírportál.
Nyitott béta teszt vasárnapig. Mindenkit szeretettel várunk.

http://fotelpilota.net76.net/

Szerkesztõk szintén jelentkezhetnek, angol olvasni tudás, és fordítási képesség kell.

Hypo
es jol lettek uninstallalva anno? mind bolti? sorrend mi volt? pmdgnel nem mindegy.

Ki telepítette a gépedet?
Igen,az OP rendszer Win7 64 bit és pontosan a D:\FSX mappába van telepítve. Az UAC-ot nem tudom micsoda,de a PMDG 737 az felment gond nélkül és a Qualitysim 757 is. A Level-D 767 panel hibára hivatkozik,a PMDG 747 a PMDGOptions.dll fájlt nem találja pedig fel van települve,a PMDG MD11-et ha el akarom indítani,kilép az FSX. A 747 és az MD11 DVD-rõl van telepítve serial key-el.

Ja és hozzáteszem,hogy mindez a C:\Promgram files(x86)\Microsoft Games\Flight simulator X mappában tökéletesen ment,de kipróbáltam az FSX tweak-et,amire az volt a javaslat,hogy semmiképp ne telepítsük a rendszerrel azonos meghajtóra az FSX-et,mert az is okozhat galibát a futtatásban. Na és a D:\FSX mappában van most és a fent leírt hibákat produkálja most néhány repcsi.
Hypo
op rendszer w7? uac kikapcsolva. D meghajton hova raktad? D:\FSX ? ha igy van és az elõbbi dolgok is rendben akkor simán fel kell telepulnie már az installer felismeri hol van, és a megfelelõ helyre rakja a fileokat.
Nálad ugy tunik valami eleve nincs rendben.

Sziasztok!
Korábban kérdeztem,hogy vajon miért van az,hogy FSX alatt a Zürich airporton scenery nélkül is súlyos másodpercekre megakad a kép. Azóta sem tudja senki,hogy miért? Csak azon az airporton és scenery nélkül is ezt csinálja.
Másik kérdés: Miért nem tudom a Level-D 767 és a PMDG-t feltelepíteni a D meghajtóra? Odaraktam az FSX-et,mert RCH663 azt javasolta az FSX tweak cikkjében,de sajnos a Level-D 767 és a PMDG 747 nem akar ott elindulni. Elõbbi panel problémára hivatkozik,utóbbi PMDGOptions.dll fájlt nem talál. Valami ötlet?
Köszi elõre is a segítséget!
Hypo
hát különben miért lennél happy?😊)) na jó leszállást

😄 bocs a dupláért
nem a lényeg h MÛKÖDIK..... na peace
Hypo
én meg pláne nem kötekedésbõl irtam😊 a lényeg hogy mindenki happy😊

Elõször is köszi a segítséget. Másodszor, ahogy már elõbb is említettem a konfig remekül bevált , akadás nélkül fut a program, és igen felfogtuk h minden gépnél más és más konfig a jó de lehet h nibron nem véletlenül kérte a gépem paramétereit. Harmadszor, ezt nem kötekedésnek szántam a hangsúly a köszin és a mûködiken van .
Hypo
A lot of flightsimmers have been checking out Lockheed Martin’s Prepar3D because it basically is FSX on steroids. While Microsoft might have stopped with the development of ‘serious’ simulators, Lockheed Martin bought the rights to FSX and kept on perfecting it. Prepar3D is faster, less buggy and offers some additional functions compared to FSX. But up to this moment it was very expensive and only for professionals. Not any longer as there is now an Academic version that is only $49 and available for everybody. Yeah!

Hypo
AES - Version 2.22 megjelent

Fedon
Én úgy tudom, hogy a defoult 737 konfigja jó az iFlyhoz is. Nekem kiválóan mûködik.

sziasztok!
Van valakinek ifly-hoz Ezdok configja?

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

zstomi
Sziasztok!
Eladóvá vált ATI Radeon 4850 512MB kártyám és 4*1GB 1333 RAM (2*2GB kit). Ha valakit érdekel, privátban írjon.