Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nah de most komolyan mondjátok, hogy túl jó és túl szar a gépem hozzá, részben ezért is vettem 😊

Szóval most már kicsit jobb, mert a felszállásnál is kifagy és kapom az arcomba a fatal errort...
Hypo
Az meg már egy adalék hogy fmc és autopilot baszkodásnál száll el, Te ez milyen addon amugy? Mert lehet az addon szar vagy abban nem stimmel valami. Egy default cessnaval le tufsz normalisan repulni egy utat?

Most jobb egy kicsit, most már felszállás elõtt kifagy és fatal error-t mond 😊😊
Hypo
😊))) a nagy szakmai levesben azért olvasd már el amit írtam ki a faxom irta hogy nála szerencse???? azt irtam hogy bizonyos embereknél ilyen gond van és arra ez a megoldás, másnál nem okoz gondot, mig megint másnál tök más a probléma, mivel két ugyan olyan konfig nem nagyon van igy elég nehéz egy általános megoldást találni, persze vannak általános hibák és azoknak van általáson megoldása.

Xp meg persze hogy kevesebbet eszik nem is állította senki az ellenkezõjét. Ehhez nem kell a teremtésig vissza menni😊)

Elég régóta foglalkozom ezzel ( bár az idõ nem számit attól még lehet hülye) de több ezer fórumbejegyzés elolvasása után meggyõzõdésem hogy mindenképp egyénileg kell kezelni ezeket a problémákat, persze adhatunk ötleteket és segithetnek is lásd fsx.cfg tuning ami bejegyzés nálam széppé tette a dolgot az másnak csak gondot okozott és fordítva.

Ez egy ilyen világ persze az alap dolgokat elmondhatjuk mint UAC kikapcs és a többi csak azt mondom ez még nem biztos hogy az adott embernél az adott problémát megoldja.

mondjuk egy kisebb összeget tennék rá hogy mondjuk egy hardwaret cserélnénk a gépébe pl vga egy régebbire és mondjuk xp és lehet a hibák megszünnek és nem azért mert az övé szar lenne.

Igen, mondjuk tas manager-be eleve azt látom, hogy még a menüt hoztam csak be és választom ki a gépet de már 2gb memóriát eszik... 3Gb memóriánál járunk felszállás elõtt a CPU csak 23%.
Az akkor kell, amikor pl. kilépsz a repülésbõl és elszáll. Vagy ha rendszeresen elszáll a menus.dll-ben. Egyébként meg lehet, hogy használod csak nem tudsz róla. Ugyanis a system32 bent van path-ban, a dll betöltése pedig a loadlibrary api hívással történik, az meg használja a path-t.
Váltok de úgy még sose fagyott ki. konkrétan akkor fagyott ki, mind kétszer amikor VC-bõl egyszer a magasságot állítottam az automatapilótán, egyszer meg az fmc-ben állítgattam valamit. Asszem kirpóbálom, hogy két add-on nélküli repülõtérre megyek, mert az tény, hogy sokat esik az fps is a sok kiegészítõs reptereknél. Egy röhej, hogy egy ilyen vas kevés hozzá 😊

Felrakok egy xp-t is, vagy veszek még ramot.

Nibron, természetesen csak eredeti szoftvert használok...! 😊
A 32 bites rendszerek eleve kevesebb memóriát esznek. Az XP ráadásul sokkal egyszerûbb a w7-hez képest. És itt most fõleg a grafika kezelést kell érteni. 64 bitnél meg kellett oldani, a 32 bites alkalmazások futtatását is. Kicsit pongyolán fogalmazva picipuha ezt úgy oldotta meg, hogy betölti az oprendszer 32 bites cuccait is. Ergo zabálják a ramot. Az alkalmazások is többet zabálnak, fõleg az olyanok, amelyek 32 bitesek, és 64 bites driverekbe tolják a biteket ezerrel.
Az, hogy kinél, hogyan mûködik, az nem a szerencse dolga (mivel egy géprõl beszélünk), hanem csakis a konfigé. Vas, oprendszer, alkalmazás.
Hypo
hát friss install mindenbõl és ablakban próbáld közben task manager is menjen és kiderül a memoria fogy el, vagy valami dll miatt akad ki az egész. de amiket leirtál mondom abból az tünik ki hogy elfogy a rendszered az fsx alól mert ha vga driver gond lenne nem leszallasnal csinálná hanem random. neked meg hosszabb ut során jelentkezik. nézeteket véltasz közben sûrûn? külsõ belsõ vc 2d?

Nibron, úgy látom kimûvelted magad a témából.

Segíts rendbehozni, fizetek érte 😊😊

4 giga ramhoz nyugodtan lehet 32 bites win-t is használni. Csak 3.25-öt fog látni a 4-bõl, de az oprendszer sokkal kevesebb memóriát használ alapból, és ott visszajön.
A backup-ot ki lehet szorítani a memóriából minden gond nélkül, a cache-t is, de akkor rohadtul lelassul. Lehet úgy is mondani, hogy a backup nincs befolyással a kernel válaszidõkre, de a cache igen.
Hypo
nekem pl semmi gondot nem okoz a dll nem is csereltem nem is fagyott, szóval ez is érdekes hogy van akinél cserélni kell hogy ne legyen ctd van akinél meg nem.

FSX a csoda😊

Hypo
hát nem tudom nekem anno xp-n 32 biten 4 giga rammal kevesebb gondom volt a régebbi gépen, igaz ott lejebb kellett venni a grafikai beallitasokat de elment, nem fagyott, aztan ujabb gep tobb ram és már a gondok is nõttek de azért úrrá lehett lenni rajtuk.

mindenre van ellenpélda: van akinek I7 16 gigaval pöpecül fut és van aki egy vagyont költött rá és szaraxik....ez van. FS9 ilyen szempontbol jobb már a régi q6600 es 8800gt vel minden fuloon és tele addonokkal ész szépen konstans fps.

Hypo
4 gigara nem kell a 64 bit, sõt xp-n simán elfut szépen kevesebb gonddal.

De az általad leirt probléma olyan mint amikor elfogy a szufla a gép alól, és ugye pont leszállásnál ahol az adott reptér adatait texturait tolti és ugye fsx nek a legnagyobb hibája a memoria tulcsordulas.

fs9 nél például hosszabb ut utan egy scenery refresh segitetta blur problémára. Én mindenképp addon nélkül lõném be a dolgot és ha már minden szép és jó mehet az addon szépen sorjában.

Admin mód? UAC?

[HUN]FaTaL
" Az elsõ az, hogy 64 bites windowst használsz 4gb ramhoz"

Mert 64 bitest is kell használnia. 😊

"És rengeteg hely kell az oprendszernek a cacheléshez"

Nem cache, hanem backup, de ki lehet kapcsolni.

http://goo.gl/gd6Zi5

Na lassítsunk kicsit, mert neked per pill. több gondod van. Az elsõ az, hogy 64 bites windowst használsz 4gb ramhoz. az oprendszer élbõl megzabál 1 gigát. Az AS sem adja alább 200 megánál. És rengeteg hely kell az oprendszernek a cacheléshez. Na most az ngx szintén egy memória gyilkos, fõleg a tört verzió amit használsz, ugyanis egy olyan helyen is átírták a kódot, ahol memóriát foglal, de a crack átugratja a felszabadítást , és sosem lesz a lefoglalt terület elengedve. Mondjuk nem sokat foglal, de ciklikusan, és nem is az a baj, hogy elfogy az egyébként is kevés memória, hanem az, hogy szét fregmentálódik. Úgyhogy neked most ez a legnagyobb bajod. Az FSPassenger csak rátesz egy lapáttal, mostanában tesztelgetem, szerintem nem teljesen jönnek össze az ngx-el. Magyarán a nagyon is gyors videokártyád bombázza a szerencsétlen processzort megszakításokkal, de a proci teljesen kivan.
Az UIAutomationCore.dll teljesen más hibajelenségre kell. Nem erre. És nem egy letöltött verziót kell a system32-be másolni, hanem a system32-bõl kell az FSX mappába másolni.
LEhet, hogy elég csak az FSX könyvtárába tenni???

I've been searching in vein to find this fix, and seems to work, at least for me, and others who have tried it.For some reason, the core problem lies with the uiautomationcore.dll library in Windows 7. I can't speak for crash's in other OS versions, but from what I've read, its mostly with Win 7 (x64), where Vista and XP work fine.The trick is to use the Vista version of uiautomationcore.dll and place it into the Flight Simulator X folder. Some said that you have to register it, but just dropping it in the main directory where fsx.exe resides seems to work fine. Also, registering it is probably NOT a good idea, because it would then force any program running under Win 7 to use that Vista version, and may cause a crash of its own. You only want fsx.exe to use it exclusively.To my understanding, when an executable file is run, it will first look for any dll's locally in the same folder, then through its sub folders, then if it can't find it, the program will then look at the "system path" for it. In this case, the Vista version of uiautomationcore.dll would be in that local location, load that library, and ignore the Windows 7 version.Note that its very important to NOT delete or replace uiautomationcore.dll in the System folder.FYI, the Windows 7 version number of uiautomationcore.dll is 6.1.7600.16386 (733kb). The Vista version is 6.0.5840.16386 (155kb). Here's a link to the Vista uiautomationcore.dll DLL.Just to be sure I place the Vista verion in the Flight Simulator X folder, but temporary renamed it (*.dllx), and ran fsx until it crashed (almost a certainty). I then changed it back (*.dll), and of the half dozen times I've ran fsx, it hasn't crashed yet (see crossed fingers).Good luck, and hope this works for you.Bill

Megyek, kipróbálom és írom a tapasztalatokat, hátha nem csak én szembesültem a problémával...
A másik remek dolog, hogy teljesen tiszt idõjárási körülmények között FL350-re már nem tudok emelkedni, mert A PFD-n az IAS mindig csak piros tartományban lesz Stall vagy overspeed, lehet választani. Cruising altitude-on a VNAV foylamatosan overspeedelni akar és az IAS displayen folyamatosan kapom az "A" betût.

Egy kicsit kezdem elveszteni a türelmemet kb ez a negyedik nap, hogy installálok hozzá, egyszer már feullra letöröltem és installálok megint. Már mint egy informatikus telepítek javítok, telepítek és eddig repültem kb 4-szer.

Próbáltam, pont azt próbáltam...

LHBP-EHAM süllyedek, állítok valamit az fmc-n és helo. Megáll

Eddig 3 komolyabb repülésem volt FSX-szel. Kettõ lefagyott és egy 49 percest sikerült végignyomni.

Fspassenger-t meg active sky-t használok meg pmdg 737ngx.

Az az idegesítõ, hogy valóban nagyon szép és tök jó csak legalább az FS2004-gyel még ha csúnyácska is lehetett repülni...

Ez az uiautamationCore.dll lehet megoldás, mert külföldi fúrumokon sokan írják, hogy ez megoldotta nekik és nem fagy de egyszerûen file replancerrel se tudom betenni a system 32 könyvtárba :S.

Van itt valaki akinek normális add-on-okkal mûködik a játék és nem fagy? 😄

Igazad van, de az FSX ezt tudja. Meg lehetne úgy is csinálni egy idõjárás progit, hogy repülés közben cserélgesse a textúrákat, de néhány gond azért lenne. Ami a netrõl jön idõjárás adat, abban nincs benne a pl. a felhõ típusa, mert az a normál repüléshez nem kell. A sok lusta adatrögzítõ így is pl. éjjel simán beirogatják a "nosig" bejegyzést. Aztán az újabb oprendszerek (vista,w7) cache-lik a fájlokat, így a cseréjük menet közben elég necces.
Mert a mostani vasakat már teljesen másképp kell programozni. Az idõzítésekrõl ne is beszéljünk.
Az inkább grafkártya timeout lesz. Próbálj meg lerepülni egy kb. 1.5-2 órás szakaszt, két addon-os reptér között ablak módban. Ugyanúgy lefagy?
Hypo
mondjuk az vicces hogy minél ujabb vga és hardware van valakinek és reméli ettõl jobb lesz az mind egyre többet sziv, de komolyan tee a forumok i7 es tulajokkal akik szivnak😊 plane az ujabb vga-k.

Gondolom akkor már mindent kiprobáltál? Alap fsx addon nélkül, settings lejebb véve ugy kipróbálva, fsx c:/ vagy d:/ re rakva csak ugy simán. VGA driverbol nem a legujabbat inkabb egy regebbit.

Smforum.com on van egy W7 es FSX guide NickN-tõl érdemes végig csinálni amiket leir.
De nem akarlak hiú ábrándokkal kergetni annyira változó kinek miért szarik be.

Jah, crash to desktop gondolom... Nem ír ki semmit, lefagy, megáll. Aztán task managerbõl bezárom...
Win7 64 bit, ctd? I5 2.8 4GB RAM GTX460 OC Active Sky
Hypo
op rendszer? ctd üzenet? hardware?

Sziasztok!

Mivel kezd elgurulni a gyógyszerem, ezért most már segítséget kérek, hátha itt valaki tudja a megoldást.

A helyzet a következõ:

Sajnos egyetlen repülést nem tudok végigvinni úgy, hogy ne fagyjon le a játék. Ez különösen zavaró megérkezés elõtt 😊

Amitõl már megõrülök az az, hogy olvastam különbözõ fúrumokon, hogy a megoldás az uiautamationCore.dll felülírása a system32 könyvtárban. Semmilyen megoldást nem találtam külföldi fórumokon sem, amivel meg tudnám oldani...

Elõre is köszi
Hypo
Igen ez így müxik és hát igy is jó használni a két progit. Ami az egyetlen hátránya, hogy REX el egy bizonyos témának a texturáit rakod be ergo FSX az AS bol kapott paraméterek alapján rakja azokat de csak azt az egy theme-nek a texturáit, viszont az idõjárás és a táj ennél sokkal változatosabb. A buli az lenne ha az idõjárás paraméterei alapján dinamikusan változnának a texturák is. Mert hát egy ködös európai reggelbõl simán eljuthatsz egy tiszta mediterrán környezetbe.

Ombika
<#worship>

Kicsit félreértelmezed a dolgot. Az FSX, Texture mappájában gyárilag megtalálhatóak az idõjárás megjelentéséhez fájlok. Repülés közben a külsõ idõjárás progik csak a weather paramétereket irogatják, pl. milyen irányból mekkora sebességgel fújjon a szél, stb. A textúrákhoz olyankor nem nyúl. Az FSX dolga a beírt paraméterek alapján vizuálissá tenni a dolgot. A REX-ben, és az ASE-ban is van egy rakat fajta textúra, amit miután összeállítottad magadnak a szimpatikus pakkot (felhõk, fények, színek, beton textúrák, stb.), áttölthetsz az FSX-be. Tehát az FSX gyári weather textúráit nyomod felül. Ezután indítod az FSX-et ami már az új textúrákkal jeleníti meg magát. Ebbõl már látszik, ahogy zacsi írja, hogy a textúra letöltés, és az idõjárás paraméterek két egymástól független dolog. Tehát, a textúra letöltéshez a REX-et használom, mert szebbek a textúrái, repülés közben pedig az ASE-t, mert arra az a jobb (szerintem).
Papirzacsi
Az idõjárás és a textúrák két külön "életforma". Nem isntallálod az ASE textúráit és ennyi.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Ombika
A kerdes arra iranyult , hogy REX texturakat hogyan toltod be ASE idojaras progiba vagy forditva is kerdezhetnem,h a REX progiba adod meg , hogy ASE-bol vegye az idojarast?

A madárszar a teniszpálya impregnált festésû aszfaltját is kegyetlenül tönkreteszi... akármi is történik a madáron belül emésztés címszó alatt, elég merész, hogy a madár gyomrát (és körülötte a madarat magát) nem marja szét, de hi-tech matériákat tesz lazán semmissé... 😛
A "le vagy szarva" madárnyelven így sokkal szigorúbb ítéletnek tûnik például.

Viszont ezek a madarak képesek repülni, amihez nekünk minimum szimulátor kell. Fene se érti a világot... 😄

http://www.wix.com/swatopluc/castles

oké köszi már kész <#worship>
Tehát gép festést szeretnél berakni. Nem ismerem a csomagot. Felteszem, hogy az Albatros alap telepítését már megcsináltad. Akkor a FSX\SimObjects\Airplanes mappában ott kell lennie. Azt is feltételezem, hogy szereztél festést hozzá. Pl. avsim-rõl. Abban ált. van egy readme fájl és egy textura mappa. A textura mappát bemásolod az airplanes\"l-39 albatros" mappába. A readme-ben ált. benne szokott lenni az a leíró () ami az aircraft.cfg-be kell. Kijelölöd, clipboard-ba rakod, és az aircraft.cfg-be beilleszted. Ha nincs leíró, akkor a cfg fájlban a szekciót másolod át. Sorszámot egyedivé kell tenni. Az átmásolt részben értlemszerûen átírni a bejegyzések értékeit. A title értékének is egyedinek kell lennie.
Nem bonyolult. A kérdés mindig az, hogy milyen minõségû a festés.
59th Ducky
Na de viccet félretéve melyik L-39-hez ?
LotusSim ?

https://www.facebook.com/groups/DCS.world

59th Ducky
Air Force = Légierõ xD

https://www.facebook.com/groups/DCS.world

bocsánat légi erõ
pl: l-39 hez magyar légi reõ texturát
Kicsit bõvebben írd le, hogy mit szeretnél, mert így tényleg elég hülye kérdés. Aircraft-ot, Scenery-hez, Weather-hez, vagy mihez?
Sziasztoik! lehet, hogy hülye kérdés de , hogy kell texturat beteni vagy másolni mert még nem tudok <#rinya>
Egy kérdés lemaradt: Mindig ilyen rossz volt, vagy csak most romlott el?
Írd le légyszíves az alaplap, proci, memória, grafkártya, oprendszer, lapozófájl, fsx paramétereit röviden. Kicsit zavar a hibabejegyzésben, hogy ismeretlen modulra hivatkozik. Normális esetben ott az ntddll.dll-nek kellene lennie. Na most, ha jól értem, arról van szó, hogy nyomkodod az S billentyût, és x-edik váltáskor van a reccs. Az fsx-hez mi van még telepítve?
ööö...izé...Szóval a kérdésed némi pontosításra szorul. Ha azt kérdezed, hogy az FSX-ben hogy állítom be, akkor az a válasz, hogy fel van telepítve a REX, be van konfigolva, és a Textures fülön van egy install gomb. Na azt nyomom meg. Az aktuálisan beállított csomagot áttölti az FSX-be. Az OverDrive-nál, és az Essential-nál ugyanúgy.
Ha viszont a Prepar3D-re vagy kíváncsi, akkor ott az Essential-t nem tudom használni, mert vegyen licenszet akinek két anyja van, az OverDrive-al töltöm fel.
A REX konfigjában a könyvtárnevet át kell írni, ahová tölteni szeretnéd. Az ASE, a REX textúráit is tudja használni, mivel az FSX-el kell kompatibilisnek lenniük és nem az idõjárás progival.
Az ASE FSX-nek érzékeli a Prepar3D-t (mivel az is).
Nightwish006
Szia! Kösz a segítséget! Nos, nem ezek nem voltak megcsinálva, totál kezdõ vagyok a programmal, de most beállítgattam amiket mondtál. Sajnos igen, minden géppel ezt csinálja :S Kipróbáltam most windowed módban is, sajnos az sem segített... Nem értem mi lehet a baj :S

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

Hypo
Ég a pofám ne haragudj ha kellemetlenséget okoztam😞(((

<#worship><#worship><#worship>

Clidey
Okay, no problem, akkor megpróbálom átrakatni a szabadnapom a jövõ hétre. 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
egy pont oda is kell😉

Hypo
Nem sajnos nekem bejott egy meeting és Tibi meg vizsgáztat át raktuk a tripet jovo hetre EZER BOCSÁNAT, remélem jovo het jo neked.

Clidey
Májsztró a holnapi nap áll még? Úgyfest tudok én is szabit intézni magamnak... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...