Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shift-Z. Kétszer.
Hát most h it repkedtem egy picit az LHsimes Debrecen körül , PMDG J41-el egész tûrhetõ volt ( mert alig volt) az akadás, de ahogy nézegettem a feladatkezelõt a memória folyamatosan olyan 3.7-4 körül volt. És most egy elég amatõr kérdés: hogy tudom megnézni h mennyi az fps.
Én próbáltam, nekem tetszik. Csak ne tömd tele csupa "eredeti" géppel, mert úgy jársz mint én. Meg kell venni.
Én pl. sajnos Gigabyte-tal rosszul jártam, eredetileg azt vettem a gépbe de sajnos szétesett a kép, meg jöttek az érdekes jelenségek. Ki is fagyott rendszeresen. Ment vissza úgy ahogy volt de hamar kellett másik, ezért most egy MSI van. Gigyabyte lapokat én is szerettem, nem volt velük gondom.
Nem tudom, az életben nem használtam még.
Sajna AI trafficom egyáltalán nincs (v csak nem jelenik meg) mer inkább IVAO-n szoktam repkedni. PMDG BAe J41 nem jó?
Hát DDR3 512MB ram ott nincs ahol szoktam vásárolni. És nem is lesz, mert a palettán sincs. Másik, hogyha lenne is, valszeg a 2x2 lenne az olcsóbb. Arról nem is beszélve, hogy így megmarad 2db kártyahely késõbbre.

Amit leírtam példát, új hardware volt. Valószínû, hogy az alaplap vmelyik drivere veszett össze az nvidia driverével. 32 biten jó volt.

Arra gondoltam hogy az alaplap és a videokártya gyártója ugyanaz legyen. Pl. gigabyte mindkettõ. Én speciel szeretem, nem kell garanciáznom. Fõleg, hogy már minden porcikájukban szabályozzák az energiafogyasztást. Tehát kisebb hõ, ezáltal is nagyobb élettartam, kisebb villanyszámla. Meg minõségi kondik, ill. induktivitások. Meg még sorolhatnám.
Ok, de mondjuk fps-ben kifejezve mennyire, mert a jobban ill. kevésbé eléggé megfoghatatlan.😊 Egyébként pedig így szokott lenni, hiszen odafenn nem kell annyi objektumot rajzolgatni, ergo kevesebb számítás.
Ami a múltkor nálam volt az is melegszik, vettünk alá hûtõpadot a media markt-ban, usb-rõl megy 20cm!!!-es ventivel, semmi hang, teljesen jól hût, pedig ha fölé rakod az arcod alig érzed a levegõ áramlását. Azonkívül atom ahogy kinéz, és passzol rá a lapi. Asszem olyan 7 körül volt.
Visszatérve: szerezz egy másik repülõt próba célra (pl. wilco E175), és mondjuk két aerosoft repteret. Nézd meg úgy. Hagyd az egyéb addonokat, AI traffic-ot, a külsõ weather-t is. Aztán tedd vissza õket egyesével.
Rendben, és ki használja? Mert a cégek az általánosságra törekszenek, nem az egyediségre (mert az pénzügyi öngyilkosság). Én azért küzdök, hogy lehetõleg minden gépen fusson amit csinálok. És valszeg a többiek is. A MAC-be is bekerült az intel proci, és a mostani fejlesztõ rendszerekkel már lehet windows és mac alkalmazásokat csinálni. Azon kívül, lemerem fogadni, hogy az intel fordítója által fordított progi fut az AMD-n.
Ismét köszi a segítséget a gépem egy DELL Inspiron N7110 és egyébként megvok vele elégedve bár elég könnyen melegszik ( már ha úgy használom). Az akadásról annyit h fel és leszállásnál sokkal jobban, cruisingnál tûrhetõ lenne ha így akadna t/o és landingnál.
[HUN]FaTaL
ORBX FSX only.

NGX helyett pedig ott az iFly FS9re 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
"Nem tudok olyat, hogy egy 32 bites programot AMD-re, vagy Intel-re kellene optimalizálni"

Pedig az Intelnek saját C fordítója van 😊

[HUN]FaTaL
2x1 + 2x512 dcben.

"Elõfordul nem is ritkán, hogy a 64 bites driverek nem igazán muzsikálnak, de a 32 bitesek jók."
Új hardvernél ilyen szerintem nincs.

"Ennek elkerülése végett szoktam mondani, hogy alaplapot és a vidit, egy gyártótól. Nálam az asus egy ideje már egyébként is feketelistán van."
Ez meg úgy marhaság ahogy van. A legtöbb vga gyártó nem is gyárt lapot. Gigabyte vga-t pl. biztosan nem vennék.

Tagadhatatlan, hogy az fs9 nagyon stabil, ráadásul az én gépemen ált. 100 fölött van az fps. Az már egyenesen pofátlanság, hogy mindezt gyakorlatilag egy szálon teszi. És sokkal több reptér van hozzá.
De mióta kijött az NGX ami ugye nem megy fs9-en, csak azzal repülök. Ez egy jól sikerült gép, és az fs2crew is jól sikerült hozzá. És ez egy FSX fórum.
Amúgy az ORBX-ok léteznek fs9 alatt, vagy csak FSX alá fejlesztenek?
Hypo
😊 nem mondtam hogy ezek nem megoldhatoak fsx ben, csak mi ugyan ezt fs9 ben ugy tudom megoldani hogy kozben konstans az fps es megy szepen addig fsx nel mar lehet gond.

De abban egyetértünk hogy ahol repülsz az legyen meg, pl fs9 ben nekem eu le van fedve foleg a 3-4 ora tavolsagu repterek ha lhbp-t veszem kozpontnak. Igy eu ban barhova repulhetek mindig van egy addon. Én pl a Bupapest - London- London-Amszterdam- Amszertam-Munich-Munich-Budapest utakat szoktam surun repkedni vagy nemetorszag egyeb városait. Igy amerika tok felesleges.
FSX ben meg AU és Amerika megy vfr ben, mivel alaska buzi vagyok igy ott szeretek repkedni, de lassan át kell jonni europába is amint kijon ORBX Anglia sceneryje.😊

Na ja kérem a szempontok...Én szeretem FL330-on vagy afelett, hogy látom a föld görbületét, míg az fs9 ugye 2d-s. FSX-ben is vannak utasok, pushback, minden. 1.5-2 órás utakat favorizálom, ezért németországban repülök többnyire, ill. az egyik kedvenc utam EDDF-LFMN, ott szinte teljesen le van fedve a terület. És szerintem látszik annyira, hogy meg lehessen mondani, kb. hol tartunk. Amit viszont már nagyon unok, az a végtelenségig ismétlõdõ textúra, és azt fõleg nagy magasságban látszik. FS9 és FSX esetében is. Ismerõsökkel elég sokat gondolkodtunk, hogy lehetne pl. a Google-ból behozni a mûholdképeket.
Hypo
Már leírták a sok addon dolgot, de azért egy két dolog még nem árt a pontosításhoz. Szóval ha telekúrja az ember egy millió addonal akkor nem feltétlenül az a gond hogy egyszerre használja, de csak ugy mint a Winfos amit ha teleraksz minden szarral egy idõ utan belassul így fsx is, illetve 2 addon önmagában mûködhet jól de lehet bezavarnak egymásnak. Vagy pl UTX amit ha felraksz látványosan megnõ fsx indítása..stb Vagy mikor az összes elérhetõ gépet felrakod és amikor gépet választasz eltart egy ideig amíg betölti..stb aztan a crackekrõl már ne is beszéljünk. Meg az épp egy idõben futó mellékprogramok trackir ase...stb.

Nem tudok olyat, hogy egy 32 bites programot AMD-re, vagy Intel-re kellene optimalizálni, a 64 bitesnél ott kicsit nagyobb különbség van, de pl. mi megcsináljuk mindkettõ alá (üzletpolitika). De ennek csak akkor van jelentõsége, ha assemblerben kell megírni kódrészeket. Az FSX többnyire C-ben készült, ott a compiler nem tesz különbséget. Annak idején amikor megjelent, akkor a microsoft azt mondogatta, hogy vista alá optimalizálták. Szerintem itt a többszálúságra gondoltak, és szerintem csak marketing szöveg volt (hogy vegyék a vista-t). A grafika már egy más tészta, ott valóban van különbség. És hát az FSX inkább nvidia-ra készült, de ati-ra is jól lehet használni.
Hypo
nem szeretem jobban a vfr-t én a repülést szeretem😊 Mivel FSX ben a táj szebb mint fs9 ben viszont 33000 lábon lofax se látszik belõle igy fsx ben fõleg LOW and SLOW. FS9 ben meg azt szeretem hogy ott tenlyeg élvezni tudom az airlinerkedést, az utasok beszállnak, pushback, majd 2-3-4 óra mulva landing. Szóval más szemlélet.

Az a kérdés, hogy mennyire akad. Figyelembe kell venni, hogy laptopot használsz, ahol a lemezelérés elég lassú. A processzor teljesítménye is vissza van fogva. Az LHBP scenery pedig elég rosszul optimalizált, az akadozni is fog (nálam 15-25fps, míg máshol akár 100 fölött is lenne, de a vsync megfogja). Az NGX nagyon klafa, de rettenetesen erõforrás igényes addon.
Egyébként amikor beszélgettünk ez ügyben nálam is volt egy kb. ilyen lapi (DEL Inspiron 5???) FSX hangoláson. Akkor amit írtam beállításokat, azok közül néhányat utólag felülbíráltam. Ezeket átvezetted? Az egyik legfontosabb volt az affinitás a proci teljesítménye miatt. De mint kiderült, ennél a gépnél nem volt elég a cfg-be az affinitymask-ot beállítani, mert nem igazán foglalkozott vele az FSX engedélyezett HTT-nél. a taskmanager-el kell letiltani a páratlan számú "mag"-okat. Így a core0-át nem használja az FSX (a fél windows azon csücsül), ill. a HTT-t sem fogja, de más alkalmazásoknak engedi. Töltsd le az addgadget.com-ról a CPU monitort, és rakd fel a sidebar-ra. Azzal tudod ellenõrizni, hogy mûkszik.
Aztán gond volt még az egyidõben betölthetõ textúrákkal is, meg még pár aprósággal.
Nem a témához kapcsolódik, de írd már meg a lapid típusát, ill. hogy meg vagy-e elégedve vele. Keresek egy kb. ilyen összetételû gépet. Eddig az ár/teljesítmény/minõség miatt egyenlõre a DELL a favorit.
Elõfordulhat, hogy a 3 giga drágább, mint a 4. Vagy nem lehet kihozni. Pl. dual channel-ben 2x1.5 giga kellene. Azt meg elég nehezen kapni. Elõfordul nem is ritkán, hogy a 64 bites driverek nem igazán muzsikálnak, de a 32 bitesek jók. Legutóbb egy asus alaplap nem jött ki egy gigabyte-os vga-val 64 biten. 32-õn jó volt. Úgyhogy, a 8gigás gép egyenlõre 32 bittel ballag, míg a tulaja le nem cseréli az alaplapot. Ennek elkerülése végett szoktam mondani, hogy alaplapot és a vidit, egy gyártótól. Nálam az asus egy ideje már egyébként is feketelistán van.
djbaloo
Sziasztok!<#wave>

Tud valaki linkelni olyan ingyenes LHBP sceneryt, amellyel a Soroksári Duna teljesen látszik? Az FSX default sceneryben a Kis-Duna kb. Szigetcsépnél véget ér, és hiányzik a csepeli rész.

Köszi! <#wink>

Sötétedés után kitágul a világ

Ha már így belelendültünk akkor én is kérdeznék egyet. A probléma a következõ röviden és tömören : le nem fagy (egyenlõre) de akad, bõvebben: egyszer már kértem segítséget ez ügyben és akkor nibron adott is egy configot ami részben mûködött, egy ideig. Gépem adatai : proci : i7-2630 QM, videokaresz: nVidia GeForce Ge 525M, RAM: 8GB, oprendszer: win7 64bit. Addonok 😛MDG 737 NGX (sp c) , lhsimes repterek, Aerosoft LHBP és jó pár freewear gép.
Mert egy 2006-os motort gyalázunk szíjjel az addonokkal. 😊

Nekem is I5 van és nem ment olyan rosszul de úgy tûnik kevés hozzá a sok kiegészitõvel.

http://www.simforums.com/forums/topic34141_post198187.html#198187

Most ez alapján rakom fel, meg állítom be, majd meglátjuk...

Sziasztok!

Nekem volt egy AMD Phenom X6 Black Edition 1090T procim és azt lecseréltem egy i7-2600K procira,mivel sok helyen azt olvastam,hogy az FSX Intel-re van optimalizálva és kezdem megbánni a dolgot! Esküszöm nektek,hogy az AMD procival sokkal jobban ment az FSX,mint az i7 procival! Na ez vajon miért lehet?
[HUN]FaTaL
Kérdés, hogy minek a 4 giga ram akkor a gépbe, ha 3-at használsz belõle manapság (1G VRAM ajánlott). Akkor vehet 3 gigát 😊

Most cseréltem gépet, sajnos a régi meghalt és próbálgatom az FSXet, egyelõre használhatónak tûnik a legdurvább IFR helyeken is, mondjuk NGX-et még nem néztem. Ha szar lesz marad az fs9 😊 Mondjuk ez nem i7, csak i5.

Te mennyi idõs vagy? 😄😄😄
Ok, szólj anyukádnak, hogy most már fektessen le...
Leszarom hova rakod a vesszõt, paraszt voltál de legalább segítettél, köszi! 😄

Úgy érzem már vagyunk ennyire jóban...remélem Te is így véled. ;-)

Bocsi, de abszolút nem sértésbõl írtam, nem kell felkapni a vizet. A nyelvtani részét meg hagyjuk, mert mindjárt kikapcsolom az ékezeteket. Meg az sem érdekel, hogy hova raktam ill. nem raktam vesszõt.
Hogyha segíthettem az érzékeny lelkednek egy kicsit, már megérte...
Azt látom, hogy nagyon értesz hozzá, meg azt is, hogy nagyon büszke is vagy magadra emiatt. Lehetséges, hogy én kevésbé értem viszont azt írom, hogy elfogy, nem azt, hogy "el van fogyva" és máshogy is kommunikálok az emberekkel. De nem baj, mert nem kell mindenkinek mindenhez.

Azért köszi de abból is értem, hogy bele kell férnie a 3,25 gigába. 😊

Most Gyalu, aztán csinálom úgy, ahogy írtad...

Köszi
Azt látom, hogy nem igazán érted. De nem baj, nem kell mindenkinek, mindenhez.
Nem az érdekes, hogy hány darab addon van telepítve, hanem az, hogy egy idõben mennyi memóriát zabálnak. Mert mondjuk fent van a KJFK, KLAX, LHBP, EDDF. Ezek sosem lesznek egy idõben betöltve. De ha telepítve van a VFR Germany is, akkor az EDDF-el együtt be lesz töltve, ha mondjuk a reptér közelében vagy.

Az FSX-et amikor megcsinálták, akkor az mûködött. Most is mûködik. Alapból nincs vele gond. Amivel gond van, azok az addonok. Márpedig azokra szükség van, mert az FSX-ben semmi sincs kidolgozva rendesen. Ha feltelepítesz egyet, a használata memória fogyasztással jár. Úgy kell méretezni, hogy beleférj 3.25 gigába. Mert többet nem tud kezelni egy 32 bites alkalmazás (32 bitesek a mutatók). Ha feltelepítesz egy rakatot, de nem használod (pl. az alap 737-essel repülsz), akkor jó eséllyel, végig tudod repülni.

Én a helyedben legyalulnám az egészet, és lépésenként újratelepíteném. Mindig így csinálom már kb. 2008 óta. Többnyire elõre tudom mi fog történni, de akkor is. Az informatikában mindenhol így kell csinálni. Olyan nincs, hogy felhányod oszt jól van. Mert az hányadék lesz. Ha nem jön össze egy lépés, akkor egyet hátra lehet lépni. És tudod hol a gond. Fix-eket beállítani, konfigolni, stb...
Szóval hogyha fent van mondjuk 15 add-on reptér az ugyanúgy eszi a gépet, még akkor is ha jelenleg a közelükben sem vagyok (a játékban)...?

Értem az NGX-es dolgot és sok minden mást. Viszont azzal mindenki tisztában van szerintem, hogyha megvásárolsz jó sok pénzért sok mindent egy programhoz és aláteszel egy nem mondom, hogy csúcs de nem rossz gépet, akkor lehetséges, hogy elvárnád, hogy mûködjön.

Nibron: Amúgy mit javasolsz? Arra gondolok, hogy mi az optimális nagyjából egy ilyen configon? Mennyi és milyen jellegû add-on?

Arra gondolok, hogy pl egy-két normálisabb IFR repülõ
Esetleg 5-6 reptér
Fs passengerX

vagy ez is sok lesz neki? 😄

De nagyon köszi a felvilágosítást, lesz egy jó nagy uninstall és step by step teszem fel rá a dolgokat és úgy próbálgatom majd. Azt belátom, hogy nem jó, hogy telhetetlen voltam és azt vártam, hogy úgy fog mûködni mint az FS2004... 😊
Ez az FSX szervíz nem rossz ötlet.
Az említett gépnél már a háznál lepetéztem. A tetején 6db SATA vinyó foglalat van, és abba lehet beledobálgatni a vinyókat. RAID-ben. Na azt nem kell defragmentálni.
Mert te jobban szereted a VFR-t. Én inkább 737 párti vagyok. ORBX-em nincs is.
Azt szeretem amikor a betonon a képembe fújja a kerozint. Illetve már csak múlt idõben. Azért mindig azok voltak a legjobb pillanatok, amikor vmelyik reptéren láttuk repülni a pályaellenõrt a kocsijával együtt.
Hypo
😊)

épp beszélgetek pár VA pilot haver-al USÁból micsoda gondjaik vanak nekik is😊)
itt egy konfig és csak fsxre használják hát kérem ebbõl repühetnék egy pár órát élesben😊))

1x Intel Core i7 2700K Boxed
1x Asus P8Z77-V Deluxe
1x Cooler Master HAF
1x Corsair Hydro Series H100 => best CPU cooler around
1x Gainward GeForce GTX 680 Phantom or 670
1x Sony Optiarc BD-5300S Zwart
1x Cooler Master Silent Pro Gold 1000W
1x OCZ Vertex 4 128GB => for running OS on
1x OCZ Vertex 4 256GB => for running fsX on
1x Corsair Dominator CMP16GX3M4X1600C7= 16Gb
2x Western Digital Caviar Black WD1002FAEX, 1TB => for storage and backup

egyik srácnak pont ilen van csak az alaplap más és szétfagyott neki, de a végére kideritettük hogy hát egy kis warez repcsi okozta az egesz bajt amivel nem is repult de fent volt neki, most ujra rakta egyesével napokig nem kurta tele addonokkal csak ahol epp repulget és voálá elélvez a gyönyörtõl😊)

Mi csóró magyarok meg valamit ugy is kitalálunk hogy menjen ez a dög😊

Na megyek repülök is egy tongasst épp jó az idó egy kis pénteki vfr hez😊

Két hete egy német haverom megvette a Prepar3D-t. De vett hozzá egy gépet is. Nem írom le mennyiért (rohadt sok). Nos a progi teljesen használhatatlan volt azokkal az addonokkal amivel az FSX-et használja. Úgyhogy lett egy Prepar3D-m. Kis szépséghiba, hogy én sem tudom használni. Na ja kérem, a tervezés...
Leírhatod a véleményed, de csak részben van igazad, azzal a konfiggal, meg kis kompromisszummal be lehet lõni a dolgot.
Én most éppen az egyik haverom gépét csinálom. Ugyanolyan konfig mint az én gépem. Hát ezen rajta van szinte az összes VFR, de valszeg csak a Germany marad meg. Szinte az összes elérhetõ reptér. FSPassengerX, ASE, repgép csak az NGX, FS2Crew-el. Most éppen frankfurt-ból repül JFK-ra, immár 5:54 volt a fékoldás. Ezzel is kb. ugyanaz volt a gond, mint nálad, most már elég jó. FSDreamTeam repterek valószínû ki lesznek szedve, mert nem igazán szeretik egymást az NGX-el.
Ha nem érted valszeg és sem tudom elmagyarázni, de a lényeg kb. annyi, hogy a videókártyád kb. 50%/ban dolgozik, míg a proci 100-on, és el van fogyva a memóriája. Namost, ha raksz bele még 4g ramot, akkor is fogytán lesz, mert az FSX 32 bites alkalmazás, és nem tud többet kezelni 3.25-nél.
Hypo
ngx arabol akcioban megvettem az osszes amcsi orbxot😊) inkabb mint ngx😊

Hypo
ngx ugyben nem tudok nyilatkozni nem adok annyit egy repcsiért és mivel nem is tudnam ugy futattni ahogy szeretném ha 737 re vagyom ott az ifly meg fs9 bõven elég.

Annak idején az FS2004-re felbasztam mindent azt had menjen. 😊

Ott is volt ugye egy-két nap install néha de a végére sikerült kigyúrni. Nagy naívan egyébként azt gondoltam, hogy már egy sima quad-dal tök szépen menne add-on-okkal az fsx, emrt akkor csak egy core2 duo volt benne és akkor FSX-ben tényleg képeket láttam csak a játékból egy-egy add-on scenery-s reptérnél. Az vajon segít, ha visszaveszek a grafikából, vagy a 8GB segítene, azon túl, hogy újra egyenként mindent szépen felrakok...

Szóval NGX+Fspassengers-t nem javasoljátok együtt??? Az a baj, hogy úgy feeling 😊
Hypo
Én fõleg vfr re használom fsx et mert a hardware azt még birja, de nem fagy. addon meg ORBXtol minden amerika ausztralia és egy rakás vfr gép.

Ha nagyvasra vágyom akkor meg fs9 és egymillio kiegeszito fs2crew tol kezdve fspass, aes, rex, moving map...stb sose fagy.

Hypo
mondjuk nem csoda hogy köztük én is ( jó erre hivatkozni😊 nem upgradeltunk gepet mert hat muxik ok nem 60 fps de muxik😊 bár ennek is ott az ellenpéldája jó barátom ráugrott egy brutál gépre felraktam neki mindent szépen és BAZZ müxik na jó nincs rajta szar addon😊))))

kéne nyitni egy FSX szervizt😊)))

Aha, vettem egy gépet 220-ezer forintért és egy 2006-os játék nem megy vele. Miközben az X-plane 10 gyönyörûen megy, csak éppen szar.

Szóval nem írom le a véleményemet, mert még a végén kitiltanak innen...😊

Nibron, neked egyébként mûködik és nem fagy?

Mennyi kiegészítõ van fent, repterek, különbözõ repülõk stb...

Azt viszont nem nagyon értem a proci miért sokkal gyengébb, mint a videókártya...
Hypo
na de ha én nem irtam azt soe felul sose foglalkoztam vele mivel nem volt problémám akkor mi van ja hogy magátol cserélte😊)))))) lol

Hypo
ezt ugatom már egy ideje😊)) clean install és TEszt és TEszt és egy addon és TESZT és még egy adon és TESZ mert ha felpakolod a letezo osszes aerosoft sceneryt aztan elinditod és szarrá fagysz akkor meg jön a sírás.

Lehet MS direkt csinált igy hogy megtanitsa az emebreket a REPÜLÉS aprolékos mûvelet sok tanulással jár😊))

Az UIAutomationCore használatára.
kipróbálom a cessnát, bár azzal úgyse repülök. 😄
Hypo
?? ezt most nem értem mire irtad😊)) mondok egy példát sokaknak nézet váltás vagy 2ds ablakoknál alakdt mint az állat illetve fagyott ki, ugye ezt keverték azzal amikor a menufejlecnél dobott foleg nvidia kartyaknal hátast a progi, na szóval ha winfosban pl a különbözõ asztal és müködési beállitásoknal nem pipálta be az ember hogy az ablak latszodjon mikor huzogatod egérrel ( alapból senki nem gondolná hogy ennek köze van egy játékhoz) de mégis megoldotta a problémát.
És ilyen van egy rakás😊)

de innentõl tietek a pálya jó leszállást😊

Nekem a próba gépem egy i7-2600 8gb ram gtx560ti w7-64. A neten található ngx-el ezen a konfigon is kiakad. Nem kell hozzá a VC, 2D is elég. Amíg a hibás törés memory leak-eket termel, nem is fogod tudni használni. Lehet, hogy direkt csinálták ilyenre.
De a konfigodon azért van egy igen gyenge pont. Történetesen a procid sokkal gyengébb, mint a video kártyád. És az FSX-nek inkább fordítva lenne jó. De nincs minden veszve, mielõtt bármit is vennél, ésszel fel kell hangolni az FSX-et. És az egyszerûség kedvéért, én ott kezdeném, hogy gyalu.
Aztán egyesével lehet felrakosgatni, és mérföldkövenként próbálgatni. Míg nem jó, nincs továbblépés. FSX telepítése sajna nem arról szól, hogy felszórsz mindent, aztán lehet repülni.