Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mármint a vezérlõpult-játékvezérlõk-vezérlõd-tulajdonságoknál látod, hogy megnyomódik a gomb?
Raktál fel hozzá külön drivert?
Raktál fel hozzá külön drivert?
Ha teljes gázd adok, akkor aktiválja a gázkaron lévõ baloldali kapcsolót is. (Driverben lehet látni a beállításoknál, játék függetlenl). Nem tudom mitõl lehet. (Win7 64 bit)
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
Ja már párszor megbeszéltük, hogy az FSX leszarja, hogy milyen affinitást adsz neki. Magyarán beállítod pl. i7 procin a 170-et, bekapcsolt HTT-el, akkor ugye a 1,3,5,7 thread-eket kellene használnia, de nem azt fogja, hanem a 0,2,4,6-ot. És ennek az az oka, hogy amikor az FSX-et írták, akkor még más módon kellett futás közben az affinitást állítani. XP-nél jól mûködik. Viszont az affinitást azért érdemes beállítani, mert így be lehet kapcsolni a HTT-t, és a többi alkalmazás tudja használni. Az FSX meg nem akad össze. Tehát core-n belül nem akasztja össze a thread-eket. Pont.
Inkább azt próbáld ki, hogy cserélgeted a procikat pl. i3, i5, i7 viszonylatban. Na az tanulságos. Ott lesz FPS változás. Vagy a memóriát 1600-ról 2100-ra.
Inkább azt próbáld ki, hogy cserélgeted a procikat pl. i3, i5, i7 viszonylatban. Na az tanulságos. Ott lesz FPS változás. Vagy a memóriát 1600-ról 2100-ra.
nekem van
Sziasztok!
Van valakinek közületek BLACK WIDOW Flightstick (SL-6640) joystickja?
Van valakinek közületek BLACK WIDOW Flightstick (SL-6640) joystickja?
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
"Na az kifekteti ész nélkül a procit teljesen, és ugyanannyi az fps mint az fsx-ben"
Akkor az el van baszva.
De akkor 64 magot is kezel az fsx. Kár, hogy hiába raksz alá több magot, 2 maggal ugyanannyi az fps, mint 4-gyel. Próbáld csak ki, hogy leveszel két magot az affinitásnál, ugyanannyi fps az eredmény.
Akkor az el van baszva.
De akkor 64 magot is kezel az fsx. Kár, hogy hiába raksz alá több magot, 2 maggal ugyanannyi az fps, mint 4-gyel. Próbáld csak ki, hogy leveszel két magot az affinitásnál, ugyanannyi fps az eredmény.
http://goo.gl/gd6Zi5
Hagyjuk már öcsém, nézd meg a prepar3d-t. Na az kifekteti ész nélkül a procit teljesen, és ugyanannyi az fps mint az fsx-ben. Egy kicsit elcseszték a szálkezelést.
Az OS pedig csak annyit csinál, hogy a prioritásnak megfelelõen ad timesliceket, és abban az idõben azt csinálok a szálban amit akarok. Várhatok, továbbadhatom, esetleg lockolom (és akkor az OS sem veszi el), ill. csinálhatok is valamit. Ennek megfelelõen változik a mag terhelése. (kevesebb idle ciklus=nagyobb terhelés, több idle ciklus=kisebb terhelés). A másodpercenkénti switchek számát elosztják az idle ciklusok számával, és az eredményt láthatod a grafikonon.
Az OS pedig csak annyit csinál, hogy a prioritásnak megfelelõen ad timesliceket, és abban az idõben azt csinálok a szálban amit akarok. Várhatok, továbbadhatom, esetleg lockolom (és akkor az OS sem veszi el), ill. csinálhatok is valamit. Ennek megfelelõen változik a mag terhelése. (kevesebb idle ciklus=nagyobb terhelés, több idle ciklus=kisebb terhelés). A másodpercenkénti switchek számát elosztják az idle ciklusok számával, és az eredményt láthatod a grafikonon.
Hát én az 1.00 tekintem megjelenésnek de mindegy.
nibron: köszi a segítséget megcsináltam amit mondtál és aznap remekül futott akadás nélkül (LHsim Debrecen és LHSM, PMDG BAe J41, 737NGX és FellThere Embraer 175), bár a Frame/SEC-be nem sok változás volt, de ma hogy már egy rendes útvonalat akartam repülni ugynúgy akadozott és többnyire a fatal error vetett véget a repülésemnek. Ha valamit tudsz ajánlani azt megköszönném.
nibron: köszi a segítséget megcsináltam amit mondtál és aznap remekül futott akadás nélkül (LHsim Debrecen és LHSM, PMDG BAe J41, 737NGX és FellThere Embraer 175), bár a Frame/SEC-be nem sok változás volt, de ma hogy már egy rendes útvonalat akartam repülni ugynúgy akadozott és többnyire a fatal error vetett véget a repülésemnek. Ha valamit tudsz ajánlani azt megköszönném.
Az OS kezeli, nem az FSX. Ha az FSX kezelné, akkor kifektetné 100%-ra és sokkal több lenne az FPS.
Azért mert nem fekteti ki 100%-ra végig a magokat, azért még kezelgeti õket, és ha megnézed amikor fut (nálam mostanában kb. 60 thread fut), hogy mely magokra osztja ki a feladatokat, akkor láthatnád, hogy elég korrekten csinálja. Egyetlen probléma van, mégpedig az, hogy a main thread-et mindig a core0-ra teszi. Ha 6 magos procid van, akkor használja mind a hatot. Ha sikerül lecsökkenteni a memória válaszidõket, akkor a proci is többet fog dolgozni az összes magon.
Én is jobban szeretem az új telepítésû windowst, de van amikor az a gyorsabb, gazdaságosabb, stb. ha hagyom, és csak a drivereket cserélem. Meg lehet úgy is. Egy napba simán belefér, míg a teljes telepítés napokig. A tárolt adatokról már ne is beszéljünk.
Én is jobban szeretem az új telepítésû windowst, de van amikor az a gyorsabb, gazdaságosabb, stb. ha hagyom, és csak a drivereket cserélem. Meg lehet úgy is. Egy napba simán belefér, míg a teljes telepítés napokig. A tárolt adatokról már ne is beszéljünk.
Igazából hiába cseréli vissza, az FSX még 4 magot sem kezel rendesen, nem hogy 6-8at.
Ott inkább más probléma lesz, pl. hogy nem rakta újra a wint a platformcsere után.
Ott inkább más probléma lesz, pl. hogy nem rakta újra a wint a platformcsere után.
Én nem úgy mondanám, hogy kaki, hanem, hogy gyengébb. Mivel az FSX-nek olyan magokra van szüksége amelyek önállóan képesek memóriaterületeket menedzselni, és ebbõl az i7-nek 4 van, míg az AMD-nek 6. Sajnos az i7 8 thread-jét nem lehet használni, csak a 4 core-t. Viszont az i7, ha két FSX-et kellene egyidõben futtatni abban jobb lenne.
Szóval, ha tudod cseréld vissza.
Szóval, ha tudod cseréld vissza.
Szóval akkor a jó proci helyett vettem egy kakit?
A Blackbox már hetek óta megjelent.
Hamarosan megfog jelleni a Blackbox , de röviden és tömören egyiket se.
Melyik airbus-t javasolnátok. Sajna az aerosoftos-nak nem az igazi az fmc-je, onlnie repülésre elég alkalmatlan. A Wilco-ról olvastam több helyen, hogy hibás és a PFD panelek eltûnnek, vagy meg se jelennek (persze ez lehet azért is mert nyúlt verzió). Van még esetleg valami ami használható FSX-hez.
Mindenesetre egy dolgot már látok, hogy a pmdg 737-nél jobban kidolgozott gép nemigen van FSX-re valószínûleg...
Mindenesetre egy dolgot már látok, hogy a pmdg 737-nél jobban kidolgozott gép nemigen van FSX-re valószínûleg...
Clidey,
Nem azt vártam, hogy javítsátok ki ennek a trágyadombnak a hibáit!
Reménykedtem abban, hogy hátha van valaki, akinek sikerült a gyakorlatban a kisebb hibákat kiküszöbölni.
(pl.: az ajtók nyitása...stb )
Sajnos igazad van abban, hogy vásárlás elõtt kellett volna keresgélnem a Fórumon!
Azért köszönöm a válaszod!
<#integet2>#integet2>
Nem azt vártam, hogy javítsátok ki ennek a trágyadombnak a hibáit!
Reménykedtem abban, hogy hátha van valaki, akinek sikerült a gyakorlatban a kisebb hibákat kiküszöbölni.
(pl.: az ajtók nyitása...stb )
Sajnos igazad van abban, hogy vásárlás elõtt kellett volna keresgélnem a Fórumon!
Azért köszönöm a válaszod!
<#integet2>#integet2>
ha jobban is ment, akkor csak azért, mert az 1090T fizikailag 6 magot tartalmaz, míg az i7-2600 csak 4-et+4 szálat, a HT-vel, az meg nem ugyanaz nagyon mint plusz 2 mag. Szóval. na 😄
Ezzel nem igazán értek egyet! Nekem AMD procim volt,most i7 van és az AMD-n sokkal jobban futott az FSX! Sokkal jobban!!!
És mégis mit segítsünk? Javítsuk ki a hibáit? Vagy uninstallni? 😄DDD
Látod, megfizetted a tanulópénzt...legközelebb olvass utána elõször a beszerezni kivánt masinának aztán vásárolj!
Látod, megfizetted a tanulópénzt...legközelebb olvass utána elõször a beszerezni kivánt masinának aztán vásárolj!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Jó lenne de sajnos nem, ezt a jelenséget az FS INN csinálja de úgy tûnik megoldható...
Sziasztok!
Tud valaki segíteni?
Voltam olyan szerencsétlen, és megvettem a WILCO 737 pilot in command evolution delux programot.
Sajnos csak miután szoptam vele , rákerestettem a Fórumon.
Rájöttem hogy egy rakás sz... az egész !?
Hemzseg a hibától.
Pl csak a bal elsõ ajtó nyílik<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>, hiába a Shift+E+2 vagy 3 v 4!
A utastérbe nem lehet átmenni a pilóta fülkébõl.
Tud valaki valami ötlete adni ??? (Töröljem le a 3,14 cs-ba?? )
Köszönöm a segítségetekét !<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
További kellemes napot !!!!
<#wave>#wave>
Tud valaki segíteni?
Voltam olyan szerencsétlen, és megvettem a WILCO 737 pilot in command evolution delux programot.
Sajnos csak miután szoptam vele , rákerestettem a Fórumon.
Rájöttem hogy egy rakás sz... az egész !?
Hemzseg a hibától.
Pl csak a bal elsõ ajtó nyílik<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>, hiába a Shift+E+2 vagy 3 v 4!
A utastérbe nem lehet átmenni a pilóta fülkébõl.
Tud valaki valami ötlete adni ??? (Töröljem le a 3,14 cs-ba?? )
Köszönöm a segítségetekét !<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
További kellemes napot !!!!
<#wave>#wave>
Ez eddig a csúcs számomra... 😄
Felmegyek Vatsim-re és ahogy elindulok, mint egy fantom Dash havilland odaugrik és crash objective 😄😄😄
Ezen behugyoztam...😊
Tudom kapcsoljam ki a crash-t de ugyan már egy fantom havilland repüljön a "B737-ben"???😄
Találkozott valaki hasonlóval?
Felmegyek Vatsim-re és ahogy elindulok, mint egy fantom Dash havilland odaugrik és crash objective 😄😄😄
Ezen behugyoztam...😊
Tudom kapcsoljam ki a crash-t de ugyan már egy fantom havilland repüljön a "B737-ben"???😄
Találkozott valaki hasonlóval?
Bocs a tévedésért, nem $10 a program, hanem ennyi a kedvezmény.
A kedvezményes ára $39.95.
Elnézést. <#shakehead>#shakehead>
A kedvezményes ára $39.95.
Elnézést. <#shakehead>#shakehead>
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Miért nem erõltetnéd? Nem egy túl stabil addon gondolom...
Egyelõre úgy tûnik, hogy sikerült összehangolni az NGX-szel. Persze a teszt még csak most kezdõdik igazán...
Mérföldkövenként, ahogy írtátok.
Csak NGX van fent meg fspassengerX. Most egy ideig így is marad és utána esetleg majd egy-két reptér, ASE vagy REX. De most ha így megy azzal is elégedett lennék egy darabig. Így 5-6 nap szarakodás után már szeretnék kicsit játszani is vele. 😊
Egyelõre úgy tûnik, hogy sikerült összehangolni az NGX-szel. Persze a teszt még csak most kezdõdik igazán...
Mérföldkövenként, ahogy írtátok.
Csak NGX van fent meg fspassengerX. Most egy ideig így is marad és utána esetleg majd egy-két reptér, ASE vagy REX. De most ha így megy azzal is elégedett lennék egy darabig. Így 5-6 nap szarakodás után már szeretnék kicsit játszani is vele. 😊
Ha érdekel valakit.
Flight One Software Weekly Special - $10.00 Off Ultimate Traffic 2!
Ultimate Traffic 2 at a special discount of $10.00
A $45-hoz képest a $10.00 elég baráti árnak tûnik.
Flight One Software Weekly Special - $10.00 Off Ultimate Traffic 2!
Ultimate Traffic 2 at a special discount of $10.00
A $45-hoz képest a $10.00 elég baráti árnak tûnik.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Rengetegen, sokszor az az alap c fordító. Fut AMD-n, az FSX is fut, csak lassabban, errõl szól a történet.
Most már valahogy csak az fspassenger x-et, meg NGX-et kéne valahogy összegyúrni, mert valóban nagyon nem szeretik egymást. Egy-két fórumon elég merev öteleteket lehet találni...
Jah, online de már FSinn fent van helyette. Hát, azt az eredményt értem el, amit alatta leírtam... nem csoda valóban, kicsit kevesebb memóriát használ a windows...
oszt minek az, repulsz online? AMugy a simforumos NIckn féle guide ban ha a w7 re vonatkozo reszt is megcsinalod plusz fsx eleg szep eredmenyxeket lehet elerni, persze nem varázslat
Föltettem egy Sqawkbox-ot és kinyírta 😄
A tapasztalataim, miután megcsináltam ezt és elindítottam a játékot:
http://www.simforums.com/forums/topic34141_post198187.html#198187
Nem tudom mennyire releváns, amit a Task manager mutat... de:
nagyjából 2.8 körül használja a memóriát.
A CPU így általában 40-60 között pörög de bármit csinálok, kinézek az ablakon, vagy headinget állítok egybõl hajlamos felugrani akár 99-re 4-5 másodperci, utána hajlamos visszaesni 40%-ra is.
Azzal, hogy most közbe megnyitottam egy chrome-ot a memória már 3,32-en van.
http://www.simforums.com/forums/topic34141_post198187.html#198187
Nem tudom mennyire releváns, amit a Task manager mutat... de:
nagyjából 2.8 körül használja a memóriát.
A CPU így általában 40-60 között pörög de bármit csinálok, kinézek az ablakon, vagy headinget állítok egybõl hajlamos felugrani akár 99-re 4-5 másodperci, utána hajlamos visszaesni 40%-ra is.
Azzal, hogy most közbe megnyitottam egy chrome-ot a memória már 3,32-en van.
Köszi, csak a rejtett fájlokat nem mutatta a winfos.
megvan...😄
Win7 oprendszernél a következõ helyen van:
C:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Roaming\Microsoft\FSX
C:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Roaming\Microsoft\FSX
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Egészen biztos nincs ott, mivel a C:\Users\username\AppData\Roaming\Microsoft\FSX mappában van.
Amit alább tettem be linket, te is megnézheted.
Amit alább tettem be linket, te is megnézheted.
Ez jó kérdés. Nálam raid van, azon nincs sok értelme. Ahol sima ntfs, ott változó, mert az odáig rendben van, hogy nincs a vinyón töredezett fájl, de ha két fájlt be kell olvasni egymás után, ne adj isten egyszerre, és az egyik a tányér külsõ részén van a másik meg belül, akkor csumi. Igazából egy olyan defrag kellene ami fizikailag sorrendbe rendezi a könyvtárszerkezetet, és azon belül a fájlokat. Na az pöpec lenne. De lehet használni SSD-t.
Az a helyzet, hogy úgy tûnik nekem nincs a gépemen olyan, hogy fsx.cfg...
Egy régit találtam még az elõzõ installból, ami a REX könyvtárában maradt. Lehetséges, hogy nincs az FSX fõkönyvtárában??
Egy régit találtam még az elõzõ installból, ami a REX könyvtárában maradt. Lehetséges, hogy nincs az FSX fõkönyvtárában??
oopsz...fsx-hez kicsit karcsú. Egyértelmûen memória hibád van, most az a kérdés, hogy hardware vagy software jellegû. Teszteld le, azzal kizárható a hardware hiba. Gyári értékeken dohog a masina?
Szoftveresen az FSX hajlamos a túlcímzésre, ezt fixálták az sp2-ben ill. accel-ban. De kell hozzá a HIGHMEMFIX=1 bejegyzés az fsx.cfg Graphics szekcióban. Meg ezek:
ALLOW_SHADER_30=1.
STALE_BUFFER_THRESHOLD=1024
Ezt nézd át:
http://logout.hu/bejegyzes/rch663/microsoft_flight_simulator_x_tweak_avagy_szellem_a/hsz_1-50.html
Tananyag, pl. a Malév virtual-ról: http://virtualairlines.hu/vaos.php?show=training
Szoftveresen az FSX hajlamos a túlcímzésre, ezt fixálták az sp2-ben ill. accel-ban. De kell hozzá a HIGHMEMFIX=1 bejegyzés az fsx.cfg Graphics szekcióban. Meg ezek:
ALLOW_SHADER_30=1.
STALE_BUFFER_THRESHOLD=1024
Ezt nézd át:
http://logout.hu/bejegyzes/rch663/microsoft_flight_simulator_x_tweak_avagy_szellem_a/hsz_1-50.html
Tananyag, pl. a Malév virtual-ról: http://virtualairlines.hu/vaos.php?show=training
Defragmentálás vajon mennyit számít az FSX teljesítményének?
Szia! Kösz, hogy próbálsz segíteni!
MSI P35NEO-3
2gb kingmax tinygba
e6550
8600gts
win 7 32bit sp1
lapozófájl a legnagyobbon amit enged, 4096.
FSX en csak sp1 meg accel kieg van, mást nem csináltam vele, csak amiket írtatok párral lentébb. Ezelõtt nem játszottam fsx-el, ezért mondom, noob vok, nem igazán értem még a progit;D
Egyébként vki tudna adni pár lehetõleg magyar nyelvü leírást az IFR repülésrõl? Egy pár dolgot nem igazán értek. 😄
MSI P35NEO-3
2gb kingmax tinygba
e6550
8600gts
win 7 32bit sp1
lapozófájl a legnagyobbon amit enged, 4096.
FSX en csak sp1 meg accel kieg van, mást nem csináltam vele, csak amiket írtatok párral lentébb. Ezelõtt nem játszottam fsx-el, ezért mondom, noob vok, nem igazán értem még a progit;D
Egyébként vki tudna adni pár lehetõleg magyar nyelvü leírást az IFR repülésrõl? Egy pár dolgot nem igazán értek. 😄
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
Hát ez nem vmi kóser ettõl a géptõl. Azt viszont már megbeszéltük, hogy a framerate limitert leveszed nullára.
Ne a settings panelon, hanem a cfg-ben.
FSX.cfg: UPPER_FRAMERATE_LIMIT=0
Helyette a Graphics szekcióba rakd be:
ForceFullScreenVSync=1 //
ForceWindowedVSync=1 //
Azt a taskmanageres dolgot amit írtam, vedd semmisnek, még dolgozni kell rajta. Csak az AffinityMask-ot állítsd be.
Jisoráz
Ne a settings panelon, hanem a cfg-ben.
FSX.cfg: UPPER_FRAMERATE_LIMIT=0
Helyette a Graphics szekcióba rakd be:
ForceFullScreenVSync=1 //
ForceWindowedVSync=1 //
Azt a taskmanageres dolgot amit írtam, vedd semmisnek, még dolgozni kell rajta. Csak az AffinityMask-ot állítsd be.
Jisoráz
Frames/sec olyan 6-7 körül volt néha felugrott 12-ig mögötte zárójelben (TARGET OF 42 FPS).