Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Szép. Csak nincs autogen :/

http://goo.gl/gd6Zi5

http://vfr.fs9.org/download
http://forum.avsim.net/topic/373789-belgium-2012-free-photoscenery/

bocs alinkek lemaradtak

Ha valaki érdekel egy igényes Belgium photoscenery, gyorsan töltse le. Az Aerosoft EBBR-rel tökéletesen mûködik!

Na errõl lecsúsztam, megvan valakinek? Egy linket létszi, vagy privatban óriás fileként elköldhetnétek!?

Az FSX-hez nem ilyen szar kell.
Annak ultragyors processzor és memória kell. Utóbbiból elég 8gb. Videónak egy gtx560 még sok is.
Azért amikor látnám, hogy az 480-as SSD éppen esik le valahonnan, lehet alá állnék. 😊 Tán még egy válltörést is megér.
A házat külön nem értem. Láttam egyet 49000-ért, mindent tud.
Ez olyan rakjuk össze a hülyegyereknek...aztán amikor meglátom, dobálom ki belõle a felesleget, mint Bruce Willis az Armegeddon-ban abból az aszteroidajáró-fúró micsodából.
Hypo
<#idiota>

[HUN]FaTaL
Nem a magyar piacra szánják az tuti 😄 Vagy, ha mégis, akkor jó hülyék, de azt azért kétlem. 😄

Hypo
persze de fsx miatt csak mas miatt ha van penze megeri😊) csak hat penzunk az nincs😊

Persze egyértelmû nem éri meg, de az az SSD tényleg annyit számít ?
[HUN]FaTaL
De, avval is kell. Annyival nem gyorsabb, mint amennyivel többe kerül, sõt.

Hát ezzel a szörnnyel biztos nem kéne konfigolni 😄
Fokker
persze, ez tiszta. a valódi erõket, a látványt nem adja vissza semmi. akárcsak az autószimeknél, az elméletét meg lehet tanulni, de azért más a való életben.

Hypo
erre van lehetoseg FSX ben is sõt javaslom nezd meg A2A Accu sim kiegjeit.

Ha repules elmenyere vagysz javaslom repulj élesben más nem adja vissza még meg se közeliti, vagy egy mozgo nagy szimben ott egy enyhe hasonlo érzésed lesz.

Én amikor elöször repültem cessnaval utana otthon nem is tudtam fs9 el fsx el meni egy darabig kisgeppel mert annyira vicces volt.

Fokker
ha csak a repülõgép szimulációját nézzük, a RoF pl. a motor szimulációját külön alkatrészenként számolja, hengerenként, szelepenként mindent. a sárkányszerkezetre ható erõket is szárnyszelvényenként számolja, és még sorolhtanám. annyira azért nem komolytalan. de itt persze nincs rádió, nincs GPS, meg egy csomó minden, amivel foglalkozni kéne.

Fokker
az hogy nekem nem tetszett, csak egy vélemény. mûszeres repülésre, navigációra, nagygépes repülésre biztos jó. ahogy látom, kegyetlen jó modok vannak hozzá. nekem a repülés élménye hiányzik leginkább, meg még amiket írtam.

Hont
Gondoltam, hogy megtorpedózod a mondandómat!😉
A vélemény nem feltétlen társul a tudással...
[HUN]FaTaL
"Szóval szerintem egy OP rendszer egy faék ehhez képest..."

Azért ez nagyon durva csúsztatás, ráadásul egy OS nem eheti meg az összes erõforrást, mint az FSX. Még egy driver is bonyolultabb lehet, nemhogy egy OS.

Hont
Én csak abból gondolom, hogy nem lehet olyan rossz, hogy a "Zéro Time" szimulátorok alap szoftverje is az FSX. Szóval annyira azért nem lehet az olyan rossz.
Szerintem meg baromi összetett!
Mai napig szinte minden alkalommal találok valami olyan új dolgot benne, amirõl eddig halvány sejtésem se volt...
Ha bele gondolok abba, hogy csori számolja a saját gépem repüléséhez szükséges dolgokat + a forgalom dolgait, hozzá teszi az idõjárást, betölti a sceneryt Stb.stb.stb.
Szóval szerintem egy OP rendszer egy faék ehhez képest...
Hypo
😊 egy hijján húsz😊
megynugtatlak egyik se az, az fsx vissza tudja adni a repülés müszeres élméynét és eljárások gyakorlására jó ennyi.
IL2 és társai meg picit adnak a harci feelingbõl aztán jónapot.
Lockon és társai meg a harci eljárásokból.

Fokker
OK, akkor legyen a RoF.

He-he
Vicces , egyebkent az IL szerintem kevesbe szimulator, meg az fs is rengeteg dologban elmarad a szimulator szotol, de akkor az il olyan mint egy papir repulo a modell repulovel osszehasonlitva
Fokker
nincs hozzá semmilyen modom, kiegészítõm, csak ez az alapjáték. valahogy a fizika nem az igazi, a hangok katasztrofálisak, a grafika gyenge, cserébe iszonyat módon eszi a hardvert. nézegettem a kapható gépek, repterek, egyebek árait; ez nem az én pénztárcámnak való. ugyanakkor tény, hogy biztos nagyon jó alap profi modok alá, kismilló dologgal fel lehetne javítani, de ez sajna nekem sok. nagyon steril a vezetés élménye, nem fogott meg. összehasonlítási alap a régi IL2, illetve a RoF. ha csak a repülés élményét nézem, mindkét harci szim jobb mint az FSX. nagy gépeket ki sem próbáltam, egy-és kétmotoros légcsavaros gépeket próbáltam.

Hont
Csalódtál benne???
Az meg hogy lehet?
Melyik részében?
Fokker
Üdv!

Eladó egy eredeti, karcmentes FSX Gold. Mind a borító, mind a lemezek karcmentesek. Összesen 1-szer volt feltelepítve, viszont nem regisztráltam a Microsoftnál. Az ára 4.000.-, pesti vagy Pest megyei cím esetén kiviszem. Vidékre csak elõre utalással megy a dolog(szoftverrõl beszélünk, nem nehéz saját célra másolatot készíteni...). Az ár alkumentes, csak egyben eladó, nem bontom ketté. Eladás oka: csalódtam benne, nem kicsit. Új ára: 6.000.-. Egyéb részletek privátban.

Fokker

Hogy a HT-t hol kell állítani, lap függõ, nálam ráadásul nem BIOS hanem már UEFI van. 4.6-ra meg teljesen egyszerû húzni, nem bûvészkedek a voltokkal, csak az elõre definiált profilokat kapcsolom be. 4.7-nél már nem indul, ezért van csak 4,6-on. Pedig láttam 5.2-n is menni, csak ahhoz már manuális játszadozás kell, szóval elég a 4.6.

Hol engedélyezem a HTT-t,a BIOS-ban? Mert múltkor valaki azt írta,hogy azt tiltsam le és csak a fizikai magok látszódjanak. Az én procim nincs felhúzva 4600MHz-re.Tudnál ebben segíteni hogyan kell felhúzni?Hihetetlen amúgy,hogy i7-el rosszabbúl megy az FSX mint az AMD-vel,pedig az i7 30ezerrel drágább is volt.
polluxware
A2A P-51D

ha ez valakinek elkerülte volna a figyelmét ,mint nekem!!!!

"O"-val felkapcsolható az éjszakai világítás, és a B-17ben megszokott ultraviola világítás magával a mûszerfal két oldalán található fényforrás eltekerésével érhetõ el😊

mindig tanul valmit az ember...

Zpogi
Na,ezzel már tökéletes 😊

Köszönöm szépen.

[HUN]FaTaL
Rex is módosítja a folyó színét, az inline waternél, de az a textúrákkal machinál az FSWC pedig a fényekkel, ha jól látom. Írja is az oldalon, hogy ajánlott mellé valamilyen textúra csomag, szóval a kettõ együtt hozhat szép eredményt, én még nem próbáltam. 😊

Zpogi
Rex-et próbáltam,de a folyó színét nem módosítja.

Köszönöm,ezt megpróbálom.

[HUN]FaTaL
Bármilyen, a vizet módosító kieggel.

Próbáld az ingyenes FSWC-t: link

Zpogi
Sziasztok

Nem tudjátok véletlenül,hogy valahogy meg lehet-e változtatni a Duna színét az Aerosoft Mega Airport Budapest Scenery 2.0-nál,mert olyan idétlen színe van.

Hypo
burzsuj😊)))

Az AffinityMask-ot, i7-2600k-val én binárisan 10101010-nak adom meg, ami a 170, így az elsõ 4 fizikai magot terheli, és tényleg terheli olyan 0-70-80%-ig, a szálakat, mivel úgyis haszontalanok itt, nem bántja, és így jól fut, 4600MHz-en.

[HUN]FaTaL
FSRecorder meg Fraps, utána meg valamilyen videószerkesztõ és rengeteg baszakodás.

Vagy direktben Fraps de akkor ugye repülés közben és se kameraváltás se semmi.

Köszi.
Az FSRecordert már használtam. De azzal az volt a bajom, hogy visszajátszáskor a cockpit nézetben a mûszerek semmit sem mutattak. Ezek szerint ezek a nézetek a youtube-on a Fraps-al közvetlenül készültek?
Az i7-nél engedélyezd a HTT-t, és az affinitásnak 170-et állíts be (thread1,3,5,7). Eddig az a legjobb. Így használni fogja mind a 4 magot, és a HTT-nek köszönhetõen a párhuzamos alkalmazásokkal sem lesz gond.
Prepar3D gyakorlatilag ugyanaz mint az FSX. Pár dolgot korszerûsítettek rajta. Pl. induláskor nem kapcsolja ki az aero-t. Az affinitás kezelés is a mai elvárásoknak megfelelõ. De a használt magokat 100%-ra terheli, tehát ott belekevertek némi bibit. Ellenben több memóriát zabál mint az FSX, ergo könnyebben elszáll az addonokkal. Múlt héten írtam róla itt a fórumban.
Az fps és az akadozás nem tartozik össze. Vagy nem függ egymástól. (nem egészen vagyok magyar, nem találtam megfelelõbb szófordulatot erre.) Tehát lehet 120 az fps, akkor is akadozhat.
A 6 magos AMD procimon ha az Affinitymask 63 volt,akkor mind a 6 mag mûködött,igaz nem 100%-os,de 20-tól 80%-ig azért ugrabugrált. Ha 62 volt az Afinitymask,akkor csak 5 magot használt. Az i7-nél most 14 az Affinitymask,akkor 3 magot használ és ha 15,akkor meg 4 magot.Azt nem értem,hogy 30 FPS-nél miért akadozik a kép?
Egyébként a Prepar3D kezeli rendesen a magokat? Ott nincs akadozás repülés közben?
Van egy FS Recorder nevû ingyenes progi, amit repülés közben, a menübõl tudsz indítani és kezelni. Ez a progi rögzíti a repülés adatait attól függõen, ahogy megadod (tehát nem azt, ahogy a repülésed éppen kinéz a kameraállások alapján), majd a "stop recording"-ra elmenti ezt egy file-ba. Ezt a file-t elõ tudod venni lejátszásra az FS-en belül (és csak ott), ahol a rögzített repülési adatok alapján újrajátssza a repülést, te pedig úgy váltogatod a kameraállásokat, nézeteket, ahogy akarod. (Közben, mint bármelyik videólejátszó, tudsz elõre vagy hátra tekerni, merevíteni, stb.).
Hogy ebbõl film legyen, kell egy filmfelvevõ is - ez lesz a Fraps például. Ingyenesen is mûködik némi megszorításokkal, de az nem mérvadó. Bekapcsolod a fraps-t repülés elõtt (már beállítva a preferenciáid szerint), és a megadott hotkey-t megnyomva rögzíted az FS Recorder által az FS-en belül visszajátszott anyag számodra kívánt részét a számodra megfelelõ módon. FS drop az van, természetesen.
A Fraps már videófile-t rögzít, amit meg betehetsz a szerkesztõbe.... 😊

FS Recorder nélkül is megy, csak Fraps-szel, de finommegoldásokra a kettõ együtt sokkal jobb.

http://www.wix.com/swatopluc/castles

Hát az igazság az h nem is repültem hanem kiszálltam a flight-ból h sceneryt váltsak és akkor egyszer csak a szokásos "fatal error occured" a sceneryk amin repültem London City valamimt LHSM és mind a ketõn eléggé akadt. De ahogy mondtam amikor látszólag feljavult az fps-ben akkor se volt változás.
Ez a rögzítés dolog, nekem eléggé ismeretlen terület. Például egy ilyen videót hogy lehet összehozni?
Hypo
Lehet ez se tud egy utvonalat lerepulni de amit repul es frapsel rogziti az azert nem rossz😊)

Az iFly-hoz tud valaki FSPassenger payload-ot?
Na ilyet vettünk: Media-Tech MULTICOOLER II MT2654
Nagyon kircsi.
Vedd úgy, hogy nincs különbség. Az alkalmazás rendszerüzenetben kapja meg, hogy állítottak az affinitásán, arra kell reagálnia. Ugyanez van a prioritással is. De az FSX reagál ezekre csak nem jól. Ha i7-es procid van, engedélyezett HTT-el ki is tudod próbálni. Állítsd be az fsx.cfg-ben az affinyymask-nak a 170-et, majd miután elindítottad az fsx-et, a taskmanager-ben kapcsold ki a 0,2,4,6 "processzor"-okat. Aztán jó repülést 😊
A fatal error-nak annyi információ értéke van, mintha egy 737-esen egyetlen villogó piros lámpa lenne a hibajelzés, és abból kellene megmondani, hogy mi a baj. Tehát mivel repültél amikor elszállt, a hiba leírása nagy vonalakban, stb.
A gépeden, ha jól van beállítva, és nem az LHBP 2.0 körzetében vagy, akkor 20fps lenne a minimum. FL330-on peak-elnie kellene a 60-at. Amikor gurulsz pl. EDDF-en, elõfordulhatnak pici akadások. Gigaszámra olvassa a HDD-t, ez gondot okoz még a raid-nek is, egy laptopról már ne is beszéljünk.
Ha az ngx-el repülsz, akkor teljesen jogos az elszállás, mert felzabálja a memóriát. Nálam is, és nem tudok vele mit csinálni. Ráadásul ha éjszaka van a cockpitban, akkor többet eszik. Az van, hogy normális esetben az FSX memóriafogyasztása kb. 1,7 giga bármelyik repülõnél, de amikor az ngx van betöltve, az impulzusszerûen plusz 1-2 gigát lefoglal egy-egy pillanatra. És ezt ablakmódban is csinálja.
[HUN]FaTaL
Nem az affinitymaskról beszélek, hanem a feladatkezelõben lévõ affinitésról..

Valaki tudja hogy FSX-be hogy kell a repülõkbe belerakni az approach hangokat? mert a hangok megvannak de nem mondja õket, pedig kéne. vki tud segíteni?

hát sajnos ezt én se tudom