Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
///M I Love BMW. :)
Az FSX szempontjából sajnos a legnagyobb probléma a 3GB-os memória határ, ebbe kell beleférni, és nekem gyakorlatilag ehhez kell a beállításokat igazítanom. Pl. az idõjárásnál a felhõk távolsága a minimumon van, mert a hd-s megjelenítéssel elfogyasztja a memóriát. Egy felhõ pamacs kb. 67mb. Viszont azok jól néznek ki. És látótávolságot is lejjebb venni. Akkor már lehet a minõséget magasra állítani.
Szóval, gép összeállításnál a szempont, hogy minél több fizikai maggal rendelkezõ, minél gyorsabb proci (pl. az i7-2600 már tök jó), esetleg jól lehessen húzni (bár én a hûtés miatt nem igazán preferálom). Aztán 8gb ram de abból is a lehetõ leggyorsabb (nálam 1600mhz a minimum) tuningolás nélkül. Természetesen hozzájuk való alaplap. Olyan kell, ami intelligensen állítgatja a teljesítményt a procin, memórián, videón. Ez a három alkatrész a legjelentõsebb az FSX-hez.
Vga-nak pl. nvidia-ból elég akár a gtx260 is, bár inkább a 4-es sorozatból valamelyik. Az 5-ös ill. afelettieket már nem fogja az FSX kihasználni (nálam standard a GTX560-as, azzal kb. 50%-ra terheli ki maximum), de legalább 1gb-os ram legyen rajta (itt a több jobb, bár 2gb-nál nagyobb itt sem kell). A már említett nvidiainspector miatt inkább nvidia, de ati kártyákkal is mûködik az fsx, viszont abból erõsebbek kellenek. A fogyasztás az nvidia-nál sokkal jobb lehet, ha olyan alkatrészeket válogatsz össze, amik támogatják a mostani eco-green elõírásokat (és a szükséges kisebb hûtés is könnyebb, olcsóbb, stb.).
Vinyónak én jobban szeretem a raid-et, három sokkal olcsóbb mint az ssd, a kapacitásról már nem is beszélve, bár itt az energiafogyasztás ugye sokkal nagyobb (a raid-ben állandóan pörögnek a lemezek) mint az ssd-nél.
Azért van vas az FSX-hez, de tudni kell jól összeállítani. Az én gépemen jó minõségben ha ki van kapcsolva a vertikális szinkron ált. 80-160 között van az fps, de mivel be van kapcsolva ezért 40-70fps (nem használok fps limitert). És így van szabad ideje is a gépnek (kb. közepes terheléssel fut), a külsõ alkalmazásokhoz (REX, UT2, FSC, akármi.). Egyedül abba fránya 3gb-ba kell beleférni úgy, hogy pl. az ngx "csak" ~1.5gb-ot zabál fel. Viszont kis gépekkel atomkirályistencsászár.
Ez a májkroszoftnak égõ, hogy egy ilyen trágyadombot kiadott a kezei közül. A Battlefield 74 -nek nem kell majd akkora gép mint az FSX-nek ha kieggel akarsz repülni vele. Nevetséges. Az egész életed felteheted arra hogy összerakj, vagy találj egy vasat a program alá. Aztán azon kapod magad hogy 'dikk! Ennyi pénzbõl már majd nem el kezdhetem a szakszót megszerezni. 😄D
i7-2600k cfg-ben elsõ 4 fizikai mag terhelve (170) + 8GB HyperX, Asus GTX 560, PMDG NGX+LHBP 2.0 még mindig akad. 4xAA, 8XAF. Természetesen minden más 'normális' reptéren 35-45, az LHSimulations reptereken 70-100 FPS... Ennyit számít az optimalizálás. Szóval hiába.
A kártyákat itt tudod a legjobban összehasonlítani. Ezek száraz tények, semmi részrehajlás. http://www.gpureview.com/show_cards.php
Itt egy pontos összehasonlítás az én és a te kártyádról, kb, fele olyan erõs, vagy még egy picit gyengébb is.
http://goo.gl/gd6Zi5
Szerintem 4magozat elég lenne egy IFR-re egy PMDG-vel, 8GB rammal, meg ezzel a végéával. Vagy tévedek? Jó persze nem ultrahájgon, de egy stabil hájgon elszaladna. Abból kiindulva hogy igazából már most tudnék repülni PMDG-vel ha nem valami kidolgozott reptéren vagyok. Mindegy, mit tudom én, nem találgatok, majd ha a hiányzó alkatrész megjön. 😊
Majd ha egyször lesz karim, akkor lehet átállok teljesen rá. Most ugyan megpróbáltam az FSX-es iFly géppel egy Aerosoft Budapest kiegen repülni... De hát. Szerintem nem kell hangoztatnom hogy onboard kártyával hány fps-em volt. 😄D Azt már nem bírja. 😊
Mellesleg õt akarom majd bótolni: LINK
nVidiát nem akarok venni semmiképpen. Mindig is ATI végéám volt, meg az is lesz. 😊 Drágábbat sem akarok, meg logikusan, olcsóbbat sem. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Mondjuk egy QW-félével már kiegyeznék nagyon!
Pár napja volt egy pici idõm és kipróbáltam mit hozott az SP1 a Avro-hoz...hááát...eddig is nagyon faszájos volt a madár, de most aztán mégdekurvajóbb lett! 😊))
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Honlapja: WEBSITE
Ha volt már akkor bocsi...
//Lehet hogy ez is csak látványra szép, rendszerek terén meg fos mint a többi. 😄//
Fordulókban is folyamatos, nem akad egyáltalán.
Vagyis, feltudom tenni olyan részletességre. De nem akarom leolvasztani az alaplapról az északi hidat, 1FPS mellett. 😊) Elég lesz végéát vennem majd, nem akarok lapot is. 😄
Gondoltam hogy nem az én grafikai beállításom a legrészletesebb a világon. 😄

Látványilag sem lett utolsó attól függetlenül hogy pár dolog le lett tekerve. Végül is, VFR -nál ki a rákot érdekel a boats, meg az ai traffic. 😊) Úgy is csak erre használom.
Ja és ami a legfontosabb, egyáltalán nincs stutter. 😊
Ugye még integrált VGA-val tolom a szimet, a mai napig nem tudtam venni, a konfigom viszont új, az az aláírásban látszik.
Múltkor feltettem az FSX-et. Fps limiterrel, a cfg fájl elég jól belõve. Majd nem azt mondhatom hogy nagyon szépen ment, középmagas grafikán ami azért egy 1gigás HD3000-es onboard kártyával nem rossz. Addon Carenado röpcsivel. Viszont olyan stuttering volt néha hogy már fájt. Nem tudom mi okozhatja. :/ Ezért letöröltem. Mert elég kiábrándító volt. Van értelme újra visszatenni? Szeretnék már néha VFR-t is repülni. A Bufferpools -os megoldást láttam, a stutteringre nem tudom hogy az használna -e valamit. Ezt a megoldást nem próbáltam mielõtt leszedtem volna.
Feltettem az SP2-t (Shader 3.0 nélkül) és szépen megjeleníti a korábban hibásnak tûnt modelleket!
Viszont most meg licenc gondjaim lesznek, mivel csak próba képen tettem el a programot, hogy egyáltalán futtatja-e a gépem....
Köszönöm a sok segítséget! 😊
http://www.lockonfiles.com/index.php/files/file/1887-fsx-shader-30-mod-v16/
https://www.facebook.com/groups/DCS.world
Acceleration Pack-kal nálam szépen rajzolja a madárkát.
Neked meddig van frissítve az FSX, SP1 , SP2 ?
https://www.facebook.com/groups/DCS.world
- windows 7 x64
- 6 GB RAM memória
- Intel Pentium B960 2,2 GHz (Duo) CPU
- Nvidia GeForce GT520M - 3800 MB videókártya
Az FSX-et a telepítõ automatikusan a Program Files (x86) mappába tette, nem hiszem, hogy ez a baj....
Tehát, az install elvileg jó helyre ment, a SimObjects/Rotorcraft-ban ott a modell, a Gauges mappában is van belõle, szóval szerintem ezzel nincs baj.
Az Acceleration nincs fent. Összefüggésben lehet ezzel?
Az, hogy a Shader Model 3.0 fent van-e azt nem tudom, hol tudok ennek utána járni? Mondjuk szerintem fent van, mert használom a Farming Simulator programot is és szerintem az használja. (A windows keresõbe beírtam, hogy shader modell, és elég sok fájlt kidobott, de úgy látom, hogy mind a farming simulatorhoz kapcsolódik.)
Köszönöm!