Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó lenne, csak sz*r a grafikája... 😄

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Tudtam hogy te vagy az FSX negyed 12 bétatesztere! Nagyon élethû lesz, gépigényrõl tudsz már valamit? Nasa-nal lesznek nyílt napok ahol lehet majd "játszani" vele?

///M I Love BMW. :)

Hont
FSXiI és TrackIr7 felhasználásával! 😄😄😄
Hypo
😊) kicsit olyan ez mint a suzuki autokereskedo akit az audirol kerdezel😊)))))

Az FSX futtatásához minél gyorsabb proci és ram kell. Vga-ból gyakorlatilag elég egy közepes fajta. Bár az nvidia-s kártyákat jobban lehet konfigolni az nvidiainspector-al (gyakorlatilag az összes grafikai beállítás ott van) olyannyira, hogy nálam a simítások beállítás változtatásai után nem igazán változik az fps.
Az FSX szempontjából sajnos a legnagyobb probléma a 3GB-os memória határ, ebbe kell beleférni, és nekem gyakorlatilag ehhez kell a beállításokat igazítanom. Pl. az idõjárásnál a felhõk távolsága a minimumon van, mert a hd-s megjelenítéssel elfogyasztja a memóriát. Egy felhõ pamacs kb. 67mb. Viszont azok jól néznek ki. És látótávolságot is lejjebb venni. Akkor már lehet a minõséget magasra állítani.

Szóval, gép összeállításnál a szempont, hogy minél több fizikai maggal rendelkezõ, minél gyorsabb proci (pl. az i7-2600 már tök jó), esetleg jól lehessen húzni (bár én a hûtés miatt nem igazán preferálom). Aztán 8gb ram de abból is a lehetõ leggyorsabb (nálam 1600mhz a minimum) tuningolás nélkül. Természetesen hozzájuk való alaplap. Olyan kell, ami intelligensen állítgatja a teljesítményt a procin, memórián, videón. Ez a három alkatrész a legjelentõsebb az FSX-hez.
Vga-nak pl. nvidia-ból elég akár a gtx260 is, bár inkább a 4-es sorozatból valamelyik. Az 5-ös ill. afelettieket már nem fogja az FSX kihasználni (nálam standard a GTX560-as, azzal kb. 50%-ra terheli ki maximum), de legalább 1gb-os ram legyen rajta (itt a több jobb, bár 2gb-nál nagyobb itt sem kell). A már említett nvidiainspector miatt inkább nvidia, de ati kártyákkal is mûködik az fsx, viszont abból erõsebbek kellenek. A fogyasztás az nvidia-nál sokkal jobb lehet, ha olyan alkatrészeket válogatsz össze, amik támogatják a mostani eco-green elõírásokat (és a szükséges kisebb hûtés is könnyebb, olcsóbb, stb.).
Vinyónak én jobban szeretem a raid-et, három sokkal olcsóbb mint az ssd, a kapacitásról már nem is beszélve, bár itt az energiafogyasztás ugye sokkal nagyobb (a raid-ben állandóan pörögnek a lemezek) mint az ssd-nél.
Azért van vas az FSX-hez, de tudni kell jól összeállítani. Az én gépemen jó minõségben ha ki van kapcsolva a vertikális szinkron ált. 80-160 között van az fps, de mivel be van kapcsolva ezért 40-70fps (nem használok fps limitert). És így van szabad ideje is a gépnek (kb. közepes terheléssel fut), a külsõ alkalmazásokhoz (REX, UT2, FSC, akármi.). Egyedül abba fránya 3gb-ba kell beleférni úgy, hogy pl. az ngx "csak" ~1.5gb-ot zabál fel. Viszont kis gépekkel atomkirályistencsászár.
Megelõztél, bár én 'nézhetetlent' akartam mondani. 😄

eyecandy
Hypo
Aa es af kikapcsolasaval drasxtikussan romlik a minoseg

Szerintem azért dobna FPS-ben az anti és az af kikapcsolása is. Mellesleg én úgy vagyok vele hogy ami nem megy ezen a gépen (jó nem egy T-Rex) de azért nem is egy P2-es, azt lesz*rom. Mert azért ezen a gépen már igencsak szalad a programok 95%-a. Gondolok itt nem repülõszimekre.

Ez a májkroszoftnak égõ, hogy egy ilyen trágyadombot kiadott a kezei közül. A Battlefield 74 -nek nem kell majd akkora gép mint az FSX-nek ha kieggel akarsz repülni vele. Nevetséges. Az egész életed felteheted arra hogy összerakj, vagy találj egy vasat a program alá. Aztán azon kapod magad hogy 'dikk! Ennyi pénzbõl már majd nem el kezdhetem a szakszót megszerezni. 😄D

El kell keserítselek kolléga!
i7-2600k cfg-ben elsõ 4 fizikai mag terhelve (170) + 8GB HyperX, Asus GTX 560, PMDG NGX+LHBP 2.0 még mindig akad. 4xAA, 8XAF. Természetesen minden más 'normális' reptéren 35-45, az LHSimulations reptereken 70-100 FPS... Ennyit számít az optimalizálás. Szóval hiába.
A kártyákat itt tudod a legjobban összehasonlítani. Ezek száraz tények, semmi részrehajlás. http://www.gpureview.com/show_cards.php
Itt egy pontos összehasonlítás az én és a te kártyádról, kb, fele olyan erõs, vagy még egy picit gyengébb is.

[HUN]FaTaL
Attól függ milyen négy magos. Az új i5-k, i7-k már elegek lehetnek, bár még erõsen tesztelgetek. Persze nem fullon, ahhoz továbbra sincs vas. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Igazából néztem nVidia kártyákat is, de azok jóval drágábbak és még a jóval drágábbnak sem találtam olyan teljesítményét mint annak az Atinak amit kinéztem, mellesleg meg szerintem többet zabálnak. Drágább kategóriában biztos van jobb nVidia is, de nincs annál több pénzem mint amit kinéztem.

Szerintem 4magozat elég lenne egy IFR-re egy PMDG-vel, 8GB rammal, meg ezzel a végéával. Vagy tévedek? Jó persze nem ultrahájgon, de egy stabil hájgon elszaladna. Abból kiindulva hogy igazából már most tudnék repülni PMDG-vel ha nem valami kidolgozott reptéren vagyok. Mindegy, mit tudom én, nem találgatok, majd ha a hiányzó alkatrész megjön. 😊

Hypo
hat azert szep sceneryk meg komoly ifr hez azert vas kell. KKártyat te tudod bar nvidiaval mindig jobban muzsikal

😊) Nagyon szép. Így visszatekintve az FS9-re, legalábbis VFR szempontjából össze sem lehet hasonlítani. Mondjuk azért az FS9 már 8éves, az FSX meg 4. 😊 - Ennek ellenére az FS9-et is nagyon széppé lehet varázsolni, kellõ mennyiségû kiegészítõvel. 😊 Engem is elvarázsolt az FSX... Ettõl féltem. <#idiota>
Majd ha egyször lesz karim, akkor lehet átállok teljesen rá. Most ugyan megpróbáltam az FSX-es iFly géppel egy Aerosoft Budapest kiegen repülni... De hát. Szerintem nem kell hangoztatnom hogy onboard kártyával hány fps-em volt. 😄D Azt már nem bírja. 😊

Mellesleg õt akarom majd bótolni: LINK

nVidiát nem akarok venni semmiképpen. Mindig is ATI végéám volt, meg az is lesz. 😊 Drágábbat sem akarok, meg logikusan, olcsóbbat sem. 😊

Hypo
nálam is igy muxik😊 vfr re csodás😊

ORBX Szinöri / Flight Replicas Super Cub

Nem céloztam semmire, csupán hirdetem az igét. 😄

Hypo
😊)) ja mar annyi videot neztem lassan rakenyszerulok hogy reppenjek vele...😊

Clidey
Vettem a célzást...! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Jaja, nagyon!
Mondjuk egy QW-félével már kiegyeznék nagyon!
Pár napja volt egy pici idõm és kipróbáltam mit hozott az SP1 a Avro-hoz...hááát...eddig is nagyon faszájos volt a madár, de most aztán mégdekurvajóbb lett! 😊))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
Egy jó 737 Classic kellene már.

Hypo
<#vigyor4>

m814
Egy kis kedvcsináló...

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Hypo
na akkor szupi😊))

Ezt tegnap találtam:

Honlapja: WEBSITE
Ha volt már akkor bocsi...

//Lehet hogy ez is csak látványra szép, rendszerek terén meg fos mint a többi. 😄//

Megcsináltam azokat is! 😊
Fordulókban is folyamatos, nem akad egyáltalán.

Hypo
😊 igen nem feltetlenul kell cfg mahinalas, amiket en mondtam simma settings

Hypo
De most akkor amiket mondtam az nem segitett? mert ha igen akkor az a lenyeg a smooth flight a lenyeg, inkabb egy picit legyen csunyabb ( igy is szebb int fs9) de kisgeppel a forduloban folyamatos legyen.

Oké. De én integrált videókártyával vagyok! 😊 Ha beh*gyozok se tudom olyan részletességûre felhúzni a beállítást mint a tiéd, hiába van alatta vas. A kártyám l*fasz.

Vagyis, feltudom tenni olyan részletességre. De nem akarom leolvasztani az alaplapról az északi hidat, 1FPS mellett. 😊) Elég lesz végéát vennem majd, nem akarok lapot is. 😄

Na akkor mondom. Ezen se cfg se semmi mahinálás nincs. Ez ahogy feltelepedett amit a gép dobott. A felbontást állítottam fel 1920-ra az elsimítást bekapcsoltam és fps-t 27 re.
Elhiheted, ha lesz vagyis lenne végre valahára egy tisztességes végéám' én sem ilyen beállításokkal tolnám. Valamint fele ennyi idõt se töltenék a cfg b*sztatásával. 😊 Akkor is alkalmasabb még ilyen "gyér" autogennel is VFR-t repülni mint az FS2004. "SZERINTEM".

Gondoltam hogy nem az én grafikai beállításom a legrészletesebb a világon. 😄

Default FSX kivétel a vizet.

Hypo
😊) sok jó leszállást😊

Update: Még egy húzós ORBX Scenery -vel, addon repcsivel sem rezzen meg. 😊))) Úgy örülök mint ha Ferrarit kaptam volna névnapomra. :Ð

Én nem tudom mi lett most az FSX-el, de gyönyörûen fut. Igaz kompromisszumokkal, mert pár dolgot le kellett tekerni, meg igaz a cfg is ronggyá van állítva, de végül is ilyen lett:

Látványilag sem lett utolsó attól függetlenül hogy pár dolog le lett tekerve. Végül is, VFR -nál ki a rákot érdekel a boats, meg az ai traffic. 😊) Úgy is csak erre használom.

Ja és ami a legfontosabb, egyáltalán nincs stutter. 😊

Gyönyörû lett pér, nemrég jártam ott motorral, tökéletes modellezés

Hypo
hát nehéz ugy ai trafficot boatokat road trafficot lodd ki teljesen. Visibilit minimumra, clouds coverage minimumra es adj neki fps limit ben 24 fps-t es proba.

Egy kis kérdés.
Ugye még integrált VGA-val tolom a szimet, a mai napig nem tudtam venni, a konfigom viszont új, az az aláírásban látszik.

Múltkor feltettem az FSX-et. Fps limiterrel, a cfg fájl elég jól belõve. Majd nem azt mondhatom hogy nagyon szépen ment, középmagas grafikán ami azért egy 1gigás HD3000-es onboard kártyával nem rossz. Addon Carenado röpcsivel. Viszont olyan stuttering volt néha hogy már fájt. Nem tudom mi okozhatja. :/ Ezért letöröltem. Mert elég kiábrándító volt. Van értelme újra visszatenni? Szeretnék már néha VFR-t is repülni. A Bufferpools -os megoldást láttam, a stutteringre nem tudom hogy az használna -e valamit. Ezt a megoldást nem próbáltam mielõtt leszedtem volna.

PORBLÉMA MEGOLDVA!!! 😊

Feltettem az SP2-t (Shader 3.0 nélkül) és szépen megjeleníti a korábban hibásnak tûnt modelleket!
Viszont most meg licenc gondjaim lesznek, mivel csak próba képen tettem el a programot, hogy egyáltalán futtatja-e a gépem....

Köszönöm a sok segítséget! 😊
ÉS az Acceleration Pack módosít valamit a megjelenítésekben is?
Köszönöm szépen! Nem engedi telepíteni a Shader Model 3.0-t, mert az SP1 van fent. Igyekszek beszerezni az SP2-t és felteszen, remélem megoldódik a probléma.
59th Ducky

https://www.facebook.com/groups/DCS.world

59th Ducky
Na én megnéztem nálam hogy adja.
Acceleration Pack-kal nálam szépen rajzolja a madárkát.
Neked meddig van frissítve az FSX, SP1 , SP2 ?

Leírok pár dolgot a gépemrõl, hátha ez segít valamit:
- windows 7 x64
- 6 GB RAM memória
- Intel Pentium B960 2,2 GHz (Duo) CPU
- Nvidia GeForce GT520M - 3800 MB videókártya

Az FSX-et a telepítõ automatikusan a Program Files (x86) mappába tette, nem hiszem, hogy ez a baj....
Elõször is köszönöm a segítõkész válaszokat! 😊
Tehát, az install elvileg jó helyre ment, a SimObjects/Rotorcraft-ban ott a modell, a Gauges mappában is van belõle, szóval szerintem ezzel nincs baj.
Az Acceleration nincs fent. Összefüggésben lehet ezzel?

Az, hogy a Shader Model 3.0 fent van-e azt nem tudom, hol tudok ennek utána járni? Mondjuk szerintem fent van, mert használom a Farming Simulator programot is és szerintem az használja. (A windows keresõbe beírtam, hogy shader modell, és elég sok fájlt kidobott, de úgy látom, hogy mind a farming simulatorhoz kapcsolódik.)

Köszönöm!
macleody
Nekem is fent van de nem zavarja a helit. Bár igaz csak egy kanyart repültem vele, a BS után kicsit gagyinak tûnt 😊
59th Ducky
Tippelek...
Fenn van a Shader Model 3.0 modocska 😊