Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

59th Ducky
A képen a videókari mag frekije 720-at mutat a gyári órajel meg ha jól sejtem 650MHz
A shader órajel gyári 1625 értéke meg 1800-an pörög.
Lehet hogy rosz vidókarit nézek a Gigáéktól ?

https://www.facebook.com/groups/DCS.world

gaspen
?

59th Ducky
Jól megcibáltad az órajeleket mit mondjak 😊
Szerény 10%-os overclocking passzív hûtésre, 5 év alatt.

gaspen
Ma éccaka én már csak ezt tudom nyújtani, majd holnap videózok, ha ez nem elég

VGA

Ez a kártya legalább 5 éves, eddig hibátlanul mûködött.

59th Ducky
Ja és abban a szettben még adták a ventihez a pasztával "felragasztható" memóra hûtõ bordákat is,
ahogy látom ezen aztán semmi csak így árválkodnak a nagy semmibe.

59th Ducky
Hoppácska volt valami hasonló karim, már a boltba megvettem hozzá a Zalman hûtõ ventit.
Passzív hûtésben nem bízok 😉

gaspen

Ezen a kártyán gyárilag nincs venti

59th Ducky
Ha a CPU-Z , GPU-Z progikat egymás mellet lefilmezed az remek.
Persze közben rájöttem a Fraps pont nem jó hozzá, valamelyik free
Screen Capture videókészítõ tökéletesen megfelelõ lesz.
Aztán ha összejön ciccentek egy sört és benézzük az okosságok 😊

[HUN]FaTaL
Leállított gépnél ha kézzel megpörgeted a ventit akkor forog rendesen?

http://goo.gl/gd6Zi5

gaspen
Ha mondasz egy ilyen diagnosztikai progit, akkor szívesen megmutatom mit produkál. Eddig az nvidia inspectorral és egy GPUTemp nevû progival vizsgálódtam, de ezek nem írnak feszültséget, viszont mindkettõ ugyanazt a hõfokot írja. Amúgy meg gyári frekin ketyeg, nem tuningoltam soha, mert ahhoz sem értek, többek között. Szóval egyelõre nem kell kihajítom ki a VGA-t.

gaspen
bizony jól jönne az a meleg a hideg téli estéken, amit ez a eszköz produkál. egyszóval igen, kurvameleg. még a gépházat is átmelegíti. tápra én is gondoltam, de elvileg ugyanaz a 5 meg 12V megy máshova is. na majd felderítem azt a vonalat is.

Clidey
Elment a kedved? 😊 😞

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Már írtam róla itt is meg a 2004-es topikban is. Szerintem kurvajó, nekem nagyon bejött. Persze nem egy iFly, Level-D vagy PMDG mélységû rendszerszimulációt kell tõle várni - ennél a cégnél nem az a cél.
Az FSX-es verzió leginkább a HD textúrákban különbözik, és persze a gauk programozási elvének különbözõsége miatt némely mûszer itt simábban mûködik.
De ahogy Hypo is írta, nézd át a honlapjukat ott le van írva minden.

About AI-Traffic:
A gépek mozgása nem a repcsiktõl függ, hanem az adott reptér (scenery) afcad-fájljától, ami - többek közt - a gurulóutak és állóhelyek pozícióját is tartalmazza. Ha a készítõje kevés töréspontból készített egy-egy kanyart a gurulóútban akkor a röpcsi is szögletesen fog fordulni. Hogy lemennek a pályáról az is szintén afcad hiba, valszeg nincs le- felguruló kialakítva csak egy ponton a pályán, ezért az AI-nak vissza kell fordulnia oda, és azon az egyen legurulnia. (Az hogy maga a scenery több leguruló utat tartalmaz konkrétan amit látsz az indifferens - ha nincs rajta afcad, akkor az AI nem látja.)

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

59th Ducky
Gondolom a Fraps-al barátságba vagy, ha lenne pár perced szívesen csapathatnál
a Youtube-ra 1 röpke vidit hogyan is jön össze ez a 110 fok.
Mondjuk egy olyan diagnosztizáló program képét látnám szívesen ahol ahol látszanak
a feszültség értékek is az egyéb FSB,szorzók mellet. Itt valami árulás lehet a dologba.
Már csak olyan lássunk, tapasztaljunk jelleggel...

polluxware
-gondlom ilyenkor a hûtõbordát se tudod megfogni mert izzik.. ?

-táp is lehet probléma

-vidkarin a fesz szabályzó......

persze ebben az esetben ésszel kell nyúlkálni...

gaspen
hozzája ér, ja. évek óta mozdulatlanul álldogál a gépem a helyén, sosem piszkáltam, oszt mostan kezdett viccelõdni, ma már sima netezés közbe' is elszállt. ja meg pár hete condorozás közben is. szóval nem tudom mitõl mozdult volna el a hûtõ. ma megint széjjel szedtem, hátha rosszul raktam össze, aztán figyeltem ahogy terhelés nélkül 38fokról szépen felmászott 110-re a hõmérséklet.

Hypo
Ok azt nem neztem

Ezt küldtem az elõbb Tessitore22 -nek. :-)
Hypo
Nalad a gond az ugri fps a 25-35 az jo lenne ha nem ugralna igy azt kell kikuszobolni

Hypo
Nekem egy regi 8800 gr van ugy hogy annak a beallitasai szamodra nem sokat jelentenek.
Itt van ami alpjan beallitottam
Klikk

nincs is 😄
ja tõled csak nem szeretem a válasz gmbot 😊) am az enyém i7-2630QM szval eléggé hasonló
most reppentem is az újabb beálításokkal de háát nem nagyon változott
De amúgy az AMD Phenom X6 Black Edition procimmal jobban meg voltam elégedve.

Hypo! Légyszi küld már át a te Inspector beállításaidat! Köszönöm!
Nekem i7-2600K procim van,feltéve ha tõlem kérdezted. :-)
Hypo
Nhancert sokaig hasznaltam
Nagyon jo de az ujabb driverekel nem megy ezert kellett az inspector

köszi megnézem. pontosan milyen procid is van?
http://www.simforums.com/forums/nhancer-settings-for-new-drivers-updated-v1932_topic36586.html

Ezeket a beállításokat használtam.
Hypo
Ha inspectort hasznalsz akkor fsx ben nem szabad aa-t bepipalni.

Hypo
Szèp

Az nvidiainspector nem hiszem, hogy a puszta jelenlétével rontott volna a szimen, mivel ez ugyan az mintha jobb egér/NVIDIA vezérlõpulton állítgatsz csak ez finomabban hangol ergo vmit rosszul állítottál be és azért esett le az FPS
Hypo
Inspectorba miert allitanal fps-t? Probald kiaz fps limitert akkor fsx ven allisd 27 re es fpslimiterben is es nezd meg az eredmenyt

Nálam amúgy az Nvidia Inspector csak rontott a helyzeten. Kipróbáltam korábban én is,elismerem,hogy frankó grafikám lett,de az FPS 10-15-el kevesebb lett,mint az FSX saját AA beállításaival. i7 és GTX 560 Ti kártyám van és 16 GB Kingston 1600MHz RAM.
bondi
Hat Hypo kolleganak sztem csalodas lesz... 2x próbálkoztam, mindkétszer csúfos mûszaki problémák adódtak. anno még majdnem lementem Gyõrbe is kipróbálni, de idõközben szétszedték, és mint kiderült felhozták a Dunaplazaba. Az elsõ alkalom pár nappal nyitás után volt, azt még megértettem, bár a 16 rugós óradíjból eszükbe sem jutott visszadni a felét, miután a cold& dark indulás annyira cold lett, hogy az ember negyed oraig probalta eletre kelteni az elvandorolt dark ND-t. Mondjuk csinaltam egy LHBP iskolakort, meg egy gyors fordulast LOWIn. A masodik alkalom par napja volt, elvittem egy cimboramat, hogy fel orat ropkodjunk BP felett, ugyis csak a feeling szamitott neki. Ekkor mar morcosabb lettem, 10 rugo kifizet, c&d beallitva, beulunk, gyors setup, felszallas 31L, mejd trimwheel beszarik, 15 trim erteknel megakad a kerek, ezutan a 2 hajtomu throttle karja fennakad kozep allasnal, de thrust nincs,, az AT-t nem lehet leoldani, leeses szegyen szemre gyakorlott szimeskent, az ember a hatterben buvoli az egerrel a gepet, hajolgat az olembe, hogy lassa az oldalablakon keresztul a top menusort...😊, de persze keptelen megoldani, mar mar megsajnaltam, csakhat nem betateszter vagyok. Megint eszukbe sem jut, hogy talan nem ezert fizettem, de sebaj, megtanultam a lecket, marad a Highfly, ott mar jopar repulesen tul vagyok, engedmenyem van, igaz nem prepar3d, hanem FS9, a latvany karcsubb, (bar a plazaban nagyon durvan szaggatott az Aerosoft LHBP, mar mar elvezhetetlen volt), de legalabb a PMDG regi NGje megy alatta, es a flight modellje tokeletes. Itt azzal is komoly gondok vannak, azt mondjak alap FSX 737 megy, de azt kizart dolognak tartom, sajna a tobb szaz ora PMDG NGX utan nevetsegesnek tunt az egesz.
Komoly szimeseknek csak eros fenntartasokkal merem ajanlani, nekik inkabb Highfly, ha vki ismerkedni akar az NGvel, arra tokeletes, a szemelyzet segitokesz, ertenek is hozza, csak sajna a technika ordoge csufolodik veluk. Talan lesz meg jobb, igerem arrol is be fogok szamolni, ha netan meg 1x hirtelen felindulasbol beulnek.
(bocs az ekezetekrt, de ipadrol nyomtam, es meguntam)

Na szval nem az fps unlimited de asszem nvidiainspectorban van leszabályozva.A cfg-t megpróbálom átküldeni...

almostatys: a qwsimnek még csak a bae146 jelent meg majd az Avro is jön it van a fotelpilótás cikk (van még egy részletesebb is arról amikor megjelent fs9-re. Az üzeneteket a settingsbe asszem ki tod kapcsolni. Ami a trafficot illeti a woai elég jó de sztem fölösleges mindegyik repülj IVAO-n, egyébként most jelent meg az új AS my traffic esetleg próbáld ki nem tom
Hypo
Nézd már meg qw oldalát és a kérdéseidre választ kapsz mindenki dicséri amúgy.

Sziasztok!

Próbálta már valaki a Qualitywings Avro-t FSX alatt? Érdemes megvenni? Van benne mûködõ FMC? Lehet vele normálisan repülni vagy csak egy félig leszimulált vacak?

Más kérdés: Hogyan lehet FSX-ben kikapcsolni az FSX által küldött üzeneteket,pl: amikor leállítom a hajtómûveket,akkor kiírja,hogy a 'CTRL+E-vel indítsam újra'...stb és az ehhez hasonló üzeneteket!? Azért akarom kikapcsolni,mert feltettem a Mogwaisoft Shade és az ENBseries progikat és amikor jönnek az FSX üzenetei,akkor villog a kép. Ugyancsak villog a kép,amikor az Activesky 2012 kiírja,hogy letöltötte a valós idõjárást.

Még egy kérdés: Van valami olyan traffic amiben realisztikus a gépek mozgása? Eddig akárhány traffic-et használtam,mindegyikben 'darabosan' kanyarodnak a gépek,illetve mikor leszállnak és lemennek a kifutóról a taxiútra,némelyik megfordul és visszamegy a kifutóra és egy másik taxiútvonalon megy le a pályáról.
Hypo
Biztos az nem ketlem, de azert koszike. Es te merre voltal vele?

Szia Hypo!
Szerintem mindenképp próbáld ki a szimulátort, én voltam kipróbálni.
Hát mitmondjak.? K@rva jó 😊
Hypo
Na haladunk azert😉 fps limitett hasznalsz ? Ki kene probalni hatha megszunik a fluktuacio esar csak repkedned kell azert fsx. Cfgt elkuldheted es a vga beallitasokat. Mennyi target fpst allitottal? Rakd 27 re text max load nem baj ha 60 majd arra meg visszaterunk

Kösz a tanácsokat Hypora hallgattam nem kell ezt túl bonyolítani 😄D Na de evvel viszont az a probléma, hogy a cfg-ben átír bizonyos dolgokat és ilyen a TEXTURE MAX LOAD is. Nekem ez most hatvanon van. A sceneryt is lehúztam (eggyel az Ultra high alá) és nem tudom, hogy ezeknek köszönhetõen-e de javult a szim. Az FPS-t azért stabilnak nem mondanám hiszen a 3-35-ig mindehol járt de fõképp a 20-25 volt a jellemzõ és ezt még a fájnölön is tartotta.
59th Ducky
Esetleg javasolnám az Add-on AI traffic megszüntetésére hogy keresd meg az adott kiegészítõ traffic.BGL fájlját és nevezd át BAK kiterjesztésûre. A legtisztább megoldás...
A WOAI-t nem használtam még, de ha van saját Scenery könyvtára akkor ott biztos megtalálod, de ha nem akkor a játék Scenery/World/scenery könyvtárában biztosan ott lesz.

polluxware
sztán hozzáér-e az a hûtõborda egyáltalán a chiphez? ha valmin felfekszik, akkor te az úristen szilikonját is kenheted rá..

ez egy rettentõen common hiba...

gaspen
Kinek van itten nvidia 9600gt videókártyája? Azért itt kérdem, mert csak FSX-t használok, viszont mostanában 10perc után úgy lefagy, hogy 2-3 perc pihentetés után lehet újra bekapcsolni. Felfedeztem, hogy a GPU 130C fok közelébe melegszik játék közben, ami utcalány sok, tekintve, hogy a specifikáció legfeljebb 105C-t "enged" meg. Tegnap szétszedtem. kipucoltam a hûtõbordát, új szilikont kapott, de nem javult a helyzet. Most amikor e sorokat írom, alapjáraton ketyeg 104C-n... Van valami ötlet? Kuka? Még egy ventilátor?

Hypo
de ha nem akarsz ait akkor minek ennyit szenvedni, allisd0 ra a settingsben meg a road trafficot meg a boatokat ennyi, aztan majd ha mar jo a rendszer lassan adagolva megnezed mennyit bir el.

Felhoket visibilityt levennem a helyedben minimumra egyenlore

Hmmm.. bocs mégis úgy tûnik, hogy a SimObjects/Airplanes-bõl kéne kivenni ha ott lennének, de csak a régiben találom õket a szimbe viszont benne vannak. bocs a dupláért
Igen tökéletesen látod a 3. pontnál akadtam meg. Ami az Ai-kat illeti aligha nem a woai-t kell eltávolítani.
Nem azt írtam, hogy az összes SimObjectPaths bejegyzést tiltsd le, hanem azt, hogy csak az AI könyvtárat. Gyári beállítások nélkül nem mûködik az FSX. Azért rakja vissza. Ha jól emlékszem az elsõ 6 a gyári bejegyzés (0..5). Ha így van akkor a 6.-at/tól kell letiltani. Ha az AI gépek az Airplanes mappába kerültek, az kicsit mókásabb, ugyanis ki kell onnan tessékelni õket. Csinálj a SimObjects mappa alá egy "AI Aircraft" mappát, oda mozgasd át az összeset. FSX ekkor már nem látja õket. Ha láttatni akarod, az fsx.cfg-be felviszed a "SimObjectPaths.6=SimObjects\AI Aircraft" bejegyzést. A 6-os szám itt most az utolsó bejegyzés sorszáma+1. Remélem így már érthetõ.
Mit installáltál eddig? Értelmezésem szerint a 3. pontnál tartasz.
nVidiaInspector-ban nem a frame rate limitert kell állítani, hanem a Vertical Syncron-t kell Force On-ra állítani. A limiternek "Off"-t kell beállítani.
Hello ! Tehát újra raktam a szimet, átírógattam a cfg-t, beállítottam a nVidiainspectorz (az max Frame Rate-t nem találtam) , de csak igen kis mértékû javulást tapasztaltam. Bõvebben: többször is próbálgattam, ahogy mondtad EDDF-re wormsrõl meg egyéb más repterekrõl. A földön az FPS olyan 23-26 körül volt de amint felreppentem leesett 6-12-re és pár gyengébb idõszakot illetve a fájnölt kivéve (3-6) nem is nagyon változott. Ennél azért több van benne szerintem (de természetesen ezt te jobban meg tudod ítélni), ja és a AI trafficot (woai) nem sikerült eltávolítanom (letiltanom), hiába írtam a " SimObjectPaths.0=SimObjects\Airplanes" valamint a "SimObjectPaths.1=SimObjects\Rotorcraft" elé is " // " mikor újra megnéztem ott volt egy másik ami elõtt nem volt ilyen. köszi
Hypo
Copyzd be aztan meglessuk, de mondom a minden maxon eleve nem jo. Autogen plane, Texture 7cm boven eleg, low2 water.

Nesu

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]