Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahogy írtad a copilot kikapcsolható, de igazából a bekapcsolt állapot a realisztikusabb, mivel ezt a gépet két pilcsi nyomja, ugye van a repülõ pilóta aki csak vezeti a gépet, és van a monitorozó pilóta aki kapcsolgat, felügyel stb. A gépet, kettõjük egy elég szigorú forgatókönyv szerinti összehangolt munkája vezeti. Az "addonok addonja", az fs2crew pont ezt a funkciót valósítja meg a többi gépnél, itt egy "pure" verzió gyárilag benne van. Szerintem elég jó lett. Nekem ezekbõl pont a monitorozó pilóta funkciója hiányzik. Mert akkor lenne teljes a feeling. Állítólag az fs2crew-el el lehet érni, de azt olvastam, hogy elég vacak.
Az ADIRS alignja alatt nem muszáj várakoznod, felprogramozhatod az útvonalat, bármit, csak nem szabad a gépet megmozdítani. Ezt a valóságban csak hidegindításkor/mûszakkezdetkor szokták megejteni, mert megfordításkor jár az APU.
A gép amúgy jól repül, de az automatika jobban rángatja a gépet, mint az életben, míg ha kézzel irányítod érezni a tehetlenséget. Valószínû az AP-ból kifelejtették. A fordulók végrehajtásán is van még tennivaló. Amikor turbulenciába került a gép elég komoly piruettet adott elõ, ekkorát nem indokolt az idõjárás. Az EDDL-re visszatéréskor fagyott, 270/7 szél, 2nm-es látótávval, és a 23L-re, autoland-ot szerettem volna. 3000ft magasból amikor megkezdte a süllyedést, kiengedett fékszárnnyal elkezdett gyorsulni. Annyira, hogy a spoliert ki kellett engedni. Gear down sem segített. Egyszerûen nem értettem. Az AP a sebesség csökkentése érdekében elkezdte erõteljesen emelni a gépet APP módban, amivel elérte, hogy jóval a VAPP érték alá esett, az átesési küszöb környékére. Na ekkor lebaszta az orrát (nemtom szebben), úgyhogy az utasoknak a seggük felszaladt az agyukba. Robot ki, stabilizálás, átstartolás a minimum felett jóval. Ebben a szakaszban megtapasztaltam kicsit az ember-elektronika egymás elleni küzdelmét. Szerintem ez valami programhiba lehetett. A következõ próbálkozás tökéletes volt. Viszont autoland módban az a kilebegtetés, szerintem elég vacak. Amikor kapom a retard jelzést, még el sem kezdem hátrahúzni a gázkart, már leérnek a futók. Az NGX szépen landol, az iFly is. Ezen még van mit csinálni. Az autobrake szerintem túl erõs. MED állásban majdnem fejreáll a gép. Bécsben havas volt a pálya, ennek ellenére nagyon könnyedén lelassult (használom az AES-t).
Az anti ice mûködik, de úgy érzékeltem, hogy csak a wing-re, az engine végig ki volt kapcsolva és nem történt semmi.
Na amin kiakadtam az, hogy a leírás szerint az akku használatot függetlenítették az fsx-tõl, és realisztikusabbá tették. Na, ezt azért kipróbálhatták volna. Következõ történik: GPU-ról hidegindítás. Mind a két battery be a ext.powerrel egyetemben. Minden világít, tehát úgy tûnik minden oké. Az ember a checklist alapján végzi a dolgát, elindítja az APU-t amikor kell, majd egy idõ után eljut a hajtómû indításig. Na az meg nem indul. Kis nyomozás után kiderül, hogy a rádió sem mûködik. Tapasztalt szimes ilyenkor már tudja, hogy lemerült az aksi, és kikapcsolt az avionics. Na de miért amikor mindkét battery 28V-ot mutat, és végig a GPU-n lógtunk. Na szóval be kell kapcsolni az FSUIPC-ben a MagicBattery-t. Talán kijavítják.
CDU. Na ez egy kalap... Egyetlen jópontot tudtam adni, a temporális útvonal miatt. Az INIT B panel rosszul számol. Ha beírom a BLOCK-ot, rossz lesz a ZFW értéke, a CG pedig mindig 25. Mivel a cockpitot csak 3d-ben csinálták meg, ezért elmondható, hogy rosszak a fontok. Pl. az F-PLAN panelon a hátralévõ távolságot nem lehet leolvasni. A PROG panel nem frissül. Az aktuális optimális és max. repülési magasság itt ismeretlen fogalom. Az útvonal programozás egy vicc.
Az elmenthetõ panel állapotok elég bénán vannak megcsinálva. Ha összevetem pl. az ngx-el, ami ugye elmenti a panel állapotát a flight mentésekor is, tehát a betöltéskor az utoljára használt cockpitot kapom vissza, itt nem ez történik. Újratöltéskor bénázni kell, hogy külön betöltsd a megfelelõ panel állapotot (user), de ez is csak akkor mûködik, ha elõtte külön elmentetted. És ezt nem lehet alapértelmezetté tenni. Ki a fene akar állandóan pl. hidegindítást? Nem értem, hogy miért nem lehetett a jól bevált formulát alkalmazni.
FADEC. Elsõ lépésben egyszerûen nem tudtam kiosztani az axis-okat, ugyanis nekem két gázkar van, külön reverse karokkal. Némi nyomozás után kiderült, hogy van egy AsInput.ini file a dokumentumok alatti fsx mappában, ebben van meghatározva, hogy a gázkar(ok) melyik eseményhez tartoznak. Így meg lehet csinálni a két gázkaros történetet. Viszont nincs reverse, mert úgy néz ki, hogy a gázkar állapotát folyamatosan olvassa, míg a reverse csak akkor frissül amikor az usb-n esemény érkezik, ezért aztán mindig visszatéríti idle állásba. Érthetetlen számomra, hogy ezzel mit akartak elérni.
Na ha már az ini fájloknál vagyunk, akkor meg lehet nézni az összeset, és ahol a logging bejegyzés mögött 1 van, azt át kell írni 0-ra. Úgy fest egy debug verziót kaptunk. Ezzel csak az a baj, hogy ez az addon sokkal több memóriát zabál mint az ngx, és sokkal több benne a memóriaszivárgás is, a log fájlok kikapcsolásával kicsit kevesebbet fog zabálni, és kevesebb lesz a szivárgás is.
Memóriaszivárgás. Hát ezzel van még teendõjük a programozóknak ezerrel, fõleg a cockpit éjjel-nappali átváltáskor, mert úgy néz ki, hogy a dinamikusan lefoglalt textúra memóriaterületeket nem szabadítják fel textúra váltáskor, és így elég hamar el lehet érni a 3 gigát. Ha ilyen gond van, olyan idõszakban kell repülni, ahol nincs napszakváltás.
Összességében elég jó a modell, de még rohadt sok munka van vele. A minimum konfigon jót röhögtem, akinek olyanja van, messzirõl kerülje. Elég sok programhiba van benne (az egyszerûbbeket fel sem soroltam), és van mit optimalizálni rajta. Van egy olyan érzésem, hogy szükségbõl adták ki, pl. hogy meglegyen a karácsonyi pulykapénz. Bízzunk benne, hogy a közeljövõben kapunk egy pár javítócsomagot.
Meghatódottságtól sírsz annyira jó? 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Közben tesztelema Carenado B200 at BAZZZZZ SÍRÁÁÁÁS
Reppentem vele én is egyet, sajnos ez annyira eszi nekem az FPS-t hogy elvezhetetlen.
de majd most hogy csokkentek a rezsi dijjak csak meglehet sporoloni egy uj gepre....
http://www.wix.com/swatopluc/castles
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

"Manual Driver Search"-nek az alábbiakat választod ki:
GeForce
GeForce 500M series...
GeForce GT 525M
Windows 7-64 bit
English (UK)
Keresõ gomb megnyomása után a 310.70-es verziót találja, azt szedd le.
Ezt tessék használni. A géped alján van egy service kód, azt meg kell adni, és az alapján összeszedegeti neked a drivereket.
Az nvidia drivert az nvidia honlapjáról szedd le.
innen az utólsó kettõ megfelel?😊
Használj kisebb gépeket, és akkor elfogadható lesz.
Egy valamit azért majd egyszer kipróbálok ezzel a géppel. Mivel van e-sata kimenete, rá kellene dugni egy ssd-t, és úgy megpróbálni. Úgy is gyorsulnia kell, mert a dell gépek vincsi kezelése eléggé visszafogott.
Az igazat megvallva én nem is értek hozzá, csak mikor paraszti ésszel ide nézek mellém és itt morog egy derék magasságú gép, ami tele van szórva mindenféle kütyüvel és szinte semmi hely nincs bent ami felesleges lenne akkor nem igazán bírom elképzelni, hogy egy olyan kis lapos"""""dobozba"""" bele bírjanak tenni akkora tudást! (még ha dupla annyiba is kerül)
Bár lehet ez nem egy mûszaki megközelítés, de így érzem!
Laptop!
Szerintem az összes egy hulladék...!
Egyébkén a VGA baromi gyenge!
Azt a karit nem gamehez találták ki! Oda egy 6970M. kellene!
(De ez az én véleményem!)
CS B737-200 javítások
Audio :
No audio from the VOR or marker and nothing from the fire panel test. The ADF tone works fine. I have uninstalled and reinstalled and the same problem. Yes the electronic master switch is on. Any ideas or a fix for this problem?
Re: No Audio
Reply #1 - Dec 19th, 2012, 11:37am
Has the cssound been accepted as Trusted for the 737? There should be a line like this in the fsx.cfg: J:\Flight Simulator X\Captain_Sim\737\cs.sound.dll.kuqkazehreehhbozirinnrqqrzkrkatuwlqotize=1
To find and open the fsx.cfg so you can check, type this in the Windows Run command window: %AppData%\Microsoft\FSX\fsx.CFG
overpowered :
Is anybody getting the impression that the 737 is overpowered? I took it up with a gross weight of about 85,000 lbs and ended up with a climb rate well above the range of the VSI. I was climbing a thousand feet in just a few seconds--it was like flying a fighter jet. Is there a flight dynamics mod to correct this?
Re: Overpowered?
Reply #1 - Dec 15th, 2012, 3:06am
Yes. They're like a rocket ships!
I have changed (decreased) the static_thrust settings for all of the 737's. These:
737-100 - 14500
737-200 - 16000
737-200C - 16000
737-200F - 16000
737-200 ADV - 17400
Even with those settings, they still feel overpowered, but not as much as they are with the original settings.
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
"Nem vitte el tûzgömb a 200 millió hívõt
100 millió dollárt költött Harold Camping keresztény rádiós mûsorvezetõ és önjelölt végítélet-próféta 2011-ben arra, hogy figyelmeztesse a világot: május 21-én megtörténik az apokalipszis. „Ezen a szombati napon este 6 órakor 200 millió igaz hívõt egy hatalmas tûzgömb elragad a mennybe, majd ezt követõen azonnal a földi civilizációt elpusztítja egy hatalmas földrengéssorozat.” Camping persze nem a saját pénzét áldozta a világméretû óriásplakát- és médiakampányra. A pénzt azok a szerencsétlen, becsapott emberek adták össze, akik Camping víziója miatt mindenüket feladták, és táblával a nyakukban járták a nagyvárosok utcáit. Május 22-én, egy nappal a világvége után, Harold Camping mûsorában szenvtelen hangon bejelentette, hogy az emberiség még kapott egy utolsó esélyt, így az ítélet csak 2011. október 21-én következik be. Még ekkor is voltak, akik hittek neki, sõt mûsora az újabb kudarc ellenére is folytatódott, egészen idén tavaszig, amikor az idõs rádiós agyvérzést kapott, és kénytelen volt visszavonulni."
(((most úgy elképzelném ,hogy beszabadulna ebbe az országba a "fõ piréz", meg a kószaszem..."
Ahhoz nem kell professzionálisan ûznöd e szoftver kezelését, hogy a futóakna ajtóra mindkét oldalára ugyanazt a feliratot (LHC) tedd, hogy keress egy az igazihoz jobban hasonlító betûtipust hozzá, hogy ne legyen levágva a Malév-logó sarka a törzsön, hogy normálisan éles legyen a kék és fehér közötti átmenet, hogy a valós helyére pozícionáld be a függvezen a logót, hogy a neten fellelhetõ tonnányi kép alapján kiválaszd a legmegfelelõbbet hogy a legjobban hasonlító kék-színárnyalatot kiválaszd...soroljam még?
Ehhez egyszerûen magaddal szembeni igényesség kell, semmi több. Hogy ne adj ki fos munkát a kezedbõl.
Nem fogok csinálni CS767-hez Malév festést, se a ProTu-hoz. Mert képes vagy rá te magad is! Csak nem egy délutánt kell rászánnod hanem mondjuk például kettõt. Na és? Ki siettet?
A fentieket ne baszogatásnak vedd, hanem építõ jellegû kritikának.
Valamikor régen volt már egy hasonló szituációm, talán magára ismer az a valaki ha jár még ide 😊 - ma már ontja magából a szebbnél-szebb repaintokat... 😉))
Nagyon sokat fejlõdött a hangfelismerõ technikája. Jó nem egy google de nem rossz 😊
Van egy jó flow-m hozzá AES-sel de-ice proccal mixelve, sajnos már nem emlékszem honnan töltöttem le de aki kéri annak elküldöm.
Hypo! hihetetlen de nem kell tanítani egy picit sem
light.2 = 7, 34.40, -2.85, 2.00, fx_shockwave_vclight_l
light.3 = 10, 34.40, 2.85, 1.80, fx_shockwave_vclight_l
eredeti :
//light.2 = 7, 34.40, -3.10, 2.00, cs737_vclightwhi
//light.3 = 10, 34.40, 3.20, 1.80, cs737_vclightwhi
értelem szerûen ,használja mindenki a fény effekteket
Üdv
Ui : Nekem saját magamtól teljesen kielégítõ volt ,de ,ha tudsz szépet meg köszönöm
A joy-on beállítottam egy gombot amivel ha jól értem a parancsokat osztogatom...nem mélyültem még bele meg le kéne fordígatni a manuált, de nekem csak annyi eset le eddig belõle hogy nyomom-nyomom a gombot és minden felkapcsolódik felolvassa a copilot a checklistet és nekem tulajdonképpen nem sok tenni valóm van csak nézek ki a fejembõl. Pedig sokkal bonyolúltabnak látszik, vagy csak nekem rossz az elsõ benyomásom...