Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
"Milan (amit Aerosoft már megcsinált)"

Melyiket? Olbia meg Bari van, Milánó nincs.

http://goo.gl/gd6Zi5

Ott szerintem nem sok változás történt fejlesztés szempontjából a valóságban,de egy update jól jönne oda is simulatorhoz. Amúgy épp most olvastam,hogy az FSDT szavazást indított,hogy melyik legyen a következõ repterük. Ezekre lehet szavazni:

Sydney (ami szerintem feleslges,mert a Flytampa nekiállt és az sokkal jobb lesz mint az FSDT féle)
Milan (amit Aerosoft már megcsinált)
Bejing
Narita
Cape Town
Moscow
Johannesburg
Doha

Eddig Sydney kapta a legtöbb szavazatot,én viszont a Narita-ra szavazok.
EDDF a bázisrepterem. Nem szeretjük a 07L/25R-t. Vicces volt mikor elõször megcsinálták, benne maradtak a fák.😊 Ráférne némi kozmetika, de ez még a jobb repterek egyike. Inkább pl. EHAM pályáit kellene rendbetenni, mert azt a kialakítást nem kedveli az fsx atc-je. Vagy elmehetne az AS más országokba is, pl. a franciák is elég nagy vásárlóerõ, és ott elég nagy a reptérhiány. Vagy akár a spanyol vonalat updatelné.
Szerintem Heathrow helyett jobb lenne ha már a Frankfurt Main repteret csinálná meg újra az Aerosoft,mert a legutóbbi kiadás óta a valóságban már épült egy új kifutó,egy luxushajó kinézetû épület(nem tudom mi az) és bõvítették az 1-es terminalt is.
Tudom,hogy van egy Frankfurt airport update az új kifutóval,de az nincs kidolgozva olyan szépre mint a már meglevõ pályák(olyan mint egy default FSX kifutó textúra) és ha jól emlékszem,akkor már a múlt év õszére ígérte az Aerosoft,hogy megjelenik a Frankfurt Main Airport v2.
Azért az látszik, hogy nem törökországban rakták össze a gépet, mert elég jól pörgette. Különben azzal a mozdulattal, ahogy bedobta a cuccost, vágta volna homlokon dobostul.
spyy55
bekönnyeztem <#taps>

polluxware

Nem hiszem, mert többször belefutottam. Mármint nem én, hanem akiknek csináltam. És azok különbözõ idõkben települtek. De fórumokon is belefutottam már ebbe, valami olyasmi van, hogy nem egyeztettek rendesen és a különbözõ javítások más más bgl-ben lettek megcsinálva, és valahogy össze kellene másolgatni különbözõ állapotokból a bgl-eket. Szóval meg lehet oldani, de másolgassa az akinek két anyja van, vagy londonban van a hazája. Nekem pl. tök jó a gatwick, szeretem is.

Más. A fotóreál szkenerikkel vigyázni kell, mert álatlában marha nagy méretû bgl-ekbõl állnak, és az fsx-nek be is kell töltenie a struktúrája miatt. Ezért aztán ha valaki, pl. ngx-el repül, ami már önmagában nem a legstabilabb környezet, ezzel csak olajat lehet önteni a tûzre. Tehát ha állandóan elszáll az fsx, az ngx repülése közben, annak érdemesebb legelõször ezeket a sceneryket letiltania, és úgy próbálni. Volt egyszer, hogy svájcra van valami professzionál addon, az okozta a gondot. Szóval jobb volt nem használni, mint használni.
bár ha jól meggondolom...mondjuk ha ideadja ingyen élettartam garanciával...hmm
[HUN]FaTaL
Nem lehet, hogy pont verzióváltás volt?

Úgy értem, hogy amikor próbálva lett, akkor a reptér pont frissült, az aes viszont még nem. Azóta bõven lehet, hogy javította Oliver.

😊)
A back gomb miatt pedig bárki...még akár én is.😊
Hypo
ja és kiváncsi vagyok mikor PERELIK BE😊))) mivel a fogaskerek ikon egy az egyben az OSX bol kilopott system preferences ikonja😊))

Hypo
A2A mellett hááát egy probát kene tenni. Mondjuk ilyen fosul összehányt interfacet is rég láttam már, a gagyi template gombok.....jesszus bár ettõl még lehet jó.

Hypo
en sose mondtam hogy van nekem megvannak szeretem sokat megyek gatwick luton ra

Nem a kinézetével van gond, hanem valami olyasmi, hogy feltelepíted megadott legális verzióra, és ha hozzá rendeled az aes-t, akkor az állóhelyek nem lesznek jók (mármint nem az összes, de jópár), és a gurulóutak sem. Mert méterekkel odébb van, az ívet nem úgy vagy egyáltalán nem veszi, stb... De ha nem a javasolt verzióig rakod akkor jobb, de az sem az igazi. Tehát valahogy nincsenek szinkronban a két addon fájljai.

Errõl mi a véleményetek?
FSPS - SIM PHYSICS X

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

[HUN]FaTaL
Na még egy komment (sorry), egyébként NL2000-bõl megjelent a 4.04, van mostmár téli és éjszakai textúra is.

Van hozzá 3rd party autogen (még a régihez, össze kell vonni a layereket, így az nl2000 toolból az évszakváltás nem megoldható az autogennel együtt, de egy sima átnevezés az egész), itt.

[HUN]FaTaL
Mondjuk tény, hogy a kommentek alapján borzalmasan tele volt buggal. 😄

[HUN]FaTaL
Szerintem nincs gond az UK2000-rel, bár nem sokszor reppentem EGLL-re, inkább a nyári desztinációkat kedvelem, mint a brutál nagy reptereket (Zürichet meg Frankfurtot kivéve).

#24227: Azért csak lesz ahhoz valami patch, mert amúgy nem nézett ki rosszul.

Pici szívem sajnálja, de szerintem a vfr germany sorozatnak kellene adni még egy x-et. Annak több értelmét látnám. És ha a német vásárlórõt nézzük, abban lenne manna is.
Hypo
Uk eXtreme szerintem jo az osszes meg van bar fs9 en hazsnalom oket, heathrow meg eleg jo ami van.

FSX en nem tudom melyik jobb e vagy ez milyen mivel kerulom a nagyreptereket😊

Mostanában elég sok mindent újradolgoznak. Londonban nincs EGLL-em, gatwickra szoktam reppenni. És nincs is más brit repterem. Viszont az UK-s heathrow-al már elég sok bajom volt ügyfélszinten, fõleg, hogy eléggé elcseszett az aes hozzá, vagy fordítva.
Hypo
😊))) most hogy DEX bukta

[HUN]FaTaL
Ez már a második és az UK2000-nek is van. Ezért van a New szó a képeken.

[HUN]FaTaL
Istenem bazz, hát miért nem olyan repteret csinálnak ami nincs? Gondolom ebben több a pénz...

Igen tartalmaz. De közel sem olyan tutkerájok mint a rex-ben. Igazából csak azért használtam, mert az realtime idõjárás, talán ezen volt a legjobb (szerintem), meg már jó régen megvettem, de újabban a tököm tele volt velük, mert állandóan elakad(t) a szerverük, és olyankor az AS elsõre dob egy modális ablakot figyelmeztetés gyanánt. A másik, hogy az opushoz baromi lassú. Az opus kicsi aranyos, gyors, de még dolgozni kell rajta. Viszont szeretem benne, hogy a felhõk szépen alul maradnak, a turbulencia is véget ér fl160-ra. Normál esetben. Idõnként elõfordul magasabban is felhõ -50 fokon. Belerepülsz, és ha olyan a gép azonnal fagyás van. Illetve turbulencia is van néha. Az ember már nyugodtan szürcsölgeti a kávét, aztán a másik pillanatban fejjel nyitja a másik oldal csomagtárolóját, a kávéról pedig már ne is beszéljünk.😊 Volt, hogy kisgépet overstressedbe hajszolta. Szóval kicsit más érzés mint az eddig megszokott. Viszont van benne rángatás idõjárás frissítéskor, annak aki fspassengert használ a pontjain meg is fogja látni. Hiába van benne smoothing, ill. az fsuipc sem segít. Reméljük megoldják, mert mondjuk én így is szeretem. Bár elég drága volt, úgy, hogy csak az idõjárást használom belõle.
Clidey
Valaki tudna felrakni FSX szkrinsotot, közepesre húzott grafika mellett, éjjel, Aerosoft LHBP-vel, egyet mondjuk egy 31L érkezéskor, egyet meg a 34-es csövön állva!
Kiváncsi lennék az eltérésekre mit láttam tegnap és mi a helyzet nálatok... 😊))
Köci!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Viszont egy hidegfront utáni elsõ napon...fúúú apááám néha fellátni a Tátráig is! 😊 Nade ez durvaritkán fordul elõ sajnos.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Nem tudom, tartalmaz textúrákat az AS2012 is? Ezzel nem vagyok képben sosem használtam AS-t. Pláne nem FSX alatt.
Jaja, mint mondottam, erõs közepesre van húzva a grafics, és még így is néha be-beröccen LHBP. Igaz tettünk rá 50% forgalmat is.
PMDG vagy iFly esetén biztos kellene még butítani a grafikán - viszont jobban repülne a repcsi az biztos. Igazából két dolog volt érezhetõen rossz benne: emelkedett mint a rakéta aztán meg nem akart lassulni eprócskor.

Az opusban is be lehet állítani, és be is van pl. a max surface visibility most éppen 40mi-re, ill. a reduced visibility 6000m-re, de szerintem ezek még nem érvényesülnek igazán. Alacsony magasságon azért elég a minimum is. Fõleg mostanság jurópiában. Tegnap elvittem dubaiba az ngx-et, mert sok dolgom volt, ott szép idõ van.
Hypo
jaja egy szep nyari nap olyan szmötyis a levego

A minimumon volt nekem is, de mostanában az opust használom idõjáráshoz, és a rex-et textúrákhoz. És ott ha fent vagyok pl. fl370-en, a felhõket állandóan elém dobálja. És mostanában mindenütt felhõ van. És így viszont csúnya. Ha feltoltam a maxra akkor szép volt, de azt meg nem bírja a memória sok hd-s felhõ miatt.

Apropó, a prepar3d-s cuccban nem lehet, hogy az activesky-ból töltötték le a fényeket és azért volt ronda? Mert azt nem szabad, inkább benn kell hagyni a default-ot. Asszem rexnél is ez van. Viszont az ifly-os cucc nem rossz ötlet, meg is lepõdtem amit írt, hogy default 737-ük van. Bár a prepar3d valós gépigényét tekintve nem csodálkozom. Még a default bójingel is kompromisszumos a dolog. De mondjuk tényleg meg kellene próbálniuk az ifly-t, és ha be tudják lõni, jöhet a kokpitbilder. Merthogy mégiscsak üzleti vállalkozás. És talán az ifly a legkidolgozottabb.
Clidey
Véleményem szerint a cloud draw distance-t amúgy is totál felesleges 50-60-nál feljebb tenni hisz a való életben is kábé 1-2-3 nap van egy évben mikor annyira kristály tiszta az idõ hogy ennél messzebre is ellátni.

Az AS adott már ki EGLL-t? Vagy ez az elsõ?
Amikor a négyütemû trabantot megcsinálták, vw motor volt benne. Legalábbis az elején. Na az ki tudta tépni maga alól a futómûvet. Jó sok baleset is volt belõle. Papa beszerzett még két ütemet, majd a szokott módon nyomott egy gázt, oszt már benn is volt a szobában a konyhán át, a motorháztetõn a mamával meg némi téglával.

Gép buzulást nekem már nem kell annyit csinálni, de tény ha felrakok, netán leszedek valamit, jó eséllyel kicsit revidiálni kell néhány beállítást, esetleg eltûnt dll-t keresni. Ezért aztán jó otthon lenni néhány kérdésben. Úgyhogy én már csak vc-ben, fsx-el repülgetek. Viszont van buzulás a sok idehordott "szeméttel". Az biztos, hogy úgy nem mûködik, hogy egyszer beállítod, oszt jónapot. Sok kollégámnak (tekintélyes %-ukat már megfertõztem) is én állítgatom, pedig megvan/meglenne a hozzáértésük. Nekem nem nagy fáradtság, meg ugye érdekel is. Meg tudok egyszerre dolgozni, buzulni és repülni is.

Nah, hallja a madárvadászat csak igazival jó.
Hypo
Hypo
nehez egy eleve fos rendszerre egy komplikalt dolgot csinalni, kb mintha 900loeros motorakt arulnank trabanthoz a regi dobfekkel es futomuvel..........

En azt erzem hogy fsx sose lesz igazan jo, es az egyre komplikaltabb addonok igaz elmennek rajta de összességében hatalmas kompromisszumokat kell kötni. Ez van sajnos na nem mintha mas lett volna a helyzet barmikor is ez a szimulator dolog mindig 80% gep buzulás és 20% repülést jelentett😊 Én ebbe már belefáradtam, ezért nagy kompromisszumot kellett kötnöm, fsx en elrepulgetek vfr ben szep tajak felett GA gepekkel nagygepes repules marad fs9, ami a vicc hogy a jo regi konfigom eddig minden jatekot szepen elfutatt ugy hogy ebbe a mokuskerek fogyasztoi dologba percenkenti hardwer upgrade stb nem megyek bele.

Inkabb abbol a penzbol kimegyek tokolre es repulok a legjobb szimen😊 egy valos gepen aztan jonapot

A terhelhetõség egy elég tág fogalom, de mostanában nézegettem kicsit az erõforrások használatát a különbözõ gépeknek, mivel én is kaptak "ügyféltõl" ilyen kérdést. Na szóval igazából három gépet lehet említeni, az NGX-et, iFly-t és az AS A320X-et. Ezeket vizsgáltam. Nézzük elõször a memóriahasználatot: talán az ngx-nek kell a legkevesebb, de eléggé szétdarabolja ezért nagyon nehéz megmérni, utána az ASX, míg a legtöbbet az ifly eszi. Viszont a fragmentálás miatt az ngx elég szarul áll, mivel így a kevesebb tûnhet soknak. Tehát amit az optimalizálással megspóroltak, azt az optimalizálás miatt el is veszítették. És itt jön a képbe a stabilitás amiben pont az elõbb említett okok miatt az ngx lett a legrosszabb. Utána az ASX, és a legstabilabb jelenleg az ifly. Azért írom, hogy jelenleg, mert ha az X-hez kiadnak még jó pár javítást, akkor itt valószínû, hogy megfordul a sorrend. Magyarázat elég egyszerû és ez látszik is az eddigieken: Az ASX nem igazán tartalmaz natív kódot, többnyire xml-ben van megírva, ezzel is beszorítva egy eléggé zárt környezetbe. Az ifly teljes egészében natív, ott sokkal több a hibalehetõség. Az ngx-et pedig úgy fest nem javítgatják, megálltak sp1c-nél. A harmadik az erõforrások felhasználása, és ebben megint az ngx a legrosszabb (valószínû ennek is a darabolódás az oka), második az ifly, míg a legjobb az ASX (valószínû az xml miatt). Negyedik a fíling, ezt csak személyes vélemény alapján lehet: tehát nekem az 1.ngx, 2.ASX, 3.ifly. Egyik gépnél sem lehet a "weather" fülön lévõ "cloud draw distance" beállítást maxra állítani (nekem most 70mi-n áll), mert el fog fogyni a memória, de végsõ soron az ngx a legérzékenyebb. Viszont az ngx cockpit tetszik a legjobban (torzsága ellenére), sõt az ifly-t nem is szeretem, mert csomó gombot/kapcsolót nem érek el, az ngx-ben figyeltek erre. Mindhárom repcsihez relatív jó gép kell, és a kiegészítõk miatt is szükségessé válik a 8giga memória.
Én csak virtuál cockpitban tesztetltem, tehát ez a szösszenet nem vonatkozik a 2D paneles állapotokra.

A föld befeketedés, erõforrás hiányra utal, mert a rajzoló nem tudta kirajzolni a területet. Vagy memória, vagy nem sikerült több leírót nyitnia (optimalizálás,memória). Esetleg túl leterhelt a géped, pl. a proci majd megszakad. De az biztos, hogy optimalizációs hiba.
Urak!
Ha már IFLYrõl van szó,akkor nekem is lenne egy kérdésem. FSX leterhetõsége melyiknél a lehkisebb? PMDG vagy a IFLY vagy esetleg més NG van még?
Az a baj,hogy tegnap elrepültem LFPOba /AEROSOFT/ PMDGvel és müködött AES. 9000 láb alatt a föld befeketeted.
Köszönettel
Hypo
SG tali highflyban nem hangzik rosszul😊))

bondi
Miert nem szervezunk egy osszeroffenest a Highflyban? Kialkudok vmi hasznalhato arat, van egy 320as is, ha vki Airbus fan, es repkedunk kicsit.

Hypo
nem akkora befektetés az hogy ne terulne meg pikk pakk, csak egy kis reklámon es akciokon mullik az egesz.
Cégek csapatépitõ treninghez, ajendek gyereknek...stb. Csak kell egy kicsit nyomni, esetleg youtube csatorna meghivnak egy regi malev pilotat aztan felveszik stb

Clidey
Mondtam neki hogy van az iFly-bõl cockpitbuilder verzió is. De sajna a fõnökén múlik lát-e benne fantáziát és beruház-e rá. Azért is ajánlottam nekik a b verziót, hogy játszanak a céefgékkel, hátha...

Hont
A Highfly-nál nekem egyetlen dolog volt ami kicsit meglepett!
Ami talán a kivetítõkbõl is adódik...A nem túl éles kép, de azt leszámítva szerintem a célnak tökéletes!
Megmondom õszintén még a jól megszokott zérótime után is kellemes csalódás volt!
Akinek van rá keret az semmi esetre se hagyja ki!
Hypo
na nemsokara elmegyunk aztan csinalunk egy bovebb osszehasonlitast😊))

bondi
A highflyos nem nez ilyen jol ki, sokkal korosabb is, viszont FS9 + PMDG NG, ugyhogy a repulo flight model eg es fold. A kettobol kellene mar vegre egy jot osszerakni.... Beszeld ra az iFly cockpitbuilders verziora😊
Pont most keszulunk Hypoval, csak ezert en sajnalom a 16 rugot. Itthon jobb a latvanyom, a Highflyban pedig 10 rugoert repulok 1 orat, ami a szegenyesebb grafikai kornyezet ellenere a procedure gyakorlasra sokkal hasznalhatobb sztem.

Hypo
köszike, kár hogy default 737

Clidey
jaja

Clidey
Prepar3D@kb. medium grafics+Default FSX 737+AS LHBP+ActiveSky 2012+Real ATC

Maga a kokpit nagyon faszányos, csomó minden mûxik benne, de a 3 batárnagy képernyõt szokni kell; folyamatosan az volt az érzésem mintha csúszva repülnénk, lévén a középsõ képernyõ nem az én "tengelyemben" van, a szimulátor pedig úgy jeleníti meg mintha ott ülnék. Szerintem a távolabbra helyezett egy, de durvanagy projektor használhatóbb (mint pl. a Kozma-féle home-cockpit) és/vagy a görbített vetítõvászon.

Nem is tudtam hogy az FSX-es LHBP ilyen ronda... 😄 Legalábbis ami az effekteket (világítás, pályafények) illeti. Batár nagy fény-pacák amerre csak néz az ember. Belenéztem a settingsbe, beállítgattam benne ahogy szerintem jó, de sokkal szebb nem lett...a default fx fájl lehet ronda amivel tele lett rámolva LHBP. 😞
Én nem használok FSX alatt LHBP-t, esetleg valaki aki igen, rakhatna ide pár éjszakai képet nála hogy néz ki csak úgy viszonyításképpen. Ezen a szimulátoron túl a ronda fény/világítás-effekteken az egész ground sokkal világosabb volt mint a környezõ generic textúrák. Tudom néha FS9-ben is megfigyelhetõ ez a hibajelenség (textúra-hiba), de itt hatványozottan ronda volt.
A röpcsi default FSX NG, ami egy rakéta, de mondtam a Gabinak hogy egy backup után nyugodtan kísérletezzen más NG-k *.air és *.cfg fájljaival, igaz nagy rá az esély hogy ezek a komoly cuccok (iFly, PMDG) már nem csak egyedül ebbõl a két fájlból veszik az FD-jüket, de egy próbát azért megér.
Habár nem kifejezetten a real pilóták a célközönség, hanem inkább a széles népek, ezért se lett annyit foglalkozva azzal hogy normális FD legyen rajta. A mûszeres dolgokat viszont kiválóan lehet rajta gyakorolni. Igaz, nálam az AS2012 épp beszart, és 36 csomós szelet generált LOWW-ra, de legnagyobb meglepetésemre tök jól végigrepültem az ILS-eprócsot, és nem is detonáltunk be. 😊

Szóval összegezve azért jó kis cucc, bár nincs viszonyítási alapom a HighFly-os kokpittel. Szerintem fogok még ide menni a jövõben. 😉

bondi
Es hol van, ez a DunaPlazas?