Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A repcsik vélasztása igen érdekes volt az ez elõtti verziókban 😄😄. Ezt még nem próbáltam demo szinten sem.
Clidey
Na igen...pont ezek a VC-nézetek azok, melyeket vért izzadva is képtelen voltam elõidézni az XPL-ben. MInden más idióta beállítást megtaláltam, de a "kizúmolást" képtelen voltam megtalálni, tehát valami VC hasonló view-t mint amit az FS-ben. És ez rohadtul elvette a kedvem az egész XPL-b.szakodástól. A másik meg a 10 perces idõlimit. na annyi idõ alatt gyakorlatilag semmit se lehet csinálni, nemhogy egy-egy röpcsit vagy sceneryt rendesen kipróbálni-megnézni. És a francnak sincs kedve tíz percenként 2-3 percet a betöltõképernyõt bámulni. Legalább ha volna fél-egy óra...arra még azt mondanám oké.
Tény hogy sokat fejlõdött az XPL ezzel a 10-es kiadással, de az FS-FSX-et majd akkor fogja "legyõzni" ha végre gatyába rázzák az elõbb említetteket valamint azt a jelenlegi ûberszar-okádék menürendszerét, mert az még mindig kritikán aluli. Az rendben van hogy látványosan akarnak különbözni bármely FS verziótól de ez még nem ok arra hogy ne tudjanak egy jól kezelhetõ, átlátható, logikus menürendszert kidolgozni elfogadható dizájnnal, hogy ne tolja telibe zöldborsóval és sárgarépával a képernyõt az ember mikor ránéz.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Kinézetre tényleg nem is olyan rossz addonokkal.

Nesu

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
huu ,nagyon szépen köszönöm a segítséget és a tanácsokat is !!!!!
rajta vagyok !!!

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

[HUN]FaTaL
Limiter nem megy csak dx8 és dx9 gamekkel (így dx10 módban nem).

Magasabb az FPS, de minimális a különbség. Ellenben egy rahedli scenery nem kompatibilis.

http://goo.gl/gd6Zi5

Hali, mióta megvan az új gépem még nem próbáltam ki, hogy hogy néz ki Direct X 10-el, legnagyobb meg lepetésem re 120 FPS-t produkált ugyanolyan beállításokkal! Tudom hogy írtó bugos, de pl mik ezek bugok? És mit változtat a gamen? Én annyit vettem észre hogy a víz szebben tükrözödik meg az árnyékok szebbek....Sajna ugyebár a LightBloom sem mûködik, de vajon az fps limiter sem müködik azért lehet ez a nagy fps? Lehet az hogy dx10-zel jobb fps- tudok elérni?

Hont
Nekem még a toló erõ volt ami baromira tetszett! Az 2x121kN amikor feldübörög, az szinte semmihez nem hasonlít!
Bár F1 ben még nem ültem és a lehetõségem tekintetében már nem is valószínû, hogy fogok, de talán az lehet hasonló. Gondolom az lehet valami hasonló! 😄
Az autóvezetéssel vagyok úgy, hogy szimulátorral nem igazán mûködik. Mert nem térben vagyok, hanem síkban. És hát szimben 10cm-re parkolni a szegélytõl...😊
A másik, hogy fizikailag érezni a gép mozgását, és ellendolgozni könnyebb, mintha csak szemmel tudnád követni a változásokat. De a szimben pl. az idõjárás jóval egyszerûbb. Odatapadhatsz a hegy oldalához, körbe repülheted, semmi sem fog történni.
Viszont a hegy leárnyékolja a rádióadót.
Hont
Na! Akkor Te érted mit akartam mondani!
Baromi sok hiba van pl abból, hogy elõbb jár az agyunk mint ahogy az egér megtalálja a kapcsolót...
Aztán a TracIr már el is vitte onnan és a kattintás már a mellette lévõ gombon történik!
A tekerhetõ kapcsolókról ne is beszéljünk! 😊
De ezek ellenére is egy csoda! Imádom!
Most azon agyalok, hogy veszek még egy Logi Extrem 3D és oldal irányba felszerelem , rá egy futóirányító kormányt!
Nagyon sok dolog rögzül be rosszul és a real szimbe csak tapogatom mint Tóth a p...át.

X24289 Egyébként Ti sokkal tapasztaltabbak vagytok ezen a téren nálam, de a repüléseim kiértékelése után annyit tettek hozzá utolsó alkalommal, hogy simán lebirkóznék egy hibátlan gépet még nehéz körülmények között is! Persze bátorságom nem biztos hogy lenne hozzá!
(pedig próbáltak szivatni rendesen.)
Jópár éve, még a 911 elõtt volt egy olyan esemény, hogy japánból valahonnan felszállt egy 747-es. Egy japán fickó lelõtte a két pilótát, majd visszavitte a gépet, azért mert kíváncsi volt, hogy a szimulátoros képességeivel el tudja-e vezetni.
Valahogy nekem is inkább ez a véleményem. Az fs-ben idõnként sokkal nehezebb dolga van az embernek, mert a való világban, elég odanyúlni, odanézni, a térben is jobban el tudja helyezni magát az ember, a viszonyítás is könnyebb, stb... A szimben a szemmozgatás ill. fejforgatás is procedúra. Ha odaböksz az egérrel egy kapcsolóra nem biztos, hogy átkapcsolódik, fixen leköti a kezed az egér. Lehet bármilyen rutinos pilóta valaki, ha átül egy merõben más vezérlésû gépbe, az egyenest õ is ökörhugyozásszerûen fogja repülni, míg meg nem szokja az irányítást. A videón egyébként szerintem a futópályán volt némi keresztszél. És hát túl is rángatta kicsit. Nekem az elsõ repülésem is kb. ilyen volt. Vegasban voltunk kint a céggel, és mivel jópár paplanos volt közöttünk, elmentünk sétarepülésre. Egy ideje repültünk, amikor a pilcsi azt mondta, hogy vegyem át. És a végén nekem kellett letenni. És azért elég sokat számított, hogy nem volt ismeretlen a terep. Tehát nagyjából tudtam mit kell csinálni. Mondjuk azért ott volt a beszarás, amikor tudatosult, hogy tényleg egyedül vagyok. Bár tuti belenyúlt volna, ha olyan szitu lett volna. Elég lazán kezelték ezeket a dolgokat akkoriban. A hátralévõ idõben meg is volt a programunk. Egy csomó kisgépet kipróbálhattunk. Volt az egyik fickónak egy saját tervezésû és gyártású zártfülkés kétszemélyes light-ja, na az szinte magától repült. Azzal járt dolgozni, és ahol lakott a bekötõ úton szállt le, és a garázs elõtt állt meg.
A lenyeg vegul lemaradt: toltsd le a demot, tolts le hozza repuloket amit ismersz es probald ki. Repulj vele 10+ orat. Utana "ulj vissza" az FS verzioba es repulj ott is egyet vele. Ha van valos repulos tapasztalatod, el tudod donteni, melyik all kozelebb a valosaghoz 😊

-- http://www.x-plane.hu

(Szigoruanszubjektiv velemeny, tessek eszerint kezelni 😊)
X-Plane alatt szerintem sokkal jobban kidolgozott a repmodell. Sok ev xplane-ezes utan ki-kiprobalom az FS-t, de sirok, amikor megtapasztalom az ottani arcade korulmenyeket. Fizetos gepek kozt van rendesen kidolgozott, ami nem ugy repul mint egy majkremkonzerv, de nem ez a jellemzo. X-Plane alatt is vannak ilyen repulok (pl a default C172 egy vicc), de a joreszuket azert rendesen kidogoztak. Mar csak azert is konnyebb xplane alatt pontosabb repmodellt letrehozni, mert sokkal tobb mindent be lehet allitani mint parametert, ami alapjan a repmodell-t szamolja. Gyakorlatilag beirod a gyari ertekeket, es kesz az alap repmodell, amit mar csak finomhangolni kell. Az L-410 eseten ez egy hetvege volt 😊

Anno mikor az Ancsat csinaltam, rengeteget olvasgattam a manualt, es megakadt a szemem egy emergency procedure-on: ejszaka, ha elveszted minden tajekozodasi pontod, pl felhoben, vagy ejszaka, standard eljaras: motor alapjarat, trimet max hasra, szarvat hasra, gepet vizszintesen tartani muhorizont alapjan. A gep ugy fog ereszkedni mint egy ejtoernyo, es jo esellyel egyben foldetersz. Nahat mondanom sem kell, egybol inditottam xplane-t es kiprobaltam, hogy a manualbol beirt adatok alapjan szamolt repmodell igy viselkedik-e 😊 Allam leesett, igy viselkedik.

http://www.youtube.com/watch?v=zkWSOP0VEwU - itt a video vege fele van par probalkozas

-- http://www.x-plane.hu

bondi
Mi ujsag Mester, nagyon eltuntel...?

Nesu
egy B777 200 szolgálati magassága és sebessége FL310 - FL380 ,meg ahogy hagyják és 270 - 280 IAS .
Remélem segítettem .

Clidey
Hát sajna nem tudlak mivel bíztatni. Az SGF motorja kuka, a cseh ember nem hosszabbítja még ha rendbe is lennének rakva a dugattyúrepedések akkor se, ezért a klub vezetõségében felmerült az eladás gondolata amire lecsapott az Erik és egy bizonyos összegért megvette a sárkányát állitólag. Az SGK ugye évek óta C-vágányon van...ki tudja mi lesz vele, szóval idénre marad a SGY ha a Bélussal sikerül megegyezni valami elfogadható árban...illetve a Gödöllõi SFX ha a Gege hajlandó lenne végre összelapátolni (amire nem sok esélyt látok perpillanat)...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Mikor lesz kesz? 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hypo
😊))) igaz a sor hat se rossz de az igazi egy V8 valami 74 környékrõl😊

Hont
Életem legnagyobb öröme V8 4.4! Eddigi legjobb autom! Imádom!
Nem sok kellene még hozzá hogy repülni is tudjon!
Hypo
😊))))) azert a V8 se rossz ha a földön vagyok😊))))

Clidey
Akkor a soros lógó hat henger az orgazmus orgazmusa... 😊))

Hypo
😊)))))))

Hont
Nem véletlen várom én is a tavaszt...<#integet2><#finom>
Tuti ami lehetõség beesik azok közül semmit nem fogok kihagyni! Minden ami repül és hozzáférhetõ fel lesz próbálva!😊
Hypo
ez igy van ezen szerintem senki nem vitazik nem veletlenul hasznalnak szimulatoros oktatast mindenutt olcsobb egyszerubb, jo azok nem fsx😊))

mindenesetre amikor elemelkedik a cessna az kb egy orgazmus😊

Hont
Igen, nekem is ez errõl a véleményem! Gyõzõ is már említette!
az alapokhoz jól jön a FS szim, de mikor erõbõl húzod a kormányt és mikor oda trimmelsz és megszûnik az a hatalmas feszültség azt semmi nem tudja lemodellezni!
Ami jó a fülkébe, hogy ott az nem akad, nem laggol, és ha elfordítasz egy kapcsolót, akkor az el van fordítva!
DE!
Mire oda jut az ember, hogy tudja hogy nyillik a fülke, akkor azért nem árt, hogy ha tudja hol keresse az OH panelt és ne a rádió konzolon akarja elindítani a hajtómûvet!
Ahhoz viszont elengedhetetlen a szimulátor!
Könyvbõl képtelenség lenne szerintem megtanulni, vagy legalább is nagyon sok energia kellene hozzá!
(ami 40 év felett már "vénig") 😄
Hypo
Én csak a saját példámat tudom mondani, már az idejét se tudom mióta érdekelnek a szimulatorok, valahogy a pc gamek kezdeti szakaszaban se kotottek le az agyatlan gamek. Szóval sok éves szim utan az elso oktatoval valo repulesen tapasztaltam meg hogy amit eddig tapasztaltam annak semmi koze a valosaghoz😊))

Persze muszerek, alapfogalmak, eljarasok gyakorlasara tokeletes, es hat FUN vfr repkedesre, de ennyi. Persze egy szep homecocpit, meg sok kiegesztio mind segit hogy jobban beleéld magad, meg hat mint mondtam eljarasok gyakorlasara nagyon jo de amint a levegobe kerulsz a valosagban rajossz hogy ez egy teljesen mas vilag, mas dolgokat erzel, nezel, az agyad pörög mint a fogaskerék, koncentralsz és közben gyönyörködsz hiszen nincs is szebb annal amikor fent van az ember, se fidesz se jobbik se mszp, se semmi csak te a gép meg a levegõ.

Hont
Igazából most nem feltétlen értek egyet Veled!
Nálam a repülésbe a hibák többsége abból adódik, hogy pl az RTO/S.B. kapcsoló, (ami nagyon tutin van modellezve) nem oda ugrik, ahová én akarom... És mire sikerül oda állítanom, addigra már egész más a szitú....
Nekem sokkal jobban megy a fülkés mutatvány, mint a szimbe!
16 fel és leszállásom volt eddig, de mind tûrésen belül volt! (pedig volt egy két extrém helyzet is)
( Bár ott többnyire ketten gépézkedünk)
Hozzáteszem, hogy egy Cessnat tutira fejjel bele állítanék elsõre a földbe! (Meg szerintem 10re is)
Nesu
ok akkor ,majd magam bõrén tapasztalom ,csak 70 júró egy hatalmas összeg +kieg cuccok .Az FSX meg már ki nullázott ,így mindig megy a matek egy-egy kiegért 😛

Nesu
vegyen accu feel cuccot és akkor akár sejtheti is ,bár a gyomor és segg bizsergõ irritáló hatása még mindig nincs meg .persze a függõséget okozó adrenalin ,amit már nem is merek emlegetni 😊

Én kitolnám most is az igazit de nincs itt egy haver sem 😄 és nekem kéne letakaríani 😄.
CptSAB
Amit kifelejtettem, hogy mi itt a gép elõtt, lényegében egyszerû helyzetben vagyunk , mert nincs tér, amiben mozognunk kell idézõjelben, hogy a pilótakabin eszközeit kezeljük. Csak nyomkodunk pár billentyût, az egérrel ide-oda kattintunk, és mit nekem egy Jumbó vezetése 😊 Nem kell oda 3-4 fõ a kabinba.

A valóságban, mindennek térbeli helyzete van, oda kell fordulni, hajolni, nyúlni hozzá. A kapcsolóknak van ellenállása, a futómûkieresztõ kar, fékszárny, gázkar stb. sem egy sima pótméter. És akkor nem is beszéltünk arról, hogy a trimmre, gázkarra, pedálokra rá kell érezni, mert mindnek fizikája, adott hatása van

. Egy épített kokpit már ad némi valósághûséget, de én azt sem tartom hûnek 100%. Egy gyári szimulátornál már tényleg be van zárva az ember a kabinba, míg ezek az otthoniak (persze ehhez pénz kell) ugyanolyan, na gyorsan kiszaladok pössenteni kategóriába vannak, mint ha csak a billentyûvel tornáznék.

És a legfontosabb a közeg. Amíg a gép a földön ralizik, addig a fizika törvényei relatíve még egyszerüen kezelhetõek, habár más egy szélcsendes nap, meg más az, ha már taxizásnál "vonalra" kellterelni a gépet, mert tolja a szél. És hoppá, amint elemelkedett, elhagyja a biztonságos anyaföldet, egy új dimenzió szabályai érvényesek, amelyeket addig nem ismer a 0 órás karosszék pilóta.
Nesu
valakinek van x-páne ismerete ?ott mennyivel valóságosabb a összesség ?

elõre is köszönöm a választ !!!

Hypo
jaja, monjduk akinek uncsi a repszim meret angol meg sok uj dolog meg lusta utananezni meg van e magyar forditas es ilyenek, azok valoszinu a repulest se fogjak normalisan csinalni. a repüléshez is mint minden emberi cselekvéshez ha jól akarjuk csinálni ALÁZAT kell.

gfarkas

Igy van Tomi! Én is megcsináltam a pápai KTSZ-ben néhány alapfeladatot, de ettõl nem lettem vadászpilóta (csak hiéna - hiénázásnak szoktuk nevezni a nem hivatalosan történõ llégijármûhöz vagy szimulátorhoz való hozzáférést) A szimulátor (profi szimulátor !, légitársaságoké ill. a katonai) arra alkalmas, hogy az alapokat megtanítsa a kezdõknek.Ez alatt pl. a kabinismeret ( hogy vakon is eltalálja a kívánt kezelõszervet - mint pl. egy éjszakai gk. vezetésnél mi is tesszük ), a csekklisztek, navigáció és egyéb (VOR-NDB-ILS megközelítések), légiharc, rakéta indítási eljárások, vészhelyzetek stb.alatti teendõk besulykolása az izmokba és agyakba értendõ.Azt tartották a pilcsik nálunk, hogy a "jó segget" (nem a hölgyekét !) nem pótolja semmi.A jó pilótára szokták mondani, hogy a kabintetõre kötött wc kulccsal is elrepül (vagy budiajtóval is)Persze a technika ( fõleg a számítógépek) sokat könnyítenek általános helyzetben a pilcsi dolgán (sokszor szerintem unatkoznak egy hosszabb úton - nem igazán kell navigálni, meghibásodás esetén riasztást kap stb.).A vadászoknál sem kell már annyit dolgozni pl .egy sima elfogásnál, a gépre már szinte nem is kell figyelni, saját magát rávezeti a célra.
Persze ez a mi hobbink értékébõl, élvezetébõl mit sem von le és természetesen egyéb tudást is ad (a kimondottan repülésen túl), csak néhány ami hirtelen eszembe jutott: (számítástechnikai - gépkonfiguráció; programok - repgép készítés, festés, scenery készítés stb.).

Hypo
igen hasonlo véleményem lett a video után. Mondjuk Én is elöbb szimeztem mint hogy meglett a PPL.
de sajnos nagyon sok emberken láttam hogy meg van a ppl aztan ennyi repulget penz van ra szabalyok leszarva, tudas hiany...stb

CptSAB
Érdekes volt. Fura egyébbként valami ilyesmire számítottam. Sejtettem, hogy a gép egyenesben tartása komolyan le fogja kötni a fószert, és elég lightos fordulókba vitte be a gépet. A földetérés jobbra sikeredett, pedig a motor fordulatának állandó buzgerálása után tartottam tõle, hogy esetleg döcögõsebb lesz. 😊
Egy merész de nagy kaland volt ez, de több nem, mert ettõl még nem válik pilótává, habár ha lóvé nem akadály és az alkalmassági + tanfolyamot leteszi, akkor lehet belõle.
Na igen vannak dolgok, amikre FS megtanít, de ahogy látható, kezelni tudja a szerveket, kormány, motor stb. de azok értékelhetõ se**gem alatt a gép és érzem minden rezdülését és terelgetem mintaszerüen, az nem megy. Nem menne egyikünknek sem 0 óra képzés, nélkül, amit pont a PPL alatt szerez meg a pógár.
Volt rá példa pl. autóvezetésben. Hülye kolléganõm, hülye fia gondolta azt, hogy kispolszkival driftel egyet, gyanítom autós progikban ez nagyon ment neki, vagánykodni akart a kis majomfi, a valóságban roncstelepre küldte az autót, mert a hátsó híd egy az egyben szakadt össze. Na igen autóvezetés is más a valóságban mint egy autós programban..
Nah ennek az egésznek pedig van értelme!

bondi
Szurkoltam neki😊

gaspen
kámingszún...kámingszún.... ezt hajtogatják hónapok óta...<#boxer>

gaspen
Clidey

Willenbrock
FS panel studióban megadtam egy grafikus programot,megnyitottam a módosítani kívánt bmp fájlt egy gauges-ban.Rányomtam a bitmap módosításra,kitallóztam az új bmp-t amivel felül akartam írni a másikat,folyamatosan dolgozik,de nem történik semmi,nem módosítja a bmp-t. Miért nem módosítja,mi lehet a gond?

Igen,nekem a két legutóbbi scenery a LAX és az YVR a kedvencem az FSDT-tõl,bár valóban zabálja az erõforrást az összes FSDT scenery.
A Flightbeam-nek és a Qualitywings-nek amúgy van valami köze az FSDT-hez? Láttam,hogy õk is használják ezt a bglmanx.dll fájlt.
Apropó! Flightbeam hamarosan kiadja a Washington Dulles Airportot. Sokkal szebb lesz mint az Imagine Sim féle.
Spanish Airports 1-2 -re gondoltam, amit valóban a simwings fejlesztett.
http://en.shop.aerosoft.com/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=01917&s_design=DEFAULT&shopfilter_category=Flight%20Simulation&s_language=english
[HUN]FaTaL
Azt tudom, de Aerosoft nincs 😊

#24251: Aerosoft adta ki a Rómát, de FSX még nincs.

#24250:
"Spanyol update-ot fs9-rõl értettem. Ott volt két résznyi repterük"

Tudom 😊 SimWings az is. Ahogy a Kanári-Szigetek is, abból is csak az El Hierro frissült eddig, gondolom majd csinálják a többit is.

http://goo.gl/gd6Zi5

sim giants csinálta meg.
Ja tényleg bocs,összekevertem Romával és azt ráadásúl nem is az Aerosoft csinálta. De FS9-re már megjelent 1-2 napja.
Hát az FSDT-t sem szeretjük, mert amit kitalált másolásvédelmet, minden szarral összeakad, és eszi az erõforrásokat. Fel kell tudni mérni, hogy megéri-e kínlódni vele. Úgyhogy ami nekem megvolt tõlük, már elosztogattam. Azért KJFK és KLAX hiányzik.
Azért erurópában is lehet még bõven fehér foltot találni. Pl. Moszkva, Róma, Palermó, Ankara, Isztanbul, Bukarest, stb...mond ezt egy kínainak, japónak vagy tasmánnak.😊
Spanyol update-ot fs9-rõl értettem. Ott volt két résznyi repterük.