33535
  • znady
    ezek jok ezek a sufnituningok.en pl holnap megyek a helyi praktikerbe faanyagert hgy legyen rendes hatoldala a kokpitnek.tokjo pl hgy nalam a saitek thrustlevers ek felett van a saitek switch panel gear up/down kallanytyu,es igy olyan erzetet ad mint ha 320ast vagy epp 737es t repulnel..na jo ez persze eleg nagy tulzas, de jobb mintha az f6 gombrol a g beture valtasz,mint aftertakeoff procedure elso lepesek..
  • nibron
    Amit a lehetőségekből ki lehet hozni. Pl. van egy WWII harci repülésből kiselejtezett sidewinder joy-om aminek az egyik akcióban kiszakadt a botja. Ezen van a futómű (a gázkar helyén) és oda kell nyúlni. Még néhány "spéci" vezérlő és itt is lehet nyúlkálni. Teljes cockpitre absolute nincs erőforrás. Ötlet ellenben rengeteg.
  • Papirzacsi
    Nem vitaindítónak szánom pusztán megjegyzésnek, de mennyire lehet komolyan venni úgy az irányítgatást, ha minden a joystickra van állítva egy olyan gépen, ahol minden szét van szórva a kabinban és mindig máshova kell nyúlni a futómű mozgatásához, fékszárny mozgatáshoz, stb stb stb?
  • Hont
    Egy komolyabb ködös, vagy szeles leszállás után, nekem is remeg a lábam! :D
  • nibron
    Szintén zenész. Én is egészen komolyan veszem az irányítgatást, időnként le is cserélem a joyt yoke-ra vagy vissza ha olyan a gép. A G940-re profi szinten be van állítva a RealAir Lancair Legacy. Ott repülés közben nem kell egyáltalán a billentyűzet, és egészen más érzés. Szóval most már nem igazán tudom értékelni a gamepad-et vagy a billentyűzetet. Érdektelenné válik az egész ezek után. Viszont a DC6-nál gamepad-ra hangoltam a robotpilóta kezelését, míg a vezérsíkok "hagyományosan" yoke-al és pedállal. Mit mondjak tök klafa lett.
  • metaxx
    Én is jártam januárban így, hogy semmit nem láttam Debrecenben 23 irányon NDB megközelítésnél... kitérő lett a vége. :)

http://fotelpilota.hu/ltba_lhdc_fg/
  • spyy55
    Én szinte már saját magamon röhögök, hogy sokszor menyire komolyan gondolom ezt :) Emlékszem, tavaly egy necces landolás előkészítésénél nagy ködben úgy dobott a szívem, hogy majdnem széttörte a processus xyphoideus csontomat :)
  • Hypo #26138
  • djfules
    Én már említettem sokszor ahogy autóversenyt sem játszom billentyűzettel úgy szimulátort sem Saitek Pro Flight Yoke nélkül nekem ez ad egy feeling-et és remekül megszoktam a beállításaim. Valahogy azért ez közelebb áll mindjuk egy cessna vagy beoing kezeléséhez szükséges mozdulatok leutánzására. A szimulátor csak játék de akkor már hasonlítson egy kicsit az igazi repüléshet is.... de izlések és pofonok :-)
  • spyy55
    Ez porosodik a polcom tetején :)
  • Papirzacsi
    Bírom, amikor valaki kéri, hogy ajánljanak neki valamit valamilyen összeghatáron belül, erre ajánlanak olyat ami azon túl van... függetlenül attól ,hogy megéri e vagy sem.

Itt az irodában rendelkezem ennek egy régebbi verziójával. Nem rossz, kicsit talán túlárazott, fshez viszont tökre megfelel.

Én egyébként egy ilyet nyüstölök hosszú évek óta mindenféel probléma nélkül. (hiányossága, hogy kör alapterületen mozog csak)
  • L Viper #26134
    Ha már joy, én meg egy ilyet nyúzok 2006 óta. Masszív, nagy, kényelmes és a lábkormányt sem a bot csavargatásával oldották meg, hanem a gázkar elején van és szintén remekül kezelhető. Heliknél pl. nagyon frankó. Ár is remek. Még mindig precíz és hibátlan, nagyon elégedett vagyok vele.
  • ezsolti74
    Az X52.őt ajánlanám az alább felsoroltakból. Volt nekem is, teljesen ok, garanciában tudod cserélni ha valami baj van vele. Nézz alaposan körül lehet, hogy 20k-ért kapsz újat. Szerintem a 25k megéri. Az Aerosoft Budapestet meg ne vedd inkább várj még egy kicsit. Nemsokára megjelenik az LHSimulations kiadásában is LHBP, sokkal jobb lesz! Az Aerosoft-os LHBP nem fog futni élvezhető sebességgel, pláne nem egy PMDG 737 NGX-el.
  • spyy55
    Kinek mi, nekem EZ! Olcsó is, jó is. Bár lassan csak Diamondhoz hasonló botok miatt fogom használni, mert köv. hónapban jönnek az igazi irányítók :)
  • Hont
    Nekem az első van és kb 12-13 éve tolom vele! Eddig hibátlan, pedig minden nap nyaggatom!
  • metaxx
    Én egy ilyennel kezdtem, (csak akkor még force 3D pro-nak hívták) de szétment a force feedback, akkor is rezgett, mikor hozzá se értem. rohadt idegesítő volt.

Aztán lett egy X52-m, ami szintén hibás volt, x. perc után kivágódott a csűrő valamelyik végállásba, és nem lehetett visszahozni. Jó párat zuhantam miatta, úgyhogy az is kuka lett.

Végül, már 3.ik éve ezzel tolom, és imádom. hibátlan. Igaz újra meg kellett tanulni repülni vele, de ma már nem is tudnék mással :D
  • NagyiBMX
    Lentebb már kérdeztem, hogy billentyűzet és egér kombóval mennyire játszható a játék, válaszotokat köszönöm! Ami most érdekelne az az, hogy 20.000Ft maximális költséghatáron belül tudnátok-e javasolni olyan joystick-ot vagy valamilyen vezérlőt amit esetleg ti is használtok vagy köztudottan jó? Gondolok itt Logitech-re vagy Geniusra bár ezeknek azért jó kis áruk van. Szeretnék egy B737-et, magyar repülőtérrel és jó grafikával. Ez szerintetek melyik addonok segítségével hozható létre? A gépet már ki is néztem (PMDG 737 NGX,) illetve a reptér is már megvan (Aerosoft Mega Airport Budapest) csak valami grafika turbózó addon hiányzik. Hallottam már valami REX 2.0 + Overdrive -ról csak nem tudom milyen más hasonló addon létezik, lehet mert semmi tapasztalom-e téren. Segítségeteket előre is köszönöm!
  • polluxware
    friss hír!!!! A380-sokat fogunk vásárolni min 4-et
  • perko
    Tudom, hogy nem csinálnak csodát ezek a programok, de lehet, hogy egy próbát megér. Ez most jelent meg, hátha tud valamit.

FSPS - FSX BOOSTER 2013
  • Hypo #26126
    :))) szép pedig szerettem midnegy mar ugy se nagyon jatszom el vettek a kedvem ezzel az updatel, annyira arcade feeling az egesz hogy lassan torlom..
  • berczy #26125
    Valóban, azt használtam, amit Te is ajánlottál.
    Kissé el vagyok kenődve, mert nem igazán erre számítottam. Na mindegy, félek marad a 2004-es, de azzal az a bajom, hogy már nem jön ki rá semmi új.
    No, mindegy. Valahogy elképzelhetetlennek tartok egy LHBP - LFPG utat 20 FPS körül mondjuk egy PMDG 7474-el Ai, real weather mellett.
    Szerintem visszatérek 2004-re, bár újraépíteni a ~75 GB cuccot nem lesz egy élmény.
    Sajnos le kell mondjak erről, mert nekem fontos a normális tempó a játékban, főleg, hogy nagygépest repülök legtöbbször és megyek forgalmas repterekre is.

Nagyon köszönöm a segítséget!
  • polluxware
    de egy hálátlan szerep....

szóval, az van...

hogy kiveszik a játékból
  • polluxware
    még nem is tudsz róla?

hogy is mondjam el....
  • Hypo #26122
    ??? miért azt is lerontjak??:))) tul gyors?:))) az egesz game mar egy arcade fos azzal a kurva nagy zoom al az egesz egy szar lett sajnos meg se nyitottam
  • Clidey
    Na most akkor a piac felelős vagy a politika? Döntsd már el. :)
  • polluxware
    T-50-2 -t húúzzad amíg lehet....;)
  • ezsolti74
    A Prepat3D-t a Lockheed-Martin fejleszti az FSX alapjain, most az 1.4-es verziónál tart. De ez most nem lényeges.
    Tuning nélkül nem fog összejönni a 20fps, talán a 14-15fps igen. 3.4 GHz-nél van a lélektani határ. Érdekes módon onnan több fps növekedés érhető el mint az alatt 100MHz-re vetítve az kép.k. szám emelkedését. Tehát a 3.4-3.5 GHz a minimum a 20-22fps-hez nagyobb reptereken. Természetesen ez függ a videókártyától is és a program egyébb beállításaitól és az addon-tól amit éppen használsz. Nekem annó az i7920-am mellé ati 5990 volt berakva, a beállításokra már nem emlékszem de nem spóróltam rajtuk, a proci 3.8GHz-en ketyeget.
    Lehet csökkenteni a felbontást de nem éri meg, akkor inkább FS2004.
    Ha a netes progival babráltad a cfg-t akkor lehet, hogy azt használtad amit én javasoltam. Csekkold le.
    Nagyfelbontású textúrákat az újabb addonok használnak, legyen az reptér vagy repülő.
    Az LHSimulations jön ki egy új LHBP-vel nem sokára, azt érdemes lesz megvenni!
    Miért instabil a procid 3GHz-en? Az nagyon kevés! Nem lehet, hogy az alaplapod vagy a memóriád hibás?
  • Hypo #26118
    épüljenek a stadionok ......amugy masoknak az EU megengedte hogy ideiglenesen tamogassak a legitarsasgukat nekunk ugye ezt elso korben nem engedtek, ( NEM KERTUK SAJNOS) meg hát aki beszol azt ritkan tamogatjak......lasd 3% ala kerultunk a tulzott deficitben de 5 orszag kerte hogy halasszak....szoval azért az elmultnyocev se fekete feher am, MINDEGYIKNEK resze volt hogy ide jutottunk.
  • Nyiri
    2007ben 200 millióért adták el az oroszoknak. Kurva jó üzlet volt aztán évente fixen hozta 25 milliárdos veszteséget. Ja és választásig még volt 3 év.
  • berczy #26116
    Huh, nagyon köszönöm! Igen, i920-am van, de tunning nem jöhet szóba, 3GHz-n is bizonytalan már a proci. Sajnos cserélni a kártyát sem tudom, abból kell sőzzek ami van. Oké, Bp-et vettem, nem lesz jobb. Ellenben mondjuk egy Munich ai-val már lehetséges a ~20 FPS? Az csábító. A játék tunninggal kapcsolatban. Fent van SP1, Accel, de a Prepat3D-t nem tudom mi. A cfg-t tweakeltem valami netes progi segítségével, ami után le lehetett tölteni. Ellenben kipróbáltam Heathrow-n 80% Ai-val egy Beaver-el, de ott is elég szánalmas FPS-t produkált. Mondjuk a nagyfelbontású textúrák alatt mit értesz? Lehet netán csokkenteni?
  • ezsolti74
    Mega Airport BP-vel soha sem fogsz 10-11 FPS fölötti képk. számot kapni. "Rossz" a modellezése a reptérnek, idejétmúlt technikával készítette a srác és semmilyen optimalizációt nem tartalmaz. Gondolom az adatok alapján i7 920-ad van, mindenképpen javaslok egy kis OC-t a CPU-nak. 3.6-3.8GHz-et biztosan tud, ha szerencséd van a 4GHz-et is tudja. A videókártya nem rossz, de nagy felbontású textúráknál meg fog feküdni! Ha van rá keret cseréld le egy GTX 560 OC-re 2 GB rammal 35k használtan. 32K körül van 1gb-os vátozat, az sem rossz ilyen áron (használtan). 7000Ft körül eladható a mostani kártyád. Nekem is volt a tiedhez hasonló konfigom, elég nagygépes repüléshez. Nagy reptereken tunningolt procival 20-22 FPS-t kapni fogsz a fent videókártyával. Bojot's Tweaking and Tuning tool for (FSX SP2/Accel - ESP/Prepar3D) kopi/pészt googléba és jobb lessz az fps-ed.
  • berczy #26114
    Sziasztok!

No, nyomultam ezerrel az elmúlt napokban ezzel az FSX-el ismét. A lenti configgal nem fog rendesen futni, mi? Akárhogyan optimalizáltam a cfg-t, akár hogyan állítottam, AI nélkül, Mega Airport BP-el, egy iFly 737-el csúnyán 10-11 FPS. Mondom, ai nélkül. FPS limitert, multi core beállítást is használtam mégsem megy emberien. Szerintetek érdemes küzdeni vele, vagy ez nem lesz jobb, maradjak FS2004-en?

Esetleg próbáljam még, valamit ötlet, hogy hogyan állítsam be, hogy hsználható legyen? Mondjuk olyasmire gondolok, hogy ~20 FPS-t ki lehet hozni egy forgalmasabb reptéren egy komolyabb géppel, vagy esélytelen?
  • Hypo #26113
    :)))))) tök jó, hogy Magyarországon az urban legend amivel még választást is lehet nyerni...... siralmas, o lopott, mi loptunk mindenki lop.....
  • Clidey
    Szerintem ezen gondolkozz még el egy picit....
  • znady
    legalabb porog a forum!;)nemertem ezt az fsuipc-t.valahogy nemakarodzik bekalibralodni rendesen a flaps sem a throttle 3-4.valaki esetleg?
  • polluxware
    +r
  • polluxware
    azét komolyan ,sem kell venni...;)
  • Nyiri
    Ki mondta hogy szakértő vagyok. Attól hogy más véleményen vagyunk még nem kell poénkodva személyeskedni. Szóval nyugi :)
  • polluxware
    csókoltasson téged a szányiszlód;)
  • Solt
    Kihagytam a zindexet fő szekta vezért barátom? :D Csókolom olgikát... ;)