33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
litlebubu #26185 An-2 -
znady #26184 mi ujsag Dunakeszi ugyben?lesz valami kovetkezmenye a kis nepszavazasnak? -
metaxx #26183 Állítólag már kiderült, hogy nem igaz az egész :D miért is nem vagyok meglepve :D -
znady #26182 kb 3-4napja hogy felvetettem a dolgot... -
znady #26181 http://index.indavideo.hu/video/2013_0709_solyom_hungarian_airlines -
metaxx #26180 Tessék ez freeware Európa Mesh, a kék csíkkal kijelölt területet fedi le. Remélem hasznos lesz.
http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php?do=search&fname=srt2eur*.zip
-
metaxx #26179 Az overdrive egy kiegészítő csomag, ami plusz textúrákat ad hozzá a már meglévőkhöz. -
#26178 Tudnátok ajánlani egy ingyenes hungary mesh-t? Vagy LHSimes Landmarks Pack/Library Base Pack-ban benne van? (olvastam, de nagy különbséget nem fedeztem fel) -
#26177 üdv újra, feltettem a rexet. Ez a rex+overdrive van meg, mi a külömbség ez és a rex2 között?
Illetve lehet rosszul nézem, de beinstalláltam, ahogy kéri a rex menüjéből, de nem nagyon vettem észre külömbséget. Mi lehet a gond? -
fireman73 #26176 festett: -
nibron #26175 Hát pedig még nem is ez a námbervan ferihegyről. Nálam az atomrészeg pulkovo airlines kapitánya viszi a prímet aki felszállás után egyből támadta a nyugatot. Na az nem volt semmi. Az is 2000 körül történt. -
#26174 ezt nem hiszem el..
ez már meredek nekem is (pedig itt élek hungarisztánban:) -
nibron #26173 Még 2000 környékén járt itt egy koreai üzleti különítmény. A koreain air hozta őket egy 747-essel. Miután leszállt, szabálytalanul taxizott, nem a kijelölt útvonalon ment, tehát nem ott volt ahol lennie kellett és a pályát ellenőrző Béla bácsit elfújta az autójával együtt aki viszont jogosan tartózkodott ott. Mire beért az állóhelyre mondanom sem kell, hogy nem oda ahova eredetileg kijelölték, a tökük tele volt a ground controlnak velük. Már azt mondták a rampásoknak, hogy mindegy hova csak tegyék már be. Úgyhogy így állt be a 2-es terminálra az 1-es helyett. Amikor kérdőre vonták a pilótát, hogy mégis mi volt ez, elmesélte, hogy a kapitány miután letette a gépet felállt és kiment a fülkéből azzal, hogy ez már az ő dolguk. Aki ezután vezette a gépet "tanuló" volt és egyáltalán nem volt ilyen magas géppel gurulási gyakorlata, és nem ismerte/értette a számukra kiadott térképet. Viszont a földön a fiúk derekasan helytálltak. -
#26172 erről az a dél-koreai gép jut eszembe (valmi jumbó) amelyik !nagyon! rossz időben dimbes-dombos helyen akart leszállni... a reptér eleve szólt ,hogy nem működik az ILS, és ndb-vel kell majd lépcsőzetesen megközelíteni a kifutót...
na szuper volt harci pilóták megközelítés közben látták hogy néha be -be villan a siklópálya vertikális indikátora (.szom tudja mi a pontos neve pontosan;) ., szóval azthitték hogy szivatja őket a torony és mégis rárepültek a néha -néha bevillanó ils vert. jelekre....
katasztrófa után az ntsb megállapította ,hogy a közeli katonai reptérnek az ils-ére repültek rá ami ráadásul mérföldekre volt, ezért a szakaszos jeladás
amint mondottam... a torony elmondta hogy nem gyó az ILS
slusszpoén az ,hogy csomóan megúszhatták volna a balesetet ha a tetőtérben lévő folyadék tartályokat, nem töltik meg fullosan vámmentes tiszta alkohollal..... lehet tippelni hogy a kezdődő tűz hogyan égette porig a gép törzsét -
nibron #26171 Azért nincs akkora empátiám, hogy ennyire megviseljenek a dolgok. Sőt szerintem egyáltalán nem kell hozzá empátia, hogy egy ilyen híren ne nevessünk. Illetve, hogy ne találjuk viccesnek. Különös, meghökkentő vagy egyedi (de semmiképpen sem vicces) halála, volt valakinek nem a saját hibájából kifolyólag, nem minden nap van ilyen hír, ennyi az egész.
4 évvel ezelőtt a lányom 16 éves osztálytársán áttolatott a kukásautó. Szerinted az vicces volt? Vagy adjunk érte Darwin díjat? Ismerem a családot, egyetlen gyermek volt, az anyukának is annyi, mert elért egy olyan állapotot ahonnan már nincs visszaút. -
nibron #26170 Amikor képzés alatt van a pilóta az nem egyenlő a képzett pilótával. Legalábbis azon a típuson nem. Ott csak 43 órája volt ha jól vagyok informálva. A Boeing eleve előírja az összeszokott párost, mert az kell a gépük biztonságos vezetéséhez. És ott vannak a szimulátorok, pont ezekkel a gyakorlási feladatokkal. Én pl. a biztosító helyében a gépért egy árva kanyit sem fizetnék, mert a balesetet egyértelműen a nem szakszerű személyzet okozta, ami viszont a légitársaság felelőssége. És koreai légitársaságnál már nem ez az első eset. Mondhatni, hogy most szerencséjük volt, nem halt meg mindenki, mint legutóbb. Az NTSB szokás szerint összevissza nyilatkozik, mindig ezt csinálják, talán úgy gondolják, hogy nekik is szükségük van a gerilla marketingre. Aztán majd néhány hónap múlva megírják a jelentést, hogy pilóta hiba, ill. képzési hiba és elmarasztalják a céget, majd kötelezik őket a képzés szigorítására felügyeletére. És majd megen nem történik semmi, mert a koreaiak ekkora köcsögök. Kinek a farka nagyobb játékot játszanak mindig mindenben. Pl. a repülésben le kellene már erről szokni, de olyan mélyen be van égetve a kultúrájukba, hogy nem tudnak ettől szabadulni. Ez van, nem kell ázsiai gépre ülni. -
metaxx #26169 Persze, amúgy nyilván ez tragédia, mind az áldozat, mind a sofőr szemszögéből, de nem lehet minden egyes ember sorsát a szíveden viselni, mert akkor 1 napi híradó után megőrülnél. Szomorú? Persze, hogy az. Vicces? De még mennyire.
Egyébként a képzéssel ill. a hiányával totálisan egyet értek. Nem is tudom hol hallottam, és melyik társaságról, hogy már nem is 'pilótákat' képeznek, hanem 'repülő v. repülési operátorokat' vagy mifene volt a megnevezése. És az ilyenekből lesznek a balesetek, mert konkrétan nem tud repülni. Csak az AP-t nyomogatni, ész nélkül, mint egy majom. -
metaxx #26168 Igen értem mire akarsz kilyukadni, de ők biztos vagyok benne, hogy nem így értették :) -
#26167 Kicsit más szögből nézve a dolgot a rakéta is sugárhajtómű, ahogy a gázturbinás sugárhajtómű is sugárhajtómű és ilyen értelemben még a légcsavar, sőt a hajócsavar is sugárhajtómű, függetlenül attól, hogy gázturbina, dugattyús motor, gőzturbina, stb. hajtja. -
#26166 Ne ítélkezzünk ilyen elhamarkodottan szerintem. Javaslom nézegetni youtubeon az NTSB sajtótájékoztatókat, sok érdekes és hasznos infót mondanak, többek között, hogy képzés alatt volt a pilóta, éppen egy ilyen utat repültek, ráadásul volt még egy pilóta a fülkében. Szóval nem csak úgy beültettek egy hülyét a bal 1-be. -
nibron #26165 Ja, látod így jár aki capsimezik. -
nibron #26164 Személy szerint egyáltalán nem tartom viccesnek. Szerintem te se. Darwin díjat tudomásom szerint az "kap" aki a saját hülyesége miatt nyimman ki. Pl. kipróbálja saját magán, hogy a cián tényleg mérgező-e. Tény, hogy szerencsétlen kicsajnak nagyon rossz napja volt. De mások hülyesége miatt, és itt most nem is a mentősre gondolok. Ő csak a begyakorolt módon sietett és úgy gondolom, hogy a rossz látási körülmények miatt, nem vette észre időben, hogy utas van az útjában. Egyszer voltam egy ilyen gyakorlaton, hát rendesen felpumpálják az adrenalint, gondold el milyen lehet élőben. És most már együtt kell ezzel élnie. Viszont ami a koreaiaknál folyik pilótaügyben az már tragédia. És akkor már idesorolhatjuk az air france-ot is. Az agyam eldobom amikor effektíve képzetlen pilótákra bíznak ekkora gépeket. És ezért egyértelműen a légitársaság a felelős, mert a pilóta sohasem mondja azt, hogy nem tudja elvezetni a gépet, mert ha ezt mondaná, akkor azért nem szabad odaengedni. Az oktatásnak és a megfeleltetésnek megfelelő minőséggel kell rendelkeznie, legalább akkorával mint egy cnc esztergályosnak egy 10m magas automata megmunkáló szörnyetegen. -
#26163 új gomba a piacon ahogy látom... -
almostatys #26162 Én az elmúlt éjszaka (már inkább reggel) azt álmodtam,hogy hatalmas szárnyaim voltak, amire rá volt írva,hogy KLM és egy bányató felett repkedtem,de aztán felébresztett az egyik kolléganőm telefonon,hogy mikor megyek dolgozni,így aztán nem tudom mi lett volna ha... :-) Úgy látszik ez a KLM álom ragályos! :-) -
metaxx #26161 Bakker, már kezdem érteni miért bukott meg a Knight Rider 2008-as széria az első évadnál. egy korábbi részben ez a párbeszéd zajlott le:
- És mit gyárt a cég?
- Sugárhajtóműveket, rakétákhoz...
WTF????? Nem vagyok rakétatudós, de egy rakétának rakéta hajtóműve van. :D
Most meg azon kaptam őket, hogy egy hídnak ütközött, törzsön megsérült C130-assal akarnak 51.000 lábra emelkedni. :D
Azt mondja a józan F.O.:
-Az lehetetlen, ez a gép nem tud olyan magasra emelkedni.
Az akcióhős odaszól a CPT-nek, hogy:
- Akkor menni fog?
CPT: (kőkemény arckifejezéssel)... persze!
Öcséééééém :D -
metaxx #26160 Igen, ott volt hasonló jelenet. :) De gondold bele magad, kiestél egy ketté tört lezuhanó gépből, túlélted, mondjuk eltört egy csuklód, felkelsz leporolod magad, majd a hátad mögött megjelenik egy 1000-el száguldó mentőautó, és kikenődsz a szélvédőjén. :D azért ez mennyire szomorú és vicces egyben? :D -
#26159 Ezek sosem vállalják fel a nevüket, ráadásul kommentelni sem lehet. :-)
Erről most valamiért a nagy durranás jutott eszembe. :-D -
#26158 Még életemben nem repültem utasszállítón. Egyszer azonban azt álmodtam, hogy felszálláskor a székbe préselődöm, mert utazok egy 747-esen (KLM). Aztán egy nagy város felett nagyon, de tényleg nagyon alacsonyan repültünk sokáig (láttam az oszlopok között kifeszült villanyvezetékeket is), aztán az utaskísérők üvöltenek, hogy készüljünk, mert becsapi lesz... Aztán éreztem azt a hirtelen húzást, mikor az öv hátrafelé szinte kettévág, mert a testem előre akar esni. Aztán folytatódott... hosszan... de ezt most nem ecsetelem. Lényeg, hogy nagyon élethű volt álmomban, mintha tényleg ott lettem volna. JA, és túléltem én is :) -
metaxx #26157 Jesszusom. Ezen a tempomaton összekarmoltam magam. Kerestem az 'elkövető nevét' aki ezt a cikket írta de nincs ott... gondolom nem véletlenül.
De azért a halálos áldozatnak se lehetett könnyű... Honnan tudod, hogy szar napod van? Lezuhan a gép amin utazol. És nem csak, hogy lezuhan, de ketté törik. És nem csak ,hogy ketté törik, de ki is zuhansz belőle, amit szerencsésen túlélsz..... és akkor jön a mentőautó, és elcsap! :D Tudom, hogy ez szomorú, de azért ez megérne egy Darwin díjat :D -
#26156 Itt felül (fejléc, a kép alatt) nézz körül elsőként, aztán a többi jön magától... -
tothbalu99 #26155 Ja bocs az lemaradt. Hát inkább repülő, meg repterek. -
#26154 egy* -
#26153 Nekem ,ez volt az első botom ,mint a ropi ,majd bele került agy maszek ápgréd:
-
#26152 Szerencse, hogy a kipörgésgátlót kikapcsolták...!
-
#26151 tájegység, reptér, város, repulo??? -
#26150 Mit szeretnél pontosan? MOD??? Kiegészítők vannak. -
tothbalu99 #26149 Sziasztok! Tudna valaki ajánlani egy nagyobb modot, ami bevált, és használható is. Egy kicsit szeretném élvezetesebbé tenni a játékot. A válalszokat előre is köszi.
-
#26148 -
#26147 Na ez a nap vicce index cikk cime: " Bekapcsolva maradt tempomat miatt
zuhant le a San Franciscó-i gép " -
almostatys #26146 Sziasztok!
Négy hónap várakozás után,végre megjelent a Captain Sim 777-hez a legújabb frissítés,illetve egy vadonatúj telepítő az 1.2 Nem tudom hogy csinálják ezt Captain Sim-ék,de ezek frissítésről frissítésre csak jobban elkúrják ezt a 777-est! Minden szar rajta,de a weather radar és TCAS most működik!
Bocs,hogy megint itt nyafogok,de már tényleg rohadtúl elegem van ebből a csapatból! Nincs valami nemzetközi fogyasztóvédelem vagy valami amivel meg lehetne szorongatni a töküket?