Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kár, hogy az amerikai Wilgban nincs ADF rádió, mert a Tongass Fjordban éppen jól jönne, ott a repterek közelében szinte mindenhol van NDB.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Arról nem is beszélve, hogy pl. sok-sok cumulus esetén a gépem igencsak nyögdécsel a gyengus VGA miatt. Ilyenkor jó, hogy az Opusban korábban elmentettem egy-egy korábbi szép idõjárást, mint statikus témát. :-)

Hypo
😊 ja csak egy kis vfr reppenes mountain kozeleben nagy szelben nem egeszseges😊

Nesu

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Na igen. Mondjuk tegnap PAPG (Tongass Fjords) környékén Wilgáztam (Opus X, Live Weather), és ott egész tûrhetõ volt.

Hypo
😊)) 200+ airports es a tobbi nyalanksag😊 lassan indul az alaska tura csak ne lenne most olyan fos az ido arra😊

Nyam, nyam! Csak gyõzze az ember bejárni a vidéket. Még arra sincs elég idõm, hogy a Tongass Fjords scenery-t kiélvezzem. :-)

Hypo
Ma reggel kijott ORBX uj Alaska http://www.fullterrain.com/product_nasak.html

Nesu
ez ?

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nem bug ez kérem, hanem fícsör.😊
Az fsx-ben, de az fs9-ben is az a megszokott, hogy nincs kommunikáció és navigáció akkor amikor az avionics ki van kapcsolva. Mert valószínûleg a default cessnához írták a programozók a kódot. A 737-esen sincs avionics kapcsoló, ott is gond szokott lenni. Kétféle képpen lehet a "problémát" orvosolni.
1. Betöltesz egy default cessnát, és felkapcsolod a villanyt és az avionics mastert. Utána töltöd be a gépet, majd elmented egy fligth-ba.
2. Az elmentett flight-ban van egy AvionicsSwitch bejegyzés. Ezt kell true-ra állítani. A következõ betöltéskor már jó lesz.
Bingo! A V-t hozzárendeltem az Avionics Master-hez, és így rögtön megszólalt a rádió. :-) Nehéz eldönteni, hogy ez FSX vagy Wilga bug, de végül a lényeg, hogy így mûködik. :-)

gaspen
passz, lehet, hogy ennyi idõ kell míg bemelegednek a csövek az erõsítõben 😄

Pedig én ezt az on board communication system-et is bekapcsoltam. No, azért majd teszek még egy próbát. Goldolom, hogy ezt a 2 percet onnan számolja, hogy az overhead panelen bekapcsoltad a rádiót, vagy az on board communication bekapcsolásától?

gaspen
Radio

Mounted in the main panel is the R-860 transceiver for the 118.0 - 135.9 MHz frequency range. It’s a basic
radio set with an expected range of 100 km. Operation is simple, after switching the system on and waiting 2
minutes the frequency can be set with the MHz and KHz controls. The system is connected to the on-board
communication system that activated with a separate switch.

gaspen
úgy úgy barátocskám ! bár én is csak járó motorral prószáltam, lehet hogy köll neki a gener átor is?

Köszi! Nem volt egyszerû, bár most sem tökéletes.
Ugrál és vibrál a kép sokat, és vmiért mindig a laptopról indul a játék....
Muszáj, hogy a két monitor egyforma felbontású legyen?

Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.

CptSAB
Jól van na.. az is-re nem figyeltem.
Sajnos nálam úgy sem. :-(

Hont
Tök egyszerû!
Az elsõdlegesnek kinevezed a samut és amit át akarsz rakni a lapira azt jobb klikk "undokwinows" és áttolod az egérrel...
Ha jól emlékszem, akkor így a legegyszerûbb...
Szép estét!
Tudja valaki, hogyan kell megosztani (két különbözõ)képernyõt?
Laptopról megy a szimulátor és egy 40 colos samsung full hd 3D tv-vel van megosztva-HDMI kábellel.
Valójában a laptopon lenne jó a GPS, a tv-n pedig a 3D cockpit.
Köszi elõre is!

Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.

Nesu
a rádió csak járó motorral mûködik ...

Pedig tök jó kis gép. Kár lenne, ha nem lenne megoldás. Ha általános bug lenne, akkor csa k tunának róla a fejlesztök.

Clidey
Hát nem találtam semmit az ofisülön csak a te topikodat. 😞 Talán válaszol majd rá valaki.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Beírtam egy kérdést a fórumra. Hasonló porblémára nem találtam topikot. Ilyesmi volt a Katanaval is, de az megoldódott.

Bocs, hogy beleugatok, de úgy próbáltad, hogy az fsx options-ban, a master avionics-hoz felveszel egy billentyû kombinációt, és azt használod amikor süket. Mert lehet, hogy csak az a baj, hogy ez a kapcsoló off. Anélkül meg ugye nem mûködik a rádió. És nem mindegyik gépen lehet kapcsolgatni. Ha ez a baj, akkor az elmentett flight-ban meg kell keresni az avionicsswitch nevû beállítást ami ugye ekkor false, és true-ra állítani.
Clidey
Mármint úgy érted hogy behangolod a frekit és utána a 'ö' billentyûre elõhozod a kommunikációs-ablakot és ott ráböksz egy számra (pl. taxizás kérése) és elkezdi felvenni a kontaktot a toronnyal aki válaszol is? Na ez télleg érdekes mert nálam ez nem mûködik. Ha megnyomok egy számot akkor felvillan az annak megfelelõ opciós sor, de nem történik semmi. Szerintem ez bug. Utána kellene nézni a ofisül topikján.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

No, ez érdekes.

gaspen
pedig nálam mûködik

Hm...és van erre vmi gyógyszer az Aerosoft fórumon? Vagy ez egy olyan hiba, hogy van akinél van, és van akinél nem? Egyik változatban sem megy a rádió? Az oroszban megy az ADF rádió?

Clidey
Azt te csak hiszed... 😊
Tudod tekergetni a hangolókákat csak épp nem tudsz kapcsolatot teremteni a toronnyal. Legalábbis nálam se mûködik. 😞

gaspen
akku > be, rádiók > be és kész

Nesu
avionics master izé megvan ? vagy van olyan ?

Tudja vki, hogy a Wilga X-ben hogy mûködik a com rádió? Nekem valahogy nem sikerült mûködésre bírni.

[HUN]FaTaL
Személyszerint az abacus gépek a kedvenceim. Nincs belõle egy gyûjteményed esetleg?

http://goo.gl/gd6Zi5

Esetleg mailben küldhetnénk neked mindenféle példányokat. Csinálhatnál erre egy atomstabil mailboxot, hogy bírja. Pl. [email protected]
Nesu
-azért az nem biztos mert az összes típus van vagy 100 juró

Clidey
Úgy úgy! Már meg is vettem, de ha meglátod warezben is azonnal szólj, mert le akarom tölteni onnan is! Minden kópia érdekel, gyûjtõjük lettem ezeknek a páratlan alkotásoknak!!!

Clidey
"Viszont idõközben elkészült a kettes számú modell is, mely kapott új Bendix-King rádiókészletet az eredeti LUN helyett, lett benne transzponder is, meg Garmin295-ös dzsípíessz."

Nesu

polluxware
nemtom milyen pluginnal megy pontosan, de én egy adobe flash frissítéssel kezdeném..

polluxware
drágább lesz, de az tutkó, ezt garantálom..

Sziasztok, Most néztem meg az LHBP live ATC-t. Hiába van forgalom, nálam sem mûködik!! Ellenõriztem a rep.sáv vevõvel ! Tudja valaki hogy mit kell tenni annak érdekébe, hogy ez ismét mûködjön??

Nesu
akkor jól tettem ,hogy nem vettem meg a Carenado C172 -t .
mert akkor eztet veszem meg ,õõõ,aaa,õõõõ AirToAir vagy kiktõl .

bondi
Ez olyan "pmdgs" volt 😈

CptSAB
Eredeti cockpit/mûszer belsõs verzió is lesz belõle, szóval ami nincs tele az általad felsoroltakkal (Bendix-King)? <#szeret>
polluxware
azért ilyenkor átérzem az A2A-t miért nem mond dátumot...

most jelent meg egy topity a forumon hogy: "Ready to read the C172 manual"

bõvebben a topity tartalma... "! I'm ! ready to read the new plane manual"

polluxware
háát ööööö..

na várjáá...

szóval akkor nem holnap?

"Clear?"

Absolutely, sir. Nem könnyû a várakozás, de akad néhány repcsi, amivel addig is lehet repkedni (AFS 787 <#eplus2>).

Clidey
Figyu, mégeccer, nagyobba, hogy megértsd:
WHEN IT'S DONE!!
Clear? <#crazya>

Clidey
NE EGYED MÁN!!!! <#ejnye1><#wow3>