Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval évekig pihent a röpcsi a vinyómon mert jómagam nem érzek affinitást a gauk programozásában való elmélyülésnek, Bence haverom pedig a távoli Lupa-szigeteken süttette a hasát miközben fûszoknyás lánykák pálmafalevéllel legyezgették és egyéb szolgáltatások nyújtottak neki 0-24, és nem volt se wifi se internet konneksön
.
Mivel sajnáltam volna ha egy esetleges adatvesztés vagy bármi más okán végérvényesen elmúlna a projekt ezért elkezdtem programozó kölök után kajtatni elõször itthon aztán cseheknél, németeknél, angoloknál, különbözõ fórumokon. Mindenhol nagyon tetszett mindenkinek a röpcsi azonnal dánlód linkekért ostromoltak de mûszert senki se akart gyártani bele.
Így végsõ elkeseredésemben próbálkoztam a nagyobb ofisül kiadóknál oly módon hogy én odaadom nekik kompletten a cuccot, nem kérek érte belõle semmit se a nyereségbõl se semmiért, pusztán annyi a kérésem hogy a felügyeletem alatt egy ottani szakember(ek) fejezzé(k) be a repcsit, és adják ki az általuk kitalált áron. Így került a képbe Mathijs akinek küldtem szkrínsotokat és az alapján nagyon megtetszett neki a cucc, mondhatni egész belelkesült, pláne mikor megtudta a feltételeimet. 😊 Rajta keresztül fel is vettem a kapcsolatot egy programozó emberkével aki szintén nem látta különösebb akadályát a gép komplettírozásának.
Azonban akkortájt épp az A320 projekten dolgoztak gõzerõvel, így Mathijs megigérte hogy amint azt befejezik, visszatérünk a témára. Én vártam türelmesen, csak vártam, csak vártam...idõközben megjelent az Airbus...gondoltam hamarosan jön mail tõlük hogy akkor konkretizáljuk a dolgokat. De nem jött.
Én meg nem akadékoskottam, hisz az õ érdekük is lett volna. Ha nem hát nem.
Aztán mintegy végszóra, megjelent Bencefilyú az éterben és ráutaló magatartást tanúsított...mármint a Zlinke befejezését illetõen. 😄
Sõt, idõközben - nem tudom hol s kitõl - kikupálódott gau-programozásilag is, így tulképp lassacskán az összes ilyen probléma elhárult. Pedig gurigattam az akadályokat elé böcsülettel, de mindegyiket sikerrel vette a büdös kölke nekije. 😄 Úgyhogy mûszerileg már úgy fest okésak vagyunk. Az FD is elfogadható úgy-ahogy, az igazi nehézséget most a hang FSX-esítése jelenti (hiába invesztáltam be a fizetõs SoundStudio-ba kemény pénzeket, nem lett könnyebb a dolgunk egy milliméterrel sem basszameg), illetve hogy valamely oknál fogva a 3DS-max egy mentéskor összekúrta a materialokat így most például a kerékgumik csillognak mint a salamon töke. :-/
Viszont idõközben elkészült a kettes számú modell is, mely kapott új Bendix-King rádiókészletet az eredeti LUN helyett, lett benne transzponder is, meg Garmin295-ös dzsípíessz. Ja meg kívánságra megjelenõ/eltûnõ pacsker a kerekekre. Át lett dolgozva a pilótabácsi is, kapott Dévidklárk fejhallgatót is, meg animálódott is a kezelába.
Itt tartunk most. Talán a hétvégén sikerül gatyába ráznom a materialokat, utána küzdünk tovább a hangokkal és az FD finomításával. Lassú a folyamat sajnos mert szabadidõm se sok meg vannak párhuzamos projektek is ugye... 😊
Release date: when it's done.
De jó úton járunk azt hiszem, elõbb-utóbb kiadódik, csak bírjátok türelemmel! 😄
Na ennyi dilyó hélyban, remélem ki lettél elégülve! 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
egy sajtótájékoztató keretében nyilatkozhatnál ha van kedved😉
<#worship>#worship>
én ezek miatt nem használtam a motoros glidert😊 tudom kényelmes vagyok ,de utálom amikor állandóan ellen kell tartani egy taligának ami megy 80-90csigacsomóval.......
"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"
Amúgy meg inkább örülj neki így megkapod majd ingyér te is meg mindenki is is is!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A Wilga X-ben mûködik az a gyönyörû orosz ADF rádió? :-P
lett volna ilyen konstrukcióban valmi Zlin is... csak ott a fejlesztõt nem látták szívesen a nemzetisége miatt........
<#zavart1>#zavart1>
(csak megjegyzem hogy megy vele a ....... szóval az a verzsön is😉
hááát... fmc nincs benne, meg olaj méregetés se nagyon😊
egy default 172 alternatíva sztem "igényes" kiadásban (legalábbis képek alapján)
ami tetszik mint koncepció, az a pmdg féle "floating checklist", alter GPS
Viszont! most látom, hogy a tank kapcsoló az két állású és nincs both állapot, ami kombinálva egy nem létezõ aleiron trimm hiányával egy elég kényelmetlen billegõ repülést eredményez fsx alatt sztem........ (fsx inballance effekt)
hát... "virágbolti teszt" lehetséges , mivel nem kell aktíválni 😉
A fézbukon épp most közölte a QualityWings hogy a konkurencia eme képeit látva úgy döntöttek ezentúl CrappyWings néven fejlesztik tovább saját 787-esüket mert az AFS-Design olyan magasra tette a lécet hogy azt õk képtelenek felülmúlni.
Komolyra fordítva...értetlenül állok a jelenség elõtt...hogy vannak még olyan bátor kiadók akik 2013-ban még ilyen szemetet képesek közkinccsé...khmmm...izé...közszarrá tenni! Azokról a lelkileg sivár, izlésficamos idiótákról nem is beszélve akik ezeket a minõsíthetetlen hányadékra pénzt is áldoz!
Jönnek ki jobb és rosszabb gépek! Kár ezen morfondírozni!
Azt kell használni ami hibátlan, vagy majd nem az... (Mint pl a iFLY <#eplus2>#eplus2>)
Ellenben HypoBának igaza van! Érthetetlen hogy ilyen nagy felhasználói igényre nem fejlesztenek valami új alapot! jól bele gondolunk lassan 10 éves a cucc...
A Fotelpilótás beszámolóból idézek:
"Igazából nem is ez a legjobban zavaró, hanem az, hogy a PFD mellett lévõ láb, és vállfûtés kapcsolója mûködik… mert hát arra valljuk be õszintén, elengedhetetlen szükség van. Akárki akármit mond, ez tény. Nem is tudom, hogy tudtam, hogy tud minden szimulátoros kolléga ezek nélkül az eszeveszett jó, és fõleg hasznos funkciók nélkül élni? Nem tudom mi járhatott a készítõk fejében? Igaz, hogy irgalmatlanul szaggat, de legalább van váll, és lábfûtés."
Teljesen egyetértek ezzel a felháborodással,mert ez tényleg elég gáz,de ezen kívûl sokkal súlyosabb problémái is vannak ennek a CS gépnek,viszont a lényeg,hogy a váll és lábfûtés mûködik.
Mondok egy példát képzelj el egy autogyartot aki autot csinal nagyon jót, nem is olcso de ha megveszed semmi garancia nincs ra hogy normalisan ki tudod hasznalni ugyanis a te autopalyad neha beton neha salak neha sar.
Bocs,hogy beleugatok,de neked ez tetszik? Nem tünt fel,hogy nem mûködik a TOGA felszállásnál,így 15 fokos emelésnél már 230-al megy a gép 1000 lábon, nincs benne vertical indicator , nem lehet külön állítani a cockpitben a kijelzõk fényeit és a cockpit világítást,ami számomra éjszakai fel és leszállásnál eléggé zavaró.Ezen kívûl pedig a PFD 10ezer láb felett nem mutatja a következõ gyorsítási sebesség érteket,hanem a 10ezer láb alatti speed limitet mutatja,miközben már 315 csomóval repülök. A VNAV nem mûködött az 1.0 verzióban amit persze úgy ahogy korrigáltak az 1.1-es service packal, viszont a javítással össze-vissza billeg a gép emelkedésnél és süllyedésnél.
Ha megnézel egy real 777 cockpit felszállást,akkor látni,hogy az LNAV, VNAV már a földön be van nyomva,az A/T-t pedig a tolóerõ ráadásakor nyomják be. Na most a CS féle 777-nél ha a földön benyomom az A/T-t,akkor felbõgõ hajtómûvekkel megáll a gép valahol a pálya felénél. Ha emelkedésnél pl 4-5ezer lábon benyomom az LNAV és VNAV-ot,majd az autopilot-ot,akkor kiugrik az LNAV és VNAV is. Ereszkedésnél amikor kiválasztom az érkezési reptér kifutóját,TRANS választása nélkül nem jelenik meg az érkezési pálya a legs-ben. Ha pedig választasz TRANS-t és pályát,akkor jó esetben még az ILS-t is elkapja.
Szóval nekem csak ennyi bajom van aCS 777-el és ha a hivatalos forumon leírsz valami negatív véleményt a géppel kapcsolatban,akkor törlik a hozzászólásodat! Na ennyit a Captain Sim-rõl! A szép textúrákon kívûl nem ér semmit! Pedig jobban teszik ha ezeket az alap dolgokat minél hamarabb korrigálják,mert itt van a küszöbön a PMDG 777 ,ami a megjeelenésével ki fogja nyírni a CS 777-ét!
No, ezen a képen már látszik valami. :-)