Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
bocsánat... én azért

szóval talán lehet igaza...

mi kell most ahhoz hogy valki példul pénzügyminiszter, vagy mnb elnök legyen?

lehet mi látjuk rosszul....

Clidey... új világ világ van😉

Clidey
Arról nem is beszélve hogy ha van hátszeled vagy akár hátorkánod (😄), még akkor sem biztos hogy bekerülsz oda ahova szeretnél...még az sem biztosíték arra hogy megkapod az állást. Ilyen lett a világ, ez van. 😞

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Lehet te így tárgyalsz és sikerrel jársz, de hogy nem pilótaállás ügyben az tutibiztos... 😊))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
😊)

Hypo
Mi van? 7600😊

polluxware
szûzmáária

,mert az hogy Hypo repül (igaz nagyon ritkán...)

Nesu
a tower megteszi ... <#mf1>

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
gondolom csak azért beszélek mert eddig én így tárgyalok és egyre többen látják így 😉
igen lovon ülök ,de nem háttal ...
igen az a lépéselõny ,nem lépéselõny ,csak tudni kell bánni velük <#eplus2>

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

zstomi
Megoldódott, köszi a segítséget.

Hypo
bár ne lenne igazad, DE AZ VAN.

Clidey
Hú, te picit háttal ülsz a moziba... a te verziód nem mûködik a való életben ám... 😊)) Azok az idõk már sajnos rég elmúltak mikor válogathattak a pilóták a munkalehetõségek között. Ma már a munkáltató van lépéselõnyben, õ diktálja a feltételeket. Kamuzni nem tudsz, és nem is érdemes. Már ha egyáltalán eljutsz egy személyes meghallgatásig. Mert az esetek többségében válaszra se méltatják a CV-det.

polluxware
ugye nem mondod, hogy te repülsz is... jééézus hova fussak😊))

Nesu
elõször kezd teherrel és lehet soha nem vállalsz személyszállítást ,jogos minden hová kell a tapasztalat ...
a pályázati beszélgetések a sorsdöntõk ,mert akkor odatolod az engedélyed és már le is faragtál egy pár órát a kiírásból ... elõször alákínálsz a bérnek majd megemelteted amikor már lejárt a próba idõd ...

Hypo
ez kb minimum 1000 ora es abbol lehetoleg 200 legyen bush 😊 (PA28, PA32, GA8). lehetõleg ezeken, nem az olcso rep orarol ismert tipusok😊

Nesu
<#eljen><#worship>

Nesu
ja ,elnézést az iFly szerelmeseitõl ,de nekem ez volt az elsõ 737 NG majd csak késõbb jött az iFly ami nekem nem gyerebe témakörû ,s azóta költõien jó masinám kerekedett FSX - PMDG kombóhoz
<#wave>

Hypo
It seems that inspite earlier rumours Nyassa Air Taxi is continuing their operations. And birdies whisper that they are looking for two pilots (their website seems to confirm this). Their requirements for getting the position are CPL with intrument rating, 400 hours PIC (not total) time. They'd prefer a pilot who is older than 24, has some bush experience and experience on any of the airplanes operated by the company (PA28, PA32, GA8).

Nesu
Tegnap bõvült a Hangárom a 600 és 700 -as modellekkel .

ez lemaradt
LHSzimulésön <#worship>

Nesu
<#eljen>

"A CS 777 amikor újan vettem ,vazz ,még azt is valaki felavatta ,ott hagyta a kávéját "
Igen, azzal találkoztam én is. 😊 Bezzek Blackbox Airbusban ásványvíz van, palackban, kupakkal. Szépen tisztán. 😊
"mit mûvel majd az a sok repedés a gurulón az új PMDG 737/600 -om gumiabroncsával"

Háth majd a Juliet "forróóóón" 😄 jössz le. Az nice and clean 😄

Hont
<#eljen><#taps>
Nesu
<#wave>
Szóval ,ORBX ,AES mega cucc ? <#vigyor> <#taps><#taps><#taps>
Eszméletlen ,már várom ,hogy küldjék az értesítõt ...
Viszont egy valami aggaszt ,hogy mit mûvel majd az a sok repedés a gurulón az új PMDG 737/600 -om gumiabroncsával ? A kisebb gépekrõl nem is beszélek<#nevetes1>
A CS 777 amikor újan vettem ,vazz ,még azt is valaki felavatta ,ott hagyta a kávéját ráadásul elõbb kilötyögtette ,majd még valószínûleg tele is fingotta ...<#eplus2> <#boxer>
Vazz egy vadonatúj repülõ egy merõ kosz ... <#banplz>
<#integet2>

Kedves kollégák, és érdeklõdõk, fogadjátok szeretettel az LHSimulations jóvoltából, a nyuszi ajándékát, az LHS - LHBP_X Alfa verzió szemléjét.

Nesu
amíg nekem van szak szolgálatim ,addig nekem van fegyverem és én vagyok a hiánypótló !!!

C:\Users\***username***\Documents\Aerosoft\AerosoftAirbusExtended\NavData.ini fájlban írd át a useNavDataPro=1 bejegyzést 0-ra. Leírásban valahol benne van.
Clidey
Ne hidd. Párszáz-párezer óra alatt szóba sem állnak veled ott sem.

zstomi
Sziasztok!
Volt már valakinek gondja Navigraph FMS Data frissítéssel Airbus X-nél?
Hiába futtatom le a telepítõt, az FMS ugyanazt a dátumot írja ki, mint elõtte.
NGX-nél és CS gépeknél simán mûködik...

Érdekes! A Robin X-t kivették az Aerosoft webshopjából. <#wow1>

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Gyermekkoromban a hàrmashatàrhegyre jàrtam vitorlàzni,aztàn kèsõbb jött a motorfalke ès meg is àllìtott a penztarcàm!:-) Sajnos ahol szèp kis hazànk tart,nem a kisgèpes repülès lesz az elèrhetõ a jövõben!
De èn bìzok,hogy kimozdulunk ebbõl az àllapotbòl!
Nesu
Ausztrália ,Afrika stb ... csak akad ...

Clidey
Ja hát vállalni azt lehet csak épp nem kapsz! 😄

Nesu
egy kisgépes oktatás ,amiben éjszakai repüléstõl kezdve a legmodernebb mûszeres navigáción át ,egy hivatásos szakszolgálati engedély 12 000 juró maximum ,amivel még munkát is vállalhatsz ...

[HUN]FaTaL
Az FSX nem terheli annyira a VGA-t, mint más játékok, ezáltal kevesebb hõt ad le. Persze egy szörny még akkoris többet fogyaszt, mint egy cpu.

A másik témához pedig annyit, hogy a te logikád alapján nem léteznének, akkor olyan vga gyártók, akik nem gyártanak alaplapot. Ehhez képest a Sapphire a Radeon legnagyobb gyártója és még soha nem volt gondom vele, most is Sapphire kártyám van. nVidia oldalon ott van példának a Gainward vagy az XFX.

Ráadásul az alaplapgyártó is inkább összeszerelõ.

http://goo.gl/gd6Zi5

Pàr hete volt egy kezdeményezés,valaki rèszèrõl egy összejövetelre a fórumlakók kôzött! Nagyon szìvesen közremûködnèk a leszervezèsèben,ha lenne rá igèny.
Nagyon sokat segítettetek! Kezdem látni az összefüggéseket,és nem kapkodom el!
<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

Ombika
Asus nem az,kisse badarsagot beszelsz szerintem,de nem akarok vitatkozni.....

A memóriasebesség alapvetõen határozza meg egy számítógép sebességét. Gyakorlatilag minden ott van (instrukció,adat), mindent onnan kell beírni, kiolvasni. És ha az nem elég gyors akkor a proci vár.
Nem kívánok hosszabban belemenni, de ha pl. nemes egyszerûséggel kivitelezett józan paraszti ésszel megnézzük a különbözõ egységek energiafelhasználását, már akkor is látjuk, hogy manapság ez bizony a vga chip. Azt is tudjuk, hogy az összes befektett energiát disszipálnia kell, a hõ pedig az elektronika legrosszabb barátja. Ezért aztán bátran ki merem jelenteni, hogy a legintenzívebben használt eszköz a vga chip. Aztán jönnek még azok a nyalánkságok, hogy bedobozolják a cseppet sem túlméretezett hûtõbordát, hogy a por kellõképpen be tudjon ülni. És ha ez még nem volna elég, az energia megtakarítást ki kell kapcsolni a windowsban, hogy ne köhécseljen a kártya. Szóval többek között ennek ismeretében írtam, hogy vga kártyának csakis neves gyártót. Úgy érzem kicsit félreértetted.

"A VGA-kon ugyanaz a chipset van, többnyire a memória fajtája és a hûtés tér csak el."
Pontosítanám. Csak az az egy chip egyezik meg, az összes többi eltérés. Az összes passzív és aktív alkatrész, sõt még maga a nyák lap is. És mivel teljesen más környezetbe került az az egy csip is, az sem tekinthetõ már ugyanannak. Jellemzõ hiba a felületszerelt panelokra, hogy amikor lehullik pár darab bypass kondi, elkezd döglõgni a cuccos. Mert megváltozott a környezet.

Az idõzítéseket még olyan primitív alkatrészek is befolyásolni tudják, mint egy vonali ellenállás, ha pl. a 20 ohm helyett mondjuk 22. Vagy pl. nem az adott alaplaphoz belõtt zajú vga kártya. Tipikus hiba a különbözõ gyártók különbözõ vonalvezetése.
Nesu
akkor már GTX670 ,a lap (SABERTOOTH X79) szerintem jó és a memória is (230) $ az ... az 1866MHz (160 $)
játéknál nem sokat jelent a memóriasebesség inkább ez a dekódolásnál jelenthet sokat ,de kinek mi a tapasztalata ...
proci az pedig a jól tuningolhatóak közül kell kikerüljön ... a i7 3930k (64GB ,Memory Types DDR3-1066/1333/1600)
a ma leggyorsabb proci az i7 3770k (32 GB Memory Types DDR3-1333/1600)... ez veri mindet összetettben ... de ez egy régebbi foglalatú ,zoknis cucc (1155) ... amit te néztél ki az pedig 2011 zoknis a most egyik legmodernebb intel zokni ...

Innen a fórumról kaptam a segítséget egy ismerõsötöktõl! Köszönöm nektek,viszont még eldönthetem és sokat segít a véleményetek! Ez lenne a konfig:ASUS P9X79,a VGA:MSI N660Ti a RAM:CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 2400MHz. Kérlek "fatal" véleményezd te is,ha van rá idõd! NIBRON-nak is köszönet!!!
[HUN]FaTaL
Chipset helyett persze a GPU-t (és annak gyártóját) értem.

[HUN]FaTaL
"2. Az alaplapot és a grafikus kártyát ugyanattól a gyártótól kell beszerezni. Így elkerülhetõek a különbözõ idõzítések miatti problémák. vga zsuga csak neves gyártótól (az asus már nem az), ugyanis ez lesz a legkeményebben hajtva."

Ez egy hülyeség, nem is kicsi. A VGA-kon ugyanaz a chipset van, többnyire a memória fajtája és a hûtés tér csak el.

Az RAM idõzítésnek pedig nulla köze van a VGA-hoz. FSX alatt pedig sajnos pont a VGA van a legkevésbé hajtva.

Amit írtál nagyon jó példa arra, hogy hogyan nem szabad alkatrészeket válogatni.
1. Nem tudom ki javasolta az asus-t, de az mostanában felejtõs. Bár elképzelhetõ, hogy beválogatnám az elkészülõ gépbe, mivel ebben a kategóriában elég szûk a mozgástér, de sokkal nagyobb eséllyel nem. Többek között a 2.pont miatt sem. Akkor inkább a gigabyte-tól egy olyat amiben express chipset van. (Fõnök úr egyszer élünk...még egy doboz gyufát.)
2. Az alaplapot és a grafikus kártyát ugyanattól a gyártótól kell beszerezni. Így elkerülhetõek a különbözõ idõzítések miatti problémák. vga zsuga csak neves gyártótól (az asus már nem az), ugyanis ez lesz a legkeményebben hajtva.
Amikor gépet rakok össze, nálam a sorrend: alaplap, videókari, memória. Ezt egy háromszögben kell elképzelni felül az alaplappal.
A proci nem véletlenül hiányzik a felsorolásból, mert azt egyszerû kiválasztani.
A 3930K-ról annyit, hogy ha olcsón tudsz ilyet szerezni, akkor biztos meg tudják nézni, hogy meddig lehet húzni, esetleg válogatni. Ha az olcsóság mellett ki tudsz fogni egy nagyon jól tuningolható példányt, az lenne a tutkeráj. Az 5GHz-et minél jobban megközelítve, netán meghaladva lenne jó. Viszont rögtön felmerül, hogy miben (alaplap) lehet olyan jól meghajtani, és az valszeg a drágább (>90000Ft) fajta lesz.

#24806: rengeteg ilyen-olyan leírás van az fsx hangolásáról. Én is gondolkodtam rajta, hogy kiadok egy könyvet errõl a témáról.😊 Alapvetõen az a baj, hogyha nem érted, hogy mit csinálsz, akkor többnyire cseszheted. Egyszerû feladatok rossz végrehajtásával is tönkre lehet tenni a jól beállított gépet (pl. ha használod az nvidiainspector-t, hogyan kell az nvidia drivert frissíteni). Persze ettõl még lehet a vaktyúknak szeme.
Szeretném,még megkérdezni a véleményeteket errõl az írásról: http://logout.hu/bejegyzes/rch663/microsoft_flight_simulator_x_tweak_avagy_szellem_a/hsz_1-50.html
Talán jól jön az infó neki"Pettersson",aki elõttem kérdezett hasonló témáról!
Szép lesz ez a Skiathos!
Nekem miért nincsenek ilyen gyönyörû felhõim Full HD monitoron? Esküszöm,hogy az 1024x768 felbontású TFT monitoromon ilyen szép volt,de a FULL HD-n csak "placsmag" felhõk vannak.

29Palms - Skiathos
NAGYON KÖSZÖNÖM! Èvek óta gyûjtögetem az infókat és az alaplap esetében Asus P9x79-es deszkàt javasoltàk! A VGA màr meg van,de a procit egy ügyfelünk nagyon olcsôn hozza nekem ,viszont ennek fènyèben melyiket javasolnàd? Megfontolom a lèpèsemet,mert elõször építek gèpet! Mègegyszer ,köszönöm az àtfogò vèlemènyezèsedet!
Nagyon jó hogy a 3930K-nak 6 magja van, de a 180000Ft-os ára miatt erõsen ellenjavalt. Az fsx futásához minél nagyobb órajelre van szükség, pariban olyan ramokkal, amik nem feltétlenül hátráltatják a cpu-t. Nem hinném, hogy a 3930-at fel lehet húzni biztonságosan 5GHz fölé, arra ált. jobbak a 4 magosak. De ha van ismerõs és válogathatsz a procik között húzásra, akkor sem éri meg az árkülönbözet miatt. Annyi pluszt nem fogsz kapni. 16G memória sem kell, bõven elég elég a 8G, viszont annak döfnie kell. Jó a 2400MHz, de az órajelnél lényegesebb a sebessége. Van, hogy egy 1800-as jobban teljesít. Az SSD király. Minél nagyobbat annál jobb. Vigyázni kell vele, mert elég sok gagyi jön szembe, érdemesebb egy jobb típust választani. Az én szimulátorom bõven felette van 250 gigás méretnek, ezért tudni kell szelektálni, melyik csomagokat rakja az ember ssd-re, és miket a normál vinyóra. Mondjuk nálam a normál is raid. Fontos még a grafikus kártya, ez mindenképpen nvidia legyen (fsx ezt szereti, és könnyebb is optimalizálni), gtx560 körüliek jók.
Szóval gépet építeni nem úgy kell, hogy berobogsz a boltba, és mindenbõl megveszed a top kategóriát, mert az elég drága szívás lesz. Ésszel kell összerakni, úgy, hogy összepasszoljanak az alkatrészek. Pl. egy rossz alaplap választással az egész gépet el lehet tolni. Hiába jó benne a többi cucc.
FSX telepítéséhez érteni kell, nem lesz magától optimális, meg kell érte dolgozni, de be lehet jól állítani. FS9 jó tanulni, meg minden, de pár év fsx-ezés után már hányok ha belenézek. Az fsx sokkal szebb.
<#rinya>
polluxware
ezek után...... ezt muszály

sajnálom...

pedig anyira fogtam ajobb kezem kattintás elõtt...

ISTENCSÀSZÀRKIRÀLY!Most èrtem haza ès nagyon örülök,hogy nem csak nekem van ilyen hozzà àllàsom! Szerinted,ha adott egy: i7-3930K,16GB 2400MHZ-ram,250-es SSD ,van rá esèly a szaggatàs elkerülésére?
Nem tennèm tele minden marhasággal,mert FL360-on sok mindent úgysem làtsz,de nagyon szeretnèk PMDG747-el este,zárt felhõzetben megèrkezni KJFK-ra úgy,hogy èlvezhetõ legyen?