33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#26906 France VFR-től egy érdekes dolog
ITT -
#26905 http://www.aopa.org/ rengeteg jo trening irás idojaras elemzés stb azt hiszem sok elerheto ingyen is -
Swy00 #26904 http://www.szrfk.hu/rtk/folyoirat/2008_3/2008_3_Bottyan_Zsolt.html mostanság szeretem olvasgatni az ilyen és ehhez hasonló tanulmányokat. mint szakértők, nem tudtok esetleg olyan oldalt ahonnan szemezgethetek? az aviation heraldot olvasgatom, de azért a technikai nyelvezete nem épp könnyű nekem. -
#26903 nem koszolódik.. viszont az inszpeksönt érdemes megejteni:) vanak érdekes meglepik... (drót darabok, betömködött olajos rongyok....) -
Frenky #26902 Okés értem, és még 1× köszönöm. -
#26901 Tehát akkor mégegyszer: az ÖSSZES default FS9, FSX, P3D stb. gépnek van LOD modellje. -
#26900 Ez az új A2A C172-es megjegyzi magát (kopás, retek, szerelés, stb.), mint a Katana? (leírásban nem egyértelmű). Lehet, érdekelne a gép... -
Frenky #26899 Kösz a választ, így már értem lassan... Tehát akkor érdemes alapgépekkel repülni ha multizunk, vagy ugyebár ügyesnek kell lenni és nem eltávolodni a távolba :D Az acceleration expansion csomagban lévő "alap?" gépek lehetnek, vagy azoknak már nincs LODja? Szép napot... -
#26898 FLYTAMPA updatelt TNCM csomagját
infok ITT -
#26897 Nem emlékszem én sem ilyen hibára, de ez lehet grafikai beállítás kérdése is, vagy az a mittomén milyen radius, lehet az is hatással van rá. -
#26896 A default FS9-FSX repcsiknek van LODja mert azok ugye alapból AI-ként is szerepelnek. A többinek úgy ahogy István mondja, nem szoktak csinálni. Mondjuk ez a kicsit korainak tűnő eltűnés lehet valami spec fícsör miatt is - lévén annak az Albának elég erősen kódolva van a visual modellje a leszállófényei miatt. Egy átlagos add-on repcsi azért jóval nagyobb távolságról is látszik még.
Anno mi is sokat multiztunk Zacsival ezzel az Albával (lásd banner), de nem emlékszem már volt-e ilyen problémánk...mondjuk mi nem is távolodtunk el egymásról nagyon... :D -
#26895 Repülhető modelleket nem hiszem hogy "lodozzák" . A fejlesztők általában a LAN repüléseket kifelejtik a lehetőségek közül... -
Frenky #26894 Nagyon köszönöm a válasz! ÖÖ melyik gépnek lehet LOD modellje? Vagy ez elég nehéz kérdés... Szép napot. -
#26893 Ez repülőgép (add-on) függő. Ennek a Lotus L-39-nek nincs LOD modellje, ezért az első LOD-váltáskor eltűnik a repcsi ott ahol a következő - kevesebb poligonból álló - modellt töltené be az FS. Ezért nem látod a röpcsit tovább. Nem tudsz vele mit kezdeni. -
#26892 Ez nemcsak repülőgép hanem pilótafüggő is. Ha a gép alkalmas a CAT-III-as megközelítésre akkor a pilóta beavatkozása nélkül a robot leviszi egészen a touchdownig a gépet. De mindez nem ér egy fabatkát sem ha a pilótá(k)nak viszont nincs meg erre a jogosítása. Akkor irány kitérő reptér az utasok meg buszozhatnak. :) -
Frenky #26891 Sziasztok! Nagyon megkérem közületek a hozzáértő fsx Gurukat, hogy az alábbi problámámat valahogy orvosoljuk: Ma is repültünk egy jót online, de az a gondom/unk, hogy mikor elérünk egymástól egy bozonyos távolságot, akkor egyszerre csak eltűnik az elöttem látható repülőgép. Utána csak a szárnyvégi füstjelző bekapcsolása után tudom/látom, hogy hol van a másik gép. Valahol biztos be lehet állítani a látótávolságot?
Esetleg az fsx.cfg ben? Segítsetek nagyon fontos lenne.
Itt még látható a gép, utána pár mp elteltével csak a füstjelzés:
Egész jól ment a kötelék:
-
Swy00 #26890 jó reggelt! ma hajnalban a nulláson jöttünk haza dunakesziig és végig 20méteres látótáv volt. azt kérdezném.naivan.h ilyenkor csak műszeres megközelítéssel szállnak.le gépek? de az utolsó métereknél sem.tudja.átvenni a pilóta. mi ilyenkor az eljárás? bocs ha offos téma de a tegnapi időt rekonstruálva repülnék egyet :-D -
#26889 Ha tényleg nem érted (mondjuk ezt simán elhiszem neked), akkor felejtsd el, nem írtam semmit! -
KukacMarci #26888 Ha tényleg nem érted (mondjuk ezt simán elhiszem neked), akkor felejtsd el, nem írtam semmit! -
#26887 hát az az öngól tényleg egy kabaréé volt:) itthon szanaszét röhögtük magunkat rajta:)))
(régen élveztünk ennyire foci meccset) -
#26886 A futópályát mindig az aktuális szélirány határozza meg!
Fordítsd szembe a "szelet a 09-es pályával és máris azt fogja adni az ATC! -
mojoo #26885 Sziasztok! Még kezdő vagyok, nemrég raktam fel a PMDG 737-et az FSX-hez, emiatt elnézést az esetleges értetlenkedésért.
Követek egy tutorialt amit letöltöttem, aszerint beállítottam mindent normálisan a FREE FLIGHT-ban ami nem nagy kunszt. KIAH reptérről KLAX-ra, a 9-es kifutóról indulnék. Az a baj, hogy mikor IFR clearance-t kérnék miután rákapcsoltam a földi frekvenciára, nincs ilyen opció az ATC menüben. Ehelyett ezeket látom: Request Taxi - Remain in Pattern, Depart Straight Out, Depart Nort, Depart South, Depart East, Depart West. Bármelyiket választom mindig a 33-as kifutóra irányítanak. Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy más lehetőségeket is elérjek? Ez lehet hogy csak az én nem hozzáértésem, de eddig még nem találtam erre megoldást.
Előre is köszi a segítségeteket!
Üdv! -
#26884 Mint lentebb írtam, nem engem kell meggyőzni. Nem értem hogy jöttek ide azok a dolgok, amiket írtál, illetve nem emlékszem, hogy bárkit is hülye, szemét, undorítónak neveztem volna.
Olyan dolgokat keversz ide, amikről egy szót sem szóltam. Ne adj a számba olyat, amit nem mondtam. Köszi! -
#26883 A remény az a pillanat amikor kiderül ,hogy valami nem működik ... -
#26882 Dumában jók vagyunk lásd válogatott 8:1 apám 8:1 focizni nem tudnak kutyaűtők de stadion meg mutyi pénz, az adónkból tartunk el 40 ezer embert akik abból élnek amit CSAK MAGYAROSRSZÁGON hívnak FOCINAK máshol kabarénak. -
KukacMarci #26881 Ha "Forma 1-es versenyautó" címszó alatt előállok egy Trabanttal, akkor hagy ne az legyen már a hülye, szemét és undorító, aki megmondja, hogy ez egy sz*r, nem F1-es versenyautó, oké? Azért tart itt ez az ország, mert ilyenkor az agyhalottak előtódulnak és közlik, hogy "Ez magyar? Hű, akkor ez de király, ez a legjobb versenyautó a világon!" Aztán, amikor kiderül, hogy még elindulni sem tud, akkor meg jönnek megint az agyhalottak, hogy ebben a zsidók, a liberálisok és a gonosz EU (stb) keze van, még véletlenül sem az, hogy elfelejtettek motort tenni az agyasok a Trabiba - mert nem is kell bele motor, mert a mi gépünket a Szentlélek hajtja.
Próbálj beletörődni (elismerni nem kell), hogy azért lett vége ennek a sólyomnak beállított túzoknak, mert nem volt mögötte semmi a dumán kívül, nem pedig azért, mert emiatt lefikázták (egyébiránt okkal). De ha példából érthetőbb: ha V. Klicskó ukrán állampolgárt kihívod egy boxmeccsre, akkor nem azért fogsz veszíteni, mert mindenki előre röhög rajtad, hanem akkor is ő győz, ha mindenki téged sztárol és biztat, rajta pedig előre röhögnek. A lelkesedés és a hit fontos és hasznos dolog, de önmagukban semmit nem érnek. -
#26880 monjduk jobban teljesitunk mert mar egy meglevo magyar is tonkre ment, es most egy még el se induló is:)) az meg halkan jegyeznem meg hogy mind kettőből a wizz profitál aminek igyencsak erősz szálai vannak a vezérhez......psssztttt -
#26879 ne fejben gondolkodj pollux ugy nem értjük írd le:))) szóval mi közö nekem a wiz-hez? egy fillért se keresek ott:))))) -
#26878 (gondoltam dobok mellé egy B. gyulus képet is, de inkább........) -
#26877 Mit keres a Hypo a Wizzair-ben??! -
#26876 szíved joga -
#26875 Ok. Másképp látjuk, no problem. Vitázni nem akarok, nem egymást kell meggyőzzük. -
#26874 a szallagcimek a VALÓSÁGOT IRTÁK lehet te ezt nem vetted észre de igy van, ez a magyar vircsaft hogy NEM KELL SZAKÉRTELEM MAJD MEGOLDJUK SZIVBŐL ezt meg már el kéne felejteni, a foci is ilyen tudas nincs sziv az van meg pofa. -
#26873 ez nem igy működik már meg ne haragudj, ha én most azt mondom balett iskolát nyitok és kiröhögtök mivel fingom sincs a baletthez, azért mert talaltam egy hulye arabot aki azt mondta ha minden jol megy beszall, na most a balett szakma kepviseloi joggal ketelkednenek....most te ezeket az embereket hibaztatod.Ezt szerintem csak azok ették be akik vagy fogalmuk sincs az egészhez vagy a hazafiasság eltakarta a SZEMÜKET ez az eljétől bűzlött. -
Frenky #26872 Jó_reggelt ! Az FSopen oldalon nézegettem a szervereket és sajna nincs Magyar közöttük...
Nagyon macerás lenne indítani egy Online Hungary FSX szervert?
Itt olvasgattam a hozzávalókat!
Szép napot. -
#26871 Figyelj!
Nálam nem sok boldogabb ember volt, mikor közel sikerült kerülnöm a pilóta társadalomhoz!
Madarat lehetett volna velem fogatni! Amikor meg megkaptam a lehetőséget, hogy a Malév Oktatási Központjába járhatok, akkor szinte sírtam örömömbe!
Aztán Február elején egyik pillanatról a másikra jött a bejelentés! Vége a Malévnek!
Amire oda kerültem volna, hogy... addigra semmibe foszlott az egész!
Sokat vagyok most is együtt "Ikon" pilótákkal és sokat beszélgetünk ezekről a dolgokról, de a Sólyom ezekkel a nyilvánosságra hozott infokból sejteni lehetett, hogy reménytelen az egész!
Már eleve a B734 felszálló tömege matematikailag romba dönti az egész üzleti tervet! A számok meg nem hazudnak!
(sajnos) -
#26870 Nem is feltétlenül rátok gondolok. Szakmailag pedig nem értek hozzá, csak a véleményemet mondom egy kicsit más megvilágításból. Nem kétlem, hogy igazad van, de nézd csak meg a szalagcímeket: (beszédesek)
- Mégsem indul már idén a Sólyom?
- 23 éves a Sólyom új gépe
- Lecsukták a Sólyom prémium üzlettársát
- Visszaeső csaló a Sólyom másik üzlettársa
- A Qatar Airwaystől igazolt a Sólyom
- Minden, amit a Sólyomról tudni lehet
- Lisztben és étolajban is utazik a Sólyom
- Így nem fog repülni augusztusban a Sólyom
- Némethné szerint komolytalan a Sólyom
- Találjunk a Sólyomnál nagyobb pénztemetőt!
És csak találomra másoltam néhányat. -
#26869 Nem!
Rossz irányból közelíted meg!
Mi nem vagyunk szkeptikusak!
Csak realisták!
Ami jelen esetben annyit jelent, hogy tudjuk mennyit fogyaszt egy B734 és tudjuk mennyibe kerül egy reptér pálya használat illetve a catering...
Valamint halljuk a médiából, hogy mekkora a harc a piacon olyanok között is, akik évek óta rendelkeznek azokkal a jogokkal, desztinációkkal amikről a Sólyom csak álmodik!
Szélmalom harc az egész!
Itt látszik, hogy mekkorát vétkezett ez a köcsög regnáló kormány, mikor hagyta bedőlni a MALÉVET!!!! -
#26868 Ja mégegy:
"Hihetetlenül hiszékenyek az emberek. Akkor amikor nagy múltú légitársaságok épp hogy csak életben maradnak, elhisszük hogy egyszer csak előkerül egy csoda magyar aki megváltja a világot?"
Bárcsak elhinnénk már! ;) -
#26867 Minden újonnan induló vállalkozással vannak kételyek, bennem is voltak, ugyan úgy, mint mindenkiben. Sőt, talán több kétség volt, mint bizodalom. De undorítónak tartom, hogy amikor jött ez az egész, mindenki együttes erővel esett neki, hogy ez szar, nem lesz/lehet belőle semmi. Kinek azzal volt baja, hogy nemzeti akart lenni, kinek, hogy prémium akart lenni, kinek azzal, hogy arab befektetők vannak mögötte. Mindegy volt, csak szedjük szét és a sajtó partner volt ebben nagyon is, persze, hogy az emberek is csak azt fújták a végén. Csoda-e ezek után, hogy ez lett a vége?