Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem is volt i5-öm, és azt kell mondjam, hogy az sajnos édes kevés egy youtube-on látott videó szintjének léréséhez. Pláne, ha mobil eszközrõl beszélünk. Az FSX motorja, csak is bivalyerõs asztali gépen tud jól teljesíteni. Akkor is csak, ha brutális hardver van alatta, és rendesen meg van szerkesztve a cfg fájl. De persze kísérletezni lehet.

Parancsolj: http://fotelpilota.hu/tag/tipp-trukk-tuning-2/

Sziasztok!
Újnc vagyok és vmiféle segédletet keresek. Elsõ sorban a grafikával harcolok mióta feltettem az Aerosoft Airbus x csomagot. csak azoknál az airbusoknál szaggat amelyeket a csomag tett be. Egyébként elmegy a játék, de youtube-on sokkal szebb grafot láttam, mint amit én el tudok érni. i-5-ös procim van egy asus notebookban, 635-ös nvidiával. Itt megörültem az otimalizálás linknek, de hamar elszált az örömöm.😄
Segtenétek, hogy hogy tudnék jaítani a grafon úgy h az airbusokat is használhassam?
Hypo
Ja nem sajnos csak egy belso kepet😉
Rogton ki is faggattam an2 bol

Hont
Lenyûgözõ!!!
Köszönöm szépen!
<#eljen><#eljen><#eljen>

www.smart-bus.hu

Clidey
Ez mi?! Biztos ide akartad? <#fejvakaras>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nesu
a belépéshez az administrator jelszó kell !!!!!

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Köszi.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Clidey
Nyugodt szívvel ajánlom a beszerzését mert tényleg nagyon pöpec kis masina! Lehet vele kényszerszállni, futót-légcsavart görbíteni, meg még a mocit is fel lehet gyújtani - legalábbis a privjú képek alapján, én még nem próbáltam...nem volt hozzá szívem... 😊))

Jaja, a Tibivel anno én is repültem Ancsával, valami átképzést csinált egy srácnak én meg behiénáztam magam hozzájuk...a HA-MES volt az "áldozat" ha jól emlékszem. 😊))
Az én fézbukos képeim mutattad neki?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Köszönöm! 😉

Hypo
Grat Maestro és Grat SIbWings!!!

Hangra csak lesz egy jó sound csomag rá😊) kicsit rendbe rakom fsx emet es megveszem. Pont SZ. Tibi mesélte 500 óra AN2-n mit hogyan mutattam neki a szim képeket tetszett neki😊

m814
Na ezt nevezem én rivjúnak!!! <#taps><#worship>

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Clidey

SibWings An-2 review

Mielõtt belekezdenék a review-ba, hadd kanyarodjak vissza egy kicsit a múltba. Hajdanán sok-sok évvel ezelõtt repült nálunk egy oktató-pilóta aki nagyon szerette az An-2 típust, volt is neki egy amivel néha-néha repült, ám fenntartása már akkor sem volt olcsó mulatság. Ráadásul szegény repcsi kezdett kicsit elhasználódni így idõszerûvé vált az újravásznazása. S ha már lúd, legyen kövér, nem ártana teljesen új ruhába öltöztetni az öreg madarat.
Ekkor jött az ötlet hogy szponzor(oka)t kellene felhajtani az ápolás finanszírozására, cserébe a támogató színeit és/vagy logóját viselné a kedves röpcsi. A látványtervek elkészítésével engem bízott meg a gép gazdája, s felsorolt pár szóba jöhetõ céget akiket megkeresne ezzel az ajánlattal. Ezek között volt többek közt a Piszkei Papírgyár is, melynek azidõtájt termékein a kék és az arany volt a domináns, így természetesen készült egy erre hajazó látványterv is; szép kék röpcsi, arany orrsegédszárnnyal és dúcokkal, törzsén különbözõ termékek logói.

Mindeközben az Antonov már le lett repülve Kaposvárra mert szorított az idõ...konkrétan kezdett már felválni a szárnyakról a vászon... 😊
Elkészültek hát a festés variációk, emlékeim szerint 4-5 különbözõ cég dizájnjában megjelenítve a gépet. Az erre vonatkozó vektorgrafikus fájlom sajnos az idõk folyamán valamely formatcé áldozata lehetett, mert sajna sehol sem találtam. 😞 Pedig szerettem volna ideszúrni belõle egy képet...
Szóval telt-múlt az idõ, lassan már a festõk dolga következett, tuti szponzor pedig még mindig nem lett - ám a Piszkeiek néztek ki a legesélyesebbnek, így végül e cégnek színeit kapta meg az An-2 egyelõre logók és reklámok nélkül. Ebben a formájában is lett visszarepülve a gép Dunakeszire. Szép kék, itt-ott pici arannyal megfûszerezve.
Sajnos a biznisz továbbra sem jött össze, így maradt minden a régiben. Lassacskán a pénz is elfogyott meg a türelem is, így szegény repülõ eladásra került. Ekkor lett új bázisreptere Svájcban ahol azóta is nagy becsben tartják, ám az ottani szigorúbb környezetvédelmi elõírások okán a gép maradt magyar lajstromban.

Igen, Õ a HA-ABA ankedves.

E személyes érintettség okán is volt oly nagy öröm számomra, mikor megláttam az elõzetes képeket róla a SibWings honlapján. Nem vagyok egy nagy gyûjtögetõ - a több mint 15 éves szimulátoros pályafutásom alatt összesen 8-10 repcsit vettem mindössze -, de úgy gondoltam hogy már csak a fenti okok miatt is, de amint megjelenik, megveszem.

Úgy is lett. 😊

Nézzük hát akkor ezt a szép kis madarat, hogy muzsikál szimulátorunkban.
Az elõzetes infók alapján ezúttal is fel voltam készülve arra hogy az én õsrégi E6600-as procim felturbózva egy 360MB-os Nvidia grafikus kártyával valószinûleg kerek szemekkel fognak bámulni mikor rájuk eresztem ezeket a HD textúrákkal felruházott poligonáradatot - najahh, a SibWings honlapján a propaganda "quite fps friendly" dumát valszeg egy újabb PC-re értették... 😊
Sebaj, majd méglejjebb vesszük a grafikai beállításokat....ha még van lejjebb... 😊
A telepítés viszonylag gyorsan lezajlott - volna, ha kedves MS barátunk Visual C++ Redistributabléja nem települt volna egy fél órán keresztül folyamatos kvartyogásra késztetve szegény vinyómat. A végén a felugró ablakba gyorsan bekopizom a szeriált meg a mailcímem, és már bökök is az FSX ikonjára. Aha persze. Elõször tán indíts újra! - szól a windóz, én pedig kénytelen-kelletlen engedelmeskedem.

Nade a restart után már tényleg bökök! Jön is a FSX szépen, nem is gondolkodik sokat a betöltéssel - lévén okosan az LHSim Sármellék reptere van beállítva nálam defaultra ami nemcsak szép, de iszonyatos fps-barát is, így kiválóan alkalmas mint tesztek kiinduló reptere. Nálam meg sztenderd repülõzéshez is. Hehe.

Az apronon találtam magam ahogy illik. Benne az ABA bal elsõ ülésében. Nosza nézzünk körbe. Mivel a kabinból kilátni így valószinûleg elfogadta a telepítõ a serialom, és nem burkolta körbe SibWings-es fekete poligonnal. 😊
Az elsõ pillanatban meg kellett állapítsam hogy hiába a mindenhol HD textúra és a tengernyi poligon, bizony az fps-t ez annyira nem hatja meg, bõven 35 fölött ugrándozott, ami nem kevés örömmel töltött el engem. Legutóbb nem is oly rég a Majestic Q-400-asa okozott hasonló kellemes meglepetést, úgyhogy lehet nem is kell nekem új PC, mi a francnak?? 😄
De visszatérve az Ancsára, a belsõ kidolgozottságra és részletességre nem igazán lehet panaszunk - a látvány pazar! Pláne így mozgásban, nem csak az elõzetes szkrínsotokat nézve! A mûszerek üvegein az effekt, a mutatók finom mozgása (külön árnyékuk is van nekik!), a textúrák kidolgozottsága mind-mind tökéletes. Egyedül talán a hátsó utasüléseket említeném meg mint negatív tényezõt - õk sajnos áldozatul estek az optimalizációnak, így mindegyik ugyan azt a textúrát kapta ami miatt a rajtuk levõ árnyékhatás néha viccesen néz ki. De sebaj, úgyis csak akkor látni belõlük egyetlen egyet, mikor az ember hátrafordul nyitott kabinajtónál - mert nálam bizony annak nyitva kell lennie! 😊 Nem is tudom jártam-e, repültem-e olyan magyarországi Ankedvessel ahol ez az ajtó üzemszerûen mûködött (értsd: egyáltalán be volt építve a repülõbe 😄) ...
Kusztom animból túl sokat nem kapunk, de hát ez érthetõ is azt hiszem egy ilyen stílusú repcsinél. De azért a napellenzõket lehet ide-oda hajtogatni, a ventillátorok mûködnek, sõt, indításkor kellemesen berázkódik a mûszerfal is. Kívülrõl láthatunk féktuskókat illetõleg a beszállást segítõ kis létrácskát is, mely természetesen eltüntethetõ - én bezzeg elfelejtettem a billenytûkombinációját (Ctrl+Shift+2) mikor a screenshotokat csináltam, bocsi. 😄
Természetesen megkapta a röpcsi a manapság oly divatossá vált fényszóró-effekteket is, ami sokat dob az összhatáson ez tény.
Szóval a külcsín perfekt. A külsõ külcsín is, persze! 😊 Ráadásul kapott egy saját vetett árnyékot is a külsõ modell, így akinek ki van kapcsolva FSX-ben ez az effekt, az is láthat a repülõje alatt egy meglehetõsen valósághû árnyékot. Igaz, kicsit bugos, mert közelebbrõl szemlélve észrevehetjük, hogy az árnyék textúrája 8-10 centivel a talajszint felett van, emiatt a fõfutók alsó részén jól megfigyelhetõ a kontúrja. Sebaj, állitólag javítani fogják. 😉

A textúrákra és kidolgozottságra kívül-belül nem is pazarolnék több szót, higyjétek el nekem: tökéletes, minden apró kis részletében! Ja, ühüm, paint-kit beszerezve... 😉

Lássuk hát mit tud a madárka! Röffentsük be!
Nem árt, ha megbarátkozunk a gondolattal hogy e kellemes kis repülõ nagyon szereti a benzint - ami motorindításnál is kidomborodik, így indítás közben alkalmazzuk elõszeretettel az ülés alatti benzinszivattyút, valamint a kézi pumpát is! 😊
Nem tudom van-e a valóságban is ilyen An-2, de eddig amiben én ültem, azoknak mind volt a gyújtáskapcsoló mellett jobbra egy CTAPTEP nevezetû karocska ami kifelé húzva indította a lendkereket, befelé tolva pedig erõszakoskodni kezdett a fõtengellyel melynek folyományaként a motor életre kelt. Namármost ilyet ne keressünk a SibWings An-2-esében, itt ugyanis egy ide-oda kapcsolóval oldották meg az indítást. Nem tudom ez mennyire típus-specifikus mondom, én még nem láttam ilyet a valóságban. De fogadjuk el, végülis nem egy nagy dolog.
Szóval rettentõ benzinbefecskendezések árán életre keltettük a motort. A hangja. Szerintem minden a helyén van, megfelelõ fordulatszámkor a megfelelõ motorhang hallatszik, el lett találva szépen. Nekem talán picit tompának és halknak hallatszik, valahogy hiányolom azt a tipikus dübörgõ hatást mint a valóságban... Ugyanígy hiányolom a 3D-hangzást is: a kipufogó-felõli oldalon lehetne picit ércesebb a hang. De alapjában véve elfogadható azért, nem kell megijedni, nem egy abszolút nem odaillõ hangot fogunk hallani repülés közben. 😊

Figyeljünk oda a motor megfelelõ kiszolgálására mert bizony egy elszállt hengerfejhõvel, egy nem megfelelõ bemelegítéssel hamar tönkre lehet tenni a motort! Ezért folyamatosan kövessük nyomon a hõfokokat és szükség szerint zsaluzzunk - meghálálja a masina!
Arról se feledkezzünk meg, hogy nemcsak a hengereknek, de az olajnak is van külön zsaluja!
Amikor az egyszeri szimulátoros ezeket nem figyeli, utána szoktak jönni a fórumba a segítségkérõ hozzászólások, hogy "egy idõ után elkezd füstölni a motor és leáll, többet nem indul el, mit csinálok rosszul?" Ilyenkor szoktam azt gondolni hogy "zsaluzz b.meg!" 😊))

Naszóval. Motor beindítva, bemelegítve, kigurulunk a pályára, fékszárny felszállófokozat. Itt jegyzem meg, hogy An-2 jellegzetesség az úgynevezett farokkerék-rögzítés, mely a könnyebb fel- és leszállást hivatott segíteni, guruláskor viszont ha elfeledkezünk róla és bekapcsolva hagyjuk, a fordulás bizony nehézségekbe fog ütközni... 😄
Apropó, fordulás. A hangokból még hiányzik nekem az a jellegzetes sípoló-csikorgó hang és a levegõ-kifújószelep hangja is, melyet a fékek adnak mikor a pilóta befékezi valamelyiket fordulás közben. Ehelyett kapunk valami izét...valami kattogást. Hát, kár. 😞

Elérkeztünk arra a pontra hogy már nincs mit tenni, fel kell szállni! 😊
Gázkar koppig elõre, kormány szintén hogy eljöjjön a farka minél hamarabb, pici lábbal tartjuk az irányt. Nekem picit olyan érzésem volt hogy talán picit hamarabb eljön a földtõl mint a valóságban, pláne úgy hogy a szárnyakban ott lötyög 1300 liter benya. Talán negyedtankkal, utasok nélkül tudnám elképzelni ezt a felszállási úthosszt amit e gép produkált. A többi paramétere amúgy rendben, megfelelõ a varió amivel emelkedik, jók a sebességek is... Ráadásul a bal kezünknél van egy kis táblácska ami a különbözõ motor-rezsimeket tartalmazza az olyanok számára mint én, akik már nem emlékeznek ezekre az adatokra... 😄

Miután megrepültem az elsõ iskolakört jön az elsõ leszállás. A besiklás döbbenetesen jó, mintha valóban egy igazi ankettesben ülnék: pont ugyan az a látvány, ugyan az az állásszög tárul elém! Talán a fékszárny picit hatásosabb a kelleténél, elég emberesen meg kell támasztanunk gázzal, hogy tudjuk tartani a besiklási sebességet. A kilebegtetést-földet érést meg kell szokni meg kell tanulni mert bizony elsõre engem is meglepett, de utána már nem volt gond.
Fékszárny vissza felszállóra, nagy gáz nagy kuplung - gyerünk tovább! A cél ezúttal LHSim Pécs-Pogány reptere lesz.Az útvonal gyakorlatilag eseménymentes volt, apró korrekciókkal prímán lehet vezetni a gépet. A trimm különösen jó, nagyon precízen és finoman be lehet lõni a nulla variót. A mûholdas navigációs rendszert - rövidebb nevén a Dzsipsziesszt 😄 - egy AZSZ kapcsolón keresztül érjük el a panelen. Kicsit suta megoldás szerintem, jobban örültem volna egy 3D-ben is megrajzolt Garminnak, mely képernyõjére kattintva pop-upban megjelenik nagyobban 2D-ben - de hát ez van, végülis meg lehet szokni.
Az elõre definiált kameranézetekre a kokpitben nem lehet panaszunk, eléggé jól eltaláltak (van külön nézet a guruláshoz is - nagy segítség!), ugyanez a külsõ nézetrõl már nem mondható el, azok eléggé sutára sikeredtek szerintem. Egyedül talán az általam "zsinórbohóc-vjú"-ként aposztrofált nézet elfogadható mely a gép bal oldalát mutatja a vízszintes vezérsík alól, a többi gyakorlatilag használhatatlan. New camera definitions needed!!!

Megérkezvén Pogány repterére egy illendõ áthúzást eszközöltem, majd bal elhajlás-jobb forduló, picit hosszúra helyezkedés hogy ne kelljen sokat gurulni, és tácsdán! 😊
Az fps még ennél a picit combosabb kivitelezésû reptérnél is bõven a játszhatóság felett maradt ami ismételten boldogsággal töltötte el pici szívem (értsd: 25-30 fps maradt még így is! 😉)...

Konklúzió.
Vegyétek meg vaze mer nagyon faja kis cucc! 😊)) De tényleg. A fent említett apróbb bugok-hiányosságok ellenére egy ûberfasza kis add-ont sikerült SibWings-éknek összehegeszteniük, ráadásul jönnek még majd javítások, peccsek is, sõt, mint az az ofisül fórumról kiderült, lesz sí- illetve úszótalpas változat is!
Annak aki szereti a kisgépes repülést, azon belül is a volt keleti blokk gépparkját annak minden szellemiségével együtt, bátran ajánlom, nem fog benne csalódni! Én nagyon sokat fogok még vele repülni az biztos!

Itt a vége fuss el véle, kösz hogy elolvastál! 😊

További képek itt!

Nincs az az ancsa a vilagon ami igy poccre beindul 😄

Clidey:: a review-ban majd lszi terj ki a rendszerekre is hogy mit tud (olajhutes, zsaluk, cowl flaps, atesesi sebesseg)
Lehet felteszek egy FSX-et ismet, hogy meglessem mit alkottak 😊

-- http://www.x-plane.hu

Clidey
benzint pumpál

Mit rángat az ülés alatt? Szivatót? XD

Hypo

Na leállítottam most nem tom beindítani, át kell tanulmányozni a manuált....

Ma én is megleptem maga az ancsával :-) Nagyon állat! Szépen kidolgozott, minden müködik még a venti is :-) azt a 4700 ft megéri nagyon!

L Viper
De jól néz ki <#eljen>
CptSAB
A manualban a mûszerfal ismertetésnél van kapcsolója.. 😊
Bekapcsolod a légkondit és biztos forog.<#crazya>
polluxware
ha nem forog a kabinban az a ruszki gumilapátos ventillátor engem nem is érdekel...

Hypo
Szèp

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

sziasztok meg szeretném kérdezni hogy hol tudom meg szerezni az fsx pmdg 737-800-at. elöre is köszi
Clidey

Review hamarosan! 😊

Nesu
Szóval már bent csücsül a hangárban ...

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

bondi
És milyen? Lesz privjú ?

Clidey
Released! 😉

JoopZzz

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=540143272694727&set=a.279457452096645.61125.162343717141353&type=1&ref=nf
i robot
Ez ingyenes lesz?

Nesu
Ha rendesen mûköik akkor közvetítem a longhaul reppenéseket

Nesu

Nesu

Nesu
Szerintem ez egy összvér a 200 és az újabbik modellek keveréke

exTrem
Én a 300/400/500 classic sorozatot jobban várom már 😊)

Nesu
A MILVIZ készíti a BOEING 737 Classic -ját

Értem...az a baj, hogy a windowsal sikerült letiltanom a komplett gyártót, és sajna nem csak az FS-el...jelenleg egyetlen egy megoldás jut az eszembe, de nem akarok egy komplett gépet újrarakni :/

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

Sikerült lebeszélned! :-))
Amúgy találtam egy cockpit videót,hát a Wilco jut eszembe róla,úgyhogy hanyagolom.Inkább várok a 2014-es Aerosoft A330-ra.
Akkor passz. Tavaly volt ilyen problémám nekem is,de már nem emlékszem hogyan oldottam fel a tiltást.Nekem is egy itteni forumozó segített.
Sajna nem jött be az ötlet...a windows tiltotta le, nem az fs :S

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

polluxware
ha már favicc😊

Két beton támfal beszélget Felcsúúton..
-Te!, nem a Duna parton lenne most a helyünk?
-áhhh, a fõnök utálja a vizi sportokat...

polluxware
némi áthallást vélek felfedezni... majd szólok hogy tiltsanak bé😉

Hypo
barackfa alatt sirunk rivunk, elvitte a duna a trafikunk.....

polluxware
"Segítünk! Ne hagyja el a hajóját! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik csónakba!"

Belügyminisztérium

Clidey

Hont
Szerintem sokkal szebb mint akármelyik Bus...<#crazya><#crazya><#crazya>
Nesu
Na igen ,de addig is egy kis B737-300 Winglet

[/

Clidey
Odébb van az még...