33535
  • MPeter7
    Szia!
    Igen, a leírásod alapján lehetséges, hogy valami a REX konfigurációjával lehet, talán valamelyik "config" file tartalma nem megfelelő.
    Én írnék a REX support-nak, hátha rövid időn belül válaszolnak, vagy megpróbálni valamely külföldi fórumon találni ugyanilyen hibajelenség beírást.
    De ha azt az időt nézzük, mire valami megoldás születhet, lehet, hogy az újratelepítési 2 nap még így is kevesebb, mint várni egy jó megoldásra.

Sokkal többet egyelőre nem tudok tanácsolni, mert régóta használok ugyan MS FS-t, de komolyabban most kezdenék el foglalkozni vele. Annak idején még az 5.1-es MS FS-t is megvettem, annak összesen 20MB !!! hely kellett és MSDOS alatt futott :)
    Szóval most gyűjtögetem össze, hogy mely programokat, addon-okat érdemes beszerezni, hogy a valósághű szimulációt (látványban és repülőgép/helikopterszimulációban) minél jobban meg lehessen közelíteni.
    Üdv,
    Péter

• almostatys
    Az a gond,hogy az FSX újratelepítéséhez akkor már a Windowst is újra tenném és csak az FSX telepítése a rengeteg kiegészítővel együtt 2 napba telne,amihez baromira nincs kedvem. Ezért gondoltam,hogy hátha van valami megoldás a problémámra anélkül,hogy újra kelljen telepíteni az egész FSX-et a kiegekkel együtt. Ha a REX texture mappájából bemásolom az FSX texture mappájába az általam kiválasztott fájlokat,akkor megjelenik az FSX-ben,de ha a REX-ből mint programból akarom betölteni a textúrákat,akkor úgy nem tölti be az FSX-be. Szóval valami a REX motorjával lehet összefüggésben,ami miatt nem hajlandó a programból betölteni az általam kiválasztott textúrákat,csak ha manuálisan bemásolom azokat a REX texture mappájából az FSX texture mappájába.

Amúgy azért olcsóbb szerintem a REX4,mert nincs benne real weather engine. Ez tulajdonképp csak egy textúra pack.
    Szóval egyéb ötlet a REX problémámra FSX újratelepítés nélkül?
  • polluxware
  • Clidey
    Jelen pillanatban nem tudom hogy valaha ki lesz-e adva. Félkészen nem akarom, kijavítani pedig egyelőre én magam sajnos nem tudom.
  • MPeter7
    Szia!
    A leírásod alapján, a legjobb és talán a leggyorsabb, ha újratelepíted az FSX-et. Miért olcsóbb a REX4 mint a REX essential, ha a REX 4 újabb és jobb kiadás. Ahogy nézegettem, a REX4 30EUR az essentials 40EUR körül van.
  • almostatys
    Sziasztok!

SOS!!! Már hónapokkal ezelőtt felraktam a REX Essential+OD-t az FSX-re,de hülye voltam és nem csináltam akkor Backup-ot a default FSX textúrákról és miután leszedtem a REX Overdrive-ot az FSX-ről,majd telepítettem a REX4-et, a REX4 nem tölti be a textúrákat az FSX-be. Az is fura,hogy uninstalláltam a REX4-et,majd újratelepítettem és újratelepítés után megmaradtak a beállítások is az előző telepítésből. Miért nem tölti be a textúrákat a REX4? Már elkértem egyik ismerősömtől az ő "szűz" Effect és Texture mappáit,gondoltam hátha akkor betölti a REX4 a textúrákat,de semmi. Hogyan tudnám kiírtani teljesen a REX OD textúrákat az FSX-ből,hogy be tudjam tölteni a REX4 textúráit?
    Köszi előre is a segítséget!
  • JoopZzz
    Elnézést,hogy megmerem kérdezni..mikor lesz várható a Zlin Z-142?Ha másképp nem,akkor vásárolható?Vagy nagyon kényes a baja,és azért nincs még?Meg egy MG AN-2 is érdekelne.:) Sibwings úgy sem fog kiadni olyat..valahogy érzem..:(Talán tudnék rá készíteni adaptert,csak játékba nem hinném,hogy sikerülne berakni,meg képet sem rakhatnék!:(
  • JoopZzz
    kár,hogy celofán effect van a képeken..
  • Hypo #27621
  • Clidey
    Na igen. Anno valamelyik régi Nvidia kártyámhoz én is kaptam ilyen szemüveget. Nullaszor volt használva, aztán vagy két év múltán szólt egy haver hogy valami ismerősének kell. Adott érte 5 rongyot... Nem ellenkeztem. :D
  • Clidey
    Bizony ríííg! :)))
  • Hypo #27618
    hát én azért óvnálak ettől , nagyon nem jó a szemnek sajnos csak errol nem beszelnek nyilvanos helyeken.
  • carlosfly
    6 dof + 3d elég jó a hatás csak a szemeim elfáradnak hamar .. Nvidiás szemüveggel is így van ez ? Esetleg van valakinek?
  • Papirzacsi
    Derígvolt! :-D
  • Clidey
    2007. december 12.-i kép. Zacsival kötelékeltünk... :)

• carlosfly
    :D
  • Hypo #27613
    nem regisztralt.
    Nekem az Air Hauler jobban tetszett de ez szubjektív, próbáld ki ha lehet mindkettőt.
  • MPeter7
    Sziasztok!
    Az Air Hauler-nél írják (JustFlight), hogy "FSUIPC 4.50 for FSX, 3.90 for FS2004 (included)".
    http://www.justflight.com/product/air-hauler-download

Ez azt jelenti, hogy az FSUIPC program regisztrált változatát csatolják, vagy csak freeware verziót adják a programhoz?
    A Cargo Pilot -ot nem próbálta valaki, hogy esetleg jobb, vagy rosszabb-e az Air Hauler-nél?
    http://www.justflight.com/product/cargo-pilot-download
  • alien1313
    Igen, használok.
  • L Viper #27610
    Ugyanúgy működnie kell sima leddel, csak ennek ugye a látható fény a hátránya.
    Szerintem mielőtt komolyabb építésbe kezdenél, próbáld ki a legegyszerűbb egy fényforrásos módszert.
    Ebben ugye nincs 6 DOF, de a programot le tudod tesztelni, meg azt is, hogy megfelel -e a kamera a célnak, illetve van -e elég fps, sima -e a követés, mennyire kell állítani a force exposure-t, stb.
    Nézd meg ezt a videót, kb ennyi lenne az egész teszt :)
  • MPeter7
    Szia!
    Köszönöm az infót. Arra gondoltam, hogy először nem szedem ki az IR filtert, és hagyományos izzókkal vagy ledekkel készítem el. Ha úgy nem megfelelő, akkor próbálom a másik módszert, IR leddel és a szűrő kivételével.
  • L Viper #27608
    Amit nemrég linkeltem képeket, ahhoz egy kis infó. Talán segít az építésben:

A fekete modellről:
    Hobby elektro boltban kapható kapcsolós elemtartó, vállfáról leszedett csipeszre. rögzítve kétoldali ragasztóval.
    "Csokiba" van belecsavarozva régi esernyő merevítő pálcája, ami az egyik szál vezeték is egyben.
    A ledek egy kiégett izzóból vannak. 3 Voltosak, ezért semmiféle ellenállás nem kell. Párhuzamosan kötöttem.
    A bekötés elrejtése: hosszában bevágott vastagabb szívószállal történt. Szépen rákunkorodik. A "csokira" meg egy flakon kupakja lett téve, kifarigcsálva ahol szükséges.

A fehér modellről:
    Arcbalzsam kupakjába szerelve, szintén kétoldali ragasztóval rögzítve a csipeszhez. Az elemtartó egy villogós Mikulás sapié volt.
    A műanyag cső merev falú, hő hatására lágyul. Akár forró víz is megteszi, remekül hajlik és hűtés után úgy marad.
    Itt kéteres vezetéket használtam, párhuzamosan kötve a ledeket. Szintén a kiégett égőből vannak. A bekötés lezárását flakon oldalából kivágott lapocskával oldottam meg.

Mindkét elrendezés hibátlan megoldás. Előnye, hátránya nincs egyiknek sem, csupán a finombeállításokban tér el picit. Mindkét modellt fejbúbon, füles tetejére csíptetve használom, ezért nem világítanak bele a képernyőbe sem. (Magasan van a fényforrás).
    Ha infra Ledekkel építed, akkor nincs ilyen gond, de valószínű, hogy a kamerából az infra szűrőt ki kell venned, de van arról is tutorial videó, hogyan kell a PS3 exe kamerát szétkapni.

Magyarul, csak a fantáziád szab határt, milyen megoldást használsz. Nekem régebben volt pl. egy olyan modellem, amiben alulfeszelt közönséges izzók voltak, amik elég szépen látszottak infrában. Erről van egy régebbi videóm, innen ltölthető. (Bocs, de Youtube-ról töröltem.)
  • macleody
    Köszi a linket, rendeltem is gyorsan kettőt a kamerából. Ha az egyiket elbaszarintom legyen tartalék :)
  • carlosfly
    Sziasztok! Használ valaki olyan Saitek Yokot amihez még az alap Quadrant van (vmi 6 pines csatival megy a yoke-ba)? Szóval nem a külön megvehető USB-s.
  • MPeter7
    Szia!
    Köszönöm, nagyon hasznos volt a felsorolás. Van egy-két progi, amit nem is néztem meg eddig, majd utánanézek.
    Rendeltem egy Sony Playstation Eye kamerát, 2800Ft. megpróbálom a FreeTrack-et, ha nem jön be, akkor az a 3eFt nem nagy bukás, és akkor veszek majd egy TrackIR-t.
    Most ez a kamera az "iPon"-on egészen jó árban van (2889Ft) a többi bolthoz képest, ahol 7-10eFt körül adják.
    http://ipon.hu/webshop/product/sony_playstation_eye_kamera___eyecreate/109755
    Kell még hozzá 3 led + egy-két apróság, meg idő és türelem az összeállításhoz.
    Itt találtam leírást (többek között) az összeállításhoz:
    http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/61051-freetrack-%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9se-be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa/

• Hypo #27604
    Aerosoft által forgalmazott scenery-k többsége ( Német, Olasz, Benelux, Malorca, Görög, Ibiza, MegaAirport sorozat) FlyTampa Sceneryk. LHSimulation

VFR - ORBX ( kivéve a Global-t) PNW,CRM,PJF, plusz hozzájuk tartozó repterek, AU és a hozzá tartozó free OZX
    Tongass X
    Vancouver
    Mistyfords ( Mistymoornings sceneries)

Progik: Topcat, FSBUILD, REXFS9,REX FSX, OPUS FSX, Active Sky FS9, Plan-G, FS2crew button versions, AES, AirHauler, FreightDogs.
    FSUIPC FS9/FSX regisztrált, EZDOC+TRACK IR
  • MPeter7
    Szia!
    Az " EU, Mediterran sceneryk és progik" alatt pontosan milyen gyártók kiegészítőit érted?
    A scenery esetében az ORBX?
    Nagygépes repüléshez milyen segédprogramokat használsz vagy használnál?
    Gondolom nagygépes repülésnél nem annyira lényeges az EZDoc, és az fs2 crew is inkább kényelmi kiegészítő, mint létszükséglet.
    Olvastam, hogy regisztrált FSUPIC -t jobb használni, mivel jók a többletszolgáltatásai. Igaz ez, vagy elegendő a freeware változat is?
  • Hypo #27602
    Nekem van két listám:)) FS9 IFR nagy gépes repülés EU, Mediterran sceneryk és progik Illetve VFR FSX a hozzá tartozó gépekkel és sceneryk.el Ha erősebb hardwarem lenne akkor már elég lenne csak FSX és P3D
  • MPeter7
    Szia!
    Igen, az általad említett paraméterek nagyban meghatározzák, hogy mit kell, vagy érdemes telepíteni.
    Csak arra gondoltam, hogy talán mindenkinek van egy lista (a saját hardverének megfelelően), hogy mely kiegészítők hasznosak vagy fontosak a valósághűbb szimuláció érdekében, és egy esetleges újratelepítés alkalmával azokat mindenképpen rögtön újratelepítené.
    A lista azon alapulhat, hogy a telepített scenery-k vagy vizuális valósághűséget növelő programok, egyéb programok, utilok és a telepített repülők/helikopterek közül melyek lennének azok, melyeket kérdés nélkül a gyakorlati tapasztalat alapján mindenképpen újratennék, és melyek azok, amiket lehet, hogy kihagynák, mert nem hozták az elvárásokat.
    Ebből a listából lehetne látni, hogy a rutinosabb, gyakorlottabb pilóták mit tartanak fontosnak, mit tartanak értékesnek, amit másoknak (vagy kezdőknek) is érdemes lehet megnézni, kipróbálni.

• Hypo #27600
    Hát előszór is olyan nincs amivel mindent szerintem.
    Sok paraméter van ami meghatározhatja a döntésed és a választásod.
    Például:
    Milyen Hardvere van az asztalodon?
    Kisgépes Repülés vagy Nagy vagy IS IS
    IFR vagy VFR
    Merre repülnél? EU, USA,AU ?
    Mennyire fontosak a valós eljárások.
    Van e időd 30 percet preflight-al tölteni ahogy a nagyok?
    Valós időben repülnél? Valós időjárással?
  • L Viper #27599
    Egy teljesen alap Genius i-Look 317-es. 30 fps-t tud stabilan.
    A PS3 eye nagyon jó választás. Szerintem én is veszek olyat :)
  • MPeter7
    Sziasztok!
    Rutinos, régóta szimulátorozó fórumozókhoz lenne kérdésem.
    Olvastam sokat az elérhető, jó minőségű, valósághoz közel álló szimulációt nyújtó kiegészítőkről, és kíváncsi vagyok, hogy ha újra kellene telepíteni az FSX (vagy fs9) programot, akkor milyen FSX programok (util-ok), illetve addonok azok, amelyeket rögtön a telepítéssel együtt feltennétek?
    Vagyis melyek azok a repülő, helikopter/scenery addonok, kiegészítő programok, amelyek nélkül már nehezen lehetne elképzelni az örömteli, valósághoz közelítő szimulátorozást.
    Pl.:

Az FSX vagy FS9 program +

Eszközök, programok:
    Freetrack vagy TrackIR...,
    FSUPIC,
    EZDoc,
    fs2 crew,
    REX,

Scenery:
    ORBX global,
    lhsimulations LHBP
    AEROSOFT – SKIATHOS X,
    ??

Aircraft / helikopter:
    PMDG 777-200LR/F,
    PMDG 737 NGX 800/900 + esetleg kiegészítője a 600/700,
    SibWings An-2,
    Majestic MJC8 Q400,
    A2A gépek közül valami...

Szóval valami ilyesmi listára gondoltam.
    Ez a lista sokaknak, főleg újaknak lenne segítség, hogy a tapasztaltabbaktól gyorsabban, összefoglalva meg lehessen tudni, hogy miket érdemes telepíteni, milyen irányba érdemes keresgélni, hogy a szimulációk még érdekesebbek, élvezetesebbek lehessenek.
    Nyilván ízlések és pofonok, de azért a listákból kiderülne, hogy mégis melyek azok a kiegészítők, amiben mindenki egyetért, hogy nagyban hozzájárul vagy elengedhetetlen a jó szórakozáshoz.

• MPeter7
    Szia!
    Milyen kamerával készítetted el a szerkezetet?
    Most, ahogy utánaolvasgattam, a SONY Playstation Eye kamerát javasolják sokan, 60-120 között van a sebessége felbontástól függően és 3eFt-ba kerül újonnan.
  • L Viper #27596
    Megerősítem. A FreeTrack-et régóta használom. Mondjuk én inkább FS2004-el repkedek és abban a 6DOF-ot csak a FreeTrack támogatja, a FaceTrackNoIR nem.
    Egyébként a konfigolhatósága is jobb a FreeTrack-nek. Csak ahhoz ugye építeni kell aktív cuccot.
    Valami ilyesmit pl.
    Nekem nagyon bevált. Nehezen tudnék már nélküle repkedni.
    Egyébként a FaceTrackNoIR-t is be tudtam lőni, de valahogy nekem jobban bejön amaz.

• MPeter7
    Szia!
    Köszönöm a véleményt, éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy kinek milyen tapasztalata van ezen a téren, mert azt több helyen is olvastam, hogy a TrackIR kiválóan használható, viszont arról kevesebbet lehet olvasni, hogy a fejmozgatást szimuláló FaceTrackNoIR mennyire hatékony és használható folyamatosan egy viszonylag sok fejmozgást igénylő játék esetén.
  • Hont
    Szia!
    Én elég sokat kínlódtam minden féle kütyüvel...
    A végén vettem egy TrackIr-t! Nem bántam meg!!!!
    A többi "Nekem" kínlódás volt! Ezt csak feldobod és már minden ok! Nem kell állítgatni, kínlódni vele...
    De ez csak az én véleményem!
  • MPeter7
    Sziasztok!
    Használja valaki a Fotelpilótán is bemutatott "FaceTrackNoIR" programot napi rendszerességgel?
    http://www.fotelpilota.hu/facetracknoir-ingyenes-fejmozgas-kovetes/

Mivel a bemutatója már majdnem egy éves, kíváncsi lennék, hogy milyen webkamerával üzemel megfelelően, és "zökkenőmentesen". Pozitív-negatív tapasztalatok az azóta eltelt idő alatt, a ma kapható webkamerákat figyelembe véve.
    Egyes videóbemutatókat tekintve nem látni nagy különbséget a majd 50eFt körüli áron kapható TrackIR-hez képest.
  • gfarkas
    Bocsánat az update FS 9.1 névre hallgat. Sorry!
  • gfarkas
    Telepítsd fel az FS 9-et, utána telepítsd az FS 9 Update.exe-t (a netről leszedhető), ha ez megvan akkor találhatsz szintén a net valamelyik fs webjén egy FS 9 crackelt exe-t, tölts le, készíts az eredetiről egy másolatot (pl. nevezd át FS9eredeti.exe-re) , ezután tedd be a gyökérbe a crackeltet, akkor már menni fog lemez nélkül.
  • MPeter7
    Időközben valaki mondta, hogy az FS2004-hez nincs regisztrációs kód.
    A leírásban annyi szerepel, hogy a 4. lemeznek mindig bent kell lenni a játék közben.