Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
fs9 re szuper packot csinált aeroworx én mai napig szeretem nagyon, tény a VC je nem mai de a 2d elég pöpec volot pláne egy kis Reality XP vel megspékelve. Ezek a glass cockpitek nem vonzanak

Clidey
Nem baj, köszönöm!!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
Megkésve bár, de kitöltöttem.

http://goo.gl/gd6Zi5

Clidey

Many thanks for the preview shots to Fotelpilóta ... 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
háááááááááááát igen... tudtam hogy neked is ezen akad meg a szemed

ugyanakkor próbáltam az AS TwinOtter Extended-t.... (érdemes rákeresni az öbölben)

Nesu
Egy kis film ajánló :

Kínai kaland
(High road to China)

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
Melyiket kellet volna választaniuk ?

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Hypo
Sajnalom, hogy a glass cockpitest valasztottak, igy egy tucat lesz

probakeppen megkerdezem kinek mennyit erne meg kompletten a cockpitben levo saitek settem,kompletten?
ez konkretan a kovetkezo dolgokbol all:
2 throttle quadrant
2 flight instrument display
1pro fligjt yoke
1pro flight rudder-nem a cessna fajtta hanem a combat-
1multipanel
1switch panel.
ha ertelmes ajanlatot kapok akkor hazakuldom magyarorszagra,
sajnos ahol lakom ott ezeket a dolgokat nem keresik igy nemtudom itt ertekesiteni.
spyy55
Videókártyád élsimítása? Játékon belül kuka!

😊 ez kész. ho lee fuk

Imadom Amerikat!

http://index.hu/tech/2013/07/12/ho_lee_fuk_vezette_az_asiana_gepet/
NagyiBMX
Az mennyire normális hogy a beállításokban minden Ultra High-ra van rakva, legnagyobb felbontás és a játék mégis úgy néz ki, mintha 640x480-as felbontásban játszanám? Tudom, hogy 2005-ös a játék nem is az a gond, hanem hogy a tutorial elsõ pályáján a takeoff-nál a kis sárkányrepülõ gyakorlatilag kockákból épül fel, holott videókban meg szerintem mindenkinél teljesen HD az egész. Nincs valami grafikai addon amit tudnátok javasolni?

ASUS H87M-E | intel Core i7 4771 @3.5GHz | ASUS nVidia GeForce GTX650 Ti Boost | 8GB Corsair DDR3 1600MHz

Nem akarok ünneprontó lenni, de Cockpit view már régebbóta van 😊

Volvo. For life. A sün egy makacs madár. Csak akkor hajlandó repülni ha belerúgok. Alienware 14

Megújult a Flight Radar 24! Mostmár akár Cockpit viewben is nézhetjük a repülõgép útját, google earth szimulátor stílusban.
polluxware
há festessz rá árpisávot, oszt röpülheted..

most mit mondjak erre?😊))))

Biztosan a Názáreti ül benne.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Nesu
akkor most ezt meg se vegyem ?

<#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2><#taps>

polluxware
aeroworx b200 for FSX

Clidey
Még folyik a szavazás.

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

mi ujsag Dunakeszi ugyben?lesz valami kovetkezmenye a kis nepszavazasnak?
Állítólag már kiderült, hogy nem igaz az egész 😄 miért is nem vagyok meglepve 😄

kb 3-4napja hogy felvetettem a dolgot...
http://index.indavideo.hu/video/2013_0709_solyom_hungarian_airlines
Tessék ez freeware Európa Mesh, a kék csíkkal kijelölt területet fedi le. Remélem hasznos lesz.

http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php?do=search&fname=srt2eur*.zip

Az overdrive egy kiegészítõ csomag, ami plusz textúrákat ad hozzá a már meglévõkhöz.

spyy55
Tudnátok ajánlani egy ingyenes hungary mesh-t? Vagy LHSimes Landmarks Pack/Library Base Pack-ban benne van? (olvastam, de nagy különbséget nem fedeztem fel)

Jojobaba
üdv újra, feltettem a rexet. Ez a rex+overdrive van meg, mi a külömbség ez és a rex2 között?
Illetve lehet rosszul nézem, de beinstalláltam, ahogy kéri a rex menüjébõl, de nem nagyon vettem észre külömbséget. Mi lehet a gond?

Hát pedig még nem is ez a námbervan ferihegyrõl. Nálam az atomrészeg pulkovo airlines kapitánya viszi a prímet aki felszállás után egybõl támadta a nyugatot. Na az nem volt semmi. Az is 2000 körül történt.
polluxware
ezt nem hiszem el..

ez már meredek nekem is (pedig itt élek hungarisztánban😊

Még 2000 környékén járt itt egy koreai üzleti különítmény. A koreain air hozta õket egy 747-essel. Miután leszállt, szabálytalanul taxizott, nem a kijelölt útvonalon ment, tehát nem ott volt ahol lennie kellett és a pályát ellenõrzõ Béla bácsit elfújta az autójával együtt aki viszont jogosan tartózkodott ott. Mire beért az állóhelyre mondanom sem kell, hogy nem oda ahova eredetileg kijelölték, a tökük tele volt a ground controlnak velük. Már azt mondták a rampásoknak, hogy mindegy hova csak tegyék már be. Úgyhogy így állt be a 2-es terminálra az 1-es helyett. Amikor kérdõre vonták a pilótát, hogy mégis mi volt ez, elmesélte, hogy a kapitány miután letette a gépet felállt és kiment a fülkébõl azzal, hogy ez már az õ dolguk. Aki ezután vezette a gépet "tanuló" volt és egyáltalán nem volt ilyen magas géppel gurulási gyakorlata, és nem ismerte/értette a számukra kiadott térképet. Viszont a földön a fiúk derekasan helytálltak.
polluxware
errõl az a dél-koreai gép jut eszembe (valmi jumbó) amelyik !nagyon! rossz idõben dimbes-dombos helyen akart leszállni... a reptér eleve szólt ,hogy nem mûködik az ILS, és ndb-vel kell majd lépcsõzetesen megközelíteni a kifutót...

na szuper volt harci pilóták megközelítés közben látták hogy néha be -be villan a siklópálya vertikális indikátora (.szom tudja mi a pontos neve pontosan😉 ., szóval azthitték hogy szivatja õket a torony és mégis rárepültek a néha -néha bevillanó ils vert. jelekre....

katasztrófa után az ntsb megállapította ,hogy a közeli katonai reptérnek az ils-ére repültek rá ami ráadásul mérföldekre volt, ezért a szakaszos jeladás

amint mondottam... a torony elmondta hogy nem gyó az ILS

slusszpoén az ,hogy csomóan megúszhatták volna a balesetet ha a tetõtérben lévõ folyadék tartályokat, nem töltik meg fullosan vámmentes tiszta alkohollal..... lehet tippelni hogy a kezdõdõ tûz hogyan égette porig a gép törzsét

Azért nincs akkora empátiám, hogy ennyire megviseljenek a dolgok. Sõt szerintem egyáltalán nem kell hozzá empátia, hogy egy ilyen híren ne nevessünk. Illetve, hogy ne találjuk viccesnek. Különös, meghökkentõ vagy egyedi (de semmiképpen sem vicces) halála, volt valakinek nem a saját hibájából kifolyólag, nem minden nap van ilyen hír, ennyi az egész.
4 évvel ezelõtt a lányom 16 éves osztálytársán áttolatott a kukásautó. Szerinted az vicces volt? Vagy adjunk érte Darwin díjat? Ismerem a családot, egyetlen gyermek volt, az anyukának is annyi, mert elért egy olyan állapotot ahonnan már nincs visszaút.
Amikor képzés alatt van a pilóta az nem egyenlõ a képzett pilótával. Legalábbis azon a típuson nem. Ott csak 43 órája volt ha jól vagyok informálva. A Boeing eleve elõírja az összeszokott párost, mert az kell a gépük biztonságos vezetéséhez. És ott vannak a szimulátorok, pont ezekkel a gyakorlási feladatokkal. Én pl. a biztosító helyében a gépért egy árva kanyit sem fizetnék, mert a balesetet egyértelmûen a nem szakszerû személyzet okozta, ami viszont a légitársaság felelõssége. És koreai légitársaságnál már nem ez az elsõ eset. Mondhatni, hogy most szerencséjük volt, nem halt meg mindenki, mint legutóbb. Az NTSB szokás szerint összevissza nyilatkozik, mindig ezt csinálják, talán úgy gondolják, hogy nekik is szükségük van a gerilla marketingre. Aztán majd néhány hónap múlva megírják a jelentést, hogy pilóta hiba, ill. képzési hiba és elmarasztalják a céget, majd kötelezik õket a képzés szigorítására felügyeletére. És majd megen nem történik semmi, mert a koreaiak ekkora köcsögök. Kinek a farka nagyobb játékot játszanak mindig mindenben. Pl. a repülésben le kellene már errõl szokni, de olyan mélyen be van égetve a kultúrájukba, hogy nem tudnak ettõl szabadulni. Ez van, nem kell ázsiai gépre ülni.
Persze, amúgy nyilván ez tragédia, mind az áldozat, mind a sofõr szemszögébõl, de nem lehet minden egyes ember sorsát a szíveden viselni, mert akkor 1 napi híradó után megõrülnél. Szomorú? Persze, hogy az. Vicces? De még mennyire.
Egyébként a képzéssel ill. a hiányával totálisan egyet értek. Nem is tudom hol hallottam, és melyik társaságról, hogy már nem is 'pilótákat' képeznek, hanem 'repülõ v. repülési operátorokat' vagy mifene volt a megnevezése. És az ilyenekbõl lesznek a balesetek, mert konkrétan nem tud repülni. Csak az AP-t nyomogatni, ész nélkül, mint egy majom.

Igen értem mire akarsz kilyukadni, de õk biztos vagyok benne, hogy nem így értették 😊

Papirzacsi
Kicsit más szögbõl nézve a dolgot a rakéta is sugárhajtómû, ahogy a gázturbinás sugárhajtómû is sugárhajtómû és ilyen értelemben még a légcsavar, sõt a hajócsavar is sugárhajtómû, függetlenül attól, hogy gázturbina, dugattyús motor, gõzturbina, stb. hajtja.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Ne ítélkezzünk ilyen elhamarkodottan szerintem. Javaslom nézegetni youtubeon az NTSB sajtótájékoztatókat, sok érdekes és hasznos infót mondanak, többek között, hogy képzés alatt volt a pilóta, éppen egy ilyen utat repültek, ráadásul volt még egy pilóta a fülkében. Szóval nem csak úgy beültettek egy hülyét a bal 1-be.

Ja, látod így jár aki capsimezik.<#eplus2>
Személy szerint egyáltalán nem tartom viccesnek. Szerintem te se. Darwin díjat tudomásom szerint az "kap" aki a saját hülyesége miatt nyimman ki. Pl. kipróbálja saját magán, hogy a cián tényleg mérgezõ-e. Tény, hogy szerencsétlen kicsajnak nagyon rossz napja volt. De mások hülyesége miatt, és itt most nem is a mentõsre gondolok. Õ csak a begyakorolt módon sietett és úgy gondolom, hogy a rossz látási körülmények miatt, nem vette észre idõben, hogy utas van az útjában. Egyszer voltam egy ilyen gyakorlaton, hát rendesen felpumpálják az adrenalint, gondold el milyen lehet élõben. És most már együtt kell ezzel élnie. Viszont ami a koreaiaknál folyik pilótaügyben az már tragédia. És akkor már idesorolhatjuk az air france-ot is. Az agyam eldobom amikor effektíve képzetlen pilótákra bíznak ekkora gépeket. És ezért egyértelmûen a légitársaság a felelõs, mert a pilóta sohasem mondja azt, hogy nem tudja elvezetni a gépet, mert ha ezt mondaná, akkor azért nem szabad odaengedni. Az oktatásnak és a megfeleltetésnek megfelelõ minõséggel kell rendelkeznie, legalább akkorával mint egy cnc esztergályosnak egy 10m magas automata megmunkáló szörnyetegen.
Hypo
új gomba a piacon ahogy látom...<#wave>

Én az elmúlt éjszaka (már inkább reggel) azt álmodtam,hogy hatalmas szárnyaim voltak, amire rá volt írva,hogy KLM és egy bányató felett repkedtem,de aztán felébresztett az egyik kolléganõm telefonon,hogy mikor megyek dolgozni,így aztán nem tudom mi lett volna ha... :-) Úgy látszik ez a KLM álom ragályos! :-)
Bakker, már kezdem érteni miért bukott meg a Knight Rider 2008-as széria az elsõ évadnál. egy korábbi részben ez a párbeszéd zajlott le:

- És mit gyárt a cég?
- Sugárhajtómûveket, rakétákhoz...

WTF????? Nem vagyok rakétatudós, de egy rakétának rakéta hajtómûve van. 😄

Most meg azon kaptam õket, hogy egy hídnak ütközött, törzsön megsérült C130-assal akarnak 51.000 lábra emelkedni. 😄
Azt mondja a józan F.O.:
-Az lehetetlen, ez a gép nem tud olyan magasra emelkedni.
Az akcióhõs odaszól a CPT-nek, hogy:
- Akkor menni fog?
CPT: (kõkemény arckifejezéssel)... persze!

Öcséééééém 😄

Igen, ott volt hasonló jelenet. 😊 De gondold bele magad, kiestél egy ketté tört lezuhanó gépbõl, túlélted, mondjuk eltört egy csuklód, felkelsz leporolod magad, majd a hátad mögött megjelenik egy 1000-el száguldó mentõautó, és kikenõdsz a szélvédõjén. 😄 azért ez mennyire szomorú és vicces egyben? 😄

Papirzacsi
Ezek sosem vállalják fel a nevüket, ráadásul kommentelni sem lehet. :-)

Errõl most valamiért a nagy durranás jutott eszembe. :-D

spyy55
Még életemben nem repültem utasszállítón. Egyszer azonban azt álmodtam, hogy felszálláskor a székbe préselõdöm, mert utazok egy 747-esen (KLM). Aztán egy nagy város felett nagyon, de tényleg nagyon alacsonyan repültünk sokáig (láttam az oszlopok között kifeszült villanyvezetékeket is), aztán az utaskísérõk üvöltenek, hogy készüljünk, mert becsapi lesz... Aztán éreztem azt a hirtelen húzást, mikor az öv hátrafelé szinte kettévág, mert a testem elõre akar esni. Aztán folytatódott... hosszan... de ezt most nem ecsetelem. Lényeg, hogy nagyon élethû volt álmomban, mintha tényleg ott lettem volna. JA, és túléltem én is 😊

Jesszusom. Ezen a tempomaton összekarmoltam magam. Kerestem az 'elkövetõ nevét' aki ezt a cikket írta de nincs ott... gondolom nem véletlenül.

De azért a halálos áldozatnak se lehetett könnyû... Honnan tudod, hogy szar napod van? Lezuhan a gép amin utazol. És nem csak, hogy lezuhan, de ketté törik. És nem csak ,hogy ketté törik, de ki is zuhansz belõle, amit szerencsésen túlélsz..... és akkor jön a mentõautó, és elcsap! 😄 Tudom, hogy ez szomorú, de azért ez megérne egy Darwin díjat 😄

spyy55
Itt felül (fejléc, a kép alatt) nézz körül elsõként, aztán a többi jön magától...