Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
Szia!
Üdv közöttünk!
Az OOM hiba többnyire valamelyik hibás vagy rosszul feltört illegális scenery okozza!
Ami a laggolást illeti arra van több optimalizációs trükk!
RCH683 kollega ITT olvasható írása segíthet!
Szép jó napot kívánok minden kedves virtuális pilóta kollégának. Először jelentkezek a fórumon, bátorkodnék kis segítséget kérni. Lassan egy jó hónapja küzdök az FSX-el. Rengeteg fórumot bújtam már végig hogy mi okozhatja a program pofátlan akadozását 😊
Mivel magát a programot ismerem már több éve hálisten az alapokat mondjuk úgy sikerült elsajátítani. Általában PMDG 747-el szoktam repülni addon scenery-k -el. Igazáből ez az egyetlen "játék" ami fent van a gépen. (zenével foglalkozok és ahhoz is építettem egy erősebb gépet két éve.)
I7-4790, 8gb RAM, 128 Gb SSD, GTX 760 2Gb ez utóbbit kifejezetten az FSX-hez szereztem be.
Viszont rendkívül bosszantó hogy eszméletlenül akadozik földközelben, felszálláskor és leszálláskor egyaránt. Sőt újabban fantasztikus hibaüzenettel kidob a program miszerint kifutottunk az elérhető memóriából, és ezért indítsam újra más beállításokkal.
Olvastam hogy a virtuális memóriát kell növelni igazából 5Gb szabad van a meghajtón, hülyeségnek tartanám hogy azt mind meg is egye.
64bit-es Win7-es rendszeren futtatnám.
Minden ötletnek és segítségnek szívesen örülnék, rendkivül bosszantó mikor több órás út után a touch down elött 1 percel kapok egy ilyen "szerelmes üzenetet" a programtól, a bosszantó Lag-ról nem is beszélve ami földközelbe van.
Tiszteletettel és köszönettel: Csirkeh
Utoljára szerkesztette: Csirkeh, 2016.12.26. 12:24:31
gfarkas
Kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag boldog újévet kívánok minden itteni fórumlakónak, olvasónak! Győző

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

"10 méterre, és elsőre elpattantam" - Szerintem pedig meghalt mindenki 😊

zolee145
A mai boldogság már megvan. letettem a Cessna-t Ferihegyen. Jó, az aszfalt mellé vagy 10 méterre, és elsőre elpattantam, de most senki nem halt meg. 😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

zolee145
Nem olyan nagyon profi szinten akarok menni. Pont elég ha tudom irányítani, és tudok gyönyörködni a tájban anélkül, hogy megölném utasok százait. 😊 Na mindegy, majd próbálgatom, hogy mi esik kézre.

Clidey
Csatlakozom Peti véleményéhez; ez olyan, mintha joystickkel próbálnál FPS játékot játszani - totál értelmetlen. Inkább vegyél párezer forintért egy egyszerű joysticket.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Arról nem is beszélve, hogy a többség FSUIPC-n állítja a hardvereket, mert ott ki tudsz választani több általad beállított konfigurációt, mert többnyire minden gép más beállítást igényel... (nem mindegy, hogy cessna-val vagy Boeing-gel repülsz)
alert
Nem hiszem, mert ez olyan, mintha egy rally autós játékot szeretnél egérrel kormányozni. Lehet, csak nem érdemes 😉

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

zolee145
Köszi. 😄 Amúgy fogalmam nincs mi lenne a helyes beállítás. Van erről valahol valami infó, hogy mit mire érdemes állítani?

alert
Bár ez egy baromság, de lehet 😊 Csatlakoztasd az összes joystickot a géphez USB-n, győződj meg róla, hogy a Windows mindegyiket felismeri, mindenhez van megfelelő driver. Eztán indítsd el az FSX-et és a beállításokban minden joy megfelelő tengelyéhez (axis) rendeld hozzá azt, amit akarsz. A magassági az elevator funckió, a csűrő pedig az aileron.

zolee145
Üdv! Ismét pár kérdés, de ez már talán nem off:

Próbálgatom a repülést, de kicsit megkoptak az emlékek. Utoljára FS2004 volt, de az is nagyon régen. Van egy kormányom (autóhoz való) és két pedál szett, vagyis összesen 4 pedál. FS2004-nél a kormányt kormánynak érzékelte, szóval földön az orrfutót vezérelte, levegőben a csűrőt. Ha jól írom. A két pedál volt a magassági kormány. Ha nem nyomtam középállás, ha az egyiket nyomtam akkor fel, ha a másikat akkor le. Na ezt akarnám FSX-ben beállítani. Lehet?
Jelen állás szerint egy Cessna-t vízbe dobtam, másik 5-öt meg a kifutón törtem rommá. Így kicsit unalmas, és ha macska lennék is fogytán lennének az életeim...

Hypo
<#worship><#taps><#worship><#taps><#worship><#taps><#worship><#taps>

alert
Sajnos itt sincs minden típushoz performance fájl. Van egy trükk, amit kevesen ismernek. A PFPX elég sok típust ismer alapértelmezettként saccra belőtt gyári adatokkal. Ha létrehozol egy egyedi repülőgépet, akkor ott a típust kiválasztva paraméterezheted a repcsi beállításait és pedig elég precízen. Van egy fuel BIAS opció is, amikor leolvasod az FS-ben, hogy egy megadott magasságon az adott körlmények között (hőmérséklet, sebesség, stb) mennyit fogyaszt pontosan a gép. Érdemes az adatokat FSUIPC-ből vagy más módon pontosan kiolvasni és nem csak a műszerekre ránézni. Ha ezeket betáplálod a PFPX-be, akkor módosítja a fogyasztást, interpolál és gyakorlatilag bármilyen típushoz nagyon pontos repülési tervet és üzemanyagszámítást tud generálni.

Hypo
Aki használ PFPX-et annak hasznos http://airlinerperformance.net/installation/

Hypo
igen sajnos😞( lattam hasonlót levegőben, de én a harmadik gépbe voltam, nem sokon múlt, mondjuk Talabos a toronyban már toporzékolt

Sziasztok!
Eladó egy CH Products Flight Sim Yoke (szarvkormány).
Érdeklődni privátban!
Utoljára szerkesztette: geri1900, 2016.12.19. 18:56:39

Clidey
Előzetes rádiózással meg pláne!
Tipikus kettős holttér szituáció. Egy ilyen miatt halt meg a német műrepülő-legenda, Manfred Strößenreuther is. <#rinya>

<#wow2> aztakurvamindenit..

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Hont
0:34 nél kicsit meglepődtem volna előzetes rádiózás nélkül...

Hypo
<#eljen>

alert
A teljesítmény számítás képletek egy kicsit tág fogalom.

alert
Az egyszerűség kedvéért ehhez egyetlen darab képlet van: erő(súly) * erőkar = nyomaték. A súlypontszámítás még két Cessna 172 között is eltér, mert felszereltségtől függ. Tehát pontosan csak akkor tudod kiszámolni, ha ismered az adott lajstromú gép pontos adatait (erőkarok, referencia pont) és a gép üres súlyát. Pl ha az első ülés 34 inch-re van a referencia ponttól és ezen egy 1400 font súlyú ember ül, akkor 34 x 1400 = 47600 lb-inch. A nyomatékok plusz vagy mínusz előjellel lesznek attól függően, hogy az erőkar a referenciától merre indul ki. A végén összeadod az összes nyomatékot és az összes súlyt. Össz nyomaték osztva az össz súllyal ad egy erőkart inchben. Ez mutatja meg, hogy hol van a súlypont a referenciához képest. Itt egy szemléltető példa. Hogy ezzel az értékkel kezdeni tudj valamit, ahhoz kell a repülőgép kézikönyve, amiben benne van a súlypont diagram, ami mondjuk így néz ki. Ebbe berajzolod a súlypontodat és leolvashatod, hogy limiten belül vagy-e. Ezekhez a számításokhoz általában az adott repülőgéphez gyártanak egy Excel táblát vagy írnak hozzá egy programot. Ha csak hobbi szinten érdekel a dolog, akkor kereshetsz a neten pl ehhez a Cessna 172 súlypontszámítóhoz hasonló kalkulátorokat.

Papirzacsi
Repülőgépek üzemletetési utasítása.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
én folyton rajta vagyok😊)

zolee145
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy súly-súlypont és teljesítmény számításhoz találok-e valahol képleteket? Kis gépekhez való kellene. Előre is köszi.

<#eljen> látom azért nem csak én kattantam rá 😊

Clidey
<#eljen><#taps><#eljen>

Hypo
Csak úgy - no edit.

alert
A ServInfo már egy nagyon régi szoftver, talán a szerverei nem működnek. Ami nagyon hasonló hozzá az a VAT-Spy, de sokkal modernebb a QuteScoop.

Üdv!
Feltettem a ServInfo 2.02-öt, de nem tudom használni. Hiába a Shift-Vatsim, nem tölt be semmit. Valamit állítgatni kell benne? Mert erről semmi leírást nem találok.
Aki tud, segítsen!

Kösz
Utoljára szerkesztette: papa10000, 2016.12.04. 11:53:27
Sokadjára csak sikerült 😊

Papirzacsi
Nekem is volt ilyen problémám. De bezártam a p3D-t, utána futtattam az LHSproductact.exe-t és a köv. indításkor már nem hisztizett.

berczy
Fura, nekem elsőre jó lett. Újra kellett engedélyezni az ObjectPlacert, de ennyi.
Utoljára szerkesztette: berczy, 2016.12.02. 18:19:23

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Még nem ..egyenlőre párszor próbáltam a leírás szerint eljárni, de sajnos semmi :/

Clidey
LHSim fórumra írtál?

Clidey
Szomorú az apropó - érthető a döntésük. <#sir>

hogymi??

Lh sim oldalán ugyan van leírás a problémáról de nálam megmarad a hibaüzenet, hiába...

Nem rossz! Ha jól értelmezem arról a magról kell elpakolni a háttérprogikat amit az FSX használ ?!

Sziasztok! Érdeklődnék ,hogy Vroute útvonaltervezőt használja-e valaki? Milyenek a tapasztalatok,és megéri -e az árát?
Hypo
RealAir becsukta a boltot😞( köszönjük az eddigi csodás gépeket. http://www.avsim.com/topic/498823-realair-simulations-closure/#entry3518263

Hypo
Nice😊 ezt használja valaki amugy?

Elég jó pláne ha futatsz mas dolgot is fsx/p3d mellett, cfg be affinity a cpu es ht allapot szerint aztan ezzel szepen real time lehet csekkolni meg pakolgatni a maradek CORE-ra a progikat...

Papirzacsi
Affirm Sir!

Hypo
Köszike szép út volt😊 Hát asca nem gyözött meg még😊 Akkor ezek mind P3d alatt készültek?

Papirzacsi

Hibryd mód :elvileg nem kell váltogatni a scenery regiok között. De ez még a regi FTX central a V3 ban mar migralja telepítéskor az összes regio sceneryt es tovabbiakban nem kell vele foglalkozni attrepulhetsz ORBX PNG ből NA PFJ be ha birja a széked?!

Hypo
nice😊 igen a viz érdekes én se vagyok vele annyira megelegedve, néha passzol de néha annyira valoszerutlen a szine

AS-t nem próbáltam még de nekem OPUS+REX4TD with Soft Clouds kombó van,és abszolót elégedett vagyok Opus beállításokat nagyon el kell találni hogy jó legyen. Opusban nálam : Disable Life Trafic Update( megadott km-ként frissíti a teljes időjárást ezért is változik drasztikusan az ég képe) Aztán ugye disable weather on approach( hogy ne a finalon kapjon már hátba a szél) Szerver se mindegy melyiket választod nekem Vatsim jött be legjobban.Dinamic Weather -nél meg szintén be kell lőni mennyi időközönként frissítsen. Menet közben is ki lehet kapcsolni mit mikor vagy mikor ne frissítsen, Annak se látom értelmét hogy be van állítva live weather update és 10 km ként vagy 10 percenként más az égkép én jó "hosszút" szoktam állitani 😊

Egyvalami nem tetszik a REX-ben az meg a víz , bárhogyan állítom boralmas a színe <#schmoll2>

Hypo
Na viszont AS2016 + REX essentials with OD + Rex Soflt clouds elég kellemes trió, már csak a dx10 es uj kieget varom a felho shadow-t es akkor lassn mar p3d latvany😊))))