380
valyon miért?
-
#100 ték -
#99 jajj holnap suli! FUCK!!! -
#98 sokat irtál ide :O -
#97 -
puding00 #96 manapság a kis kuláknak akkora pofájuk van, hogy az már fáj. megvered öket aztán jönnek bicskával.
szoval ezen nem mulik ész, erö. nem kell pofázni -
Goth #95 Nem feltétlenül arra gondoltam, hogy verd meg embertársaid és értékes leszel. Lehet, hogy nem egy elsődéleges érték, de fontos, hogy az ember meg tudja védeni magát. Az is lehet, hogy csak az én értékrendemben van így, de a gyenge és ügyetlen ember nem értékes =) -
Goth #94 Az a baj a magyar oktatási rendszerrel, hogy túl sok részletet akarnak megtanítani. a keleti embernek egy environmentálisabb (nem jut eszembe a magyar szó:D) gondolkodásmódja van, míg az európai ember fejét infóval tömik, és az európai a részletekre koncentrál. És melyik a bölcs ember? A keleti.
MO-n is azt a nyugaton elterjedt rendszert kéne bevezetni, hogy felvehet és leadhat az ember tárgyakat. Így teljesen érdeklődési körének megfelelően szakosodhat az ember. -
#93 "Az okos ember még lehet tapló fasz" ez igaz.
"meg lehet kis pöcs. Pofánverik két oldalról és becsuklik, akkor mire megy a nagy tudásával." ez viszont nem valami okos szöveg. Ha szétversz pár embert miért leszel értékes? Elmehetsz boxolni. De akkor is csak pénzben lesz értéked, de igazából értéktelen leszel az emberiségnek, mert nem viszed előre az emberiséget azzal, hogy agyonvered pár társad...
Ugyhogy maradjunk annál, hogy: Az ember értékét inkább az ész és a szaktudás kombinációja határozza meg. -
tehen_m #92 Ha hiszed ha nem rengeteg képletet nem is kell megtenulni, mert kis gondolkodással ki lehet találni. Csak b*sznak megtanítani ezt a tanárok.
Ráadásul egyetemen minimális "képletet" kell megtanulni.
És sokmindenre lehet haszálni még az életben a logikus gondolkodást... -
Goth #91 huhh beszarok, micsoda értékes ember leszek már, ha tudom azt, hogy mikor volt a Versailles-i béke! De most komolyan: Mire megyek vele, ha tudok néhány évszámot? Az már megtörtént, kész, egyszóval le van zárva, és le van szarva. a múlt teljesen hidegen hagy, de nem ítélem el azt akit érdekel, csak legalább nekem ne faszságot kelljen tanulni, ha egyszer nem érdekel.
"de akár 20 év múlva is, amikor ott ülsz egy izgalmas filmen a moziban és baromságot állítanak egy történelmi tényről s neked beugrik a pontos, és helyes válasz!"
Huhh, micsoda öröm! álltalában nem azért megyek moziba hogy okoskodjak. Már most is előfordul néha-néha, hogy észreveszem egy-egy filmben hülyeséget mondanak. Naés? Azért van hogy élvezzem,nem azért, hogy fényezzem az egómat, hogy én már ezt is tudom.
Az ember értékét nem a tudása határozza meg. Az okos ember még lehet tapló fasz (mint amilyen én vagyok =) meg lehet kis pöcs. Pofánverik két oldalról és becsuklik, akkor mire megy a nagy tudásával. Az ember értékét inkább az ész, az erő és a szaktudás kombinációja határozza meg. -
Gina79 #90 relatív, hogy minek van "értelme" -
#89 Na pont ilyenekről írtam a hozzászólásomban mint te, igen az ilyen primitívezésről. Ha valaki nem ismeri az x verset vagy x könyvet, az "primitív". Az nem érdekes, ha egy teljesen normális ember, és életben is használható tudományokból nagy tudása van, attól még "primitív" (ilyet már sok nagy tudású embernek mondott olyan ember, aki csak a szépirodalomban volt jártas, pedig az irodalomtól lesz jobb az élet, nem fejtjük meg a világ titkait). Na hát ez a szomorú, merthogy az ő tudása sokkal hasznosabb, mint mondjuk egy irodalomtanáré!
Amúgy azt nem írtam hogy nem kell olvasni. A lényeg az hogy nem kell olyan hülyeségeket olvasni amiket irodalom órán tanítanak. Azt kell olvasni amit az ember szeret, és ha valaki csak tudományos könyveket olvas, semmi szépirodalmat, attól még teljesen normális ember, és nem "primitív"! Tudom hogy van akit jobban érdekelnek a humán tantárgyak, de a humán tantárgyak közül, csak a történelemnek van értelme, persze mindenki azt csinál amit szeret, ezzel nincs gond. És hidd el nem az irodalom órán olvasott dolgoktól alakul ki a személyiség, és a gondolkodásmódja az embernek, hanem az életében megtörtént fontos dolgok változtatják a személyiségét. -
#88 ez bűncselekmény -
#87 hopp
erre én meg azt mondom, hogy tudás és iskola, illetve iskolai eredmények nem ugyanaz
lásd Einstein -
#86 hümm..
(Árpád) :):)
ez téged hogyan érint - ha nem vagyok indiszkrét? -
#85 Szevasztok. Holnap suli
nem intézne el valaki egy bobariadót holnap 10 óra környékén erre a telefonszámra?:
233-1018
PLZ!!!! Egy IV: kerületi általános a suli -
#84 Erre van megoldás.
Dolgozni és tanulni egyszerre! -
#83 igazad van -
#82 Nevetségesek vagytok komolyan.
Szerintetek sok felesleges dolgot tanultok az iskolában - többnyire ugye általános- és középsikolások szóltak fitymálóan a tanulásról - , s jöttök azzal, hogy "ha értelmesebb", "ha hasznosabb" dolgokat tanulnátok, meg hogy nem veszitek sok hasznát a sok képletnek, meg vegyjelnek és miegymásnak...
Nos, ébresztő emberek!
Először is, a TUDÁS olyan megfoghatatlan massza, melynek nem a nagysága, hanem a minősége a lényeg. A minősége - érdekes és ebszurd módon pedig - attól függ, hogy mennyire treníroztad az agyad: olyan információkat is tudnod kell - értsd: el kell egyszer olvasnod! - , melyek haszontalannak tűnnek első, vagy többed ránézésre is.
Miért is?
Mert az emberi agy közel 100 focipályányi területén ezek az információk elraktározódnak - igen, meglepő mi? - és hihetetlen módon, akármikor előbukkanhatnak a kis buksidban, amikor szükség van rájuk. Ez történhet a nagy történelmi összefoglaló dolgozat utáni napon is, amikor a haverral vitatkoztok azon, hogy mikor volt az első világháborút lezáró Versailles-i béke, de akár 20 év múlva is, amikor ott ülsz egy izgalmas filmen a moziban és baromságot állítanak egy történelmi tényről s neked beugrik a pontos, és helyes válasz!
Sosem tudhatod, hogy mire van szükséged az Emberiség által kitermelt TUDÁS-ból! Minél inkább többet tudsz ebből a közös ismeretanyagból, annál értékesebb leszel az emberiség számára: ahogy korábban CSOCSO barátunk is írta, lehet, hogy a korábban utált tudomány- vagy művészeti terület kiemelkedő tagja leszel...
Einstein például megbukott matekból és fizikából...
Még valami: abban a pillanatban, amikor elkezded szelektálni a tudást butítod is magad! Hiszen, azt írod, a logikus, gondolkodtató matekto szereted... ehhez pedig alapok kellenek. Az alapok pedig számtani műveleteket feltételeznek. A számtani műveletek logikát és fordítva. Tehát, egy gondolkodtató matek nem képzelhető el képletek nélkül.
Emberibb nyelven: ez olyan, mintha a magyar nyelvből csak a hétköznapi szavakat akarnád megtanulni és volnál hajlandó használni, melyek száma, valljuk meg, nem több 5 ezer szónál.
De abban a pillanatban, amikor egy olyan szituációba keverednél, ahol egy idegen, jövevény, vagy ritkán [soha sem] használt szó, vagy fogalom használata lenne kötelező te csak bámulnál, mint Bálám szamara...
Másrészt, itt sírtok, miközben - korábban már elmondták - csak reggel nyolcra kell mennetek suliba [néha 7-re, ha van 0. órátok] és délután 2-kor már otthon lógtok, ha nem előbb surrantok el a suliból... de közben ott van a 6-7x 5 perc szünet, plusz az ebéd / vagy uzsonna szünet a maga 20 percével [ez ugye már majdnem egy kerek óra!] - így gyakorlatilag 5 teljes órát vagytok iskolában, ahol közben és mellette csak a bulizáson, dumáláson, csajokon és a tegnapi CS-partin jár a fejetek...
A munka világa nem erről szól és ott bizony helyt kell állni, amihez kell a TUDÁS, és a VÉGZETTSÉG - akár tetszik, akár nem. Bizony reggel 6-tól délután 5-ig tuti nem vagytok otthon, után szellemileg, testileg ki vagytok merülve és örültök a közeledő hétvégének!
Szóval, nem rinyálni!
-
#81 ja es a fizika meg kemia meg ilyenek.....
ezek nem azert vannak hogy te ne unatkozz es hogy hetente ne csak 4 kulonbozo ora legyen.... hanem azert mert mondjuk az egesz osztalybol lesz 4 gyerek akinek bejona fizika. ok elmennek egyetemre es professzorok lesznek..pedig o egy kis aszaros gyujtogato volt a telepen..oszt megis bejott neki a fizika...
vagy ott vagy a hulyegirnyo gyerek.. akinek bejon a tesiora. .es hopp.. 10 ev mulva elsportolo es a tv-ben vigyorog rad.... de van akinek a nyelvtan jon be... vagy legyen foldrajz... hidd el... ha minden olyant meg kene tanulnod fizikabol... foldrajzbol es minden masbol ahogyan azt azok teszik akik rakattannak az ilyen tntargyakra.. megrokkannal... tanulsz valamit... ha bejon tovabbhaladsz azon az uton.. ha nem akkor a helyi coraban leszel arufeltolto es soha nem erted meg mi a fasznak kellett azt a sok szart tanulnod...
abszolut egyetertek -
#80 sajnos vagy nem sajnos ma már az a tendencia, hogy kénytelen vagy később is iskolapadba ülni
30, 40 évesen is -
#79 azért nem emgy, mert nem érdekel
ha pl. érdekes dolognak tartanád az írók/költők életét akkor megjegyeznéd
bár...
engem spec érdekelt mind a történelem, mind az irodalom, de sohasem tudtam ki mikor és hol született, anyja neve, stb -
#78 így van
ha jó a tanár, érdekes a tárgya -
#77 nyelvtan
mondjuk aki ilyennel akar foglalkozni
nem mindenki kis kocka, vagy matekbuzi
képzeld van olyan, akit a humán tárgyak jobban érdekelnek mint az egyenletek
mire jó olvasni? nem is tudom, talán nem leszel 3 szavas primitiv fasz
verset is azért tanulsz, hogy trennirozd az agyad, nem másért
ez egy alapkézés, arról szól, hogy megismerd a világot, kialakuljon a személyiséged, a gondolkodásmódod
később majd foksz szakosodni, nem kell aggódni
vagy miért nem mentél akkor szakmunkásképzőbe? ilyenekkel ott nem tömik az agyad
na mert aztán te meg már tudsz mindent
önteltség rulez -
#76 de legalább nem leszel kocka -
#75 nekem nem kell suliba menni februárig, de a januártól így is kiráz a hideg. -
#74 Persze annak sem sok köze lesz a való élethez vagy munkához ( kivéve ha egyetemen bentmaradsz matekot tanítani ). -
Goth #73 ehh tom, addigra öngyilkos leszek :D -
#72 Másodfokú egyenlet lál. Majd meglátod mi lesz a felsőbb matek műszakin.. -
Goth #71 Azért magasabb szintű mateknak sem sok hasznát venni, másodfokú egyenletekkel sem találkozik a ember civil életben.
A matekot én szeretem. De a képleteket, a tételeket utálom, nagyon. A logikus, gondolkodtató matekot szeretem, ha képleteket kell megtanulni annak szerintem a világon semmi értelme. régen gondolkodni tanított a matektanárom, semmilyen jegyem nem volt ötösön kívül. Mostmeg tanuljam be a rakás képletet... hát pf, kettesre állok. -
#70 Amúgy sztem van pár dolog amit meg kéne változtatni. Pl a nyelvtan órák nagy része mehet a kukába. pl. kit érdekel, hogy a nemtommilyen hangzó zöngés vagy zöngétlen-e? vagy hogy milyen hangrendű a szó? de még lehetne sorolni. Nem fog jobban fogalmazni, vagy beszélni az ember, ha ezeket tudja, ráadásul soha nem fogja használni az életben, hacsak nem nyelvész lesz, ráadásul unalmas, és hülyeség. De ott az irodalom. Minek? Sok elmebeteg írók beteg agyszüleményeit kell olvasgatni? Mire jó? Nem kell itt jönni, hogy mert alapműveltség, meg ha valaki nem tudja az alapokat az bunkó! Nem, nem így van, ez az egész állszentkedés, egy hisztéria, önelégült emberek fölényeskedése, akik azt hiszik hogy hú de okosak, pedig nem tudnak semmit!
A többi tantárgy sztem rendben van, mert mindben van olyan dolog, aminek hasznát vehetjük az életben, és néha érdekes is (najó a matek nem, de arra szükség van akkor is). -
#69 Hát végülis már felsőoktatásban vagyok (technikum), bár gondolom ennél nehezebb lesz a főiskola vagy egyetem. Amúgy a technikumban sem tanulok többet, mint eddig, sőt, talán kevesebbet. Vagyis most így visszagondolok, itthon elő nem vettem egy tankönyvet ebben az évben (mint tavaly 12.-ben), csak programozásból gyakorolgattam gépen (mer volt kedvem hozzá), és ígyis viszonylag jól állok :D -
Coco #68 kösd vmihez őket ;) -
#67 persze h láttam =)
nem rossz film..sőt a törit is bírnám!...csak ha nem kéne azt a rehadli sok évszámot megtanulni...az eseményvonalra tökéletesen emlékszem..csak azok a redvás évszámok....ehh..ezekkel nem bírok...de szerencsére beszereztem egy atlaszt (elcsortam a könyvtárból:P) s abba temérdeknyi meg van belőlük =)....de így is meg kéne tanulnom még jópárat...de nem nagyon megy.... -
static #66 Talán fel kéne fogni először, hogy miről is olvasol. -
static #65 Azt nem tudom, hogy nem tecchet valakinek a töri.. Gladiátort láttad? -
static #64 A poén az, hogy minden egyes tantárgy nagyon érdekes. Nem tudom mikor jártatok suliba de nekem alsóba még az volt a divat, hogy végigment az osztályfőnök az osztályon és vicsorgó fejjel habzó szájjal a pajeszánál fogva verte asztalba a fejét az egész osztálynak, kivétel nélkül. Nem csoda, hogy ilyen style mellett hamar megutáltam a sulit és a tanulnivalót is kb ezzel azonosítottam be. Szóval szerintem nagyon sok múlik a tanárokon is, hogy úgy adják elő már alsóban, hogy a tanulás egy nagyon jó és érdekes dolog. Nem pedig, hogy ez meg az lesz ha nem csinálod... -
#63 de qurva jó, holnap mehet be....:(( elegem van, ráadásul kezdődik a felvételi udőszak, ezt még fokozza, hogy Péntek 13-án lesz
-
static #62 Tanulással álmodás meleg. Nekem is volt, hogy azt álmodtam vizsga és nem tanultam eleget és álmomba valahogy oltári szar érzés volt. Elmondom hatalmas érzés volt amikor felkeltem és rájöttem, hogy még van 4 hónapom vizsgáig. -
Vlala #61 (hirtelen iskolarendőrt olvastam a cím helyett :( )
TomBond: igen, én hasonlóképpen jártam... bevittem a papírjaimat, az érettségimet, technikusimat, szakképesítéysemet, felsőfokú papírjaimat... erre azt mondják, túlképzett vagyok. Elmegye4k másik helyre, odas diplomával fel tudnának venni, node az meg nincs... és diplomával kapnék 90 ezer Ft-ot havonta, annyit egy takarító cigányasszony is kap, akinek öt gyermeke van. Akkor miért tanuljunk?