380
valyon miért?
  • cicai
    mai nap jo szar volt. egyik osztálytársam karo.
    a köcsög tanár miatt
    pedig tudta a leckét 3-asra. csak azért adott neki 1-est mert nem tudott válaszolni az egyik kérdésre.
    BERTÁNNÉ BÍRÓ JUDIT
  • Sanyix
    De szüksége lehet, mert az irodalom megtanít arra, hogy végülis egy nagy semmiről hosszan beszélj választékos nyelven :) szóval egy újságírónak szüksége lehet rá.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt meg tudnád mondani, hogy mit vélsz alapszintnek? Persze, hgy anélkül nem, ha nem tanulod meg az egészet...

• Gladiator
    Szóval, olvasgatva amit írtok, véleményem:

Nem az a baj, hogy kell tanulni matekot, magyart, törit, kémiát, fizikát, éneket, rajzot, hanem, hogy mindenből mindent kell tudni. Mért nem úgy csinálják, hogy tanítanak egy alapszintet mindenből, és akit mondjuk érdekel a matek, az elmegy matekfaktra, ahol megtanulja azt a számomra sok hülyeséget, és akkor majd ő megy egyetemre matekot tanulni.
    de nem ez megy. Vki magyarázza már meg nekem, hogy minek kell tudnom azt, hogy xy költő 1600ban szakított júliával, ezért mély letargiába esett, mire megírta a bánatom című versét, melyben a ketrec szó többször is szerepel és több jelentéssel is bír, egyszer a költő bezártáságát, elszigeteltségét jelképezi a kinti, számára idegen, primitív világból, máskor pedig az derül ki, hogy mindig is szeretett volna egy papagájt.
    Kb ilyet tanulunk sima órán. ez egy versnek kb. 2 sora és ennyi szarság van benne. el se merem képzelni, hogy irodalom fakton mit tanulnak. szerintem erre még egy leendő újságírónak sincs szüksége.
  • a.carkey
    Jézus! Az alcímet sem ...
  • a.carkey
    Egy címet sem tudnak leírni helyesen!
  • a.carkey
    Meg is látszik "néha" az ottaniak értelmi szintjén, hogy mennyien nem szerették az iskolát ...
  • Rafaelo
  • Mike
    bizonyoos szempontból baszhatod, de talán mégsem
  • Mike
    naja, de a kocsmapultot támasztva a helyi késdobálóban, nem kell a Matrix mélységeiben vizsgálódni
    és még az alkeszeknek is vannak nőik, igaz olyanok, de hát istenem, bizonyos szinten már nem számít, hogy a nődnek mondjuk csak két foga van :))
  • Mike
    inkább örülnél
    a biológia pl. tök érdekes
  • Mike
    engem nem fog eltartani öreg koromra senki
    ugyanis arról magam fogok gondoskodni
  • Mike
    tanulni lehet kínszenvedés nélkül is
    a tanulás is lehet szórakoztató, nem kell fogcsikorgatva görcsölni

arról nem beszélve, hogy a középfokú oktatás az utolsó hely az életedben, ahol ingyen adnak neked információt
    ezekért később már keményen fizetni kell
    te dolgod, hogy mit kezdesz a lehetőséggel
  • Mike
    a tanulásban nem az a lényeg, hogy az ember marhaságokat is atnaul mert igen, tanul olyat, amit soha többé nem fog használni, és szépen el is felejti
    szvsz tanulni magáért a tanulásért kell. Hogy ebben legyél jártas. Ha kell bármit meg tudj jegyezni egyszeri elolvasásra. Tudd az információkat rendszerezni, megtalálni. Ésatöbbi, ami a napi életben kell. És ezek a képességek nem a semmiből teremnek, előzmények nélkül
  • Mike
    ez nem rabszolgaság, hülyeségeket beszélsz
  • Mike
    pl. egy gimnázium is arról szól mint az ált. iskola
    általános tudást ad, és onnan indulhatsz el vmi felé
    és mivel az itt megjelent 14-20 éves korosztály általában igazi kocka :) sajnos fel nem tudják fogni mi értelme van az irodalomnak, vagy más egyéb, humán tárgyaknak
    na majd ha publikálni kell rájönnek miért is jó Illyés meg Babits
  • Mike
    feljelentsük
  • Mike
    csak tudod a hülyének még máig egy bunkósbotja lenne, aki meg használta az eszét, annak P90-ese
  • Rafaelo
    de van ha müvelt családba születik te smecie !
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, igazad van...
  • Mike
    másrészről nem mindenki a matematikában jó
    van aki például kitűnően énekel, de egy másodfokú egyenlet elől sikoltozva menekül
    de nem is ez a lényeg, az olvasás, kultúra, tájékozottság
    mindenki beszűkült szakbarbár, ha csak a saját érdeklődési körében rendelkezik információkkal
  • Mike
    ne haragudj, de aki nem tudja magát kifejezni, mert a szókincse kimerül 100 szóban, az igenis primitiv
    és aki nem olvas szépirodalmat, annak nincs is szókincse (még ha nem is annyira sarkosan kevés van neki mint elöbb említettem) nem tud fogalmazni, stb
    ezek nem úgy mennek, hogy beleszületnek a fejedbe

a PISA felmérés szerint a 14 évesek több mint a fele nem érti amit olvas
    éppen ezért nem is olvasnak semmit
    és nem, hogy szépirodalmat nem olvasnak, hanem könyvet, újságokat sem

és véleményem szerint az irodalom épp olyan fontos mint a matematika vagy fizika
  • TomBond
    IMYke2.0.0.0 CSOCSO!

Vegyétek már észre, hogy nincs értelme annak, amit csináltok! Én a hozzászólásomban is írtam, hogy sokáig gondolkodtam, hogy leírjam-e. Itt nekünk nem lesz meggyőző erőnk soha. Azért írtam le a saját példámat, hogy tanuljon belőle aki tud, de itt nem akar senki tanulni. Ebben a topicban csak az a menő, hogy suli így szar megy úgy szar. Majd amikor elérik azt a kort amit mi akkor máshogy fognak gondolkodni, még fiatalok ahhoz hogy ezt felfogják! Ebben a korban én is fiatal voltam, később aztán rájöttem. Most már ...-hatom, oda az életem egy jelentős része.
  • reaper4
    lelkemből szóltál :D
  • CSOCSO
    rosszul fogod fel a dolgokat, es ne kapaszkodj a kimondott szavakba.. az csak egy pelda volt....
    nem kell eminensnek lenni... mind lattunk es ismerunk eminenseket. baratok es vidamsag nelkul akik a tanarok kedvence es ejjel-nappal bujjak a konyveket.

de ha okos vagy akkor sokra viheted .. es nemcsak karrierileg... ( csajok, haverok...) de az elet nem errol szol.. maradjunk mondjuk a mozinal... elmentek haverokkal moziba.. nem kell normalis gyereknek lenned.. legyenek a haverok es te is valami kis gettos non stop szivunk szarunk a vilagra sracok.
    elmentek meglesni a matrixot.. kifele jovet meselitek egymasnak hogy fuudezsir film volt.. majd beszartatok.. erre te elkezdesz meselni arrol hogy a filmkeszitoknek honnan jott ez az egesz NEO, Zion meg stb.. merthat ezeknek es sokminden masnak is komoly gyokereik vannak.. persze ahhoz hogy ezeket a dolgokat megertsd es tudd sok tanulas kell. es ez csak egy dolog a sokmillio helyzetbol ahol okosabbnak tunhetnel..csaladod..haverok es baratnod elott...
    es megegyszer megkerlek ne arra gondolj hogy eminensnek kell lenned. nem arrol beszelek hogy a haversracok majd kicikiznek mert de tudalekos vagy.. mert nem.. tudod mit???????
    ez az egesz kicikiznek mert tudalekos vagy ez mind ilyen also meg felsotagozatos bullshit..egy 25-30 eves tarsasagban ha okos vagy mert tanultal akkor nem fognak kicikizni az emberek hanem felneznek rad... PUNKTUM..

es az ilyenekrol be is beszeljunk hogy mondjuk hol es mikor ki hogy bassza at a fejed mert basztal tanulni a suliban.. kozben meg masok lehuznak es csobehuznak
  • CSOCSO
    mindenben egyetertek!!!
    foleg a vegevel. de ezt mar elmondtam. .ha iksolaundorod van.. akaszd fel magad mert a valo vilag meglepoen szarabb lesz!

amugy neha tenyleg nem az fontosm hogy azert tanulj mert ugy okosabb leszel es megtalalod eleted celjat.
    Neha csak ugy tok jo okosnak lenni.. mikor mondjuk elmentek partiba majd valamirol szo van es a beszelgetes kozben te is hozza tudsz szolni a dologhoz.

de csak gondolj bele mennyivel tobb eselyed van egy ertelmes es legyen akar gyonyoru csajnal ha jo a beszeloked ( sok nyelvtan es irodalom ora)
    vagy tegyuk fel hogy a csaj imad utazni.. te meg olyan dolgokat tudsz neki meselni hogy hova erdemes utazni .. mondjuk bahamak? meleg es magas paratartalom? vagy legyen valami hegyi levego es mondjuk hol es ott milyen dolgok vannak ( foldrajz) es annyi ilyen dolog van hogy azt el se tudod kepzelni.
    vagy csak indulj ki abbol mennyivel jobban bejosz a csajoknak ha egy kozos tobbemberes beszelgetesben tudsz valami okosat mondani. mondjuk nem azt hogy jajj mikor volt ez meg az a parasztfelkeles vagy ki az a kalapos kiraly hanem mondjuk ha hulyultok es petardabol nyert puskaport osszekeveritek sutoporral es kretaval akkor mergezo gaz lesz belole ( most csak mondtam egy hulye peldat.. fogalmam sincs mi lenne a dologbol:D

a tanulas szemelyiseget formal. hidd el... lehet szar kepu.. ha vicces vagy es okos lesz csajod es legjobb baratod is akire szamithatsz mindig.
    ha jol is nezel ki de csak a gettoduma megy es csak azt tudod meselni a csajnak meg a haveroknak hogy 99 nyaran milyen autot nyomtatok fel az autoval.. vagy hogy tegnap ejszaka mekkora WOW parti volt a neten.. haat.. mindegy.
    nem tartom magam butanak.. de szeretnek sokkal okosabb lenni.
    jelenleg egy 33 eves baratnom van. okos, inteligens es O azert van velem mert olyan vagyok amilyen. ( belsoileg )

nah.. ennyi..bocs ha hulyesegeket irtam.. mar fel ketto.. nem latok ki a fejembol.
  • hen-tes
    ez így van, csak nálunk négy éven keresztül van biosz :@
  • Herr Lehrer
    "...semmit emrt megsértődnél. ... erre meg én nem írok semmit, mert megsértődnél... Tudod, az elgépelés nem egyenlő a helytelen magyarsággal!"

Ezt kifejtenéd bővebben?Itt szerintem valamit félreértettél...
  • RaZoK
    nekem volt oylan is, hogy felszáltam a vonatra elértem abba a városba ahová járok suliba aztán a bemondóba elhangzott a visszafelé irányuló vonat a többi egyértelmű....:)
  • Dynamic
    (Mellesleg Eistein nem bukott matekból!Ez csak egy régi tévhit.)
  • IMYke2.0.0.0
    ...semmit emrt megsértődnél. ... erre meg én nem írok semmit, mert megsértődnél... Tudod, az elgépelés nem egyenlő a helytelen magyarsággal!

Nekem meg a szövegedtől és a hozzáállásodtól, tőled fordul fel a gyomrom: sajnálatos, hogy egy ilyen kisgeneráció fog minket majd eltartani öreg korunkra... ezt bizony baszhatjuk.

• Herr Lehrer
    "Senki és semmi sem jogosított fel arra, hogy CAPS LOCK-al írj nekem - ergo, hogy kiabálj" Én a CAPS LOCKOT nem kiabálásra használom hanem azért hogy KIEMELJEK dolgokat. a "senkis nem jogosított" fel dologon jót röhögtem de inkább nem írok rá semmit emrt megsértődnél.

"Ha hülye akarsz maradni, az a te dolgod, de ne bántsd azokat, akik nem akarnak osztozni a sorsodban és a tanulást - nem a magolásra gondoltam az írásomban, látszik, hogy nem Herr Lehrer nem értett meg - az Életben való előrehaladáshoz szükséges "rosszként" el tudják fogadni..." Mondta itt valaki hogy én nem tanulok?Tanulok mert muszáj,tanulok mert az életem múlik rajta, de nehogy már jó képet is kelljen vágnom hozzá.Kínszenvedések közepette megtanulom amit muszáj de nehogymár örüljek is neki.Azt felfogtam már régen hogy tanulnom kell ahhoz hogy ne süllyedjek el a szarban de szerintem ez így kurvára nincs rendben.Szakadjak meg tanulásban/munkában vagy eltűnök a szarban?Rendben van ez így?Kurvára nincs.Megpróbálok tanulni/dolgozni keményen mivel ők az erősebbek(tanárok, főnökök) de a véleményem ettől még ugyanaz: kinyalhatják a seggemet.Benyalni nem fogok nekik. ja és ugye "ne bántsd azokat, akik nem akarnak osztozni a sorsodban " Tudtommal te jöttél ide ebbe a topikba és fikáztál le mindenkit aki nincs belebolondulva a tanulásba + a tudásba.

"Élvezd hát az intézményesített lúzerség állapotát" Az effajta szöveg amitől a gyomrom kifordul nem is reagálok rá ennél többet.
  • daf xf
    Sziasztok!
    Az isten mereszze meg a f**szát holnap suli!:(((((
  • IMYke2.0.0.0
    Senki és semmi sem jogosított fel arra, hogy CAPS LOCK-al írj nekem - ergo, hogy kiabálj... szerintem, kicsit gondolkozz el azon, amit én és mások írtak, s jöjj már rá arra, hogy ebben a témában nincs csak fekete és csak fehér...

[Nem Lehrer-nek, hanem mindenkinek, aki a tanulást rühelli:]
    Ha hülye akarsz maradni, az a te dolgod, de ne bántsd azokat, akik nem akarnak osztozni a sorsodban és a tanulást - nem a magolásra gondoltam az írásomban, látszik, hogy nem Herr Lehrer nem értett meg - az Életben való előrehaladáshoz szükséges "rosszként" el tudják fogadni...
    Tudod, azok az emberek - értsd, akkor tehát Mi, akik magoltunk, tanultunk, néha igen csak fölösleges(nek hitt) dolgokat is - fognak olyan pozíciókba kerülni, amiről te és a hozzád hasonló felfogású - "iskola pfuj", "tanulás suxxx" meg ilyen baromságok - emberek csak álmodoztok: vezető állású szakemberek, főnökeitek, gazdag ismerőseitek, elismert tudósok, sikeres bankszakemberek, jég hátán is megélő alkalmazottak stb.
    Élvezd hát az intézményesített lúzerség állapotát...
    Ha pedig a másik oldalhoz akarsz tartozni, akkor igenis fogd fel, hogy azt kell tanulnod, amit a Világ, a tanulmányi rendszer és a kulturális beállítottság - igenis, kell József Attila, kell Versilles, kell kénsav, kell az Arkhimédész-törvény, kell a természetes logaritmus, kell Himnusz stb. - elvár tőled ahhoz, hogy elfogadja, hogy be tudsz illeszkedni, el tudod majd látni azt a feladatot amit rád ró!
    Ha nem vagy képes erre, akkor úgyis kocsma- és munkanélküli töltelék leszel.

• Herr Lehrer
    Rajtad meglátszik a lexikális tudás, sokmindent tudsz,választékosan írsz DE HATALMAS NAGY BAROMSÁGOT ÍRTÁL.
    Nem attól leszel értékes ember hogy be tudsz magolni sokszáz képletet,nem attól leszel okos hogy sok fölösleges információ van a fejedben.Csak a józan paraszti ész ami számít az pedig veled születik.
    Sanyix írta: "nem viszed előre az emberiséget azzal, hogy agyonvered pár társad...".Én a saját életemmel foglalkozok nem az emberiséggel az úgyis elpusztítja magát amcsi és iraki barátaink majd tesznek róla.A cél hogy én jól éljek.Az pedig sosem árt, ha meg tudod magad, vagy esetleg a családoda/barátnődet védeni.Kémiát meg tanuljon az aki kémikus akar lenni.Én még nem tudom mi akarok lenni de kémikus, fizikus és matematikus biztos hogy nem úgyhogy azok mehetnek a levesbe.Szorzótáblát vágom elsőfokú egyenleteket is vágom, sőt még a másodfokút is de az már tökfelesleges.Viszont a baj az hogy Csocsónak is igaza van ez tényleg csak szarabb lesz dolgozni meg muszáj különben éhenhalsz szarul élni pedig még mindig jobb mint a föld alatt rohadni mert onnan már nincs visszaút.Sajnos ilyen ez a rendszer dolgozol vagy meghalsz.Modern rabszolgatartás roxxx.
  • Bandee1987
    Én szakközépbe járok (bár már ötödévenm, úgyhogy érettségin már túlvagyok) és én annak a híve vagyok, hogy ált iskola után mindenki induljon el keményen a saját szakmája irányába(vagyis ami neki bejön). Pl. nálunk csak 1 évig volt kémia, 2 évig földrajz, 2 évig fizika, 1 évig biosz. És sztem ez teljesen elég, nem kell ezeket a szarokat négy évig tanulni ha egyszer úgysem lesz rá szüksége az embernek. Csakhát a gimik nincsenek szakosítva.
  • Tarajos Sül
    mi meg egy kocsmát tudnánk feljelenteni!

ugyanis eggyik reggel nem volt elsö óra,és amig vártuk a másodikat,elmentünk egy kocsmába cigizni,nem vettünk semmit,csak ott bagoztunk!
    jön a pultos a hogy vegyünk vmit különben spuri kifelé,eközben jön azt oszttársunk,hogy jön oda az ig.helyettes,mert tudja hogy oda járnunk!
    És akkor a pultos(ill kocsma tulaja)a mi sulinkat fel akarja jelenteni,hogy mi oda járunk randalirozni,a többi vendég elöl foglaljuk a helyet,aki venne is vmit,mi meg akkor feljelentsük a kocsmát hogy 18 éven aluliaknak ad ki piát és cigit,bár mi nem ott vettünk cigit,de 100 hogy adnak el 18 éven aluliaknak
  • Goth
    az, a kibaszott kulás kurva élet seggfasz gecikurva kibaszottszar fasszopó genyó köcsög szarfasz kurvakibaszott gecistetves redvásretkes rohatt girhes kurvaéletbemár.
  • NEOreg3
    pontosan, csak kicsit szebben fogalmazva-.-
  • DEXTER92
    Fúj de nem akarok menni rohatt suliba ott rohaggyon meg hol van pfujj rohatt gecie xar semmire való fosgané rohatt.