380
valyon miért?
  • Mike
    kinek mi gaszság, ez elég szubjektiv nem? nincsenek örökérvényü igazságok, mindenkire ráhúzható skatulyák
  • Mike
    azért, mert sokan bizonytalanok még 16-18 évesen is
    és még nem tudják, pontosan mihez is kezdenének
    persze aki tudja, annak ma is vannak lehetőségei
  • Rafaelo
    én még a farkam verem otthon :D demá nem sokáig :(
  • TomBond
    Na szóval megint egy tapasztalat amit tegnap saját bőrömön tapasztaltam.

Ttegnap bejelentette az egyik osztálytársam hogy így a vége előtt be kell fejeznie a sulit mert a munkahelye nem engedi el. Két és fél évet kell neki emiatt a fél év miatt eldobnia!
    Tanuljatok mert ha későn jut eszetekbe már nem biztos hogy lesz rá mód és lehetőség, és addig örüljetek amíg eltartanak benneteket mert ha már magatokat kell eltartani akkor már nem lesz olyan buli!

Herr Lether!
    Gondold végig hogy a szüleid mit csinálnak hétvégenként! Ha csak lerakják a popójukat és várják a hétfőt akkor nagyon irígylem őket, de szerintem nem így van! A hétvége, és a munka utáni időszak az amikor főzni, mosni, takarítani, stb. kell. Tehát -legalábbis nálunk- ez az idő sem csak a pihenésé, és a szabadságot amikor kiveszi az ember többnyire valami dolga elintéznivalója akad, nem a farkát veri otthon! És a diákok nyáron mit csinálnak?

Örüljetek hogy tanulhattok és tegyétek is azt!
  • CSOCSO
    "Szóval ha minket becsmérelsz, a magyar oktatást becsmérled,"
    LOL... nem arrol van szo hogy buta vagy.. es szar az oktatas...
    hanem arrol hogy szartok az oktatasra.. rinyaltok hogy szar.. de ha olyan lenne amilyenrol almodoztok is ugyanugy rinyalnatok.. mi is ezt tettuk...tapasztalat.. nem okoskodas!
  • CSOCSO
    nah ezaz.. semmi szunet es ubersok embert ismerek akik hetvegen is dolgoznak!! tiszta sux... uberjo volt gyereknek lenni!!!! UBERJO!
  • CSOCSO
    hulyeseg???? gratulalok!.... erdeklodj mar utanna hogy mi a lenyege annak hogy versekettanulsz... tudomanyi alapon!
  • CSOCSO
    "hanem az elbaszott oktatási rendszer a problémás."

oruljel az elbaszott magyar oktatasi rendszernek..amerikaban meg az agyontanultak se tudnak szamologep nelkul szamolni!!!!!!!!!!!!
  • CSOCSO
    ezt en tudom.. es ha jol emlexem leirtam hogy en se hittem a felnotteknek.. de mostmar belatom... majd ok is be fogjak.. csak keso lesz.. de van esely hogy a gyerekeiket mashogy neveljek..
  • CSOCSO
    dt-vel.. alap szo rohad... tehat rohadt
  • Goth
    "sajnálatos, hogy egy ilyen kisgeneráció fog minket majd eltartani öreg korunkra... ezt bizony baszhatjuk."

---

Ja, hát ilyen kisgeneráció vagyunk.
    És mi az, aminek a mi kisgenerációnk neveltetésében nagy szerepe van?
    Az iskola.
    Szóval ha minket becsmérelsz, a magyar oktatást becsmérled, ami ezt a szellemiséget hozza ki belőlünk.
  • Goth
    rohatt!
  • Goth
    A #143-as kommented egy nagy ellentmondás. Ezt még el is nézzük neked, de a többit nem :P
    Hülye? Ezekszerint errefelé a hülyéknek van igaza. Imike pedig nem tom hol járt eddig, de kora ellenére a kommentjeiből nem nagyon jön le az élettapasztalat =) Inkább egy újfajta "betegség", a lexikálfanatizmus :D
  • IMYke2.0.0.0
    Hát te tényleg hülye vagy...
  • Herr Lehrer
    Hát igen én azokat irigylem:)
  • Sanyix
    Vannak akik szívese, örömmel tanulnak, de nincsenek túl sokan :)
  • Herr Lehrer
    "tanulni lehet kínszenvedés nélkül is
    a tanulás is lehet szórakoztató, nem kell fogcsikorgatva görcsölni"

Hát nekem még nemnagyon sikerült tanulás közben szórakoznom, még ha van sokszor van olyan, hogy msot nagyon megy és 5-10 perc alatt megtanulom amit kell akkor se szórakoztató, max elviselhető.Hulla fáradtan meg kész kínszenvedés.
  • Herr Lehrer
    Ez a hozzászólásod megint elég röhejesre sikeredett előttem páran már leírták, hogy miért.
  • Herr Lehrer
    Nem?
    napi 8 óra 4kor hazaérsz ha jó jegyet akarsz elérni az még 3 óra tanulás este 7 óra van és akkor még enned kell és ki kell magad pihenni reggel 6-ra.Teljesen szabad napod csak a szombat mert péntek délelőtt még iskola vasárnap pedig már tanulsz hétfőre.Ha elmész dolgozni akkor tanulni már nem nagyon kell szabad lesz a vasárnapod is kivéve amikor túlóráznod kell és még vasárnap is be kell menned mert kurva nagy hajtás van(sok hely van ahol gyakran dolgoznak még hétvégén is)+ ugye nyári szünet nuku van kb. 24 napod amit kivehetsz aztán kész.

Jah és mégvalami.A tanárok miért vehetnek ki ugyanennyi szabadságuk amikor nekik ott az egész nyári szünet?
  • QuippeR
    nekem semmmi bajom se a tanárokkal, se a tanulással, de az mondjuk elgondolkodtató, hogy arra trenírozzák az agyunkat, hogy nagymennyiségű érdektelen dolgot tároljunk benne, majd 3 nap alatt elfelejtsük az egészet. mármint nem ez a cél a témazáró dolgozatokkal, érettségivel, zh-kkal, vizsgákkal kapcsolatban, de ezt érik el.

egy vizsgára átmagol az ember egy jó esetben 3-400 oldalas jegyzetet, és egy hónap múlva már csak a legalapvetőbb kérdésekre tudja a választ (ha tudja egyáltalán).
  • Dying Soul
  • Goth
    Általában már első évben kiderül, hogy ki az akit egy adott tantárgy érdekel és ki az akit nem. A kémiát megszerettetni meg se próbálják, elferdítik a gyerekeket a sok baromsággal :D
    Ma pont azon röhögtünk egy jót, hogy kémiatanár mondta, hogy régen azzal szórakoztak a kémikusok, hogy próbálgatták felírni a benzol helyes szerkezeti képletét... háááát micsoda hobbijuk volt =))) Egész nap ezen gondolkodtak néhányan, míg egy kémikus megálmodta végre a helyes szerkezeti képletet.. kva anyjukat ezek már erről is álmodtak, micsoda beteg emberek agyszüleményét kell nekünk tanulni :D
  • Heavy knight
    Hali!
    Na tudod erre van a szakközép...,bár magyarból ott is gimis szinten akarják megtanítani az egész könyvet,v. még jobban is -kinek milyen tanára van-, mert "ez az elvárás érettségin".Kapják be!!!
    De ne a tanár, hanem az a sok barom aki még életében nem tanított, de ott fenn ül,és össze-vissza keveri...
  • Dynamic
    "A tanár tudása minimum 5-ös, tehát a diáké sosem lehet olyan jó."

Jaj ez olyan rossz duma.Akkor a Nobel-díjas matematikus sem tudja ötösre az anyagot, mert biztos van olyan része a matematikának, amit ő sem tud 100%-osan.Ezt most nem neked mondom, hanem azoknak az idióta tanároknak, akik ilyen közhelyes vicceket puffogtatnak és azt hiszik milyen eredetiek.
  • Rafaelo
    kedvencem az eminens csajok voltak gimiben mindig mondták matek tanárnak hogy
    az egész kurva oldalt aggya föl hf nek :D
  • magus
    na, a verstanulas egyszeruen egy faszsag, erre nem tudok jobb szot mondani.

trenirozom az agyamat azon az aron, hogy szivbol meggyuloltem az osszes kis tehetsegtelen koltocskenket.
  • magus
    1 ev alatt nem tudjak megmutatni neked mi a jo a kemiaban... 1 evbe nem lehet belesuriteni ugy hogy akar csak 1 ember is erdeklodjon utana
  • Bandee1987
    De egy általános tudással rohadtul nem érsz semmit az életben...Ez olyan, hogy ezt is tudom meg azt is tudom, de konkrétan egyiket sem tudom nagyon komolyan. Pl. ott az egyetem, az külön szakokra oszlik. Na én a gimikben is indítanék különféle szakokat, az egyik erre a tantárgyra megy rá, a másik arra. Mert most mi értelme van annak, hogy pl. 4 évig tanulsz kémiát vagy bioszt, pedig téged a töri érdekel. Elég bőven 1 év is az ilyenekből, én is csak 1 évig tanultam ezeket (bár én szakközépbe járok)
    Jó, persze a magyar meg az alaptantárgyak azok maradjanak meg a teljes 4 év alatt, de az ilyen semmitmondó tantárgyak, mint a kémia vagy a földrajz bőven elég 1-2 évig is.
  • Mike
    de ha tegyük fel semmi nem lenne kötelező, senki nem csinálna semmit sem
  • puding00
    biosz
  • Goth
    Ok, ezt már vagy 10-en meglovagolták eddig is. Vannak ilyen diszlexiások, vagy nemis tudom hogy hívják őket :D
  • Goth
    Pont ez a lényeg, erre hoztam a keletiek példáját, a nagy képet kell megérteni, hasznavehetetlen részletekbe merülni minden téren értelmetlen. Nem magával a tanulással van a baj, hanem azzal, hogy KELL tanulni, és más szabja meg, hogy ezen és ezen a téren kötelező tömni a fejemet. És ezt nem bírja Imike barátunk sokadik nekifutásra sem megérteni. Lefogadom, hogyha nem úgy állítanák be már a kisgyereknek az egészet, hogy tanulni kell, és szabad kezet kapna teljesen választható tárgyak között, hogy beállítottságával együtt érvényesüljön, mindenki szívesebben tanulna. Én pl. sokmindent szívesen csinálok, a zenét és a harcművészeteket szeretem. De lefogadom, ha nap mint nap kötelező lenne eljárnom kungfuzni, azt is megunnám, megutálnám. Először nem azért, mert nem jön be már, hanem pusztán azért, mert kötelező. Aztán a következő szint az, amikor ebből kifolyólag elvesztem az érdeklődésem, és teljesen megutálom, mint egy kötelező szart, amit belémdiktálnak, hogy márpedig csinálni kell.

Szóval a probléma nem azzal van hogy nem tanulunk mer pf iskola szux kemények vagyunk és megyünk kocsmázni, hanem az elbaszott oktatási rendszer a problémás.
  • a.carkey
    Biztos nyelvtanóra volt ... :)

Elég a címre nézni. Borzasztó!
  • Goth
    És a tanárod mihez viszonyítja az 5-ös szintet, ha a szeretett tudásodnak felső határa nincsen? És a hülyeségnek sincs alsó határa. Szóval akkor, nincs az a tanár aki mindig igazságosan osztályoz :P
  • puding00
    de nem érted pikkel rá, pedig jo gyerek!
  • Goth
    Szivemből szóltál
  • Mike
    miénk nem volt jófej, és ő tudta 4-esre az anyagot
  • IMYke2.0.0.0
    Méghogy tudta 3-sra...
    Volt egy remek, igazán jó fej tanárom középiskolában, aki azt mondta:
    A tanár tudása minimum 5-ös, tehát a diáké sosem lehet olyan jó.

S hogy ez mit jelent?
    Azt fiacskám, hogy többet kell olvasnod, tudnod és szebben kell előadnod, mint egy tanárnak ahhoz, hogy bebizonyítsd, hogy képes vagy elsajátítani azt, amit kell.

Te sosem tudhatod, hogy mi az a hármas szint - azt csak a tanárod tudhatja!

• IMYke2.0.0.0
    Szerintem max 12.

• Mike
    te hány éves vagy?