54919
-
#51506 Közbe felmerült pár kérdés:
-Olvasgattam a neten az FPS növeléssel kapcs. ban, és többen is írták hogy a "Systweak Cacheboost" nevű program lehetővé teszi, hogy a sz.géped kihasználja a benne lévő memóriát (vagy vmi ilyesmi) és hát a kérdés az lenne hogy: Használ ez valamit? Jobb lesz tőle a játék, vagy csak bebeszélik az emberek maguknak?? :D (találkoztam már ilyennel)
-Hogyan lehetne a játékban lévő járműforgalmat legalább a felére csökkenteni??? Mert kib*szottul zavaró hogy reggel fél 7 fele tele taxival meg járművel az egész város, és hát ez persze az FPS-t is eléggé befolyásolja, azaz csökkenti.
-Találtam a "gtainside"-on egy ún. SpeedoIV mappában sebességmérőket, régóta vadászok valami f*szát, na érdekes módon megtaláltam, és le is töltöttem egy számomra megfelelőt, viszont sehogy sem tudom működésre bírni.
Readme ezt irja:
"How to Install this Skin: Copy "Config.ini" and folder "real" into Folder "SpeedoIV"
Pls HELP, naggyából tudok az angolul, de ez már nekem magas volt :S:S
Egyenlőre ennyi, előre is kösz! :) -
#51505 Így már értem! Akkor tessék átírni az aláírásod. Ha ismerősöd elég jól ért a proci tuninghoz, akkor 1 próbát megér. -
#51504 Igen-igen ezt írtam én is, csak kihagytam véletlen egy pontot a mondat végéről, nem gondoltam volna hogy ilyen félreérhetővé tud válni egy mondat ha nincs pont, vagy épp egy vessző is elég lett volna, na de hagyjuk a nyelvtant szerintem.
A processzort pedig nem én, hanem van 1 nagyon jó barátom aki több mint 15 éve sz.gépekkel foglalkozik és mindenhez ért, meg hát van is hozzá agya, én tuti nem nyúlnék hozzá, tehát itt is figyelmetlen voltam. Most újítottam nem régen a gépem, biztos nem hiányozna hogy kisüljön egy 20-30 ezres proci vagy nem tudom mennyi volt...
a commandline txt -ben nekem alapól van vagy 4 parancs, és közöttük a novblank is, a háttérben futó alkalmazások pedig levannak zérózva és az msconfig ba is bevan állítva hogy csak az induljon automatikusan a rendszerrel együtt ami télleg létfontosságú. a vírusírtómat sosem kapcsolom ki, a netet se szoktam kihúzni, vagy épp letiltani mert ugyanaz kb, fps mérő pedig a simple native trainerbe van, de ezt is csak azért használom hogy kocsikat tudjak spawnolni, meg épp az időjárást változtatni az fps miatt mert sokat jelent mien az időjárás a játékban. Mindenesetre köszönöm a válaszokat és hogy próbáltál(tatok) segíteni.
Ui.:
"Bronx South": Pont egy (Sapphire)ATI HD5750 kártya van a gépbe, ugyhogy 1 probléma megoldva, a proci tuningolásával fogok vmit kezdeni szerintem... -
#51503 ja! -
#51502 Én sose a játékbeli neveket használom mikor említést teszek. Vice City - Miami, Los Santos - Los Angeles, San Fierro - San Francisco, stb.. -
#51501 Milyen New York??? Liberty City! :D -
#51500 (?) Nem csak New Yorkban játszódik a GTA IV, vagy te csak hajókázol ? :) Mert amúgy az a 10-15 fps játszhatatlan szerintem. -
#51499 Nekem a városban 10-15 a fps. :O -
#51498 Félig sántít de van ötlet ami nem kerül pénzbe, de ha van kb. 30 ezred meg is van a + fps. HD5750 vagy 70 Vapor X + ha értesz hozzá(!) húzd meg a procidat olyan 3 ghz -re. De ha az alaplapod tudja, és van hozzá program amivel meg lehet emelni a cpu órajeleket akkor jó helyzetben vagy, mert biztonságosabb, de a ph aprón a pc tuning, vagy valamelyik processzor topikban biztos vagyok benne hogy meg tudják mondani hogy mit hogy állíts be. SG -n ilyen infókat inkább ne várj. -
#51497 Ne haragudj, de az aláírásodban nem 4 magos processzor van, hanem csak 2 magos.(Intel Core 2 Duo) Egyébként meg nem a magok mennyiségét nézd, hanem hogy hány GHz az órajele, ugyanis ez a döntő tényező. Egyaránt külső és belső órajelet nézd+mekkora a gyorsítótár stb. A processzort pedig kizárólag úgy húzd fel, hogy ha profin értesz hozzá. Figyelembe kell venni sok tényezőt (feszültséget, hőmérsékletet és jeleskedj matekból-fizikából, mert számolni is kell). Ha valamit elcseszel, akkor jobb esetben max fél évig vagy addig sem húzza ki a procid, rosszabb esetben perceken belűl elfüstöl és leég a processzorod.
Fps-t lehet kicsikarni a játékból az alábbi módokon:
-Hozz létre egy commandline.txt nevű szöveges fájlt és írd be a -novblank kapcsolót. Ezzel nyersz pár fps-t.
-zárj be minden alkalmazást, azokat is amik a háttérben futnak és minden feleslegesen futóm programot.
-Internetet húzd ki (amennyiben csak Sigle Player-ben akarod tolni és nem akarsz multizni)
-Tiltsd le a tűzfalat és a vírusirtót
-Lehetőleg mindig a legfrissebb driver legyen telepítve.
-ne használj fps mérőket mint pl:Fraps meg ilyesmi. (SEMMILYET) Teljesen felesleges és még az is lefogja a géped teljesítményét. Ott a Benchmark és megmutatja hogy mennyi fps-t tudsz kisajtolni belőle.
Sok sikert, jó játszást! -
#51496 Milyen videokártya? -
Gibor #51495 Öhm, ha 1.0.7.0 patch fent van, akkor észreveszed hogy az autó lámpája is befolyásol minden árnyékot, jelzőlámpa, ember stb.... És csak very high-on, nekem 1920 ba így 50-60fps, very high-on volt már 15 is, azonkívül minden az egekbe. -
#51494 Nekem idáig se az fps-el volt problémám, helyenként akár van 60-70 is full graffon 1680x1050-ben, de többnyire 40 nél jár a mutató. Azt képzeld el hogy van 40 fps-ed, és ugrál a képernyő. Irritáló nem ? Ilyenkor van az hogy nem tudja az ember hogy miért, de most rájöttem hogy az árnyék úgymond bugos.
A very high és a high árnyék közt látványilag semmi különbség nincs, max egy csöppet élesebbek a vonalak, a vetődést pedig very highon hagytam. -
Gibor #51493 Azért messze nem ugyanaz, de igazad van, rengeteget dob az fps-en. Én is így játszottam végig. -
#51492 A jóéletbe... idáig elviseltem a lagot, és úgy toltam végig kb. fél játékot csak hogy full grafikán tolhassam, azt most sikerült megoldani a problémát. Az árnyékot very highrol levettem highra, az árnyék kb nem változott semmit de most úgy megy a játék full graffon mint a vaj. Jókor jöttem rá, bár eddig is élveztem a játékot, qrwa jó a story.
Wollnerd thx a választ. -
#51491 Az EFLC külön játék. nem nyúl hozzá az alap játékhoz. csak egy közös pontjuk van: A mentési hely.
kiírhatja hogy: Csak GTAIV Mentés. csak felülírod egy régebbi GTAIV mentést, és kész.
De, ha újra az alappal játszol nem kell megijedned, ha a Bellic Tesók-t tölti be, csak betöltöd a legutóbbi mentést és folytathatod! :) -
#51490 Ha már fent van az alap game patchelve, hogy teszem föl az EFLC-t ? Újra kell utána patchelni az alap gamet is, vagy hogy működik ez ? -
#51489 hát nemtudom, nekem pont teljesen forditva van, fent van a gta iv és az efcl és a gta iv sokkal de sokkal szarabbul fut, 5 fps em van, ezért nem is játszom vele, jah és arról nem is beszélve hogy az eltűnő textúrák olyan szinten jelen vannak hogy haggyuk, élvezhetetlen a játék, az efcl edig hibátlanúl fut szinte csak mint már leirtam extra sunnyban 10 fps em van és nem szaggat ... :S
-
#51488 Szerintem vegyél vissza kicsit az effectekből. Pl a látótávolság. Nem tudom milyen graffal játszol de ha pl visszaveszel 100-ból mondjuk 80-ra az még nem is olyan feltűnő de és kicsit javul. Nekem az EFLC írtó szarul fut , közepes grafikán 20 -25 fps és a látótáv 50. Ha felhúztam 70-re már 15-20 fps között mozgott a játék.
Amúgy nem tudom ki hogy van vele de nem gondoltam volna hogy az alapjáték után képesek voltak még optimalizálatlanabb játékot kiadni. A GTA 4 az alap (tehát semmi patch) futott 30 fps-el max graffon egyedül a textura volt medium. Ellenben az EFLC amint már írtam közepes graf mellet produkál 20-25 fps-t úgy hogy az árnyék kegyetlenül undorító (még az alap gta4-ét is alulmúlja) és néhány textúra mintha low poly lenne pedig mediumon van itt is a textúra. Pl az egyik zöld tábla ami azt mutatja melyik város negyed merre van, a feliratot nem lehet elolvasni rajta. Full mosottas. Ellenben egy másik ugyan ilyen táblán tű élesek a betűk. Sőt már az út textúráján is észrevettem ilyen eltéréseket. Azért ilyen a sima GTA 4 -ben nem volt. -
#51487 Én is türelmesen vártam, azt 40(!) fps -el laggol valami bug miatt ez a szar, elvileg azért mert amd kártyám van.
Játszható így is mert meg lehet szokni, de valamilyen szempontból zavaró. Amúgy éjjel meg mikor esik az eső nem csinálja, csak nappal. -
#51486 Igazad van egyébként, de nekem jol fut a játék, szinte akadásmentesen (20-30 fps, este 30-35), viszont ha extra napos idő van 10 fps el lejebb megy a dolog, és kicsit nyomasztó számomra folyton felhős, napos felhős, esős , stb időjárásokban játszani, nekem télleg csak 5-10 fps kéne. 4 magos procim van egyébként az "aláírásomban" egy nagyon-nagyon régi gép config van hogyha onnan következtettél. és télleg még 1 szer egyetértek amit irtál de szerintem tuti van valami megoldás ami dob fps t valami progi vagy valami ami segít a gépnek több százalékát kihasználni vagy valami , nekem valami ilyesmi kéne.... :S ha valaki tud szolgálni valami hasonlóval akkor pls help
Ui.: Feri02: A proci húzás sem segít? Mert simán tudnék rajta huzni nem is keveset ugy hogy óvatosba tehát hogy ne süljön el, csak vennem kéne egy hűtőt ... az meg nem olyan drága szóval hogyha arról van szó egy ilyennel lehet beújítok... mert ezeket a 4 magos procikat olvastam hogy alapból ugy csinálják hogy hagynak még benne egy kis lehetőséget :D -
#51485 VGA húzással nem érsz semmit.
Türelmesen vársz: mire már úgy érzed avul a géped, veszel egy másikat (vagy csak valami 4 magos procit a mostaniba) és örülsz.
Én is ezen a módszeren járok el. :)
Jelenleg fel sincs telepítve a játék, de kibírom nélküle (mondjuk az is igaz egyik nyaramat egyhuzamban eljátszottam vele), annyi játék van mostanában amúgy is.
Ha majd én is fejlesztek gépet, első dolgom lesz GTA IV és ugyanolyan élménnyel fogom vele nyomni, mint régen, mikor még az újdonság varázsa kárpótolt a lassúcska futásért. :) -
#51484 hali!
Hogyan lehetne az FPS-t növelni a játékban akár 5 el is? Esetleg nincs rá valami tuti recept ami megdobja a játékot pár fps el??? Vagy esetleg ha kicsit húznám a VGA-mat a ccc ben??? pls help, télleg csak egy pár fps kéne hogy akadásmentes legyen a game :D
Köszönöm előre is a válaszaitokat :) -
rumkola #51483 hát az felháborító volt! -
#51482 Ja már értem a legutolsó küldetésről van szó. az elég szívatós. De még mindig könnyebb mint a San andreasban volt az
RC Baron távirányítós repülő küldetés. -
#51481 Pedig sikerülnie kell. Már 3x kijátszottam, de max fél perc alatt sikerül beszállni a helikopterbe. A küldetés szinte ugyan olyan, mint amikor a kábítószerrel megrakott teherautón kell felkapaszkodni. Ha ott nem volt gond, akkor az utolsó küldinél se lehet. Csak annyit tudok mondani hogy kitartás, bőszen nyomkodd a Space billentyűt és össze fog jönni. -
vato loco #51480 Nem kell tippelni, azért írtam le. :) -
#51479 Csak tippelek én is, de szerintem fel akar kapaszkodni a helikopterre... -
#51478 Mit is akarsz pontosan csinálni? -
vato loco #51477 Mi a faszért nem lehet a játék végén sose felkapaszkodni a helikopterre? Elvileg a spacet kellene orrba-szájba nyomkodni, de meg se hatja. Pedig nyomkodom 1000rel, Commodore-on nvelekedtem, ahol a kétkezes fastclick szinte minden játékban alap volt, szal nem bénaságból nem jön össze. A játék eredeti, egyedül a fenti bannerban linkelt nodvd patch van rátéve. -
Roland3 #51476 Nem originál!
ujra teszem -
#51475 mindegy. ugyanígy is bugos. :O -
#51474 Az alapjáték időjárásfájljai (timecyc, timecyclemodifiers, timecyclemodifiers2...) és az EFLC időjárásfájljai különböznek egymástól? Azért kérdezem mert az EFLC-hez letöltöttem ezt a grafikai modot (nagyon megszépítette a játékot) és a timecyc fájlok bugosak, és nem csináltam másolatot mert nem is tudtam hogy azt is lecseréli, telepítős ez a mod. -
#51473 Orosz verzió???? IDE kéne menned.... -
fodorpetii #51472 hi all, orosz verziós a játékom, angol nyelvi fájl kellene vki tudna adni egyet? (a magyarítás nem segített) -
Robi546 #51471 Originál a játék ? Próbáld újra telepíteni a játékot -
Roland3 #51470 Sziasztok!
Az a problémám amikor fel akarom tenni az 1.0.7.0 patchet ezt irja ki "installation failed.run setup to install update"
előtte feltettem a updatetile exe.
Mit csináljak ?
-
#51469 nekem tokeletesen mukodik. -
#51468 Sajnos nálam is előfordult, és nem tudom mi lehet a megoldás...
Valaki nekem is help! :D -
#51467 Na a legújabb enb seriessel megoldottam hogy legyen élsimítás, viszont hatalmasra állítja a felbontást ez is, most nem jut eszembe hogy mekkorára de pl 3000x5000, a játék főmenüjében abszolút nem tudok semmit se csinálni, a játékban viszont akkora amekkorát a monitorom tud (1680x1050). Valaki help.