165
Aki integet, az búcsúzkodik. Aki fut, az sportol. Az utas az, aki vár a megállóban.
  • Blasta
    Ez loál :-DDDDD
  • GregSB
    Szept. 1.-től ugye meghosszabbítottak sok éjszakai járatot Budapesten. Ezt tették a 14Ével is (mostmár 914É). Szeptember 1.én pont úgy hozta a sors, hogy éjszakaival jöttem haza, asszem pont az elsővel v. másodikkal.

Újpest központnál előveszi a mikrofont a buszsofőr: "Kérem szépen valaki előre jönne segíteni? Én eddig ismertem az utat" :DDD Az egész busz nevetett. (az a vicc, hogy a 14Ének nem Újpest kp volt a végállomása)

Itt most nem a sofőr volt a hülye, hanem a BKV, valahonnan a város másik feléből rakták át erre a járatra, és nem tudták őt tájékoztatni az útvonalról? Egy nyamvadt térképet se kapott szerencsétlen :D
  • Shadow_THH
    ez nem velem történt meg hanem pár ismerősömmel. Nem kamu, ugyanis többektől is lehet ilyet hallani:
    megy fel a busz a lejtőn, és bamm megáll. mindenki néz az ajtó felé, hogy valyon megállónál vannak-e? Nos az ajtók ki nyilnak, de azért, hogy az utasok, szálljanak ki, menjenek a busz mögé és tolják meg :)
  • Grusi
    Te tényleg ennyire hülye vagy, hogy nem veszed észre, hogy TOTÁLISAN eltér a két topic témája?
  • mabbak
    én meg többet szoktam adni két fttal, úgy kerek :-)
  • mabbak
    kisvárosi csávó létemre gyakran esnek meg velem is hasonló esetek, nekem monnyuk a buszsofőrökkel semmi bajom, mifelénk jó fejek, néha el is lehet velük beszélgetni.
    egy story:
    tudni kell, hogy ahova iskolába járok az 16 kmre van a lakhelyemtől (20 kilós diákbérlet rulz 15-ös helyett :-D), célállomásig van két település közbeiktatva, közbe rétek, ilyesmi (cép vidéki táj :-D). nos hazafele tartok nyári nagymelegbe (büdös+meleg megszoktam már), szépen ugye magam csöndességébe zenét hallgatok, mikor hirtelen kb 6kmre otthonról egy csattanást hallok, hasonlót ahhoz , mint mikor a sofőr rükvercbe teszi a 25 éves ikarust, nos kéremszépen az történt, hogy eltört a váltó. jobban mondva a sofőr beletörte a váltót a padlóba, ott szépen fityegett magának, baleset nem történt, de nem is gyorsultunk. eldöcögtünk vagy 50 métert emígy váltó nélkül majd megálltunk. fele társaság leszállt (köztük én is), fülét vakargatva azon töpreng, mi a francot csináljon, némelyek hazaindultak, némelyek maradtak. ekkor eszembe jutott, hogy anyám otthon van, hopp telcsi elővesz -muter gyere már- szóval hazakeveredtem és nem kellet gyalogolnom, de először azért nem esett jól :-)
  • bobey
    Természetesen nem sért, magam is egyetértek veled.
    Ennek az az oka, hogy sokan azért lesznek buszsofőrök, mert azt hiszik, hogy az milyen könnyű munka. Meghogy az tisztamunka, úri munka,...stb. Azt elfelejti mindenki, hogy minden percben akár 1-2 száz ember élete van a kezében.
  • Shadow_THH
    bobey remélem nem sért téged ez a topig, de én több barom sofőrrel találkozom mint normálissal.

Egyetlen egyszer volt egy jó fej, aki elengedte a 29 forintot mert nem volt pénz nálam. Lehet hogy csak 29 huf de igen jól esett, hogy ilyen történt :DDDDDDD

• bobey
    Engem egyszer vizipisztollyal lelocsoltak a kihúzott ablakon keresztül, a nyári kánikulában. Jó poén volt, csak majdnem majdnem tömegbaleset lett belőle, mire megálltam, meg kitöröltem belőle a sok vizet.
    Ezek után a lámpánál utólértem a srácokat, nem sok híja volt, hogy összetörjem őket! Mármint kézzel.
  • DEXTER92
    1. Miféle nagy látogatottság??? :D
    2. Csak mondtam, van hasonló topic
    3. Ja, az merőben más :)
  • olympus
    Életem legjobb története ami buszsofőrökkel történt.
    Pesten egy buszjáraton történt. Állok a buszon nyugodtan majd elalszok erre fékezz egy nagyot a busz.Körülnézek... semmi.Állok tovább erre megint. megint körülnézek megint semmi. Elérünk egy megállóba erre azt hallom h. anyázik a sofőr. Mind1 gondolom vmi autós. Megyünk tovább erre látom oldalt h. egy biciklis csávesz mutogat a sofőrnek. Megállunk a lámpánál és mellénk ér a csávó egy bicskát mutogat és közben azt mondja h. kiszurom a kereked ha még1x letolsz az útról. Erre buszsofőr ajtó nyit leugrik elkapja a biciklist és jól ellöki. kicsavarja a kezét és ordibál vele. Erre én leszállok és szarrá röhögöm az agyam. A csávó meg sír meg mondogatja h. feljelenti a sofőrt.
  • bobey
    Azt kihagytam, hogy hányan mennek egymás mellet?
  • bobey
    Valóban van ilyen! De én azt is megkérdezném, hogy a kerékpáros a megfelelő helyen megy-e? És, hogy hányan mennek egy sorban?
    Tapasztalatom szerint gyakran ez a hiba.
    Én magam sokat voltam kerékpáros is, meg 3 évig buszsofőr. Így mindkét szemszögből jól megtapasztalhattam a helyzeteket!
  • HUmanEmber41st
    Egom reptérre sokat járok jóidőben kerékpárral ( mert szoktunk sárkányt ( kite) röptetni, meg modellrepcsizni.
    A gyökér buszsofőrök direkt kicentizik a bicikliseket..főleg akkor van para, mikor
    a csuklós elhúz melletted...
    Amúgy jóak, kímélik a környezetet, nem tintázzák össze feleslegesen azokat a kis papírfecniket sem. Mert mikor leszállsz a buszról úgyis csak eldobod... :)
  • bobey
    Ja, hogy te utas vagy? Mindjárt más!
  • bobey
    Elbaktam! Boccs mindenkitől. 58-ra akartam.
  • smici
    magadtól kérdezed? :S
  • bobey
    Melyikkel dolgozol? Lehet, hogy ismerjük egymást.
    én a 879-esel dolgoztam, 3 éve jöttem el.
  • Viktorr
  • Shadow_THH
    persze a bkv buszai is kitűnőek. Egyszer el volt repedve valamelyik tengely és nem tudott kanyarodni rendesen a busz :D

biztos gondolták, hogy még a mai napot kibirja. Nagy volt az öröm amikor elértük a körforgalmat :
    enyhén kanyarodva, a virágágyás belsőt érintve átvágtunk a körforgalmon
  • Shadow_THH
    ez hülyeség
  • stp4trick
    jó kérdés, sztem étel-ital megvonás jár az ilyennek:-)
  • Viktorr
    IGEN???LOL
    ismerek oan sofőrt aki megáll a boltban haszelni meg vizelni
    lol az mennyi pézlevonás?
  • Tomo15
  • stp4trick
    nem megállóhelyen történő ajtónyitás fel- és leszállás céljából -4000.- bérmegvonás asszem
  • shad0w
    Örültél volna ha a te topikodnak lesz nagyobb látogatottsága, mi? :D
    Amúgy ez a sofőrökről (és a velük kapcsolatos sztorikról) szól nem buszokról, szal... :)
  • DEXTER92
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1132415709
    De te tudod, hogy nyitogatsz tápigot....
  • SeLFisCH
    Érdekes.
    Itt a Szabolcs-Volánnál (Nyíregyháza) a sofőrök jó fejek. Elmegy a busz de nem tud kikanyarodni ha inteszs és észreveszi kinyitja az ajtót meg minden.

Reggel hawerom csont kómáson 5kor beszélget vmi idegen csákóval. Jelez , szállna le csórikám me gmondja: Jegyeket , Bérleteket kérem . Persze h nem volt jegye :)

De amikor kimarad 2 busz egymás utá és publikus fülkéből anyázok az információs nőnek aki azt hajtogatja fél órája hogy küldtek másikat az elég poénos.
  • Viktorr
    Velem olyan volt a Mátra Volánnál,hogy épp jöttem egy busszal de mire leszáltam elment a másik.utána futottam és a piros lámpánál megállt,mutogatok neki nyissa ki az meg vállat lódít és nemnyit....befakkoltam neki és elmentem
    kb ennyi
  • Radowan
    Alábbi sztorit élőben láttam.
    Busz végállomás, egy ucca Gy.-ben. Buszok egymás mellett, elött, mögött. Közben járdasziget, oszlop, minden, ami kell a kis helyre. Rossz safjor ül a fülkében, bámul előre. Jó safjor piciket dudál mögötte, hogy ugyan mennyen má előre kábé fél métert, mert azé mégiscsak a volán tulajdona, nem akarja megnyomni a buszt. Rossz ember tovább meditál. Jó safjor nem tud mit csinálni, felkaprat csiklóssal járdaszigetre, konszolidáltan, hogy várakozóknak legyen idejük motyóikat biztonságba helyezni, és szépen csorog a menekülési útvonal felé. Rossz safjor ezt lássa jám, de azé sem moccan. Jó safjor odaér rossz safjor mellé, kinyissa a zajtót, és jó hangossan, tagolva, hogy mindenki hallja és értse is, átszól:
    AKKO MENNYÉ VISSZA A MEZŐRE, ÉS ÜLJÉL VISSZA A TRAKTORODBA, TE BÜDÖS PARASZT!

Szóval aki huje kocsog, az nem csak az utasaval az.
  • bobey
    Ez egyszerűen hihetetlen, vagy abszolult köcsögség!
    Nyíregyházán ilyen nem fordúlhat elő!(azonnali bérmegvonással jár)
  • gnar killer
    velem egyszer megcsinálta egy sofőr hogy futottam a buszhoz (term csak elől volt nyitva az ajtó) és mikor odaértem, bezárta az ajtót és elment.... azóta soha nem futok, inkább várok 20 percet is.
  • shad0w
    A fehérvári buszsöfőrök többnyire jófejek, mondjuk volt pár érdekes történet itt is. Van egy akit már csak Schumachernek hívunk, általában nem szokott körbemenni a körforgalomban, hanem mivel balra az első kijárónál kell kimenni rövidít és nem megy körbe jobbra hanem simán balra... Egyszer "elfelejtett" lassítani a hídról lefele jövet, és kb 50el vágódtunk bele egy elég kicsi körforgalomba, ott mondjuk kicsit megijedtünk mikor a csuklónál lévő középső kereket megdobta a patka :) Meg egyszer odacsukta az egyik haveromat az ajtóhoz, engem meg egy megállóval tovább fuvarozott, dehát ennyi 10 év buszozás alatt simán belefér :)
  • bobey
    Cool!
  • shad0w
    ez jó :D meg egy hasonló:
    "Úgy szeretnénk meghalni, mint a nagyapám: álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikban, mint az utasai."
  • jazzy
    Buszsofőr mottó:
    "Aki integet, az búcsúzkodik. Aki fut, az sportol. Az utas az, aki vár a megállóban."
  • Zsoltika 007
  • gabber_saviola
    utálom a sok tuskó buszvezetőt, azt hiszik hogy övék a világ
  • akyyy
    Nekem is van bérletem, 6-os busz a legjobb, habselyemnél szálnék le, jelzek is, oszt persze h nem ál meg, de gyorsan szolok neki hogy le akartam szálni, satufék be sűrű elnézés, és leszálok:)

viszont mikor még kertvárosba laktam, jártam uszni, busszal, nem volt kedvem a végre elmenni, meg ott volt suzukinál a megálló. jön a 4-es, nagy Hulk Hoganas sofőr rajta, mutatom bérletemet, oszt nem akart felengedni mert nem volt ráírva az igazolványszámom:S:D
    persze érthető is, herbolya járat, sok cigó/öregmama rajta :\
  • akyyy
    :DDDDDD