178
-
#50 szerintem fölösleges fejlesztés a vita tárgya... Inább olyat fejlesztenénke, hogy 30mp alatt bebootol a rendszerem, még akkor is ha már rendesen inst/uninst volt már a rendszeren, mert ez még mindig gáz, és hand ne azzal sórakozzam el a napom, hogy registryzek , jobb dolgom is van annál -
IoIa #49 Kisfiam! Én tényeket írtam, nem fröcsögtem semmit. Ha neked a tények fröcsögésnek számítanak, akkor nagyon szánalmas vagy.
Természetesen a leíró metaadatot másképp is meg lehet oldani, akár filerendszer szinten is, de mindennek van előnye és hátránya is. Addig, amíg egy külön állományban tárolok valamit, addig elvileg bármely program olvashatja azokat, ha filerendszer szintű a dolog, akkor csak a mikorfoson múlik, hogy mikhez enged (és milyen szinten) hozzáférést, és mikhez nem. Én az ilyen egyoldalú megoldásokat nem szeretem. Többek között azért sem, mert így kiválóan és az eddiginél is hatékonyabban meg tudja valósítani a kémkedést. Az ilyen rendszert meghagyom neked. Az én gépemen ellenőrizetlenül ne csináljon semmit. Épp ezért, mert van kevés lövésem a dologról, nem szimpatikus. -
Mice #48 legfeljebb eljutnak majd az anandtech szintjére...
jön helyettük más... -
TH448 #47 Igen, ez a szép és jó és optimális jövő...
Kár, h minden win-hez (nem csak win-hez) vannak meg voltak meg lesznek szar driverek, úh hiába stabil maga az alap kernel...
Meg ugye láttunk már igéret és semmi többet ms bácsitól pl. 64 bit terén...
Az meg, h csak a monvezt terhelik az effektek tényleg jól hangzik, csak eddig még sehol nem volt rendesen megcsinálva, win-ben meg főleg nem... -
Equ #46 a csillivilli effektek egyrészt kikapcsolhatóak, másrészt ugyanúgy a videokártyákba fognak kerülni mint anno a luna. Egy mai korszerű kártyával nincs mérhető sebességkülönbség a luna és a w2000 felülete között, mert a vkártya gyártók ráoptimalizálták a kártyákat és a drivereket a lunára. Ugyanez lesz a vistával is.
Így marad a végtelen számú optimalizáció és a hardverek gyorsulása. Szóvaé hardverigény nem lesz fájó pont a vistában, felesleges ezügyben kárognia a lámereknek. A megfelelő driverek miatt én inkább aggódnék az első pár hónapban, ugyanis sokminden változik azon a téren, amire a driver iróknak fel kell készülniük, cserébe nő a stabilitása. Valójában nem is a win stabilitása nő, mert azzal ma sincs semmi probléma, hanem a kernel módban futó 3rd party drivereket kényszeriti majd stabilabb működésre. (a vkártya lehet ki is kerül kernel mode-ból, de ez még nem biztos) -
TH448 #45 Az első részére köszi a választ.
A másodikra: hát, javítgatni, meg optimalizálgatni lehet, de ha lesznek új csillivilli effektek meg (kérdéses, h mennyire hsaznos) újítások, akkor 1000%, h több memória meg nagyobb proci kell... (mégha a winyók sebessége is nő, meg előtöltesz bizonyos dolgokat, meg akármit is csinálsz vele) -
Equ #44 "De vki írja már le, please, hogy lesznek e teljesen áttetsző ablakok!"
ezek lassan 6 éve, a w2000 óta elérhetőek a gdi szintjén...
"Jóval nagyobb kell neki, de ez így természetes minden rendszernél..."
persze, ezért is bootol 2x olyan gyorsan egy xp mint egy 2000, ezért indulnak a programok is gyorsabban a registry és exe prefetch miatt stb-stb... -
Equ #43 neked szokás szerint fogalmad sincs a témáról csak fröcsögsz marhaságokat... Ha majd tudod mi a különbség egy NTFS stream szintű, struktúrált meta adatbázis és az egyes fileok mellé odahányt másik strukturálatlan text file között, akkor gyere vissza és simogasd meg a buksidat...
De a te értelmi szintednek tényleg a linux való. -
TH448 #42 egyáltalán te magad elhiszed, amit írsz?
áttetsző csillivilli ezmegaz, és nem kell nagyobb hardware?
Jóval nagyobb kell neki, de ez így természetes minden rendszernél...
De vki írja már le, please, hogy lesznek e teljesen áttetsző ablakok! -
#41 ... ez meg rosszabb :DDD bar ahogy elnezem az sg-t ez mostansag tendencia :DDD
ms - linux
ps3 - xbox360
es ez meg nem is lenne nagy baj, ha nem csak dobaloznanak... tisztara ovoda szinten van itt egy-ket ember :)))
na de nem baj, harcoljanak kie legyen a gumicsizma jele a fogason... -
IoIa #40 Nem azért a 2 fillérért, de már DOS alatt a DN (Dos Navigator) is tudott file-okhoz leírást kezelni, amiben keresni is tudott. Windows alatt is létezik ilyesmi, a Total Commander több típust is kezel. Most mikorfosék ismét feltalálták a spanyolviaszt, és a pista majd fog tudni ilyesmit is, csak biztosan felcsicsásítva. Nagy böszme gagyi lesz, csak maximum lesz pár újabb üveggyöngy. -
#39 ez megint egy légbőlkapott baromság... nem igényel sokkal többet mint egy XP!! -
#38 Veletek még vitázni se lehet.. mert annyira tájékozatlanok vagytok..vagy csak játszátok a hülyét nemtudom... a Vista úgy fog kinézni, ahogy az egy modern 2006-os opredszertől elvárható.. de a teljesítménye is legalább olyan jó lesz mint a kinézete!
-
zpe #37 Azért a politikát tényleg ne keverjük bele!
Amúgy tud majd olyat a Vista majd mint a Gnomeban pl.: 4 asztal, 2tálca, tálcának háttér, oldalsó elrejtö gombok használata, az ikonok csoportosításának 3 féle módja ? -
Piscator #36 tévedsz. A VISTA ELŐDEINÉL SOKKAL NAGYOBB ....
...
...ERŐFORRÁSOKAT IGÉNYEL MAJD! háhá. :)
piscator. -
Piscator #35 az a baj, sok hülyegyereknek - mint P.Misi a szomszédból, akinek el kellett magyarázni 1 év számgép. használat után is, hogy a parancsikon nem egyenlő magával az exével - hiába magyarázod. játszanak zöldülésig, a divat miatt folyton új, szép villogó és színes hardware és szoftvare szükséges.
néha a felület is változzon hangzatos jelszavak kiséretében, ha már az RTL-klub is ezt teszi. -
zpe #34 Hali !
Igazán nem akarok okoskodni,csak a saját tapasztalataimat szeretném leírni !
2000 vs XP : a 2000 szerintem is szinte mindenben nyújthat annyit mint az XP bár meg kell mondjam az XP azért fejletteb,gyorsabb! Pl.: ha alt tabolsz mondjuk egy Warcraft közben(ott nagyon nagy a különbség XP javára)! De most éppen Debian Linuxból írom ezt Operában és nincs is fönt Win a gépemen. Gyors ez a Linux ám még játékokban is! Emulált játékokban kicsit lassabb dehát könyörgöm emulált winkörnyezetröl beszélünk! Van egy UT2004 demóm Lin alá és abszolúte gyors a picike! Stabilitás:, hát itt is lehetnek fagyások meg szabálytalan müveletek de azok általában az emulációknál jelentkeznek amin azért annyira nem kell csodálkozni! Mellesleg a terminálok ugye! Nemrég rontottam el a grafikus felületet hupákolással de visszahupákolhattam parancssoros terminálból a komplett rendszer újratelepítése nékül! Futási szintek,forrásból fordítás lehetösége,kiválaszthatom a kívánt graf felületet,X86_64 kernellel indíthatom ha akarom,ha valami komoly kernel kijön akkor cserélhetem. Mellesleg miért használnak egy speciális Linuxot a Rosetta ürszonda lesszálló egységének vezérlésére(amit amúgy részben magyarok terveztek), ha a Linux olyan gyenge! Azért a piaci részesedés nem magyaráz meg mindent, az Ipod sem a legjobb hordozható Mp3 lejátszó szerintem! -
Piscator #33 haha szerver piacon a hírek szerint zárkozik fel a unix. az erőszakos MS biznisz dacára. évek óta. mindegy.
másik része simán gyerekes.
"jajj, az enyém biztosz szokkal jobb lesz, mint a te gagyidm, bebebe!"
honnan tudod, mit fejlesztenek később, akár MS akár free oldalon? -
Piscator #32 tisztára, mintha egy mszp-fidesz társalgást hallgatnék.
fúj fidesz, az mszp jobban csinálja az új költségvetést.
bocs a példáért, persze fordítva is lehet, bár sztem mindkét esetben egy fél ferdít tendenciozusan a másik kárára. mondjuk itt a ms fanok az mszp. -
#31 Te meg folyton azt hiszed, hogy neked írogatok :)
Csak mondtam, hogy szerintem céges felhasználás szinten nincs különbség 2k és xp között. Azt ne mond nekem, hogy cégeknél mari néni 4 gigás power pointot csinál, mert rosszul leszek...
Szerintem eléggé nagy szavak ezek. 10x stabilabb... Ha tudnak 10X stabilabb rendszert csinálni, miért nem adnak ki most egy olyan frissítést, ami 10x stabilabbá teszi az xp-t?
Jó, tudom, később jön az sp3, de az mégsem ma lesz...
Túl nagy szavakkal dobálózik az ms, de nem áradozni kéne a 10x-es biztonságról, hanem meg is kéne csinálni azt... -
#30 Te nem is figyelsz arra amit írok.. pontosabban szelektív a látásod.. a cégeknél egyre jobban előretör a Windows.. nemrég még a Linux vezetett de most már a Windows van előnyben... ez talán nem véletlen.
"Szerintem meg nem lesz olyan nagy durranás a vista. Túlképpen semmi olyat nem tud, amit eddig az xp ne tudta volna, és stabilitás terén messzemenően elbújhat a linux mellet.."
Ez az állítás megintcsak nevetséges és a tájékozatlanságodat bizonyítja!! A Februári beta 2-ben minden újítás benne leszm, akkor tegyél ilyen
kijelentést... megsugom nem fogsz :)
A stabilitással már a Windows 2000/XP esetében sincs tul nagy gond,,, de megnyugtatlak a Vista 10 szer stabilabb lesz az XP-nél!!
cikk: Tízszer stabilabb lesz a Vista! -
TH448 #29 Valaki lécci írja le, mert mostmár naon nem világos. Lesz a vistában olyan, h teljesen áttetsző ablak, mint kde 3.4-ben? Mert minden képen csak a keret áttetsző, és nekem az egész ablak áttetsző kellene, h legyen... -
#28 Gondoljatok a HL2-re pl. -
#27 "Szerintem meg nem lesz olyan nagy durranás a vista."
Szándékosan HÚZÓDIK! Annyira nagy várakozás fogja megelőzni, hogy a megjelenésének időpontjbában már több 10.000 példány fog elkelni az otthoni userek száz1000rei meg abban a pillanatban keresni fogják 1000rel warezoldalakon.
Arról van szó egyszerűen, hogy egy termék akkor adható el a legkönnyebben ha a várakozási ciklusa nagyon megnő. Éppen ezért lesz a PS3 is nagyobb szám (egyébként is, de ez még rátesz egy lapáttal!)
Nagy durranást akartok? HÚZZUK MÉG AZ IDŐT!!! És kiadunk sok sok bétát... MIKOR LESZ MÁR KÉSZ???
Ilyen egyszerű...
MEGINT OKOS! -
nenad #26 attol fugg mit csinalsz.
XPnek szemelyes tapasztalatom szerint :D jobb a memoriamanagelese. A dekoraciot meg egypar dolgot leszedsz es ugy mered ossze, akkor azt talahatod hogy a 2k van lemaradva. Nem olyan nagy a kulonbseg. De ha olyan dolgokat csinalsz ahol megkozeliti a 2GB neadjisten 3GB(kapcsoloval)/ taszk meglasd win2k oszetojja magat. Na nem azert mondom hogy fikazzam, de azert azt eleg nagy butasag feltelezni hogy total nulla fejlesztes folyik a hatterben.. Preftchrol es tarsairol nem is beszelve. -
#25 Szerintem meg nem lesz olyan nagy durranás a vista. Túlképpen semmi olyat nem tud, amit eddig az xp ne tudta volna, és stabilitás terén messzemenően elbújhat a linux mellet... Még most is haboznak a cégek, hogy leváltsák e a win2k-t... És tök igazuk van. Semmi újat nem kapnak, amit eddig ne kaptak volna. Ha van fent egy win2k rendszeren egy jó tűzfal, és egy jó vírusírtó (nod32+kerio), akkor az röhögve ad olyan biztonságot, mint most az xp ugyanilyen védelemmel megdobva... Arról nem is beszélve, hogy sebességileg és gépigényileg röhögve veri az XP-t. (ez is személyes tapasztalat, mégmielőtt valaki belekötne)
Szal szerintem nem lesz nagy durr. De nekem speckó teccenek a vista-s képek. Egész jól néznek ki. Ha kijön, én is ki fogom próbálni, ha jobban megy, mint most az XP, vagy a 2k, akkor le is váltom.
-
Caro #24 Így van -
#23 Elhiszed, hogy szarok rá :))
Én már leírtam kb 35ször, leírom 36-odjára is.
Engem nem érdekel a részesedés, sz@rok rá nagy ívben, én a saját tapasztalataimat veszem alapul. Bevallom, hogy a windows is jó, van olyan program, ami azon jobban fut, előnyösebb ezen a téren. Főként játékok. Viszont van amiben a linux a jobb, arra meg azt használom. Nem vagyok elfogult, mindkét oprendszert használom, mindkettőt arra, amit jobbnak tartok az adott munka kivitelezéséhez, lehet ez netezés, letöltés, játék, vagy esetleg dvd rip.
-
#22 Nem biztos, ez így igaz, csak ő úgy véli...
Én is mondhatom egy citromra hogy az édes, azt közbe mégse az... szal ez egyértelmű :))
De csak mondja valamiért... Gondolom tapasztalatból.
Valamiért nem tudom elképzelni, hogy linux "hívők" egy csapata sorban áll a gatner főbejárata előtt, és pénzt kunyerál a járókelőktől, vagy akárhonnan, majd befizeti a fenti céghez.... :PP -
#21 "legyen jó oprendszer ez a vista, tessék csak erős konkurenciát gyártani a linuxnak..."
Ezt ugye viccnek szántad... az otthoni felhasználóknál elenyésző a Linux részesedése... és a szerver piacon is egyre jobban előretör a MS... tehát nincs miről beszélni!!
A Vista megjelenése után ez méginkább igy lesz. -
#20 azért mert egy cég (Gartner) állít valamit, még nem biztos hogy úgy is van... -
#19 És az miért jó, hogy ha mp3 -akból kiszedi az együtes nevét, számcímét stb? -
apgetszaksz #18 és mi hibátlan? a linux, a mac? freebsd? vagy vmelyik másik? -
#17 Jók ezek a cégek, gyűjtsék csak a hibákat, legyen jó oprendszer ez a vista, tessék csak erős konkurenciát gyártani a linuxnak... Legyen verseny, és fejlődés :))
Csak azért ez a Gartner dolog kicsit gyanús... ezt mondja, visszavonja, megin ezt mondja... Lehet tényleg ms pénzeli őket, aztán elfogyott a zsé... De ezt nem pénzeléssel kéne megoldani, hanem a hiba villámgyors kijavításával!
Písz -
sonicXX #16 Mostanában rábuktam az összesküvéselméletekre :D. Íme a magyarázatom erre a jelenségre: az MS lefizeti a Gartnert, hogy azok hülyeségeket beszéljenek, amire az MS persze majd okosakat mond, és nyomja vele a pozitív PR-t :)). Ha ez így van, akkor a Gartner nagyon hülye. Ha nem így van, akkor még annál is hülyébb, mert még csak nem is keres rajta :D.
Igazából semmi bajom sincs konkrétan az MS-sel, vagy a Vista-val, az elméletemet csak poénból mondtam, hogy érzékeltessem a Gartner sötétségét szellemi síkon :) - engem érdekel a Vista... -
Mice #15 lol, kész röhej ez a gartner -
Caro #14 Nem többet, csak máshogyan, de ne OFF-olj. -
Caro #13 Nem a keresőmechanizmus lesz a biztonsági rés, hanem az új dolgokban lesz(meg amit a régiben nem javítottak ki).
Nyilvánvaló, hogy ezt nem lehet így hibátlanul megírni.
Még a win 2000-hez is jönnek javítások, csak már nem ingyen, és szerintem még van a 95-ben is bőven hiba, sőt, a 3.1-ben, de ezekhez már nem jön javítás.
Szóval hibamentes sose lesz.
Ez olyan, mint a kémiai potenciál: minél tisztább egy anyag, annál több energia kell a szennyeződések eltávolításához.
És ahogy a hibák száma a 0 felé tart, úgy tart a szükséges idő a végtelenhez.
Ennyi. -
#12 A Vista többet mutat fel mint a te szar Linuxod valaha is fog,,,
ja amit a Vista-ba akarnak beépíteni az mind felesleges.. de ha más opredszerben van akkor nem ugye? LOL -
apgetszaksz #11 jaj a linsux már 37 éve tudja ezeket a felesleges fícsöröket:D