46
  • aaaaa
    #46
    Nem mondtam hogy bűn, sőt rengeteg eredeti CD-m van, de egy DRM-es lebutított másolhatatlan semmilyen minőségű valamiért, gyakorlatilag majdnem ugyanannyit elkérni , mint a rendes audio CD-ért, még nagyobb gusztustalanság.
    Na ez az amiért nem fizetnék...
    Az audio CD-vel még kaptál valamit, ami azért több mint egy MP3. Az internetes "legális letöltőheleyen" meg kapsz egy másolhatatlan ócska minőségű szemetet, teljes áron, amit kis szerencsével még az MP3 lejátszódra sem tudsz átmásolni...
  • P3h3ly
    #45
    aaaaa, látom a te szemedben az is bűn hogy vettem vmit ami eredeti, amúgy a kiadók a patkányságukkal az egyik véglet, te meg a "nem veszek semmit eredetiben" témával a másik, egyikőtöket sem ér túl sokat.
    Neurotoxin, DVD?
    éspedig miért?
    hogy legyen rajta xtra az együttesedtől?
    valszín téged ez érdekel, engem viszont az hogy tudjak válogatni sok zene közül és ne kelljen cds hülyeségekkel bajlódni.
    Na mind1, tudom úgyse fogjuk egymást meggyőzni az igazunkról szóval a vitát ezzel be is fejezhetjük.
  • Neurotoxin
    #44
    Csak gratulálni tudok aaaaa már leírta a soron következő mondanivalóm lényegét...
    Képzeld, van, amiért képes lennék pénzt kiadni(ill adok is pl:DVD), de sajna itthon nemkapható semmilyen formátumban!Az ebay-ről meg nem szeretnék vásárolni! Mit tehetek ilyenkor?
    Hát elindítok egy klienst...
    Szóval szeretem ezt a gondolkodást
  • aaaaa
    #43
    Kb. annyival érezheted magad jobban mint ha matricás DVD-t ,vagy CD-t veszel. Senki nem fog kitüntetni azért, hogy fizettél érte. Ha ez a lelkismereted megnyutatja... Minél több pénzt tömsz ezeknek a zsebébe, annál hatékonyabban tudnak majd fellépni ellened ! A zenészeket felejtsd el, azok valószínüleg 1 fillért sem látnak majd a pénzedből... (főleg az akinek pont megveszed a számát)
    Hiába van 99,5 % eredeti CD-t, nekik az fog fájni, hogy miért nem eredeti az a 0,5% is.
    De ha te így érzed jónak, pénzeld bátran az ellenségeidet !
    Nem lenne ez a véleményem ha a kiadók és bérenceik nem csinálnák ezeket a mérhetetlenül gusztustalan akcióikat...

  • P3h3ly
    #42
    hihi, képzeld, használtam!
  • apgetszaksz
    #41
    remek
  • arty
    #40
    én használnék, ha ilyet pl egy zenész üzemeltetne ... ahol a zenét én tőle megvehetném pénzért!

    semmi kiadó, stb költség! akkor igen ... nem szponzorálnék soha az életben olyna lobby-t, amit a kiadók nyomnak a politikába, miután szerencsétlen otthoni juzereket terrorizálva probálják meg a bevételeit növelni...

    Aki CD-t vesz, magára vessen, amikor kimegy az mp3kommandó ...
  • DVDMester
    #39
    "A fájlcserélő (p2p) rendszereket használó internetezők a jövőben nem ülhetnek majd nyugodtan a számítógépeik előtt. A finn kormány drasztikus ellenlépések bevezetését fontolgatja."

    Ezek után elvárható hogy a korrupt gec.i politikusokat minimum karóba húzással, a büdös tolvaj cigányokat meg kerékbe töréssel büntessék.
    Nehogy má pont ők üljenek nyugodtan a lopott számítógépeik előtt.
  • Neurotoxin
    #38
    "már kezdenek megjelenni a legális mp3letöltések, elviselhető áron..."

    Most nehogy azt mond, hogy használsz/használnál ilyet
  • P3h3ly
    #37
    Még hozzáfűznék annyit hogy mi a halálnak vegyek én CDket? Van rajta jó esetben 20 szám (soxor inkább 12-15)
    és utána mehetek cserélni a CDm a lejátszómban mert ugye a gép nem játsza le az eredetit...
    És ez a jobbik eset, mert mivan hogyha a cdn csak 1-2 fasza szám van? akkor számonként fogom cserélgetni a CDm? Hát ...t a ...be! Furcsa hogy a kiadók itt szívóznak mikor már kezdenek megjelenni a legális mp3letöltések, elviselhető áron...
  • SniperKiller
    #36
    akkor ezentúl pizsiben alszok
    na de most komolyan mekkora őrültség már ez, én akkor sem fogok boltban venni zene cd-t, mer 15 zenéből csak 1 van rajta ami tetszik, akkor meg minek?
  • fflx
    #35
    regota gondolkodom azon, hogy hogyan lehetne egy olyan honlapot, portalt osszehozni, ahol valahogy megoldanank azoknak a linkeknek a kozleset, ahol a zenekarok ingyenesen kozzeteszik a zeneiket. (nagyon sok ilyen van) ezeket valahogy kategorizalva el lehetne erni. esetleg valahogy a zenekar tamogatasa is megoldhato lenne, hogy aki akar az adhatna nekik. aztan ez szepen fejlodne es kesobb most meg kiados zenekarok is bekapcsolodhatnanak, mert valoszinu, hogy tobbet szedhetnenek igy mint kiadokon keresztul.
  • Cleawer
    #34
    60ft kultúrális járulék ahhaaa tehát kevesebb mint 2% kultúrális értéke van! Ez nem semmi... ez kb olyan mint ha szemenköpték volna a tükröt a kedves"""művészek""" Aminek 2% kultúrális értéke van az nem művészi tehát innentől kezdve előadók...
  • Fenjoy
    #33
    Ezt a VICC topicbol másoltam ide, mert ide vág:) aki ismerte, bocs

    Börtönnapló 1. hét Hétfo Bevittek az elozetesbe. Van itt néhány nagydarab, tetovált rab. Foleg gyilkosok és rablógyilkosok. Elmondtam, hogy nálam találtak egy másolt Corel Draw-t. Elsápadtak, majd tisztelettel arrébb húzódtak. Az egyik felajánlotta, hogy szívesen kitisztítja majd a cipomet, ha igényt tartok rá. Talán nem is lesz itt annyira rossz.

    Kedd Beszélgettem a cellatársaimmal. Az egyik gyilkos elmondta, hogy 5 évet is kaphat, de lehet hogy 3 év múlva szabadon engedik mert hirtelen felindulásból ölt. A másik ittasan elütött egy asszonyt, 3 évet kaphat, de lehet hogy 2 év múlva elengedik, mert a no szabálytalanul közlekedett. Mondtam, hogy a másolt Corel Draw miatt 8 évet is kaphatok, de lehet hogy leviszik 7 évre, mert a saját gyári p
    példányomról készített biztonsági másolat volt.

    Szerda Ma kihallgattak a rendorök. Azt mondták, bizonyítsam be az eredeti CD-vel hogy a Corel az enyém volt. Mondtam hogy a Corel 2, amit nálam találtak, csak diskeken jelent meg, ezért is másoltam CD-re.
    Azt mondták ne próbáljak trükközni, ok okos rendorök, "Mink to-vább-kép- zé-sen is vó-tunk" (így mondták) és tudják, hogy minden program CD-n jelenik meg. Végem van.

    Csütörtök Kínozni kezdtek! Behoztak egy számítógépet, a hóhér a szemem láttára leszedte róla a Linuxot, és felrakta rá a Windowst! Péntek Tovább kínoznak! Arra kényszerítettek, hogy Windows 95-öt telepítsek! 3, 5"-es diskekrol! 2. hét

    Hétfo Miután látták, hogy nem török meg, magánzárkába tettek. Nem én vagyok a zárka elso lakója. Van itt egy falhoz láncolt csontváz, a kezében néhány Polimer kazettával. Manic Miner, Jetpac, The Hobbit, ilyesmik vannak ceruzával ráírva. A falra valaki körömmel néhány Photoshop serial numbert kapart. Az utolsót már nem tudta befejezni...
    Ma éjszaka megjelent a csontváz szelleme. Dömötör Flatline a neve. ZX Spectrumos kazettákat másolt dupla kazettás magnón, ezért zárták el, aztán itt felejtették és éhen halt. Azóta itt kísért.

    Kedd Bejött az ügyvédem. Azt mondta, a szerzoi és a szomszédos jogok megsértésével vádolnak. Megkért, áruljam el neki, mit szereztem a szomszédomtól és mivel sértettem meg a jogait. Nem tudom, hogy az ügyvéd mennyire felkészült a témában, de rossz eloérzetem van

    Szerda Elkészült a szakértoi jelentés. Egymillió forintos anyagi kárt okoztam a másolt programok szekrényben való tárolásával, további kétmillió forintos erkölcsi kárt pedig azzal, hogy ezeket a gondos munkával készített programokat csúnya, összefirkált CD-ken tartottam.
    A szakérto szerint a lopott könyveloprogrammal akár a maffiának is könyvelhettem. Ha nem tudom bebizonyítani, hogy ezt nem tettem, leültetnek. Hogy lehet bebizonyítani, hogy valamit az ember nem tett meg?

    Csütörtök Olvasgatom tovább a szakértoi jelentést. Az Adobe Acrobat-ot 15.000 forintos kárként sorolta be. Ez egy ingyenes program, de a szakérto odaírta mellé, hogy ha nem az lenne, szerinte én akkor is elloptam volna, ezért tüntette fel kárként.
    A szakérto talált néhány bitet a winchesteremen, ami ot távolról a Windows Notepad utolsó néhány bájtjára emlékeztette. Azt írta, ez alapján biztos hogy loptam a Notepad-ot is, a Windows-t is, és ha magamnak loptam, akkor biztos másoknak is, ezért a kár mintegy 50 millió forint. Egy freeware játékot álcázott szövegszerkesztonek minosített, mert hosszas munka után rájött, hogy a toplistába be tudja
    gépelni a nevét.

    Péntek Kopogást hallottam a zárka falán. Rájöttem, hogy valaki a Linux kernel binaris kódját kopogja. Válaszoltam neki, és most hexaban kopogva beszélgetünk. O is CD-k miatt ül.
    Smiley-kat hogyan lehet hexadecimalisan kódolni? Egyre többen szállnak be a kopogós levelezésbe. Most már levelezési listaként kopogunk. Dömötör lett a mailer daemon.

  • cSuwwi
    #32
    ja, ha elkapnak akkor jóesetben elterelés, rossz esetben ülsz (ha elkapnak véletlenül)
    itt meg akkor kapcsolnak le, amikor akarnak (ha az isp lesz olyan rendes, hogy kiszolgáltat mindent)
    aztán egyszer hajnalban rádrúgják az ajtót, és visznek mindent (included you)
    szép jövőkép :C
  • MacrosTheBlack
    #31
    A drogozást is üldözik, változott valami tőle? :)
  • MacrosTheBlack
    #30
    Ez a hirdetés legalább reklámot hoz a tagnak, mindenki tudni fogja hova forduljon warezért. :DDD
  • aaaaa
    #29
    Most olvasom figyelmesebben .... Akit pedig - immár visszaesőként - ismét rajtakapnak, hogy illegálisan másolt filmeket, zeneszámokat, zenei albumokat, elektronikus könyveket, FOTÓKAT, szoftvereket vagy számítógépes és videójátékokat töltött le vagy kínált letöltésre,... stb.
    A fotókat szón kicsit elcsodálkoztam...
    Akkor most mi van ? Majd elítélnek, mert megnéztél két Britney képet, azért is fizess, és vegyél inkább falinaptárat...
    1000 db különböző JPG, okzott "kár" 1000 millió....
    De ne sokat nézegesd a boltban, mert az is illegális... Komolyan egyeseknek teljesen kezd elszállni az agya...
    Akkor majd legálisan csakis reklámoldalakat nézegethetünk, azokat is kizárólag képek nélkül...
  • Fenjoy
    #28
    a köcsög kiadoknak érdekük hogy legyen p2p... megmondom miért gondolom ezt:) évről évre fogy a kiadok bevételi forrása, kevesen vessznek már Audio Cd ket, és nem azért mert Van P2P, hanem mert a kutya sem vesszi meg a dömping szarokat... de hála Istenek rájöttek hogy van a P2P rendszerek, és így még több bevételt tudnak maguknak szerezni, rengeteg HIÉNA Senkiházi szar INGYENÉLŐ mocsok szervezet jött létre az utobbi években EU szerte, hogy JOGdijakat szedjenek, de ez a PÉNZ kevés, a perekből is szednek lovét rendesen, Undoritonak tartom ezeket, férgeknek... ugyanis nagyon tisztában vannak vele, hogy ha Nem lenne Net, meg p2p az emberek akkor sem vennénk a szarjaikat, lassan 10 éve már csak olyan Cd ket láttok melyeket 1-2 számért érdemes csak meg venni, a többi meg selejt, szoval annyire el lettek "kényeztettve" anyagilag a kiadok, világszerte hogy meghalnának hacsak egy Cent is hiányozna az előirt profitbol... fuuu elnézést, felkapom a vizet mindig mikor ezek ről a köcsögről olvasok...

    ui: kellemes ünnepeket:)
  • POrtal
    #27
    Hát ez elég szar :D, és akkor eljön az az idő mint a MW-ben(MOST WANTED) Blacklist :D ki a legkeresetebb :D kit aakar a kormány legjobban elkapni. Ez lesz a verseny.
  • avman
    #26
    izé. ez egy vicc. vagy vki elírt, elértelmezett vmit. (itt most nem az sg-re gondolok, aki megadta forrást). ha igaz, elég abszurd lenne, ha egy európai demokráciában ilyet végig lehetne vinni. de még az is h ilyen egyáltalán kipattan az agyakból. szóval ez akkora hülyeség, h ha a kutyám megenné megveszne tőle...
  • Totinkhamon
    #25
    Itt Magyarországon még van talán 1-2 évünk a kemény üldözésekig. SZÓVAL ADDIG HÚZZON BELE MINDENKI ÉS TÖLTSÖN EZERREL!!!!
  • a_n_d_r_e_w
    #24
    azok svédek ;)
  • Snecie Smicie
    #23
    kurva annyukat, azt!
  • Sepu
    #22
    ugye azt még nem büntetik, ha kölcsönkérek valakitől egy könyvet amit nem vettem meg, de elolvasom?
    egyszercsak berúgná az ajtót 6 könyvkommandó, hogy 2 év börtön,
  • fifi
    #21
    mindemellett, ha jó az elméleted, akkor az csak a még nagyobb kiadói pénzbekaszálást igazolja...
  • fifi
    #20
    "Mi kerül nagy tételben egy CD gyártásán, és írásán 300 Ft-ba"
    ha te sem tudod, akkor miből gondolod, hogy nem a valóság van az ábrán... Ja és nagyüzemben a cd-t nem írják, hanem "nyomják"

    sry
  • benczurzs
    #19
    Ezt az ábrát már láttam, úgyhogy több helyen is támadnám:
    a 300 Ft gyártás ?? Mi kerül nagy tételben egy CD gyártásán, és írásán 300 Ft-ba ?
    Már otthon is max 100Ft, és akkor drága a CD, szóval max 50 FT nekik is.
    Aztán 100Ft design ? Miért is kültenek olyan sok pénzt designra ?
    Ha több CD fogy, akkor a Design kölcség is arányában kevesebb lesz, tehát több lesz a bevétel.
    Ha meg nincs elég CD eladás, akkor meg nem a legdrágább Design tervezés kéne rá (szerintem)
    Ezt is nagy mértékben lehetne / kéne csökkenteni
    A terjesztési díj alatt pontosan mit is értenek ?
    Hisz |ŐK| a terjesztők.
    800 Ft Studió ÉS (?) marketing költségek ?
    A kettő nem egy kategória, ez is csúsztatás! Miért nem adják meg melyik mennyi ?
    540 Ft nyereség ? Hm ezt végig számolva, elég nagy.
    Ha belegondolunk, akkor a CD minden költségét már leszámolták, az összes munkabér, esztöz, fizetett betegszabadság már benne van a többiben, akkor egy ilyen piacon (ahol csökkennek a CD eladások) Minek ekkora nyereség ?? Ennél kissebb lenne a reális.
    A másik két szám meg matematikailag adott.
    Ha a többit csökkentenék, a másik kettő is csökkenne.
    Szerintem ez az ábra szép, meg jó, hogy a tömeget beetessék, de szerintem nagyon nagyon sok csúsztatás és nagyon érték van benne, mint kéne.

    ui.: Boldog Karácsonyt mindenkinek
    (Asva, Artisjus, és BSA mentes karácsonyt mindenkinek)
  • AnarchoiD
    #18
    milessz a vegen a jokis piratebay-al ?
  • SniperKiller
    #17
    ugyanmár, totya4 csak 1 amatőr aki még letölteni se tud, épp ezért zavarja h csak ő veszi meg a 20.000 Ft-os játékokat
    a dc++, a torrent, az edonkey szerintem neki kínai
  • fifi
    #16
    ja és még valami:
    milyen jogcímen szedik be ezek után tőlem a CD/DVD mem. kártya, meg még a franc tudja hol a JOGDÍJ illetéket???
  • fifi
    #15
    ja és ezt tanulmányozgasd, és ha értelmezni tudod, akkor mondj a 2-höz hasonló világmegváltó igazságokat...

    A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

    én meg talán addig nem siratom meg szegény csóró kiadókat...
  • fifi
    #14
    áruld már el nekem barátom, ha én vhol 9000ezer forintos dvd-t letöltöm, akkor hol ott az anyagi kár? Letöltöm>kiírom>itthon nézegetem
    Mint olyan itt a károkozás ténye hol valósul meg? Ami lemezre kiírom az a kiadóé? Nem. A nyomtatóm a kiadóé? Nem a Netet a kiadó fizeti? Nem. Hol jön itt képbe a kiadó? Ha nem tudnám letölteni, 9ropiért soha a büdös életben nem fogom megvenni, mert vannak elveim... Akkor miről beszélünk? Vagy te is kiadó embere vagy, vagy téged is megetettek a baromságaikkal, de nagyon remélem be fogja őket valaki perelni nyilvános dezinformálásért...
  • P3h3ly
    #13
    Ezek után a kiadós hercehurcák után én már csak azt várom mikor perelik be a zenekiadók az internetes és egyéb rádiókat + a zenei könyvtárat, a filmkiadók a videotékákat, a könyvkiadók a könyvtárakat... és még sorolhatnám, mert ugye ezekben kölcsönözni lehet és hmmmm, a kiadók szájíze szerint ha vki nem tudja kikölcsönözni/meghallgatni akkor az megveszi, MEKKORA BEVÉTELKIESÉS EZ NEKIK!?!?!
    Sajnálom őket, igaz hogy se zenészt se producert stb nem láttam még trabanttal szaladgálni meg párszobás lakásban lakni...
    viszont olyan szinten pénzéhesek hogy az már szánalomas...
  • Dömsödi
    #12
    A családunktól 3 év alatt 4 kerékpárt loptak el. Átlag 30.000 /bringa.
    Egyet se kaptak el.
    Akit meg véletlenül elkapnak, mert éppen akkor esik el a biciglivel a rendőrség előtt amikor telefonálunk, az meg kap egy ejnye bejnye/de rossz fiu voltál-t
    Ezeknek kellene kapásból/automatikusan, a megfogásukkor adni, vagy 30-60 nap letöltendőt. Egyből csödbe mennének a lakatgyártok.
    Itt meg már pár zene letöltése miatt évekkel riogatnak. Pedig ebben az esetben NINCS kézzel fogható anyagi kár. A gyakorlatban azt is bizonyitani kellene, hogy aki letöltött 1-2 MP3-ast az tényleg meg is vásárolta volna.

    Ja igen, ha nem tetszik a megvásárolt zene, akkor visszavihetem a boltba 3 napon belül? Valószinűleg úgy kivágnának, hogy anyám fogna meg a kapuban.
  • Béla bácsi
    #11
    Tényleg nem rossz ötlet, felé lehetne használni máshol is, úgyis nagy divat ma kisebbséginek lenni, persze nem mindegy hogy milyennek. Érdekes hogy egyes kisebbségről hallani se lehet, pedig itt élnek körülöttünk, nem is kis számban.
  • Béla bácsi
    #10
    Szegény finnek, kifejezetten szimpatikusak nekem, és azokat is elkezdik szórakoztatni... Érdekes dolog ez a világ. Rengeteg sz@rt megpróbálnak lenyomni az ember torkán. Ma sztár lehet egy elvonóból, nevelőintézetből, menhelyről összeszedett senki, 0 tudással vagy energiabefektetéssel, de maximális profittal, persze gondolom főleg a kiadók részéről. A lemezeket megveszik rengetegen, persze más lemezeket is vesznek a kiadóktól, olyanokat is, melyek tényleg érnek valamit, megütnek egy szintet. Ugyanakkor itt van az internet, melyen keresztül lehet terjeszteni dolgokat, kópiákat is. Melyet ha letölt, tény, nem vette meg a dolgot, de nem is okozott kárt, maximum elmaradt haszonról lehet szó. Ugyanakkor rengeteg hasznot hoz az a rakás hulladék, melyet a legtöbb rádió ad, az úgynevezett felfedezettekkel készült lemezek, stb. Így legalább a szennyből való plusz bevétel és az elmaradt haszon kiegyenlítődik.
  • aaaaa
    #9
    Na ezt a lopás szót el kellene már felejtni. Ki a tolvaj, aki szerencsétlen embereket perrel milliókra zsarol (kiadók) vagy a kisfelhasználó aki letölt, és emellett néha netán vásárol isegz-két dolgot aranyáron ettől a kiadótól.
    Összomlás c. film elején a koreai boltjában... Érdemes megnézni. Nekem ez jut eszembe mindig... :) (Ki a tolvaj?)
    Ezen az alapon az is mocskos tolvaj aki elolvas egy kölcsön könyvet, vagy netán könyvtárba jár. UGYE AZ IS LOPÁS ?... Venné meg a rohadék 10000-ért az eredeti könyvet, hogy képzeli ???
    Mi a különség egy könyv, zenemü vagy film között ? Semmi ... Ha nem veszed meg, a kiadó sziv annyi... Sőt aki rádiót hallgat az is nagy szemétláda bűnöző, mert többször hallja az "egyszerhasználatos" slágert és még idő előtt ráun, aztán nem veszi meg a CD-t....
    Tönkrement a CD-s bolt. ÉS ??? Tönkremennek a cipészek is, mert olcsó lett a kínai cipő, mégsem sírnak, sőt tönkremennek a gazdák is mert 500%-ot akar mindenki keresni a munkájukon.
    A Taxisokból is sokan tönkre mennek, pereljék az utasaikat ? Vagy sírjanak, hogy megszűnik minden taxi, ha nem utaznak eleget az emberek taxival ?
    Pont CD kufárt sajnáljuk ?... Ne haragudj, de nem fogom, boltoljon mással, ha máshoz nem ért...
    Elhiszem hogy el vannak keseredve a kiadók, de minden más szakma tudomásul veszi , ha nem megy neki tovább a bolt, és próbál más után nézni, ők persze nem, akár embereket is ölnének, csak legyen meg a pénzük...
    Egyszerűen nem értem, hogy miért várjátok , hogy az emberek becsületesek legyenek olyanokkal, akik szemmel láthetóan az arcukba hazudnak, és még fenyegetik is őket, közben sírnak, hogy kevés az 500% -os haszon CD-nként...
  • Sadist
    #8
    És szerinted aki letölti, az meg is venné, ha nem lenne warez? Mindenki úgy számol, mintha minden egyes letöltés kiesett bevétel lenne. Közbe koránt sincs így.
  • HUmanEmber41st
    #7
    A boltban valami 6000 Ft, máshol ingyen van, megint máshol ~2000 ért..lehet választani :)
    Adják mindenütt 2000 ért, akkor nem lenne semmi baj :)