19
  • Yeti
    Az a vírus tényleg csak "proof of concept" vírus volt, nem kezdték el terjeszteni, ponthogy annyi volt, hogy bemutatták, hogy működik, és gondolom elküldték azoknak akik érintettek az ügyben, de még 1x mondom, az a vírus SENKINEK a telefonját nem fertőzte meg (természetesen a bemutatáson kívül).
  • Mice
    kár, hogy azóta se változott semmi...
  • smv
    Ha annyira csak bizonyítani szeretnének, akkor írják meg, küldjék el a gyártóknak, és ennyi. A gyártók megnézik, átgondolják, módosítják stb, de nem hiszem, hogy zokon vennék a dolgot.
  • raingun
    "vírusíró közösség"
    Mifajta közösség ez? Nem is közösség csak pár elszigetelt elmebeteg csávó

"miután egy csapat ezzel kívánta bizonyítani a szoftver sebezhetőségét"
    Én meg azt szeretném bizonyítani hogy 1 hét alatt éhen döglenének egy sötét kis lyukban.

Mivel ezek rettentő sok embernek okoznak bosszúságot, (az elvesztegetett idő és a kár több ezer ember életnyi időt vesz el minden vírus) simán életfogytiglanra ítélném őket...
  • DKm
    Köszi a felvilágosítást. nem igazán voltam tisztában a dologgal, de mostmár vállatvonom ennek a dolognak, ha egész egyszerűen nekem kell fogadni a vírust. a bluetooth-om meg ki van általában kapcsolva. csak akkor megy amikor kapcsolódom vkihez.
  • DKm
    Nekem egy Nokia 3660-om van. Symbian+bluetooth+miegymás!
  • mousee
    Nekem meg nokija 3510esem.... ha már ezt is megtámadják a vírusok, akkor én lemondok a mobiltelefonálás örömeiről :))
  • smv
    NNekem most perpill egy Siemens CXT65-öm van, no Symbian, no blútúrsz. Na ezt támadják be. :D
  • Piscator
    bezzeg öt éve, amikor is sima egyszínű kijelző volt, 3 sorban, mms is újdonság volt, wap is :)
  • roliika
    olyan..javítja...
  • roliika
    Miért rombol a vírus? Mert vagy a sok kis tini faxagyereknek érzi magát és bejut ojan rendszerekbe amik abbszolutt nem védettek, és ott rombolnak mert poénosnak hiszik, vagy mert egyes cégek fizetnek, ha adatokat kapnak a felhasználók szokásairól és e-mail címeikről , így a felhasználók tömegével kapják a neki szóló reklámleveleket/spam/ és ez talán nem is akkora probléma, de az már igen, hogy aki ezeket a kémprogikat megírja, a progi sokszor hibás, és ezért viselkedik vírusként és rombol. Itt is a pénz beszél...a user+ infarktust kap...
  • roliika
    Ha az embernek nincs tűzfala és vírusírtója+antispyware...mert ezek megfogják ezeket a kis alattomos dögöket.:-))
  • valaé valaé ná
    Harmadrészt meg trójaiként érkezik a netről letöltögetett programokkal.
  • endale
    Javasolnám a nyilvános akasztás visszaállítását egyes vírusírok esetében. Ha adatot akar lopni, kémkedni akar, vagy megbénitani valamelyik szervert az OK, bár nem szép dolog.(Gondolom ezekkel van valami célja és ha nekem nem is tetszik a dolog, valahogy biztos meg tudja indokolni) - sima büntetőjog vonatkozik rá. Ha szándékosan ártani akar (pl törli az adatokat)ráadásul úgy, hogy nem is érdekli kinek árt csak minél több embernek ártson azt már nem nagyon tudom elviselni.
  • Cat #5
    mert már legalább két éves téma és millióegy cikk volt róla - ez csak egy biztonsági cég szerinti jövő évi tendenciákat irja le - amiről tudni kell, hogy anyagi érdekükben áll, hogy minél nagyobb legyen a riadalom, hogy az emberek nekiálljanak virusirtókat vásárolni.
  • roliika
    Megjegyezném nem a vírus itt a fő probléma! Talán sok biztonsági szakember sem tudja, hogy a bekapcsolva hagyott bluetooth a leg veszélyesebb! Mert ebben az esetben nem kell operációsrendszeresnek lennie a telefonnak! Csak a gyanútlan emberke bekapcsolva hagyja és ha 50m-en belül merészkedik, 1 olyan személyhez aki így kárt akar neki okozni, akkor a kárt okozó illetőnek rendelkeznie kell 1 USB-s Buetooth dongle-vel, ami pár ezer FT-ért kapható és a megfelelő operációs rendszeren/Linux/ futtatott programmal. Így az áldozat, ha hozzá sem nyúl a telefonjához, törülhetik személyes bejegyzéseit és egész telefonkönyvét 1-2 mp alatt, ha van jelszavas védelem,ha nincs! Ezért ne hagyjátok bekapcsolva a bluetooth-t a telókon semmi esetre sem! Ráadásul energiát is fogyaszt fölöslegesen. Ez csak jótanács.
  • roliika
    Nya akkor tájékoztatásul. :-) Igen a mobil vírosok csak MMS-ben és Bluetooth-on képesek terjedni! És mivel vírus tehát nem 1 saját alkalmazás, mindíg csanús file formájában érkezik! Csak és kizárójag operációsrendszeres telókat tud megfertőzni! Azt is elég gagyi módon teszi. Bluetooth esetében be kell kapcsolva lennie a Bluetooth-nak és neked kell fogadni a vírust, majd futtatni is mert magától az tuti nem indul el! Tehát, ha van 1 Symbianos mondjuk 6600-d és Bluetooth-on keresztül direkt letöltöd a file-t és el is indítod, akkor szerintem úgy kell neked! MMS-nél is ez a helyzet. MMS esetében a mobilszolgáltató+vagy figyeli a tartalmat, vagy ingyen elérhetővé tesz vírusölő alkalmazásokat. Mobil vírustól nem tartanék...ha nem vagyok teljesen ostoba...
  • DKm
    Bennem felmerül pár kérdés: Hogy terjednek ezek a virusok? Gprs? Sms? Mms? És, hogy nem nyújt védelmet a mobilszolgáltató? Hogy ilyen infókat mér nem tesznek bele a cikkbe???
  • Yeti
    "A jelenlegi 226 helyett 2006 végére már 726 fenyegetéssel kell számolnunk"
    Hát ezt meg honnan tudják ilyen pontosan? Már ki vannak adva a megrendelések, vagy mi?:D Szóval én nem bocsátkoznék ilyen pontos becslésekbe ha komolynak akarnék tünni...