A Seagate felvásárolja a Maxtort
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
A boltbol szinte kib***ták, amikor elmesélte a boltosnak, hogy kéne neki 160-as panel. Annyi volt a válasz, hogy vegyen egy másikat és rakja át ha tudja...
Ekkor cseréltem le a konfigomat amd-re, és egy Quantum fireball winyóra, aminek monanom sem kell, de semmi baja nincs. Most egy 3 év garos 80 gigás Seagate Baracudám, és egy 5 év garos 40 gigás Samsungom van. Maxtort sosem fogok venni, mert eddíg csak rosszat hallottam róla, a WD-rõl, meg meg van a véleményem (lásd elõbb).
\"A képzelőerő fontosabb, mint az ismeret.\" (Albert Einstein)
nekem a WD caviarom ( bebebebeeeeeeeeeeeee 10 GB-ás, hát nem HQ capacity na és) is 5 év után egy sorozatos ház csere után kezdett lefagyni, kattogni.
Hitachi the best!
igaz, kinek mi a jó, meg séria függõ.is.
3hónapja adtam el Maxtor 40Gb-st az elsõ 7200-as szériábol, probléma mentesen. Most egy 80-as maxtoro, és egy 200-as WD SATAII-m van, mind2 teljesen ok. sztem itt is ki kell fogni a jókat és ki lehet fgni a szarokat mint más területen.
A gépemben a system vinyó amin az XP fut 10 gigás Seagate, 7 éves. Sose volt vele gond, pedig vagy 80-szor tuti hogy volt formatálva és telepítve rá ez-az.
Na ez az idõtállóság. Az hogy mindkettõ Seagate totál véletlen.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A videókarit a piacra dobják, majd javítsák a drivét, vagy AGP végre stabil , erre jött a PCI Ex, vagy Usb most forrja ki magát, de minden csati majdnem USB, a tápot is aránylag sürün "újítják", valamiért mindig újat kell venni...
most az AMD szórakozik a foglalatokkal, elõtte az Intel is ezt tette, de sorolhatnám...milyen lehúzás az elég PC piac.
Ilyenkor elég sûrûn elõfordulhatnak a hibák és sajnos a vásárlók látják a kárát, ami nem vigasztal senkit!
I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D
Videót/DVD-t/mosó-mosogatógépet/borotvát/porszívót/TV-t/stb. se úgy vásárolsz, hogy rögtön beszereltetsz hûtést vagy félévente belemászol és kifújod a port belõlük. Ez valahol azért a gyártó gondja.
Talán elvárható, hogy egy adott cég mûködõképes termékeket forgalmazzon felhasználói beavatkozás nélkül is...
Vagy ez utópia lenne?
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
"Masreszt ha annyira rosszak miert aruljatok oket?"
1. Azért mert 10 emberbõl 9 akkor is EZT veszi meg, ha elmondom a véleményemet a (vélt?) hibaarányairól. Megéri azt a párszáz forint különbséget?
2. Mert mindenki ezt keresi?
X. Mert a mgbízható magyar szaksajtó mindíg ezt hozza ki vagy sebességbe vagy ár/érték arányban legjobbnak, ami igaz is, csak egyébb adatok lemaradnak.
"A kikserekrol ( akinek nem inge ne vegye magara... ) csak annyi a velemenyem, hogy felvesznek mindenkit szervizesnek, aki az eleteben egyszer osszelegozott egy gepet szinte."
Egyetértünk, de amíg McDonalds szintû bérek, és sebességû embercserebere van a magyar boltokban, ez nem is változik. Aki ért hozzá elmegy külföldre, rendszergizdának, céges beszerzõnek, hálózatépítõnek.
Megjegyzem figyelni szoktam általában a német hírdetéseket, hogy ott miket preferálnak, és fura módon ott nem akar mindenki Abit deszkát meg Maxtor vinyót a gépébe.
1. a régi seaget vinyókból 1 csomó olyan jó volt hogy még a mai napig is müködnek
2. egyértelmüen látszik hogy a maxtorból sokkal több megy tönkre mint a többibõl
3. tök mindegy milyen vinyót veszel bármék meghalhat de a maxtornál több rá az esélyed
Az elsõ hazavitelkor már nem mûködött, csak valami furcsa EKG hangot adott ki.😉
A második kb fél évig bírta, Volt valami sérülés a lemezen mert egy hét alatt szépen megsemmisítette önmagát.
Ez a harmadik még bírja, bár egyszer ennek is voltak érdekes tünetei, gyak egy particiót teljesen megsemmisített, a rendszert viszont még vissza tudtam állítani.
Ahogy a dolog kinéz ezek után már nem kell arra vigyáznom, nehogy maxtort vegyek.
Viszont az talán nem meglepetés, hogy melyik m betûs kereskedõ cégtõl vettem. Monnyuk én vagyok a láma, hogy hozzájuk járok.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
www.jointoperations-hungary.com [email protected]
Sajnálom, hogy ez a xar Sigét veszi meg, mert tökéletesek.
Nem elég hogy a quantumot vette a maxtor, majd most ez is, szóval fel vagyok háborodva.
1x vettem sigétet , a windóz kártyajátékon 40mp-re megállt a fejlõdése, illetve alapból egy nevenincs márkának ismerem el, szal csak annyit erre szólni, francba...
Nekem sose volt bajom a Quantummal se és a maxtorral se!!!!!!!!!!!
De most akkor mit vegyek?
Azt hiszem leugrok gyorsan egy 250-ért, amíg a maxtor gyártja....
I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D
Nekem a 160 GB-os maxtorom bírta két hónapig. Aztán cserélték. Az új most fél éves, eddig nem volt vele bajom, de nem vennék még egyszer maxtort.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
A Maxtor viszont már több mint két éve jó.
A Quantumokat viszont én is szerettem... <#sir>#sir>
Sok láma Linux júzer TANULJA MEG használni a Windowst. Linux Powa\' 4 me 2 :)
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Elsõ winyóm egy 20 gb-os, hát.. az még elég fiatal.
- Nekem az 1. egy 72 Mb-os WD, ami még MFM vezérlésû, ami annyit tesz, hogy 2 5,25-ös rack kell neki egy gépben. Ez egy 386-ost még ma is boldogít (bad sector nélkül)
- A 2. winyóm 180 Mb-os, a 3. pedig 210 Mb-os, de ezek már "normálisan" 1 rack-et visznek csak a házban. Ez a kettõ 1-1 486-osban mûködik, még ma is kifogástalanul.
Most 2 gépben 3 winyót használok.
- 80 Gb maxtor 3 éves
- 80 Gb seagate 2 éves
- 160 Gb maxtor 3 hónapos
Egyenlõre mind1ik mûködik, de kár ennyit "beszélni" errõl, hiszen úgyis az lesz a vége (már eddig így az), hogy kinek ez, kinek az a legjobb. Kezd ez a topic arra hasonlítani, mint amikor elõjön egy op. rendszer, egy ATI vs. NVidida, vagy egy AMD vs. Intel harc.
Mi meg kisker vagyunk, és átlag 5x annyi jön vissza belõle, mint a többi fentnevezett márkából. Másrészt meg ... aljas mód bekapcs: egy csomó boltban vissza se veszik a cuccot ha eldurrant a melegtõl valami a nyákon.
Szerény véleményem szerint a Diamond 8, 9, és 10 NEM egy széria 😊
Szóval kinek mi vált be, elõzõ cégemnél gumibugyis 4G Seagatek voltak, 100-ból 70 ment tönkre 1 év alatt. Utána kiderült hogy nem újak voltak hanem felújítottak - szóval ez is benne lehet abban, akinek vinyó gondja van.
Mostanság a Seagate is jó, Maxtor is jó, tehát együtt is jók lesznek. IBM az régi kollégiám szavajárása szerint az Is..n B.ssza Meg rövidítése vinyó fronton, Samsung még túl új ahhoz hogy véleményt lehessen mondani, WD az meg nem tudom milyen, régen IBM kategória volt.
Én rengeteget láttam megdögleni (munkámból adódóan), fõleg fejproblémával. Seagate sokkal jobb arányban volt megbízható. WD-bõl nagyon keveset láttam, arról nincs mit mondanom, mert ugye 1-2 db az nem mérhetõ arány.
Samsungokból eddig csak a 40 GB-osak haltak sorban pár hónap után.
A Quantumokon, ha jól emlékszem a chipek pukkantak el (igaz nem 1 év után).
www.jointoperations-hungary.com [email protected]
de nem let baja
Nekem már nagyon sok vinyóm volt, kb mondjuk olyan 25. Most is megy a gépben 7.
Ezek közül 8 Maxtor (a 25bõl).
Volt amit elajándékoztam, volt ami már túl pici volt, stb, de tönkremenni? "Csak" 7 ment tönkre. A 8 Maxtorból 7. Az egy utolsón sem tárolok túl sok értékes dolgot ezek után 😊
MAXTOR EGY SZ@R!!!!!!!!!
közrejátszott az hogy venti nélküli rackben votl sokáig 😊)
a 120as maxtor 1 éve repül megállíthatatlanul (kopp kopp kopp)
Western Digital Caviar 280
Capacity : 85,3MB
Date : 26 DEC 92
Van rajta pár kB bad sector, de attól függetlenül hasít...És anno volt használva, most nincsen 😊 Féltem a kicsikét 😊 Télleg, ha nem használom, be van rakva egy olyan zacsiba amiben a VGA karit adják, ez meg így egy dobozba, ugye nem mehet tönkre? Vagy néha azért be kéne indítani?
Régebben volt seagatem is, a bõrbugyis korszakból! Azokkal sem volt semmi bajom. Sokan panaszkodnak a MAxtorokra, de nekem nem volt vele még bajom. Biztos másképp gondolnám, ha az enyém szállna el, akkor igencsak mérges lennék.<#boxer>#boxer>
meg vanak néha olyanok amik sorra hallnak meg
de ismétlem ez mindegyik nagyobb márkánál adott