96
  • ati88
    hja amugy egy 20as maxtorom meghalt :)
    közrejátszott az hogy venti nélküli rackben votl sokáig :))
    a 120as maxtor 1 éve repül megállíthatatlanul (kopp kopp kopp)
  • ati88
    Nekem meg egy ilyenem van:
    Western Digital Caviar 280
    Capacity : 85,3MB
    Date : 26 DEC 92

Van rajta pár kB bad sector, de attól függetlenül hasít...És anno volt használva, most nincsen :) Féltem a kicsikét :) Télleg, ha nem használom, be van rakva egy olyan zacsiba amiben a VGA karit adják, ez meg így egy dobozba, ugye nem mehet tönkre? Vagy néha azért be kéne indítani?
  • Auruma
    Már jó ideje MAxtort veszek.
    Régebben volt seagatem is, a bőrbugyis korszakból! Azokkal sem volt semmi bajom. Sokan panaszkodnak a MAxtorokra, de nekem nem volt vele még bajom. Biztos másképp gondolnám, ha az enyém szállna el, akkor igencsak mérges lennék.
  • DKm
    Nekem egy mindjárt egy éves 40gb-os Maxtorom van. Eddig nem csalódtam benne. Azelőtt egy 15gb-os Western Digital-om volt. 2 év után csak úgy egyik napról a másikra elszállt. Elvittem szervízbe azt mondták elszállt a partíció és megcsinálják 20E-ért. Na mondom akkor inkább format c:/ és vettem egy maxtort. Azóta semmi gáz nincs vele, pedig amikor nagyobb írást/olvasást végez akkor úgy felmelegszik hogy nem bírom megfogni.
  • sweech
    seagate tulez :)
  • Enkil
    mindegyik márkánál vannak jó meg kevésbé jó szériák
    meg vanak néha olyanok amik sorra hallnak meg
    de ismétlem ez mindegyik nagyobb márkánál adott

• Enkil
    az ezeréves 2,1 gigás seaget vinyóm még mindíg müködik
  • datango
    jo a csajszi segge a kepen!!!:)
  • RelakS
    Nálunk meg már több tucat maxtor halt be...
  • Mr_Rob
    Én is a harmadik Maxtor vinyót nyüstölöm. Az első 60 gigás bad sectorral meghalt, de ez még a Quantumos széria volt, majd kaptam helyette egy teljesen maxtort, most tesóm gépébe van, kb 5 éves lehet, jelenleg egy kb másfél-két éves 160-as van, ez is gond nélkül fut.
  • menSZESZ
    Nekem még Maxtorral nem volt gondom, most is 3 kerreg a gépbe. Egy 60, és két 160Gb-ossak három ill 2 év körül müködnek szinte azóta 95%-os időkihasználással. Az én tapasztalatom, hogy csak Seagat-et ne vegyen az ember. Azzal én sokszor szívtam.
  • sonicXX
    Én eddig a Maxtor vinyókon kívül mindegyikkel csak szívtam. Kell rá normális hűtés, meg nem kell tárvanyitva hagyni a gépházat, és nem kell totál összezsúfolni a többi hw eszközzel és akkor nincs vele semmi gond. Én a mostani 120Gb-semet több mint 1 éve használom. Soha bajom nem volt vele. A gépem 1 héten 10 percet van kb kikapcsolva - vagy kevesebbet. Nonstop megy. Pokoli gyors (gyorsabb mint ami rá van írva!), és semmi hangja nincs.

A dolog egyik oldala, hogy a szar hw eszközt ki kell fogni. Van aki hajlamos erre.
    A másik oldala, hogy érteni sem árt hozzá.
  • phalanx
    sose kedveltem a maxtort, eddig csak problémám volt vele, két maxtorom is tönkre ment kevesebb mint fél év használat után... (Hitachi ftw, 4 db van most is 1 db 3 éves, 2 db 2 éves és 1 db 3 hónapos, napi 24 órában megy mind, és eddig tökéletesen meg vagyok elégedve velük)
  • pepii
    neha ismerosoknek meg ismeretleneknek is rakok ossze gepeket. utananeztem eddig 86 maxtor HDD-t hasznaltam fel 3 ev alatt ebbol 1 darab doglott meg 18 honap utan (bar azthiszem ez a lemez tobb kilometert tett meg a srac zsebeben mint ahany orat mukodott) ez szerintem egessz jo arany. a HDD-t nem kell hurcolni es legres nelkul egymasra rakni akkor mukodnek rendesen. altalaban a haz also reszebe rakom oket elejuk egy 8 cm-es ventilator 5 V-al meghajtva, ha tobb megy a hazba akkor termeszetesen 1 HDD-nyi hely kihagyva a ketto kozott. tud valaki hibaszazalekot mondani hutes nelkuli vinyokrol? mar csak azert, hogy van e ertelme a dolognak. sziasztok
  • vax
    Nekem 2 samsung ment tönkre pont 1 nappal az egy éves garira rá. :(
  • Godefroy
    A Conner is jó xar vinyó volt a MAxtor is az...

melexenek és romlanak.
  • DanyyX
    Én ált. túl szoktam hűteni az ilyen dolgokat.
    Félvezetőknek megvan egy bizonyos üzemi hőmérséklete, ami oké is, az olyan 35-45 fok körül van kb. de vinyónál a motor hőmérséklet is elég sokat számít. Szal vinyóra azt mondom, minél hidegebb, annál jobb.

A két Seagate-em jelenleg 27°C, a Samsung 28°C
    Persze mindegyik meg van támogatva megfelelő légáramlással....
  • DanyyX
    Régebben volt maxtorom, miután havernak 3. maxtorja döglött meg, másik havernak meg a 160gigása, gyorsan eladtam a picsbe mindkét maxtort.
    Régi Seagate-ek mennek rendesen halál jól működnek, egyet nem láttam még megdögleni se nálam, se haveri körben.
    Van most egy Samsung-om is, majd 5év múlva nyilatkozom, hogy jó-e.

Jah, még annyit, hogy tökmind1 milyen vinyó, akinek fontosak az adatai, backupoljon
  • Zedas
    Csatlakoznék a Maxtor támogatókhoz, nekem 40Gb-óta csak Maxtor vinyóm volt, és soha sem volt semmi próblémám velük. Most két DiamondMax 10-es van a gépben - külön ventivel hűtve - és azt kell hogy mondjam nagyon korrekt kis szerkezet, csak a Raptor gyorsabb nála, de az meg nem NCQ-s.
  • Mice
    "kis be baszuráljuk a gépünkbe... e" némelyiknek még az se kell...
  • waterman
    nekem 160as samsung winyóm bírta 3 hónapig. pont mikor kezdett megtelleni.. visszavittem kaptam egy tök ugyanolyat ami most szépen megy és én annál halkabb winyót még életemben nem láttam. a legvadabb másolás közben sem hallom ketyeregni. tehát maximálisan meg vagyok elégedve vele. - mellesleg egy 12 centis venti szívja ki a winyók közül a levegőt...
    valóban ki kell fogni a jó winókat.
  • EvilDevil
    Nekem diamond 9-es Maxtor van... 40-45 fok között van az üzemi hőmérséklete(nem tudom, hogy ez ideális e)... több mint egy éve használom...
  • archkoven
    Én 3-4 éve vettem egy maxtort és pont mostanában kezdett el szarakodni. Egy szektorhiba már volt rajta kb két éve, de mostanra adta be teljesen a kulcsot. Szerencsére volt előjele ezért midnent le tudtam menteni róla időben.
    Végülis nem volt rossz vinyó, de van mellette egy kb. 2 éves WD-m is ami sokkal csöndesebb és valamivel gyorsabb is. Persze nyilván újabb technika.
  • Yfel
    Nalam masfel evente doglottek regebben a vinyok, tokmindegy milyen marka... mostmar ha be sem doglik egy, kicserelem oket ketevente... inkabb ez, minthogy az osszes adatom kinyuvadjon.

Ugyanigy a backupra hasznalt IDE vinyom ami egy USB2-es kulso enclosure-be van zarva... pedig azt csak hetente veszem elo egy orara, hogy a legujabb doksikat ramentsem.

reszmunkaidoben szamitogepeket szerelek es tul sok elromlott 1-2 eves HDD-t lattam ahhoz, hogy mebizzak bennuk. Persze meg mindig jobban mint a kulso mentest CD/DVD-re tenni.

Y
  • PeeVee
    hát, nekem 200as seagate van, meg mindenféle van a környezetemben... hát igazából nagy problémák nem voltak velük, csak hogy a 200GB is kevés mostanság :S amúgy ha most olcsóbbakl esznek seagate-k akkor samsung is lejebb megy! és csak akkor mehetnek fel az áraik, ha nem lesz normális konkurencia, a samsung viszont az.. szal sztem rosszat nem tesz... na szal akkor is jól jár seagate ha maxtor lemondja vagymi, mert akkor 300milliot kapnak ;D
  • BiroAndras
    "Mert ugyi a Maxtor gyors, de cserébe melegszik, átlag magyar vevő meg se normálisan szellőző házat, se korrekt hűtést nem vesz."

Szerintem is ez a legenda alapja. Én rengeteg maxtor vinyót használtam (most épp 5 van a gépben), és eddig mindössze 1 pusztult el.
  • Blackman
    Most is jók.. csak ez is olyan, hogy szériafüggő.. mi vettünk 20 db maxtor 200-as sata winyót,fileszerverbe és mind hibátlanul megy, pedig max terhelésen mennek!
  • Inquisitor
    "Nekem is van maxtorom, egy 20 gigás, 4,5 éve használom, és megy rendesen (keményen használom is :)"
    Na jah, a 20GB-os lemezekkel készült 20,30,40,60,80 GB-os régi modellek jók is voltak, az egyik szerverünkben is egy ilyen 60GB-os dolgozott. Na de most?
  • Kannibal
    "maxtorral SOHA nem szívtam"

akkor nem csodálom, hogy maxtor fan vagy!:)
  • Inquisitor
    "Régen a Seagate-eket szidták, hogy mennyire megbizhatatlanok!"
    Kérdés mennyire megbízható infók alapján?
    Mert ugye kétszer volt ilyen amiről tudok. Egyzser amikor a P1/P2 korszakban kitört a Tuning Elmebaj, akkor húzott PCI órajellel nem mentek a SeaGatek, igaz szabvány szerint nem is kellett, hogy bírják!

A másik, meg amikor elterjedt, hogy szarok a SATA vinyóik. Érdekes módon ez itthon terjedt inkább, és mit ad iste itthon rengeteg Abit alaplap van/volt forgalomban. És minő véletlen, hogy egyszer egy szép napon az összes Abit laphoz jött Bios frissítés, ami után "már" ment a SATA vezérlőjük SeaGate-el is. Magyarán egyes alaplapok 6-12 hónapig anti-SeaGate Bios-al kerültek forgalomba.
  • asysoft
    Remélem nem engedélyezik a fúziót, jelentősen csökkenne a verseny.
  • 12346
    aha igen, szerintem is^^ loál
  • Inquisitor
    "A sok mendemonda ellenére a Maxtor vinyó jó és nem megy tönkre pár hónap alatt..."
    Speciel boltban dolgozom, és más cégek szervizeseivel is beszéltem már e témáról. A full Diamond 8, 9, 10 szériából minden negyedik eladót vinyó még a harmadik hónapot se éli meg.
    Megdöglik az elektrónikájuk.
    Mert ugyi a Maxtor gyors, de cserébe melegszik, átlag magyar vevő meg se normálisan szellőző házat, se korrekt hűtést nem vesz. Csakhogy a többi vinyóval ritkán van ilyen probléma, pedig azok is melegszenek.

Amúgy meg ha nem valami gagyi boltból vesz az ember vinyót, és mondjuk szállítás közben nem ejtették le vagy 10x a csomagot amiben a vinyója volt, akkor jó eséllyel igen megbízhatóak a WD vagy Hitachi vinyók is, meg én nem bíztam bennük, de hibastatisztika alapján a Samsungok is jól beváltak.

(Érdekes, hogy az IBM nem gyárt vinyót hivatalosan, de a román Sulinetes "csoda" Excelsior(?) vinyókat, meg az "IBM Warranty" feliratú Maxtor MaxStorage vinyókat vajon ki gyártja?)
  • echo
    Nekem is ez jutott egyből eszembe :(
    Azért ez már talán gáz, hogy az egyik top cég veszi meg a másikat...
  • Athlon64
    Régen a Seagate-eket szidták, hogy mennyire megbizhatatlanok! Hát remélem változott a helyzet mert 1.5 éve vettem egy 120Gb-ot és eddig csöndes és gyors és hibátlanul dolgozik!

Volt egy Maxtor 46Gb-osom, de az bedöglött és az volt a vicc, hogy az 1év gari után 11 nappal kezdet el olyat csinálni, hogy a felírt adat eltünt róla!

Amúgy a fater P1-es gépében egy 9 éves Quantum Fireball 3Gb-os dolgozik nap mint nap és kb 1 éve vettem egy 10Gb-os QuFi-t, hogy Linux-ozzak egy kicsit!
  • valaé valaé ná
    Jajaj, mostanában nagyon jó vinyókat gyártott a Seagate, de mi lesz ezután ?
    A Maxtor is akkor lett sz@r amikor megvette a gyengélkedő Quantumot.

5 db (40 és 80 gigás) Maxtor vinyómból az ÖSSZES megdöglött 4 év alatt. Ebből négy a garanciaidő után :(
    Viszont a régebbi 15 megás Maxtor még mindig megy.
    A csúcs egy 1,2 gigás Seagate vinyó, ami 9 éve megy napi 16-24 órát és a legnagyobb egészségnek örvend.
  • bertino
    jajam, nekem a 40 gigás rendszer Maxtor 3 éve huzza már tán ;) vagy több, még nem hangos xD remélem birja még, mert nagy kár lenne ha elszállna
  • IMYke2.0.0.0
    Három és fél éves, 20 GB-os Maxtor tökéletesen működik rendszervinyóként!
    Az igazsághoz erősen hozzátartozik: két ventillátoros HDD-hűtő fekszik rajta, jól szellőző házban a ház elején van egy 6 cm-es venti, ami ráfújja a ideg levegőt, hátul pedgi egy 9-es tőle szívja a meleget.
    Ha jól bánsz egy hardwarrel, meghálálja.

• EvilDevil
    nem azt mondtam, hogy sok a 1 év csak sokan jönnek azzal hogy 2-3 hónap alatt tönkremegy a Maxtor vinyó...erre írtam

Sokan elfelejtik, hogy egy vinyó nem arra való, hogy kis be baszuráljuk a gépünkbe... ettől megy olyan hamar tönkre... az enyém mióta beraktam benn is van!!

Nekem sose lesz 4-5 éves a vinyóm a mostani 160 gigás már megtelt... van egy 60 gigás(2 éves) is pluszba..
    de mostanában tervezek egy 300 gigás vételt...
  • Sanyix
    Nekem is van maxtorom, egy 20 gigás, 4,5 éve használom, és megy rendesen (keményen használom is :) ), bár akkor még voltak jó maxtor vinyók, utána egy évvel már csak a selejtek voltak, amik vagy mennek jól, vagy egyszercsak viszlát, és bedöglenek (ez volt a gyakoribb). Egyik haveromnak egy ilyen már béna maxtor vinyó nagyon jó időzítéssel egy héttel a garancia lejárása után ment tönkre :)