A Seagate felvásárolja a Maxtort
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A dolog egyik oldala, hogy a szar hw eszközt ki kell fogni. Van aki hajlamos erre.
A másik oldala, hogy érteni sem árt hozzá.
melexenek és romlanak.
Baromi ronda ez az új dizájn!
Félvezetõknek megvan egy bizonyos üzemi hõmérséklete, ami oké is, az olyan 35-45 fok körül van kb. de vinyónál a motor hõmérséklet is elég sokat számít. Szal vinyóra azt mondom, minél hidegebb, annál jobb.
A két Seagate-em jelenleg 27°C, a Samsung 28°C <#vigyor2>#vigyor2>
Persze mindegyik meg van támogatva megfelelõ légáramlással....
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Régi Seagate-ek mennek rendesen halál jól mûködnek, egyet nem láttam még megdögleni se nálam, se haveri körben.
Van most egy Samsung-om is, majd 5év múlva nyilatkozom, hogy jó-e.
Jah, még annyit, hogy tökmind1 milyen vinyó, akinek fontosak az adatai, backupoljon <#wave>#wave>
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
valóban ki kell fogni a jó winókat.
\"The voices are back... Excellent.\"
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
Végülis nem volt rossz vinyó, de van mellette egy kb. 2 éves WD-m is ami sokkal csöndesebb és valamivel gyorsabb is. Persze nyilván újabb technika.
Ugyanigy a backupra hasznalt IDE vinyom ami egy USB2-es kulso enclosure-be van zarva... pedig azt csak hetente veszem elo egy orara, hogy a legujabb doksikat ramentsem.
reszmunkaidoben szamitogepeket szerelek es tul sok elromlott 1-2 eves HDD-t lattam ahhoz, hogy mebizzak bennuk. Persze meg mindig jobban mint a kulso mentest CD/DVD-re tenni.
Y
Szerintem is ez a legenda alapja. Én rengeteg maxtor vinyót használtam (most épp 5 van a gépben), és eddig mindössze 1 pusztult el.
Na jah, a 20GB-os lemezekkel készült 20,30,40,60,80 GB-os régi modellek jók is voltak, az egyik szerverünkben is egy ilyen 60GB-os dolgozott. Na de most?
akkor nem csodálom, hogy maxtor fan vagy!😊
Kérdés mennyire megbízható infók alapján?
Mert ugye kétszer volt ilyen amirõl tudok. Egyzser amikor a P1/P2 korszakban kitört a Tuning Elmebaj, akkor húzott PCI órajellel nem mentek a SeaGatek, igaz szabvány szerint nem is kellett, hogy bírják!
A másik, meg amikor elterjedt, hogy szarok a SATA vinyóik. Érdekes módon ez itthon terjedt inkább, és mit ad iste itthon rengeteg Abit alaplap van/volt forgalomban. És minõ véletlen, hogy egyszer egy szép napon az összes Abit laphoz jött Bios frissítés, ami után "már" ment a SATA vezérlõjük SeaGate-el is. Magyarán egyes alaplapok 6-12 hónapig anti-SeaGate Bios-al kerültek forgalomba.
Speciel boltban dolgozom, és más cégek szervizeseivel is beszéltem már e témáról. A full Diamond 8, 9, 10 szériából minden negyedik eladót vinyó még a harmadik hónapot se éli meg.
Megdöglik az elektrónikájuk.
Mert ugyi a Maxtor gyors, de cserébe melegszik, átlag magyar vevõ meg se normálisan szellõzõ házat, se korrekt hûtést nem vesz. Csakhogy a többi vinyóval ritkán van ilyen probléma, pedig azok is melegszenek.
Amúgy meg ha nem valami gagyi boltból vesz az ember vinyót, és mondjuk szállítás közben nem ejtették le vagy 10x a csomagot amiben a vinyója volt, akkor jó eséllyel igen megbízhatóak a WD vagy Hitachi vinyók is, meg én nem bíztam bennük, de hibastatisztika alapján a Samsungok is jól beváltak.
(Érdekes, hogy az IBM nem gyárt vinyót hivatalosan, de a román Sulinetes "csoda" Excelsior(?) vinyókat, meg az "IBM Warranty" feliratú Maxtor MaxStorage vinyókat vajon ki gyártja?)
Azért ez már talán gáz, hogy az egyik top cég veszi meg a másikat...
Volt egy Maxtor 46Gb-osom, de az bedöglött és az volt a vicc, hogy az 1év gari után 11 nappal kezdet el olyat csinálni, hogy a felírt adat eltünt róla!
Amúgy a fater P1-es gépében egy 9 éves Quantum Fireball 3Gb-os dolgozik nap mint nap és kb 1 éve vettem egy 10Gb-os QuFi-t, hogy Linux-ozzak egy kicsit!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
A Maxtor is akkor lett sz@r amikor megvette a gyengélkedõ Quantumot.
5 db (40 és 80 gigás) Maxtor vinyómból az ÖSSZES megdöglött 4 év alatt. Ebbõl négy a garanciaidõ után 😞
Viszont a régebbi 15 megás Maxtor még mindig megy.
A csúcs egy 1,2 gigás Seagate vinyó, ami 9 éve megy napi 16-24 órát és a legnagyobb egészségnek örvend.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Az igazsághoz erõsen hozzátartozik: két ventillátoros HDD-hûtõ fekszik rajta, jól szellõzõ házban a ház elején van egy 6 cm-es venti, ami ráfújja a ideg levegõt, hátul pedgi egy 9-es tõle szívja a meleget.
Ha jól bánsz egy hardwarrel, meghálálja.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Sokan elfelejtik, hogy egy vinyó nem arra való, hogy kis be baszuráljuk a gépünkbe... ettõl megy olyan hamar tönkre... az enyém mióta beraktam benn is van!!
Nekem sose lesz 4-5 éves a vinyóm a mostani 160 gigás már megtelt... van egy 60 gigás(2 éves) is pluszba..
de mostanában tervezek egy 300 gigás vételt...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Még mindíg a haveromnál van a kb 6 éve vett 20asom, ami kb. 3 éve adtam el.
Mindíg maxtorom volt.
Én most had jöjjek fordítva.
A 160as maxtor vinyóm úgy lett, hogy eredetileg samsungot szerettem volna, mert rádumáltak, hogy 3 év gari. Na jó legyen.
2 hónap, elszállt. CSERE!
2 hét elszállt. CSERE!
NEM CSERE!
Maxtort kérek helyette 😊
Köszönöm 😊
Szóval én meg eddig a maxtorral SOHA nem szívtam.
Ki így, ki úgy...
Nekem van egy Seagate vinyóm, 20GB-os és már több, mint 5 éves, ha jól emlékszek!
Nekem egy ilyen 40GB-os vinyóm van, már lassan 3-4 éves lesz, de még mindig húzza, sõt...pedig volt használva rendesen.
HF1L 04/05 szezon 3. helyezett MF1CB 04/05 szezon 2. helyezett
a conner felvásárlásról nem tudtam, de akkor ezexerint ezért is lettek kicsit jobbak
annó valahol a 6os dos idején lettem egy 1gigás scsi conner tulajdonosa és bár ma szemmel nézve tetülassú, de a maga idejében verte az építési tégla méretû többi 1 gigást rendesen, arról nem beszélve, hogy mind a mai napig megy a tûzfalas gépben hiba nélkül.
a maxtorral én meg mindig is szívtam és utáltam. voltak teljes szériái amiknek zsinórban repdestek el a fejei
a quantumnál is bár volt olyan széria amikben az ic pukkant ki x idõn belül, viszont azok irtó sok évet húztak. fõleg a fireball széria. ezért is voltam méreg amikor a maxxtor megvette, mert onnantól kezdve a kutya se tudhatta, hogy mit vesz
He\'s Got the Mojo Workin\'
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.