96
  • DanyyX
    #96
    Amúgy Maxtorék IC eldurranás problémáját a melegedő IC (most hirtelen nem is tudom melyik melegedett rajta), szal a melegedő IC-re rárakott miniatür aluminium hűtőborda, vagy esetleg (ez macerásabb) más tokozású IC használata megoldhatta volna...
  • DanyyX
    #95
    Nekem van egy 850MB-os WD Caviar-om. Működőképes, csak kicsit lassú szegény. Volt egy idő, amikor arra logolt a DC, meg az IRC...
  • DanyyX
    #94
    Havernak 160-as maxtorjáról leégett az elektronikában vmi, és vennie kellett egy másikat, hogy átrakhassa a panelt és lementse az adatait....
    A boltbol szinte kib***ták, amikor elmesélte a boltosnak, hogy kéne neki 160-as panel. Annyi volt a válasz, hogy vegyen egy másikat és rakja át ha tudja...
  • DanyyX
    #93
    Az MFM nem vezérlés, hanem adatrögzítési eljárás...
  • kerob
    #92
    Nekem régen egy 261 Megás Seagate winyóm volt, annak még most sincs semmi baja, aztán lecseréltem az 586-osomat p2-re, ebbe beletettem egy WD Caviar Winyót, ami kiégetett az alaplaból 3 kondenzátort.
    Ekkor cseréltem le a konfigomat amd-re, és egy Quantum fireball winyóra, aminek monanom sem kell, de semmi baja nincs. Most egy 3 év garos 80 gigás Seagate Baracudám, és egy 5 év garos 40 gigás Samsungom van. Maxtort sosem fogok venni, mert eddíg csak rosszat hallottam róla, a WD-ről, meg meg van a véleményem (lásd előbb).
  • Piscator
    #91
    ez igaz!
    nekem a WD caviarom ( bebebebeeeeeeeeeeeee 10 GB-ás, hát nem HQ capacity na és) is 5 év után egy sorozatos ház csere után kezdett lefagyni, kattogni.

    Hitachi the best!
  • Piscator
    #90
    sajnos a komolyabb forumokon egyértelműen megmondják, statisztikailag mi a bénább...
    igaz, kinek mi a jó, meg séria függő.is.
  • Piscator
    #89
    reméljük nem fogja a márka név mellett a forrófejűt minőséget is örökölni...
  • muerte2
    #88
    Én nem rég ajándékoztam el egy 20Mb-s Wdigital caviar-t. az is 10év felett volt "kicsivel", még az amiga mellé használtam, de ven működő seagate 1Gb-s vinyám is igaz már csak szétszedve mert széttörtem az IDE csatl részt és hát már nem érte megcsináltatni tavaj sem. :)
    3hónapja adtam el Maxtor 40Gb-st az első 7200-as szériábol, probléma mentesen. Most egy 80-as maxtoro, és egy 200-as WD SATAII-m van, mind2 teljesen ok. sztem itt is ki kell fogni a jókat és ki lehet fgni a szarokat mint más területen.
  • Molnibalage
    #87
    Itt áll előttem egy totálisan működőképes 220 megás Seagate vinyó. Cirka 12 éves lehet.
    A gépemben a system vinyó amin az XP fut 10 gigás Seagate, 7 éves. Sose volt vele gond, pedig vagy 80-szor tuti hogy volt formatálva és telepítve rá ez-az.
    Na ez az időtállóság. Az hogy mindkettő Seagate totál véletlen.
  • jojo
    #86
    Hát ez így van, de ha belegondolsz abba ami a PC körül forog, hamar rájössz, hogy mire kiforrja magát valami, megint váltanak.
    A videókarit a piacra dobják, majd javítsák a drivét, vagy AGP végre stabil , erre jött a PCI Ex, vagy Usb most forrja ki magát, de minden csati majdnem USB, a tápot is aránylag sürün "újítják", valamiért mindig újat kell venni...
    most az AMD szórakozik a foglalatokkal, előtte az Intel is ezt tette, de sorolhatnám...milyen lehúzás az elég PC piac.
    Ilyenkor elég sűrűn előfordulhatnak a hibák és sajnos a vásárlók látják a kárát, ami nem vigasztal senkit!
  • mainruler
    #85
    Ne haragudj, de ha a vásárló oldaláról nézem a dolgot, akkor hadd engedtessék már meg nekem, mint vásárlónak, ha veszek egy elektronikai terméket, hogy ne kelljen járólagos költségeket/időt áldoznom arra, hogy a vásárolt termék egyáltalán életben maradjon!
    Videót/DVD-t/mosó-mosogatógépet/borotvát/porszívót/TV-t/stb. se úgy vásárolsz, hogy rögtön beszereltetsz hűtést vagy félévente belemászol és kifújod a port belőlük. Ez valahol azért a gyártó gondja.
    Talán elvárható, hogy egy adott cég működőképes termékeket forgalmazzon felhasználói beavatkozás nélkül is...
    Vagy ez utópia lenne?
  • fflx
    #84
    szerintem a nagykerekkel meg ez a baj, hogy azt hiszik mindenki raer futkosni amikor epp eszukbe jut valami.
  • fflx
    #83
    ezt magyarazd el a vegfelhasznalonak, hogy nem ment tonkre csak logikai hibas...
  • Inquisitor
    #82
    Nem mondtam, hogy többet adunk el, vagy azt, hogy jobban átlátom :)

    "Masreszt ha annyira rosszak miert aruljatok oket?"
    1. Azért mert 10 emberből 9 akkor is EZT veszi meg, ha elmondom a véleményemet a (vélt?) hibaarányairól. Megéri azt a párszáz forint különbséget?
    2. Mert mindenki ezt keresi?
    X. Mert a mgbízható magyar szaksajtó mindíg ezt hozza ki vagy sebességbe vagy ár/érték arányban legjobbnak, ami igaz is, csak egyébb adatok lemaradnak.

    "A kikserekrol ( akinek nem inge ne vegye magara... ) csak annyi a velemenyem, hogy felvesznek mindenkit szervizesnek, aki az eleteben egyszer osszelegozott egy gepet szinte."

    Egyetértünk, de amíg McDonalds szintű bérek, és sebességű embercserebere van a magyar boltokban, ez nem is változik. Aki ért hozzá elmegy külföldre, rendszergizdának, céges beszerzőnek, hálózatépítőnek.

    Megjegyzem figyelni szoktam általában a német hírdetéseket, hogy ott miket preferálnak, és fura módon ott nem akar mindenki Abit deszkát meg Maxtor vinyót a gépébe.
  • Enkil
    #81
    az edigiekből egyértelmüen az derül ki
    1. a régi seaget vinyókból 1 csomó olyan jó volt hogy még a mai napig is müködnek
    2. egyértelmüen látszik hogy a maxtorból sokkal több megy tönkre mint a többiből
    3. tök mindegy milyen vinyót veszel bármék meghalhat de a maxtornál több rá az esélyed
  • NEXUS6
    #80
    Nekem jelenleg 40 GB-s Maxtorom van. Papír szerint 2 éves, de fizikailag ez a harmadik winyó ua számlára.

    Az első hazavitelkor már nem működött, csak valami furcsa EKG hangot adott ki.;)

    A második kb fél évig bírta, Volt valami sérülés a lemezen mert egy hét alatt szépen megsemmisítette önmagát.

    Ez a harmadik még bírja, bár egyszer ennek is voltak érdekes tünetei, gyak egy particiót teljesen megsemmisített, a rendszert viszont még vissza tudtam állítani.

    Ahogy a dolog kinéz ezek után már nem kell arra vigyáznom, nehogy maxtort vegyek.
    Viszont az talán nem meglepetés, hogy melyik m betűs kereskedő cégtől vettem. Monnyuk én vagyok a láma, hogy hozzájuk járok.
  • gz8
    #79
    Ja, felettébb hihető történet.
  • El Fuego
    #78
    Ok, igazad van. Valoszinu, hogy ti mint kisker tobb vonyot adtok el mint mi, akiktol a kiskerek vasarolnak. :D Legyen igazad, hogy jobban latod a hibaaranyokat. Masreszt ha annyira rosszak miert aruljatok oket? A kikserekrol ( akinek nem inge ne vegye magara... ) csak annyi a velemenyem, hogy felvesznek mindenkit szervizesnek, aki az eleteben egyszer osszelegozott egy gepet szinte. Ergo szakertelem nem igazan van. Rengeteg vinyot hoznak vissza minden tipusbol, igy a maxtrobol is, de... Jonnek hogy rossz, nem latja, bad-sector stb... Es itt ki is fujt a szakszerviz tudasa. A vinyok 50%-at ha megnezi a Powermax ( Maxtor gyari tesztprogram ), kiderul, hogy csak logikai hibarol van szo es nem fizikai hibarol. Es a logikait lehet orvosolni... Csak eddig nem jut el a kiskerek 90%-a hala az ott dolgozo "szakembereknek". Csak felnyomjak egy alaplapra ( mar ahol van ra lehetoseg ugye ), megnezik, hogy je ez tenyleg nem megy, nem lehet particionalni, stb... Es hozzak vissza, hogy rossz, aztan csodalkoznak, hogy ha esetelg kiderul, megis jo. :) Ami az eldurrant IC-t illeti: Huteni kell a vinyot. Felreertesek elkerulese vegett, leszedett oldalu haz nem hutes, hisz a levego nem tud aramlani. De ha van a hazban normalis hutes, ami nagyobb vinyoknal mar egy ideje koztudott, hogy nem art, vagy ha nincs hutes de tud "evegozni" a vinyo es a hazban is keringeni tud a levego ( pl nem befele fuj a haz elejen es vegen levo venti... ) valamint karbantatja a tulaj ( portalanit rendszeresen ), akkor nem durran el az IC sem melegedestol. Csak ez megint a "szakemberkedes" hibaja, hogy mindenbol a legnyagyobbat, de azzal mar nem torodik az emberek nagyresze, hogy gondozni is kell oket a mukodes erdekeben, leven fokozott teljesitmenyrol van szo. Nagyobb geptermekben nem veletlen kotelezo mostmar a legkondi hasznalata, a foldelo csuklopant ( a SZTAKI-ban pl ugy rugjak ki azt, aki puszta kezzel memoriat fogdos, hogy a laba sem eri a foldet... ), stb. Ok, ezt nem tudja megtenni az otthoni tulaj, de a szakembernek kellene figyelmeztetni eladaskor, hogy hutse oket... Csak utolag jon a reklamacio, hogy elfustolt a melegtol. Mikor kb 2000 forintbol meguszhatta volna az egeszet. :)
  • jojo
    #77
    Az én vinyóm 2 éves,a másik 1 éves mai napig megy, semmi baja./ maxtor /
    Sajnálom, hogy ez a xar Sigét veszi meg, mert tökéletesek.
    Nem elég hogy a quantumot vette a maxtor, majd most ez is, szóval fel vagyok háborodva.
    1x vettem sigétet , a windóz kártyajátékon 40mp-re megállt a fejlődése, illetve alapból egy nevenincs márkának ismerem el, szal csak annyit erre szólni, francba...
    Nekem sose volt bajom a Quantummal se és a maxtorral se!!!!!!!!!!!
    De most akkor mit vegyek?
    Azt hiszem leugrok gyorsan egy 250-ért, amíg a maxtor gyártja....
  • Emmegki
    #76
    Aha nem döglenek le...
    Nekem a 160 GB-os maxtorom bírta két hónapig. Aztán cserélték. Az új most fél éves, eddig nem volt vele bajom, de nem vennék még egyszer maxtort.
  • Mipi
    #75
    Nekem 2 éves a 40 Gigás Maxtor vinyóm és működik gond nélkül! Ja a 2 GIGÁS Seagate vinyóm ami már 7 éves gond nélkül működik! Igaz a P1-es gépemben amit nemrég raktam el mert már nem kell!
  • gyunagyos
    #74
    nekem egy 120 as maxtor van és gyárilag fizikai hibás,viszont mellette van még egy ősrégi 20 as maxtor és semmi baja... egyszer volt nálam egy segate és össze vissza dolgozott,a bios is mindig más néven ismerte fel szóval F**K!! [moderálva]
  • faz
    #73
    Nekem meg egy 200-as satás Seagate sz@r már mióta megvettem... A blúfisstől még nem hívtak hogy mi lesz.

    A Maxtor viszont már több mint két éve jó.

    A Quantumokat viszont én is szerettem...
  • Mice
    #72
    mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a régi vinyók egy részét az atx táp és a m$ és a felhasználók nemtörődömsége is okozta. előbbiek sokáig nem óhajtottak foltot írni a win gyors tápmegvonásának tiltására, utóbbiak pedig még a folt megjelenése után se telepítették. m.esetre azért szép élményeket szült a "szabályosan" kikapcsolt gép...
  • Mice
    #71
    nem csak nekem volt ilyen?:)))
  • Mice
    #70
    nekem 3 wd-hez volt szerencsém belőlük, 2 ebből kis kapacitású volt, és azok bad sectoroztak is-->hamar elkerültek, viszont az 1gigás scsi-sból volt egy olyan széria ami bumszli nagy volt (2x5,25), és bár csak 300KB/seccel és irdatlan nagy fűrészhanggal ment :), viszont 4, 5 éveket hiba nélkül nem csak nálam
  • janyikzs
    #69
    Ahogy így olvasgatom a hozzászólásokat, úgy veszem észre, hogy elég sokan már késői "gyerekek" vagytok!

    Első winyóm egy 20 gb-os, hát.. az még elég fiatal.

    - Nekem az 1. egy 72 Mb-os WD, ami még MFM vezérlésű, ami annyit tesz, hogy 2 5,25-ös rack kell neki egy gépben. Ez egy 386-ost még ma is boldogít (bad sector nélkül)
    - A 2. winyóm 180 Mb-os, a 3. pedig 210 Mb-os, de ezek már "normálisan" 1 rack-et visznek csak a házban. Ez a kettő 1-1 486-osban működik, még ma is kifogástalanul.

    Most 2 gépben 3 winyót használok.
    - 80 Gb maxtor 3 éves
    - 80 Gb seagate 2 éves
    - 160 Gb maxtor 3 hónapos

    Egyenlőre mind1ik működik, de kár ennyit "beszélni" erről, hiszen úgyis az lesz a vége (már eddig így az), hogy kinek ez, kinek az a legjobb. Kezd ez a topic arra hasonlítani, mint amikor előjön egy op. rendszer, egy ATI vs. NVidida, vagy egy AMD vs. Intel harc.
  • Mice
    #68
    arra én is emléxem :)) a hős barkácskorszak :) másik működőképes quantum lapkáját átcsavaroztad rá, lementetted róla az adatot, majd nyertél 3 hónapot :)
  • Mice
    #67
    lol a szekrényben tárolt vinyók tényleg tovább élnek :))
  • Mice
    #66
    szerintem ez por kérdése. a másik szobában elég hülye a szoba légkeringetése (lehetetlen folyamatos kis keringetést csinálni, csak nagy szellőztetéseket, emiatt viszont por van). a gépszobában mivel nincs ilyen gond nálam az állótornyos házak megjelenése óta nincs felrakva az oldallap. kombinálva ezt az átlag 19-23 fokos szobahővel túl sokfelé nem tudnak melegedni a vinyók :)
  • Inquisitor
    #65
    "Mi forgalmazunk ( nagyker ) Samsunkg, Seagate es Maxtor vinyókat, és nem hoznak belőle többet vissza, mint a Seagate vagy Samsung vinyóból."
    Mi meg kisker vagyunk, és átlag 5x annyi jön vissza belőle, mint a többi fentnevezett márkából. Másrészt meg ... aljas mód bekapcs: egy csomó boltban vissza se veszik a cuccot ha eldurrant a melegtől valami a nyákon.
  • Inquisitor
    #64
    "mindegyik márkánál vannak jó meg kevésbé jó szériák "
    Szerény véleményem szerint a Diamond 8, 9, és 10 NEM egy széria :)
  • Komolytalan
    #63
    Első vinyóm 270M WD (nem G, M) volt 12 éve, 3-4 éve beszélte a sráccal akihez került, akkor még ment. Aztán a WDvel 540M-tól felfelé elég sok volt velük a baj, lett Quantumom. A 700M-tól a 20G-ig mindenféle volt, nagyrészt Fireballok, 1 Bigfoot (az jó sz.r is volt, de olcsón kellett tárhely), nem volt velük baj. Azután lett 1 40G Maxtor (mikor a 40G volt a legjobb ár/tárolókapacitású, mittomén 3-4 éve), azt úgy 1 évesen elejtettem bringáról, kicsit pattogott az aszfalton, a mobil rack amiben volt összetört, vinyó azóta beépítve szolgál a gépemben. Van mellette egy 160G Maxtor, 1-2 éves talán, annak sincs semmi baja.
    Szóval kinek mi vált be, előző cégemnél gumibugyis 4G Seagatek voltak, 100-ból 70 ment tönkre 1 év alatt. Utána kiderült hogy nem újak voltak hanem felújítottak - szóval ez is benne lehet abban, akinek vinyó gondja van.
    Mostanság a Seagate is jó, Maxtor is jó, tehát együtt is jók lesznek. IBM az régi kollégiám szavajárása szerint az Is..n B.ssza Meg rövidítése vinyó fronton, Samsung még túl új ahhoz hogy véleményt lehessen mondani, WD az meg nem tudom milyen, régen IBM kategória volt.
  • Hegyikecske
    #62
    hajaj, ez nem jó hír :(((((( Ide kellene az egészséges konkurencia, de ha ez egyre kevesebb nem lesznek érdekeltek a fejlesztésben, réadásul a maxtornak jó volt az ár/érték aránya, de azér az nem túl pozitívum h olyan vinyót használ az ember amit már nem gyártanak (ez a név alatt) :(((
  • beef
    #61
    Maxtort lehet csak azért nem vittek többet vissza, mert csak az 1 év gar után döglöttek meg :)
    Én rengeteget láttam megdögleni (munkámból adódóan), főleg fejproblémával. Seagate sokkal jobb arányban volt megbízható. WD-ből nagyon keveset láttam, arról nincs mit mondanom, mert ugye 1-2 db az nem mérhető arány.
    Samsungokból eddig csak a 40 GB-osak haltak sorban pár hónap után.
    A Quantumokon, ha jól emlékszem a chipek pukkantak el (igaz nem 1 év után).
  • ati88
    #60
    teljesen igazad van
  • El Fuego
    #59
    Meddő vita, hogy melyik vinyó a jobb.... Mi forgalmazunk ( nagyker ) Samsunkg, Seagate es Maxtor vinyókat, és nem hoznak belőle többet vissza, mint a Seagate vagy Samsung vinyóból. Ergo csak az a kérdés, ki mit szeret, illetve ki hogyan tudja nyomni a flame-et. Ha Samsungos, stb cikk lett volna, akkor mindenki azt szapulná. :D
  • Enkil
    #58
    az ezeréves seaget vinyóm vagy három évig olyan helyen állt ahol több mint 80 % a páratartalom

    de nem let baja
  • Sundance
    #57
    A vitához.....
    Nekem már nagyon sok vinyóm volt, kb mondjuk olyan 25. Most is megy a gépben 7.
    Ezek közül 8 Maxtor (a 25ből).
    Volt amit elajándékoztam, volt ami már túl pici volt, stb, de tönkremenni? "Csak" 7 ment tönkre. A 8 Maxtorból 7. Az egy utolsón sem tárolok túl sok értékes dolgot ezek után :)

    MAXTOR EGY SZ@R!!!!!!!!!