1735
Lamborghini
-
Kurgan85 #1045 A VH-ban az eladótól kérdeztem, hogy van-e valaki aki pont Lamborghini-modelleket gyűjt, mint én. Említette hogy van egy srác, aki az SG.hu-n fórumozik, asszem TE vagy az :)
Diabloból a 6.0 hiányzik neked is gyűjteményből, mi nincs még meg ?
Most találtam egy Mattel Diablo GTR-t, a neten, még nem vettem meg. Milyen kidolgozottságú, tudsz valamit róla ?
A gyűjteményből nekem a 350 GT és a Murcielago hiányzik.
Murcielagoból fekete coupe-t keresek. Tudom hogy sárgába, vagy zöldbe jobban néz ki. De én egy feketeben ültem. Tényleg !!!!! (Sajna nem a sajátomban) -
#1044 van ami a BB-ben szebb, és van ami az MM-ben szebb és fordítva... nehéz dönteni...de majd ha kijön az AA...
Megvan a Concept S is, annyira nem rossz, ami nagyon zavar az a belső tér... 100% made in china...
a 350 GT is Ricko....
a VH-ba én is járok, a diablo még nincs meg, nekem feketében vagy narancsban kell majd... -
Kurgan85 #1043 Reventon-bemutató !!! jó ötlet :) melyik a szebb a BBurago vagy a MondoMotors ?
A MondoMotors elkészítette a ConceptS-t, úgy halottam nem lett valami tökéletes alakotás :(
Kicsit és is tartok, hogy az arany Espada giccses lesz.
Mondjuk most a héten jön a Viktor Hugo utcában lévő boltba az AutoArt Diablo VT 6.0 narancs színben. A AutoArt weboldalán lévő kép alapján elég érdekes az a narancs árnyalt.
Kyosho modellt honnan szereztél ?
Ja meg a másik! A 350 GT is Ricko? -
#1042 sajnos még nem saját modell az Espada, itthon márciusban lesz elérhető, s félek az elején csak szürkében...
engem is érdekel az arany színű - kérdés h fog kinézni, ha nagyon giccses inkább más színben veszem meg....
jelenleg még csak négy Countach-om van, a szürke (25th) az tényleg Ricko
a többi Kyosho
a sárga egy alap LP400
a fehér is LP400 - csak az egy prototípus
a kék pedig egy Walter Wolf különlegesség ami LP500
a Reventónból azért van kettő mert az egyik BBurago, a másik MondoMotors
ezenkívül majd ha kijön akkor meglesz AutoArt-ban is,
azért van ebből több mert gyönyörű és ez olyan "bemutató" lesz, h mi a különbség a gyártók között.... -
#1041 azt az oldalt én is nézem, de kimondott "helyeim" nincsenek...
beírom a Google-be, h Lamborghini, s előbb utóbb csak eljutok egy érdekes oldalra.... -
Kurgan85 #1040 Az Espada-modell saját ? Asszem az aranyat megveszem, ha jön.
Előző oldalon néztem a modelljeidet, szép kis gyüjtemény.
A 3 Countach melyik verzió (LP 400 v LP500) és milyen mártájúak ?
Miért van 2 db Reventon ? A jubileumi Countach a Ricko-tó van ? -
Kurgan85 #1039 Köszi az Estoque-ügyben a szakszerű választ !!!
Honnan szoktál informálódni a témában ? Én itt szoktam bogarászni:
http://www.lambocars.com/mainpage.php
Mondjuk, minimális angoltudással eléggé meg vagyok lőve :S -
#1038 elbaxxtam, négy színben lesz, arany színben is kihozzák... -
#1037 amúgy most hozta ki az AutoArt 1:18 méretben a Lamborghini Espada-t
három színben lesz elérhető: szürke, kék, piros
az ára kb 25.000 Ft lesz
-
#1036 a Volkswagen még nem bólintott rá a szériagyártásra. Ha ez megtörténik, akkor a fejlesztés 2009 elején kezdődhet meg, a gyártás pedig 2011 végén indulhatna be. Megjelenésekor a kocsi nagyjából 200 ezer dollárba kerülne, azaz nagyjából a Gallardo árszintjére lőtték be. Az Estoque szériaváltozatában valószínűleg összkerék-meghajtású hajtáslánc lesz a Gallardo közvetlen befecskendezéses, 5,2 literes V10-es benzinmotorjával, amelynek teljesítményét 500 lóerőre vennék vissza. Kissé áthangolják majd a kihegyezett erőforrást, hogy a csúcsnyomaték alacsonyabb fordulatszámon álljon rendelkezésre. Az Estoque végsebessége 300 kilométer/óra lesz az elektronikus leszabályozás miatt...
amúgy semmi köze az Espada-hoz... -
Kurgan85 #1035 Sziasztok Lamborghini-fanok !
Mit lehet tudni az Estoque-ról? Ez csak egy koncepció, ami bekerül valamelyik múzeumba, vagy tervezik sorozatgyártásba?
Korábban halottam, hogy az Espada-t újra akarják éleszteni. 12 hengeres motorú, 4 személyes kocsi volt a '70-es években. Az Estoque is pont ilyen paraméterekkel bír. Ő lenne az újraélesztés ? -
#1032 -
#1031 asszem TopGear-ban volt róla szó, h tán fél év alatt még nem volt munkájuk 100km/h felett a kocsival :) -
#1030 sajnos nincs :( -
High end PC #1029 Kedvenc autóim egyike a Diablo GTR :)
Nincs meg ez a kép nagyobban véletlen? :) -
#1027 már 25-30 millióért megkapod őket, de "fapados" verzióban... ~60 milláért már "minden" benne van... s mint mindig, határ a csillagos ég... -
#1026 tudja valaki mennyibe kerül most egy Galardo vagy egy Murcielago?
csak úgy kiváncsiságból -
#1025 http://lamborghini.blog.hu/ -
#1023 [URL=http://desszert.eu/flaming_lamborghini_koktel_video]"Flaming Lamborghini" koktél[/URL]
nem gyenge.... ;) -
#1022 Lamborghini - A dühös bika
Annyira extrém, hogy mellette a Love Parade is csak egy nyugdíjasklub teadélutánjának, egy Sepultura-koncert is csak vidéki Balázs Pali-fellépésnek, és egy tűzpiros Ferrari is csak komor halottaskocsinak tűnik. Ez az autó akkora adrenalinlöketet produkál, amitől még egy halott is feltámad.
Amikor a parancsnok autója a vízbe repült, mindenki azt hitte, hogy ebből óriási balhé lesz. Hát nem lett. Ferruccio Lamborghini kimászott az Égei-tengerből, illetve a repülőtér parancsnokának az Alfa 1750 Spideréből, partra húzatta a kocsit, és jelentette, hogy a kísérlet nem sikerült. Mindez a második világháború idején történt, amikor is Ferruccio Lamborghini az Égei-tenger egyik szigetének a repülőterén szolgált katonaként, és mint tehetséges szerelő, nem csak a reptér járműparkját tartotta karban, hanem a parancsnok kocsiját is ő szervizelte. Az ominózus csobbanás is annak az eredménye, hogy saját ötlete szerint alakította át az Alfa fékrendszerét, és az aprónak nem nevezhető malőr ellenére végül a fék lényegesen jobb lett. Lamborghini született gépésztehetség volt, és kvalitásainak köszönhetően sikeresen megúszta a hadifogolytábort is, mivel a repteret elfoglaló angolok is inkább beosztották autót szerelni.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika Miután hazatért Görögországból, saját vállalkozásba kezdett. A háborút követő ínséges években persze szó sem volt még sportkocsikról: mezőgazdasági erőgépeket (azaz traktorokat), illetve olajkályhákat gyártott. A sebesség azért nem hiányzott az életéből így se, ugyanis a kor olasz népautóját, a Fiat Topolinót meglehetősen nagy sikerrel tuningolta például... A 750 köbcentisre felfúrt motorokhoz saját tervezésű felülszelepelt hengerfejeket is készített. A tulajdonosok által csak aranyfejesnek (testa d'oro) hívott OHC és OHV Topolinók elég jól szaggattak, de későbbi munkáihoz képest ezek csak sufnituningnak számítottak, és komolyabb pénzt is inkább a traktorok hoztak.
Tulajdonképpen nagyon is jól ment az az üzletág, így nem sokára Lamborghini megtehette, hogy komoly, értékes sportautókat, Mercedeseket és Ferrarikat birtokoljon. Történt aztán, hogy a Ferrari 250 Granturismójában kinyiffant a kuplung, és ő pedig beugrott Enzo Ferrarihoz, hogy megossza vele észrevételeit. A várt együttműködés helyett azonban Ferrari egy - a Lamborghini traktorgyáros mivoltát feszegető - jó kis sértéssel elküldte őt melegebb éghajlatra.
A vérig sértődött Lamborghini fogta az autóját, és bevitte saját gyárának az üzemcsarnokába, ahol javítási célzattal szétkapták. Ekkor vette észre, hogy a 250 GT kuplungja egy olyan cégtől származik, amely beszállítója a traktorgyárnak is. Megjavították tehát a Ferrarit, és a sikeren felbuzdulva jött az ötlet: ha a sportautók javítása megy, miért is ne gyártsanak sportkocsit.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika A cég személyautó-ágazata 1963-ban alakult meg, és az első gyártmányuk, rögtön átütő sikert hozott. A P400 GT Miura, formája Bertone műve volt, és frenetikust hatást gyakorolt a szakmabeliekre és a laikusokra egyaránt. A szakma mind a mai napig a valaha volt 10 legszebb autó közé sorolja. Persze a kocsi mechanikája se volt kutya: a - korábban a Ferrarinak is dolgozó - legendás konstruktőrrel, Giotto Bizzarinivel közösen tervezett könnyű alváz és V12-es motor láttán még Enzo Ferrarinak is főtt a feje. Az ütős nyitány után sorra követték egymást a jobbnál jobb modellek, de talán a Lamborghini is megmaradt volna a különleges, de csak a benzinvérűek körében ismert márkák (De Tomaso, Cizeta stb.) között, ha nincs az az 1971-ben bemutatott modell, amelyiktől még ma is mindenki kukorékol.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika Történt ugyanis, hogy Bertone készített egy tanulmányt a Lamborghini számára, hogy hogyan is nézzen ki a következő sportautójuk formaterve, és volt olyan bátor, hogy meg is mutatta a gyár vezetőségének. A kedves meghívottak egy emberként ültek seggre a látványtól, amikor a tanulmányautót leleplezték, és körülbelül egy pillanat alatt lezajlott a kocsi keresztelője. Az lett a neve, hogy Countach, amit magyarra valahogy úgy lehetne lefordítani, hogy az eleje az "azta", a végét pedig inkább nem írom le. Amilyen gyorsan elkeresztelték, olyan gyorsan eldőlt az is, hogy szinte változtatás nélkül megy gyártásba.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika Ez a B17-es Lopakodóba oltott vadászcsótány lett az emblematikus Lamborghini. Olyan a formája, hogy még az is felismeri, aki be van oltva az autók ellen, és még az is lehúzódik előle a belső sávból, aki nem ismeri fel. Egy valamire való autórajongónak meg pavlovi reflexként indul meg a nyálelválasztása a Countach láttán. Utódja, a Diablo is örökölte a génjeit, a felfelé nyíló ajtókat, és a szögletes megjelenést, de némileg szolidabb formában, de szemmel látható, hogy minden Lamborghiniben van egy kis Countach, őbenne is.
A Diablót követő Gallardo és Murciélago testvérpár is láthatóan egyenes ági leszármazott. Brutális, feltűnő formaterv, az elmaradhatatlan ollóajtókkal, szögletes fényszórókkal, és iszonyatosan széles és lapos karosszériával.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika Kettejük közül a Gallardo a kisebb - és mint tudjuk, egy sportautó minél kisebb, annál jobb. Nagyon mélyen ülünk benne, és hátrafele nagyjából semmit nem lehet látni, de igazából ez nem is lényeg. A jobban felszerelt példányokban van tolatókamera, menet közben meg úgyse kell olyanra számítani, hogy valaki megelőz. Előrefelé nézve is gyorsan kialakul a csőlátás, mert a kocsi 3,9 másodperc alatt van százon (mint egy speedmotor), és a kétszázat is megfutja annyi idő alatt, mint amennyi alatt egy átlagos családi kocsi a 0-80-at. A középen, keresztben lehelyezett V10-es motorhoz hasonlóan a futómű, és a fék is olyan egy átlagautóhoz képest, mintha egy másik dimenzióba kerültünk volna. Kiszálláskor a remegő láb és a fültől-fülig vigyor garantált. Már ha egyáltalán ki akarunk szállni... - by kihagy6atlan
-
#1021 Porsche 911 turbo -
bee01111 #1020 Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre!Megtudná nekem valaki mondani ,hogy milyen típusú kocsi szerepel ebben a videóban----> http://videoriporter.hu/vr/fs?content=/vr/player/1707/reporter/count
Nagyon fontos lenne! Megköszönném!Puszikah -
#1019 Ismerősöm is másfél évig kereste mire megtudta szerezni! -
#1018 jelenleg 2 db van az ebay.com-on, 500$ / db , az pedig nagyon sok érte...
nem lesz olcsó mulatság bekerülni a Murcielago 40th tulajdonosok klubjába ;) -
#1017 itthon is elérhető volt egy darab belőle, de sajnos nem tudtam akkor összedobni rá a zsetont, így lekéstem róla... de majd megkérdezem az eladót, h hátha tud szerezni még egyet... -
#1016 Ismerősömnek megvan! Malajziából vagy honnan küldték neki (ebay), asszem 80ezer volt átszámítva, kapott hozzá egy kis kulcstartót is meg egy "oklevelet". -
#1015 ne is mond... 2000 darabra limitált, hogy fogom én beszerezni, még nem tudom... pedig biztos meglesz, kötelező darab ;) -
#1014 Anniversary... :) Volt ilyen kint Hringen is! Van AA modellbe is! :D
-
Lamborghini Murcielago 40th
már nem egy újdonság, de azért még mindig érdekes...
miért is? mert csak 50 db-ot gyártottak belőle, egyforma Verde Artemis (jádezöld) színűre fényezik, az antracit-szürke ötküllős keréktárcsákat is kizárólag ehhez az 50 autóhoz készítették, és a kipufogórendszert is módosították, hogy az autókat még jobban meg lehessen különböztetni a többi szériapéldánytól, 575 LE, mi kell még?? :)
-
#1012 hát, ha vki meggyújtaná Lamborghinis gyertyámat, ami nincs, az magától ugrana ki a 8. ról, miután elmondanám milyen tortúra vár rá. -
közeledik a karácsony.... ;) -
#1010 Gallardo LP560-4 Polizia
-
#1009 A német Autobild magazin az "Év Sportautója" címet idén a Genfben bemutatott Lamborghini Gallardo LP 560-4-nek ítélte oda.
-
#1008 He he ez Londonban keszult. -
#1007 Svájcban árverezik el az egyedi prototípust, amelyet eredetileg az 1968-as Brüsszeli Autószalonra készített a Bertone és a Lamborghini.
A nyitott Miuraát eredetileg szériamodellnek szánták, de végül csak ez az egy példány készült el, mivel tető nélkül a vázszerkezet nem bizonyult elég merevnek, így a szélvédő rendszeresen elrepedt. A prototípus bemutatását követően néhány évig az Ólom- és Cink Kutató Intézet (ILZRO) épületének előcsarnokát díszítette, majd eltűnt a nyilvánosság elől: különféle múzeumok és magánszemélyek zárt gyűjteményében porosodott. Nemrégiben újították fel teljesen mintegy 260 ezer euró befektetéssel, így most közel gyári állapotú. A felújítás olyan jól sikerült, hogy a nyáron a Pebble Beach Concours d'Elegance-on a szépségverseny második helyezését is megkapta.
Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen kikiáltási áron kerül árverésre az egyedi Lamborghini, de több mint valószínű, hogy a vételár hét számjegyű lesz, természetesen euróban számolva. - totalcar -
-
#999 remélem azért az Eurosport beszámol róla, legalább egy kicsit... elvégre csak valamiféle előfutama lenne a "nagyoknak"(~DTM , FIA GT).... -
#998 Hmmm, érdekes! :) Kíváncsi leszek mit kezdenem majd egymással az R8-asokal! :) -
#997 "Lamborghini Blancpain Super Trofeo" néven indít saját versenysorozatot jövőre a Lamborghini. A hat helyszínen megrendezendő kupán Gallardo LP 560-4-es modellek fognak küzdeni egymással. A bukócsővel megerősített autókat úgy alakítják át, hogy súlyuk mindössze 1300 kg legyen és álló helyzetből 3 másodperc alatt érjék el a 100km/h-t. A versenyautókba egy 5,2 literes közvetlen befecskendezéses V10-es motor kerül, amely 8000-es fordulaton 570 lóerő leadására képes. A Super Trofeók Pirelli slick gumikat és speciális versenyfékrendszert kapnak. Egy háromnapos versenyhétvége első napján egy 30 perces szabadedzést, valamint egy 30 perces időmérőt rendeznek, szombaton pedig sor kerül az első 40 perces futamra, amit még kettő fog követni. Összesen 30 versenyautót fognak készíteni, áruk egyenként 54 millió forint lesz. Egy autót arra fognak fenntartani, hogy azzal minden versenyen más-más vendég pilóta állhasson rajthoz.
Versenynaptár
2009. május 3. - Silverstone GB (FIA GT)
2009. május 17. - Adria I (FIA GT)
2009. július 5. - Norisring D (DTM)
2009. augusztus 2. Spa B (FIA GT)
2009. szeptember 20. - Barcelona E (DTM)
2009. október 4. - Monza I (FIA WTCC)
-
#996 Szerintem ez az espada, és a reventon keresztezése.