25
-
Chewy81 #25 Háháháá! Ilyen már nálunk is van ám! Csakjohirek.hu. Mondjuk majd kiderül meddig bírják, de geyelőre működik az oldal:) -
#24 Ha a cenzúra definiciója ekvivalens a szelektálással akkor télleg minden infógyűjtés cenzúrázott, de ha több szempontból objektív a szerkesztő, esetleg egyetértek ismert szubjektivitásával (pl én, az SG szerk-vel :), akkor ez a 'cenzúra' nem gond.
A 'szőke nőknek' nem gond a 'hírek' Kiskegyed módú szelektálása. Ennyi.
Egyébként a hangsúly az 1db-on volt.
(Pl én olvasok még más informatikai portálokat, fórumokat is, azokkal összevetve az SGt jónak tartom.)
Pedós, náci, reklám.. -cikk/fórum felügyelet pedig mindenképpen kell. -
#23 Inkább vért adjanak, mint hírt írjanak. Az általuk lehozott anyag egyszerűen borzalmas. -
#22 Valamilyen szempontból minden oldal "cenzúrázott". Hiszen a főszerkesztő/rovatvezető dönti el, miről írnak, miről nem, rosszabb esetben pedig a költségvetés. Itt, az SG-n sem olvashatsz minden számítástechnikai hírt, ami egy nap történik, hiszen nincs rá sem kapacitás, sem fizetőképes kereslet. -
intrex #21 "Szerintem sem a tunkolós sem a jóhíres oldalakkal sőt egyéb médiákkal sincs baj. Az emberekkel van."
Nos, ha az emberek alkalmatlanok a média meghallgatására, mert olyan hülyék, akkor ki kell cserélni az embereket. Így gondolod? :)
Ez olyan dolog mint korábban mondták hogy a szocializmus jó, csak az emberekre alkalmazva nem állja meg a helyét. Tehát akkor rossz. Nem igaz? -
#20 Szerintem sem a tunkolós sem a jóhíres oldalakkal sőt egyéb médiákkal sincs baj. Az emberekkel van. A Média arra való, hogy azt tegye a parasztok elé amit azok látni szeretnének, (ez is egy piac ugyanis ami kereslet-kínálat alapon megy) mert nekik sok néző kell, hogy megélhessenek a reklámokból. Sajnos a nézők/olvasók maguk gerjesztik ezt a folyamatot, könnyű utána a médiákat szidni. Ilyenek vagyunk mi... (persze nem mindenki, de ez az átlag.) -
Cat #19 "A kereskedelmi híradásnál tunkolnak a vérben"
Nekem kedvencem ezen a téren a havariapress, jelmondatuk:
-
Komolytalan #18 "nem feltétlenül jó az hogy csaka jó dolgokat látjuk, ismerni kell az élet másik felét is."
Nem feltétlenül jó az, ha csak a rossz dolgokat látjuk. Ismerni kell az élet másik felét is.
A kereskedelmi híradásnál tunkolnak a vérben, hogy nőjjön a nézettség, olvasottság, stb. Most jött ennek egy ellenpontozása is. Egyik se tökéletes, de ha már választanom kell akkor inkább jó hírt, mint rosszat. Az hogy politikai eseményekről olvasok, meg látom hogy mi áll háborúk hátterében, ki mennyit lop legálisan az olyan szempontból érdektelen, hogy változtatni úgysem tudok rajta. -
intrex #17 Persze nem csak két véglet van. Az egyik, mexokott hírportál hírhajhász módjára a megdöbbentő, rossz, szörnyű hírekből él. A most indult happynews pedig kizárólag a rózsaszín dolgokat közli.
Egy viszont biztos. A terrorizmus KIZÁRÓLAG a sajtóból él és virul. Ha felrobbantanak egy buszmegállót, a világ összes sajtóorgánuma arról fog beszélni. Ha viszont szinte csak apró betűs hír lenne, különösebben nem is vennén észre, akkor nem érnék el a célukat, nem botránkozna meg a világ, senkinek sem lenne fogalma arról hogy ők robbantghatnak, felesleges pénzkidobás lenne ilyetén módszerekkel harcolni.
Szóval csak annyit akarok mondani, hogy az egészséges egyensúlyt kéne megtalálni. Persze tudom hogy ez egyáltalán nem olyan egyszerű mint ahogy leírtam. -
vg #16 "A londoni olajfinomító-robbanás mekkora hatással van az életedre? Szinte semekkora. Tehát fontos tudnod róla? NEM"
Pontosan így gondolták a rendszerváltás elötti időkben... Takarodj! -
DKm #15 Nekem pl. most jó hír, hogy mindjárt itt a karácsony! -
#14 LOL
Hát ja, baromság, már így is sok ilyen van (a női magazinok lektöbbje).
Az interneten Te Magad döntesz, milyen híreket olvasol böngészés közben, engem pl nem érdekelnek az "34 halott!!" típusú hírek, nem is olvastam ilyet fél éve..
De nehogy már 1db cenzúrázott oldalról szedjem az infókat.. -
whitehawk #13 Én pl akkor örülök amikor felrobban irakban egy adag amcsi balfasz, de azt biztos nem teszik ki :( -
#12 Szerintem jó ötlet. Nem kell minden híroldalnak véresnek lennie.
blackeagle: miért is agymosás? -
fflx #11 szerintem a rossz hirek akkor is elernek, ha nem akarod.
a jok ritkabban. altalaban azt hiszik a mediak, hogy csak a fantasztikusan nagy szenzaciok a hirek. ha legalabb 50-en meghalnak, stb...
szerintem hasonlo kezdemenyezest sokan olvasnanak ha valaki felvallalna. (en biztos)
sokszor az embernek a toke kivan, hogy mar megint meghalnak, ehenhalnak, lelovik egymast, kivegzik, lefejezik, elsodorja a viz, stb... ugyse tudok tenni ellene semmit. a negyede eleg lenne ezeknek a hireknek. -
FTeR #10 :D -
kbupdate #9 Egyszer csak az lesz a hír ott, minden előzmény nélkül:
"Vége az első nukleáris világhábórúnak" :D -
#8 " Nembaj, dögöljünk meg 20 év múlva"
de legalább boldog húsz évünk lesz.. :)
Amúgy nem rossz kezdeményezés ez az oldal, de én azért szeretek mindenről olvasgatni, nem feltétlenül jó az hogy csaka jó dolgokat látjuk, ismerni kell az élet másik felét is. -
blackeagle #7 Agymosás egy újabb példája ,addig se foglalkozunk azzal hogy szétbas*uk a földet. -
Caro #6 Szerintem nagyon jó ötlet.
Ha sokan olvassák, azok mind jobban lesznek, és az kihat a környezetükre is, az meg az ő környezetükre. -
DKm #5 "A londoni olajfinomító-robbanás mekkora hatással van az életedre? Szinte semekkora. Tehát fontos tudnod róla? NEM"
Tudni tényleg nem fontos róla, engem csak az b*sz fel, hogy ez is hozzátesz az üvegházhatáshoz és gyűlik a sok co2 és még sok más lósz*r. Ami nem lenne gond, ha legalább abból ami elég csak úgy, pár autós 100km-eket utazna. Nembaj, dögöljünk meg 20 év múlva. -
DKm #4 Ettől függetlenül ha megnézünk egy napot, sokkal több "rossz hír" születik, mint "jó"! -
Invader #3 A londoni olajfinomító-robbanás mekkora hatással van az életedre? Szinte semekkora. Tehát fontos tudnod róla? NEM
Helyette elolvasol egy vidám hírt, amitől felvidulsz, ne adj isten felállsz a gép elől, és a családoddal foglalkozol. Te választasz. -
#2 persze attól hogy nem beszélünk róla... már nem is létezik ugye? barmok... -
#1 Végre!