TrackMania Nations (+Forever)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

p15t1
Akkor lehet,hogy akkor én pont nem játszottam^^hálistennek én magamon kívül nem találkoztam ilyen névvel csak külfödiek közül.

Apu ökölbe szorított keze vagyok

Misi az ezredes
Sok Freed volt akkor amikor én játszottam 😊 nekem VTM-Nevano volt a nevem.

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

p15t1
Sziasztok
Imádom ezt a játékot bár az új rész óta kicsit elveszett a hangulata számomra.Pedig csak pozitív változások történtek és az emberekkel sincs gond.Lehet sok volt kicsit😊Egy ideje pihentetem én is,de biztos vagyok benne,hogy még fogok kockulni vele.Látom sok olyan játékos van itt aki szintén régóta játszik vele.Akkor lehet néhányotokkal már gurultam.Freed voltam üdv

Apu ökölbe szorított keze vagyok

Aquir
ja jó olyat láttam
majd hasznát veszem ha eszembejut mikor bennvagyok :]

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Rolly
jaja erre thx

Laa shay\'a waqi\'un moutlaq bale kouloun moumkine.

Rolly
tudod amit a neved elé kell beírni pl: $00f=kék $w=vastagítás ezek

bazs1
ezekre gondolsz?
link

Aquir
mik ezek a színkódok? <#buck>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Rolly
hi all visszatértem önkéntes számüzetésembõl és akarva akaratlanul de elfelejtettem a színkódokat a trackmania.hu-n meg nemtalálom... valaki leírná hol tehetek rá szert? thx

nearo
Ja, és volt egy rekordom is E4-en, amit azóta már sokan megdöntöttek... már majdnem egy másodperccel jobb az elsõ annál, amit anno én mentem, bár az mázlival készült rekord (jelzi ezt az is, hogy a második legjobb is le van maradva 82 századdal, én meg tõle 15-el)

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

nearo
Fú én is milyen rég toltam... kb akkor hagytam abba, amikor a hunstars magyar szero megszûnt. Pedig az jo volt... szerettem oda járni 😊 Nadeo pályák nagy részét ott tanultam be. Azt nem tudom, hogy hányadikként hagytam abba, de asszem 5000en belül voltam (:

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

whiskeyman
én meg már több, mint 3 éve
Kb a 170. voltam amikor abbahagytam egy jó idõre, a magyarok között pedig az 5. lehettem.

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Misi az ezredes
én másfél évig tmn-eztem ano még a top50-ben is benne voltam csak el kezdett szaggatni a game és letöröltem

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Contrecast
én 2 és fél éve TM-ezek...😄😄😄😄

whiskeyman
2 hónapja nem toltam :|
ideje lenne visszatérnem 😊

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Aquir
Hát csak megnéztem Steam-en milyen játékok vannak (végigzongoráztam mindet) aztán megláttam ezt, és emlékeztem hogy ja igen ezt egyszer már kipróbáltam (a Trackmania Nations-t), aztán újra feltelepítettem (a Forevert) 😊
Mostanában nem annyira játszom vele, mivel TF2-õztem amúgy is mellette, de most megvettem az Audiosurf-ot, így mostanában azt tolom, meg amúgy is szûkösen tudom megválogatni hogy a vizsgaidõszakban minek engedek idõt <#buck> Egyébként a nevem "Bluewave_"

Contrecast
te TM-ezel?? ezt nem is tudtam!!

és mi a neved a gémbe?

mármint a Nationsban!

Misi az ezredes
Kegyetlen 😮

[HUN]FaTaL
Jópofa vidi 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Aquir
ezt még nem láttam, tökjó 😊

Aquir
Én láttam a kiinduló kocsiállásnál a magyar zászlót a Nationsben, de a Foreverben most nem látom :|
Kivették a szemetek!!4 :C

nearo
*összes
*vele

nearo
én nations-ban anno megcsináltam sszes alappályát nadeora... de szerintem semmit nem értem vel :F

autoszimulator
Nadeo-s medált ha kapsz, akkor azon a pályán 4 medálos vagy. Mindegyiken lehet elvileg, úgy lehet kihozni a maximumot 😄

.: mobilize.hu :.

Aquir
és az is egy pontot érõ medált ér? Vagy csak örülhetek a fejemnek? Szóval mennyire érdemes megcsinálni õket? 😊

[HUN]FaTaL
Foreverben és Unitedben is 😊

nearo
nations-ben a nadeo a készítõ rekordját jelenti

Aquir
mi a különbség az arany és a nadeo helyezés között? talán hogy mások ellen is küzdöttem a pályán és nyertem?

Aquir
Ha ezt nekem akartad volna válaszolni:

Én nem a pálya letöltését és mûködését kérdeztem 😊
Hanem hogy itt csak a koordinátákat tölti e le, de ezt már megválaszolták...

És egyszer már válaszoltam, hogy nem véletlen generált pályákról beszéltem, most ez a második 😊

MerlinW
Oké akkor még egyszer😊

Az esetek 99%-ban minden tartalom a gépedre kerül így vagy úgy.
Garry azért "kicsi", mert a half life állományait használja, amelyekben ugye megtalálható az x GB-nyi tartalom.

Tehát. Telepítesz egy játékot, felkerülnek az állományok. Mikor online csatlakozol egy szerverhez, ami olyan tartalmat használna ami nincs a gépeden (új pálya, logók, modellek, bármi) akkor azt a kliens (a telepített játékod) letölti egy ideiglenes (vagy álladó) könyvtárba, majd ugyanúgy betölti mint a többi offline tartalmat.

Innentõl már a sima online kommunikáció folyik. Poziciók, helyzetek, egyebek.

Van olyan játék is amire Te gondolsz, de nem sok (általában azok a játékok amelyekben véletlen generált megoldások vannak pl. Diablo, Hellgate London - de egy warcraft/starcraft esetében letölti az aktuális térképet)

Remélem ez volt a kérdés, és sikerült érthetõen megválaszolnom😊

[merlinw.org]

Aquir
k 😊

autoszimulator
de garry's módnál javarészt a pálya custom elemeit töltöd le, amik kellenek. ZMN-nél ez nem sok van, ahol pedig olyat látsz, hogy pl át vannak írva a textúrák, más színûek, stb, azok általában késõbb is töltenek be, mert ott azt is letölti. De alapjaiban véve minden elem megvan a gépedben, telepítéskor felrakta, a készítõk ezeket váltogatják csak. Mindnek van egy azonosítója, három pozíciós koordinátája, és kb ebbõl áll egy map, ezért is ily pici 😊

Érdekesen variált mapokat pl a dTb LoOoL szerón találni 😊

MerlinW
1
Miután letöltötted és használod igen. Trackmania is letölti a pályát (most már csak ideiglenesen, régebben megtartotta) mielõtt betöltené (10-20kb GBX)

2
garasért vásárolhatsz a manialink oldaláról autókat, pályákat, egyéb cuccokat.

3
jóvanna😊

[merlinw.org]

Aquir
1. és a half life 2 garry's nevû modjához egy 160 MB-os pályát kell letölteni azok is csak számadatok a tárgyak helyeirõl és nem pedig az egész pálya?

2.
a garas csak az esztétika szempontjából jelentõs és nem kapsz érte semmit csak arany helyezést?

3.
de én elõbb mondtam :p

MerlinW
1
igen... Minden játék így mûködik online. Számadatokat fogad a szervertõl, majd a kliens ezeket értelmezve építi a tartalmat.

2
Tudtommal offline pályákért garast kapsz, pontot nem.

"addiktív játékos aki rosszabb de sokat játszik elõbbre kerülne mindig)"
És ez így van. Amennyiben az addiktív játékos fejlõdik, hiszen minél több pontja van annál erõsebb ellenfelek legyõzésével jut csak ponthoz. Ha nagyon gyenge idõt mész nem kapsz pontot.

3
Oké, én is.

[merlinw.org]

Aquir
1.
mondom az elemek elhelyezkedését tölti le, ebbõl hogy fogtad te fel hogy a gép csinálja nem is azt mondtam.
annyi értelmezési gond van a fórumon hogy rossz nézni :p

szóval mégegyszer: A gép csak az elemek elhelyezkedését tölti le aztán csak abból épül fel a pálya (a te gépeden) igaz?

2.
és a Solo pályákból nem származik pont? és folyamatosan nõ a max. pontszáma a legjobb játékosnak is /vagy megáll egy helyen és nem nõ tovább, illetve ez az ellenfelek pontszámától függ? (mert ha mindig folyamatosan nõne akkor az lenne hogy egy addiktív játékos aki rosszabb, viszont sokat játszik elõbbre kerülne mindig)

3.
azért mondtam hogy egyszerû az irányítás és csak a többi dologra kell figyelni

[HUN]FaTaL
A magyar pontokat az elsõ x (azt hiszem 10) játékosból számolja, legalábbis a sima nationsben még így volt.

MerlinW
Felhasználók készítik a pályákat, nem véletlen generáltak. Csak vannak elvont pályakészítõk, meg vannak normálisak😊 A szerverüzemeltetõk általában kiválogatják azokat amik tetszenek nekik és azokat teszik a szervereikre.

A pontok kiosztása összetett folyamat. Függ attól, hanyadik vagy, hány ellenfél közül és, hogy ellenfeleknek mennyi pontjuk van. Ezeket arányosítja a program egy bizonyos alapérték alapján. Tehát sok pontot kapsz, ha 20-as mezõnyben, ahol a 20 bersenyzõ magasabb rangú mint te (itt is a különbség alapján osztályozza) elsõ vagy, keveset ha a gyengébbek ellen játszol.

Az irányítás meg tökéletes. Nem az a nehéz, hanem tökéletesen végigmenni nagy sebességgel a pályákon.

[merlinw.org]

Aquir
láttam online elég furcsa (azaz király) pályákat. A gép csak az elemek elhelyezkedését tölti le aztán csak abból épül fel a pálya igaz? Elég nagy lehet az elemek száma hogy ne legyen unalmas a játék 😊

És ha már itt tartunk ugye tök könnyen kezelhetõvé tették a játékot, csak a nyilakat kell nyomni azt a hülyének sem okoz gondot, szép nagy gombokkal meg átlátható menüvel.

A pontokat (pl Magyarország) mi alapján összesíti? (gondolom játékosokból) És a játékos-pontokat? a Solo + az internetes gyõzelmekbõl de hogyan?

MerlinW
A lusta mindenedet már..
Tessék az én pakkom (3000+ map)

[merlinw.org]

Igen, azt megtaláltam, de olyan kéne, amiben több pálya van és nem egyenkéne kell letölteni. Download managerrel sikerült egyszerre többet leszedni ugyan, de gondoltam talán vannak elõregyártott packek is.
MerlinW
Trackmania oldaláról több, mint százezret tölthetsz.
Egyébként ha online játszol, akkor az adott pályákat lementheted magadnak (esc/mentés)

[merlinw.org]

Hi,
Track Pack-eket hol találhatok a játékhoz? Két- és háromszemélyes játékhoz, kb. fél perc alatt teljesíthetõ pályákat szeretnék beszerezni. A beépített pályákat már nagyon unjuk... Google-el nem találtam track pack-et. Please help!
Aquir
hát attól még ugyanannyival kellett versenyezni mint az elõtte levõ pályákon thx 😄

MerlinW
27mp-es minimap-et azért túlzás futamnak hívni, de ettõl eltekintve gratula😊

[merlinw.org]

Aquir
Yay! elsõ internetes futamgyõzelmem :p

(azontúl hogy pár évvel korábban már aranyra vagy milyen fokozatra csinálgattam a Solo pályákat :p )

MerlinW
Pályaszerkesztésre gondol, és az ott megjelenõ helyszínfüggõ effektekre, feliratokra, mint GPS, poénos színes zavaró szövegekre, stb.

[merlinw.org]

autoszimulator
mire gondolsz, milyen effektet? PL hogy /gg, /bye, ezek pár szerón mûködnek.

Hello. Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet a pálya közben szöveget meg effekteket berakni? Régen a TMN-nél ment de most a TMNF-ben sokkal másabb.
geri777
már megoldotam
nem tudom tudok vele neten is játszani meg minden

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD