Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
És egyszerre megy elõre meg hátra ? 😊

B0B0
Dehogynem. Pont az a lényeg, hogy két galvanikusan külön cucc van

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Tuvok
Hát de akkor pláne nem lehetne õket egyszerre használni, nem ? 😄

B0B0
A két vezérállás a régi cuccokon külön mozdonynak számítottak, külön irányízással, külön hajtással, külön táplálással

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

húha...hamarosan ilyeneket fogunk gyártani melóhelyen H0 méretben 😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Tuvok
Számomra is rejtély, lévén a két szedõ alatt a gépben egy potenciál van, de ha a két szedõ közt fent a drótban lesz potenciálkülönbség, akkor pukk van :/

gz8
Ez még oldszkúl teknolodzsi. Ha megnézel bármilyen villamos vontatójármûvet mondjuk 40 évvel ezelõttig, az szinte kivétel nélkül mind a kettõt használta. Hogy miért, az számomra is rejtély.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Tuvok
Nem valami szabályos :/

gz8
Ennyi csáp a világon nincs:

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Freedom88
de akkor is 7 BHV kocsival robogna a székesfehérvári személy

T.T.

Freedom88
sok! sok! nagyon sok😊)

T.T.

B0B0
Sok 😊

Tuvok
Hány fokozat kéne ahhoz Szilin ... 😄

gz8
A tükörfûtést mindenféle hacacáré nélkül ki lehetne váltani: ha kvázi hangsebességgel mész, felmelegszik a tükör burkolata, ami a tükröt is felmelegíti, így be se kell kapcsolni. A tükörfûtést. <#hehe>

gz8
off
piktogram, ti. semmi köze a grammhoz <#ticking>
on

Freedom88
tükörfütés? 😊 Hát ritka amelyiken még tökéletesn müködik!

Azért a 4 legfontosabb általában jó helyen van, meg a lámpasor felkapcsolása. (Sztem ezek a fontosak)

T.T.

B0B0
hi

hi

www.tszt.atw.hu --> Gyertek fórumozni! Fórumtémák vannak mindenről!Szavazz a több mint 100 szavazáson!

Tuvok
'általában'
így stimm, de van nem 1, amelyiken megkavarták . a tökörfûtés meg aztán ...

Freedom88
hmmm, azért általában legyen már ott a fõmegszakitó meg stb.

T.T.

Tuvok
A probléma az, hogy rendszerint semmi se ugyanott van ,)

Freedom88
oszt kell azt látni? tudni kell fejbõl mi hol van...

T.T.

csn tamás
legalább látszanak a kapcsolok feletti piktogrammok! hernyokon rendszerint kiovasztja a háttérvilágítás és nem látszanak....

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

gz8
Gondolom kívülrõl %-)

Tuvok
Nincs annak semmi baja, sõt, sok társához képest igen jól néz ki 😊

gz8
Szegény Szili...

De az a piros szék egész jól mutat abban a zöld környeztben 😊 😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

B0B0
Jajj de gyászosan nézünk ki <#szomoru1>

Tuvok
V43 1105
<#banplz>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

V43 1105
Szia,nos igen.. bár olyan is volt már hogy a feszültség mentes szakaszról lelopták a kábeleket.. 15km hosszan <#vigyor>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

"megszüntetett vonalakból eladott ágazatokból"
szerintem kimaradt egy vesszõ a "megszüntetett vonalak" kifejezés után😊
Vagyis ami szerelvény felszabadul, az átirányítható a még mûködõ részlegekhez, vagy eladható az önkormányzatoknak, akik lehet, h tovább tudják üzemeltetni valahogy a bezárásra ítélt szárnyvonalakat.
Bár sok helyen "csak" a személyforgalmat állítanák le... ki tudja..maholnap felszedik a síneket a cigányok, eladják ócskavasnak, a talpfákkal meg fûtenek...( mert a parkettát már tavaly eltüzelték😊 )

Tuvok
"megszüntetett vonalakból eladott ágazatokból"

Mire gondolsz pontosan ?

V43 1105
Helló!

Valószínûleg a megszüntetett vonalakból eladott ágazatokból..Új mozdony szerintem nem igazán lesz.. inkább csak bérelt Taurusok..Valószínûleg Dispolok...

B0B0
Jah. Akkor sry

Tuvok
Eladásra kész a MÁV Cargo

200 új mozdony ?? Mibõl ? <#zavart2>

Tuvok
A biztosíték vs . biztosítóra gondoltam .

Tuvok
Akkor most hogy is van ez ? <#idiota>

B0B0
Csak annyit, hogy vannak olyan szakaszolók amiknek nem láthatóak az érintkezõi

B0B0
Azért ez nem az ón vs. cin esete. Ott mindkettõ ugyanazt jelenti, és akár tetszik akár nem, a biztosíték és a megszakító az két homlokegyenest más dolog 😊

Freedom88
Hali!

Oda jelentkezel ahova akarsz, nem úgy van, h egy kijelölt helyre!
Lehet azt ha mondjuk Pécsett van a felvétel, leteszed a vizsgát, aztán átkéred magad Miskolcra, ha szimpatikus. Lehet vándorolni, csak nem jó sokszor..

T.T.

A trafó az trafó, a megszakító az meg megszakító..
A kismegszakító pedig az mindenütt kismegszakító+ automata ( felénk legalábbis) és az igen, kis áramok megszakítására alkalmas😊
És ne keverjük ide a biztonsági avagy leválasztó trafót, ami a föld és a fázis potenciál közötti összeköttetést szakítja meg galvanikusan.
A kismegszakító túláram, és zárlat esetén old le.
Szerintem a fõtrafó nem szakít meg senkit, max az MV-t 😊 😊

Tuvok
Felétek biztos máshogy tanítják, és a szakma is tök más 😊 Nálunk kismegszakító címszó alatt háztartási automatákat árulnak villamossági boltban, de ha rákeresel google-ben, ott is ilyesmit fogsz találni 😊 Gondolom ismerõs .
Ez pedig - mivel túláram és hirtelen áramingadozás ellen véd, így kimeríti a biztosító/ték fogalmát, remélem nem vitatod 😄
Egyébként a biztosíték arra biztosíték, hogy ne b@szódjon szét otthon minden elektromos cuccod, de ez az ón vs . cin esete, ki hogy használja, meg ahány tankönyv, annyi magyarázat .

És még mindig az a kérdés, hogy mozdonyban a fõtrafót miért hívjuk fõmegszkítónak ... 😄

Tuvok mester!
Megszakító az a berendezés, ami a terhelés ( rajta vannak a fogyasztók az áramkörön, és fogyasztanak) megszakítására építenek.
Mivel ilyenkor villamos ív, kisülés történik az eltávolodó érintkezõk között így valamilyen ívoltó közeget juttatnak a szétnyíló érintkezõk közé: sûrített levegõ, trafóolaj, vagy éppen vákuuuum 😊Itt mindig zárt rendszerben egyfajta dobozban vannak az érintkezõk.
Aztán vannak a szakaszolók aminek az érintkezõi láthatóak.
Ezeket csak akkor nyitják ki, mikor már nincs terhelés a hálózaton. Ez arra szolgál, h a szerelõ lássa , h az áramkör nyitott.

Ezek a berendezések általában 10kV- tól kezdõdõen kerülnek beépítésre, ahol is ~ 1 MW-nyi fogyasztás van a hálózatra terhelve.
Persze vannak kisfesz ( 400 V ) on is megszakítók, ismertebb típus az APU 50 es. Ez kb 360 kW teljesítmény megszakítására alkalmas. A kisfesz hálózatokon általában már nem alkalmaznak ívoltó közeget, megteszi a gyors nyitási sebesség is.
A kismegszakító tehát teljesítményt szakít meg és egyben szakaszol is, mivel látható a kapcsolási állapota.

A biztosíték szóra az én tanáraim is ugrottak, mert mindig "érdeklõdtek" , h mi ellen biztosíték??? Helyesen ( nekem legalábbis így tanították) biztosító, olvadóbiztosító a neve.

Aztán van még ( többek között 😊 ) a "bimetálos" túláramvédõ kapcsoló. Ezt általában villanymotorok elé szokták beépíteni és a motor túlzott terhelése miatt felvett túláram okozta melegedéstõl-leégéstõl védi ( a villanymotort, ha helyesen van beállítva).

BOBO mérnök úr, esetleg még hozzáfûz valamit 😊 😊..

V43 1105
Igazán nincs mit!😊

csn tamás
köszönöm hogy válaszoltál!
Hát ugy van azt mondták az északi tanmühelyben (gyakszin vagyok szerdánként) és azt mondták hogy a körzeti gfnél kell majd jelentkezni namost nálam ez az északi vagy a ferencváros. egyébként északihoz istvántelekre kell menni jelentkezni nem tom miért.köszönöm ha megkérdezed! minden jot!

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

V43 1105
Szia!

Jómagam 5éve vagyok MV!Van ráesélyed hogy felvegyenek MV gyakornoknak,de azt tudd,hogy egybõl nem fogsz mozdonyt vezeteni azt hiszem kb..Nem tudom lehetne e halasztani majd érdeklõdõm róla..Északi GF??Nem Ferencvárosra gondolsz?<#fejvakaras> Nagy ritkán járok igen IC-kkel,Tehervonattal..

csn tamás
Hello! lenne pár kérdésem....miota vagy Mv???? én mozdonyvezetõnek tanulok s most fogok érettségizni (vasutgépész szakra járok) és sztem elvégzem a 2 év gépész szakmát...na most.szerinted nagy rá az esély hogy felvegyenek mozdonyvezetõ gyakornokank???arra is gondoltam hogy nem e lehetne jelentkezni érességi után és 2 év haalsztást kérni mint a fõiskolán.nagyon jo lenne ha teljesíthetném amit elképzeltem!(álmom, gyerekkori)egyébként az északi gf hez szeretnék jelenkezni majdan...
Utolso kérdés: jársz felénk?? Vecsési vagyok mint alább mondottam...

Tuvok
Akkor legyen biztosító, ha ragaszkodunk a tankönyvhöz .
Ha jól emlékszem a tankönyveimbõl, a biztosítók két alaptípusa az Imax-ra méretezett olvadó, és a bimetálos vagy elektromágneses oldású vezetékvédõ automata megszakító .

B0B0
a biztosíték konyhanyelven tág fogalom, de én villamosmérnökként mondhatom neked, ha a Kandón vagy a Puskásban a kismegszakítóra biztosítékot mondasz, akkor páros lábbal rugnak ki 😉