9806
Foci EB 2008
-
#2292 hát én tuti nem olvasok vissza 600 hsz-t :|
kérdés: most az olasz játékos sérülten feküdt az alapvonalon túl vagy kilökték vagy hogy került oda? -
#2291 Sztem ez a téma ezzel zárható is úgysem tudja seki meggyőzni a másikat aki olaszoknak szurkol azok szerint les akik meg útálkoznak úgyse lesz az.......... -
#2290 Na ez nem szimulál, egyből kérte a hordágyat. -
#2289 11. SZABÁLY – A LES
Szabálysértések
Les esetén a játékvezető közvetett szabadrúgást ítél a támadó
játékos helyéről, ahol akkor volt, amikor egy játékostársa a labdát felé
utoljára megjátszotta.
Ha egy védőjátékos a saját kapuvonala mögé lép, hogy ellenfelét les
helyzetbe hozza, akkor a játékvezető engedje a játékot folytatódni, és
amikor a labda legközelebb játékon kívülre kerül, figyelmeztesse a
védőt, mert a játékvezető engedélye nélkül szándékosan elhagyta a
játékteret.
Magában véve az nem egy szabálytalanság, ha a leshelyzetben lévő
támadó lelép a játéktérről, hogy mutassa a játékvezetőnek, hogy nem
avatkozik aktívan a játékba. Azonban, ha a játékvezető úgy tekinti,
hogy taktikai okból hagyta el a játékteret, és a játéktérre
visszatérésével sportszerűtlen előnyhöz jutott, akkor figyelmeztesse a
játékvezető sportszerűtlen magatartásért. A játékosnak a
játékvezetőtől engedélyt kell kérni a játéktérre visszatéréshez.
Ha egy támadó játékos mozdulatlanul áll a kapufák között a hálón
belül, amikor a labda a kapuba kerül, akkor a gólt meg kell ítélni.
Azonban, ha a támadó játékos zavarja ellenfelét, a gólt
érvényteleníteni kell, a játékost sportszerűtlen magatartásért
figyelmeztetni, és a játékot labdaejtéssel kell újraindítani arról a
helyről, ahol a labda volt. -
#2288 A Reuters információi szerint az UEFA szerdán 11 órakor kezdődő
sajtótájékoztatóján nyilvánítja ki hivatalos álláspontját a
holland–olasz mérkőzés első góljáról.
A mérkőzés után maguk az európai szövetség illetékesei sem mertek
hivatalos véleményt mondani. -
Grenzjager #2287 na persze az sg.hu rész nélkül, na evvan...
addig is itt egy kis lábtörés az erős idegzetűeknek mexikóból: klikk (durva) -
#2286 ki kéne írni felülre -
#2285 ötödször
www.telesport.hu -
#2284 mtv.hu
myp2p.eu -
Grenzjager #2283 www.telesport.hu -
#2282 Csao. Biztos már linkeltétek párszor, de tudna valaki adni egy site-ot ahol lehet nézni a meccseket online? Köszi!!! -
Nandusz #2281 Lényegében ugyanazt linkeltem be amit te, csak én az indexről navigáltam oda. -
Nandusz #2280 Tudtommal a focit belőtt gólokra játsszák, nem szerencsére.
De egyébként meg ha a hollandoknak van szerencséjük, akkor meg 6-0 ide. Erről ennyit. -
#2279 Van aki azt írta, hogy az első holland gól után az olaszok nem tudták a saját játékukat játszani.
A hollandok mennyire áltak be védekezni az első góljuk után? -
#2278 "A világbajnok csak addig ér valamit, amíg nem kerül hátrányba?"
Feltételezem láttad a 2. félidőt is. Pech sorozat elől...
Ha kicsivel nagyobb szerencsénk van 3-2 ide. Hát igen ennyit ér a világbajnok. -
#2277 és ha nem marad fekve úgyanúgy kilép mint a többiek szintén lesreállítva lófejűt
gondolom a bíró akkor is megadja -
#2276 nem a világbajnok nem kerül hátrányba mert nem nagyon tudtak gólt lőni neki ahogy a közvetítésben is elhangzott
Ez nem a világbajnok csapat hanem amit Donadoni és a sérülések csináltak belőle.
KÉrdés, hogy megjön-e az esze és úgy játszanak ahogy tudnak vagy folytatja ezt a hülyeséget........
Igazából nem tudom minek szurkoljak mert jó lenne ha belebukna, de azis jó lenne ha az olasz csapat megmutatná hogy hogy kell ilyen kezdés után sikeresen visszavágni -
#2275 ilyet nem mondok, mert italreklám lesz vmelyik okos szerint..P -
#2274 ja már őis olasz imádó?
érdekes, mikor nekik vezetett pont ellenkezőleg modták
biztos megváltozott P
A világ négyszeres legjobb bírója szerint les volt, hollandok elismerik, hogy les volt, szövetségi kapitányok szerint les volt.
Tök egyértelmű levéve a narancssárga szemüveget.......
A szabálykönyv szerint
"ha a védő
szándékosan megy ki a pályáról, hogy lesre állítsa a támadót. Ilyenkor nincs les és figyelmeztetni
kell a védőt. A tegnapi esetben saját játékos, a kapus nyomta ki a védőt."
a kérdéses olalt rég olvastasm de http://sportgeza.hu/
Az index nem erról híres, hogy a legokosabb dolgokat írnák objektív stílusban...... -
DJ BP #2273 ,,Én nem azt mondanám, hogy "széttörte" a csapatot.
Hanem: a holland gól után, olyan játékot kellett, hogy játszon a csapat, ami nem a sajátja"
A világbajnok csak addig ér valamit, amíg nem kerül hátrányba? Akkor folytassuk a gondolatmenetet, tehát ha azt a gólt nem adják meg, az olaszok ugyanúgy védekeznek tovább, jó, a hollandok csak idő kérdése mikor szereznek gólt, ez a véleményem. A gólt meg amúgy megadtam volna, gyakorlatilag 2 mp-el korábban ütköztek, ha nem marad fekve, akkor sem ér vissza --> nem les -
#2272 a 9. és 10. dupla whisky között? -
Nandusz #2271 Puhl mondott valamit, amiről nem tudjuk, hogy az olasz imádatából jött-e.
Addig is olvasgasd az index.hu írását erről. -
#2270 dehogynem csak nem kezdőként -
Grenzjager #2269 Én pl az olaszoknak szurkoltam, de a véleményem szerint a tegnapi kommentátor, egri viktor eléggé nagy olasz fan volt... márpedig senki sem kiváncsi arra, hogy ő kinek drukkol... legalább ne jöjjön át a közvetítésében...
A gólról pedig lehet vitázni, csak akkor is ciki, hogy a világbajnoknak egy óra kevés egy egy gólos hátrány ledolgozásához.
Ez van... Lehet Cannavarot hiányolni, de nem volt egy éppkézláb talján támadó sem... -
#2268 elég jelentősen ezen múlott
meg Donadoni balfaszságán. -
#2267 Függetlenül attól h ezen múlott e vagy nem, Ki lehet tárgyalni, nem? -
#2266 A a végére elaludtál, mire megtalálták "a világ négyszeresen legjobb
játékvezetője" számát...? :)
Puhl egyértelműen megmondta, hogy les volt.
Buffon pedig nem szabálytalankodott a lófejűvel egyértelműen látszott, szinte hozzá sem ért.
Ha elesik sárge műesésért, legalábbis egy korrekt bírónál.
A tegnap esti nem volt az...... -
#2265 és? nem azon múlt a meccs -
#2264 Több szakértő véleménye meg épp az ellenkezőjéről egyezik meg...
Továbbá érdekes, hogy minden reggeli sport hírben "lesgólról" beszélnek.
-
#2263 Nem mondtam, hogy te mondtad, csak a te hozzászólásodra hivatkozva reagáltam rá. -
Nandusz #2262 Azt meg sztem hagyjuk, hogy szabály szerint is les volt-e, vagy sem. Hisz több szakértő véleménye megegyezik abban, hogy amiatt, mert panuccit épp saját csapat társa buffon lökte ki a a pályáról, emiatt őt (panuccit) játékban lévőnek is lehet tekinteni, tehát nem volt les.
Jól is nézne ki a dolog, ha egy gólveszélyes helyzetben felrúgom saját csapat társamat annak érdekében, hogy megakadályozzam a gólszerzést nem?
Másfelől meg nem győzöm hangsúlyozni, hogy hamarabb is születhetett volna az első holland gól, ha Van Nistelroy simán elesik, amikor Buffon szabálytalankodott vele ugye. Ezt azért sok olasz drukker elfelejti.
Továbbá...a második félidőben a hollandoknak is volt annyi, ha nem több életveszélyes helyzetük, mint az olaszoknak. -
#2261 Hát azért a 90es években jóval támadobban nyomták az olaszok mint mostanság!
10percig röhögtem amikor aztmondta a kommentátor h tul sok az offenzív játékos a csapatba!Vajon kire gondolhatott?,mert Camoranesi,di Natale me toni aki offenzív max... -
#2260 azt hogy széttörte nem én mondtam hanem a kommentátor meg a stúdióban lévő szakemberek
és egyetértek az előttem szólóval. a foci nem egy begyepesedett dolog, egy világbajnok csapatnak alkalmazkodnia kell az ellenfél játékához és/vagy rá kell erőltetni a másikra a sajátját... és ez most nem sikerült az olaszoknak... Del Piero beállása után még volt egy hangyányi reményük, de pl van der Sar miatt azt sem tudták kihasználni -
#2259 -
#2258 Újítani sztem épp tudtak a 2. félidőben (a 74től a 76percig pl 3 óriási ziccer maradt ki ez pech).
Sztem az nem kérdés hogy mit keresnek ott...
Én csak azt mondom, hogy nem lehet figyelmen kivül hagyni egy gólt, pláne ezen a szinten. -
Nandusz #2257 Ilyen a foci...sajnos nem mindig olyan játékot kell játszani, amit tudunk, hanem olyat amilyet a helyzet épp megkövetel. Mivel van a pályán egy ellenfél is, ezért sajnos az megváltoztathatja az előzetes számításainkat.
Ha az olaszok nem tudnak a pályán újítani a győzelem érdekében, akkor mit is keresnek ott? -
#2256 Én nem azt mondanám, hogy "széttörte" a csapatot.
Hanem: a holland gól után, olyan játékot kellett, hogy játszon a csapat, ami nem a sajátja. Az olasz foci nem a 90 percen át tartó offenzív játékról szólt sose. A fociban ezért nem helytálló az sem, hogy vonj le egy gólt és 2-0 ---> ok okozat (hozzáteszem, hogy ha nem lett volna a lesgól, sztem a hollandok akkor is nyerhettek volna, mert a védelmünk pocsék volt sok mással egyetemben) -
#2255 Húúúúúú tegnap alázás volt! Ennyit a világbajnokokról!
A les gólról meg annyit, hogy remélem még kapnak vagy 5 ilyen gólt mert meg érdemlik!
Én meg mondtam, hogy még egyszer nem lesz olyan mákjuk mint a vb-n
-
#2254 Lukas Tóninak (de ez vonatkozik az olaszokra összeségében) ki kellett volna használni a hatalmas helyzeteit, itt kezdődik a dolog...
Nem kell semmi temetni ha hollandok behúzzák a 2 meccsüket, akkor az olaszoknak elég egy győzelem mondjuk a románok ellen + egy x a franciák ellen és tovább megyünk (persze nem ez az egytlen lehetőség sztem lesznek itt körbe verések)
A védelmet sztem jobb mindenkinek ha nem kommentálom a bíróval eggyütt...
Ambrosinit, Materazzit, Tonit én kihagynám, helyettük Derossi, Piero és Grosso be. Cannavaro nagyon hiányzik, de nélküle is meg kell hogy éljen a csapat.
Grat a hollandoknak jól játszottak mindent összevetve.
-
#2253 ok, vonj le egy gólt, akkor is 2-0
marhaság hogy az a gól "széttörte" az olasz csapatot... egy világbajnok, ekkora rutinnal és ilyen klasszisokkal játszó csapat ne essen már szét ha kapnak egy gólt... láttunk már náluk gyengébb csapatokat nagyobb pofon után talpra állni... és azt ne mond hogy a másik két kontragólnál azért nem mentek fel az olasz védők mert "de szar, kaptunk egy gólt, menjünk haza...szar az élet, mit keresünk mi itt...A MAMÁMAT AKAROM"...
hát nem...szarul védekeztek, és meg lett az eredménye