11406

A téma használatának egyszerű módja:

- Átnézed a bannerban található két nagy kék linket

- Ha esetleg nem találod benne amit szeretnél, akkor kérdezel.

- Ha 48 órán belül nem válaszol senki, írj mégegyet, hátha csak véletlen kihagytuk.

- Várakozási idő tehát 48 óra, NEM 2-3 perc.

Kösz.

• fery02
    Ezt lemérted vagy csak megsaccoltad a lassúságáról ítélve? Am elméletileg annak mindig ugyanolyan gyorsnak kellene lennie, szóval lehet a szolgáltatónál van gond.
  • dragon11
    #9631: Nem baj,figyelmen kívül hagytam, de attól még a megoldást leírtam, ellenben Te pótoltad, gratulálok. Amúgy a kérdésének köze nincs ahhoz, hogy miért van korlátozva a nete, a megoldás "oldja" fel.^^

#9632: Én már leírtam..>.<
  • reger
    Van valakinek valami ötlete hogy miért csökkent le 1ik napról a másikra a netem 4 megáról 0.2 re ?
  • fery02
    Én hétvégén mélyültem bele a port nyitás rejtelmeibe, de én csak routerben dolgoztam, mivel szoftveres tűzfalat nem használok. Ha kell benne segítség segíthetek.
  • KaszaN
    És hogyállítsam be hogy azt nevédje? Vagy mégjobb, hol?
  • Fabio Capello
    gratulálok, csak a kérdésre nem válaszoltál.

Amelyik portra te gondolsz Kasza, azok kapuk a tűzfalon, ahol az adat korlátozás nélkül áramolhat ki-be (ezt kell beállítanod, hogy egy adott portot kinyisson - vagyis azt a kaput ne védje tűzfal)
  • dragon11
    A routered v. a tűzfalad fogja a bejövő/kimenő kapcsolatod.. ha routered van, portforwardolni kell az adott portot(kinyitod a portot, nyersen), v. a tűzfalba meg kell adnod a port számát, hogy engedje ki.:)
  • KaszaN
    Nemtudja valaki mi az a port? A a letöltőprogramom túl lassú és írja is hogy mért. Azt írja:Nem lehet kapcsolódni A tűzfal/router korlátozza a hálózati forgalmat.Notnod kell egy PORTOT, hogy mások kapcsolódhassanak hozzád. Tehát egy mi az a port, kettő hogyankell portot nyitni, három azt a portot valami számban kell megadni. Segítsetek!
  • dragon11
    S azt a folyamatot, -amikor be van kapcsolva egy gép és csak akkor megy a többin a net- nevezzük Crossnak.:D
  • BenceYCE
    Asztal/jobb klikk/tul./asztal lapfül/asztali elemek testreszabása/asztal karbantartás varázsló futtatás blabla pipa kivesz
  • fery02
    Mi ennek a számnak a címe topik
  • Colton
    Hali!

Nem tudja valaki, hogy ennek a reklámnak mi a zebéjének a címe?
    link
  • Prince23
    A Pando media Booster progi mire jó?
    most töröltem le amúgy :D
  • jackcsabi
    Üdv.
    Eltünt a tálcáról az ati ikon, és az Ati technologies mappa is üres mióta reinstalláltam a catalystot, mostmár többször is és mégis ezvan üres marad a mappa és az ikon sincs meg.
    Vki help?
  • Saddalim #9622
    a router egy kis doboz (valójában egy miniatűr számítógép), ami kapcsolatban van a modemen keresztül a nettel, és továbbadja a netet X db gépnek. az a jó benne, hogy a gépek egymástól függetlenül tudnak netezni, ergo nem kell bekapcsolva lennie vmelyik gépnek ahoz hogy egy másikról netezni lehessen
  • KaszaN
    Várjunkcsak jólértem hogy ez a "router" valami program? Vagy rosszul értette? Csak mert utánanéztem és télleg van ilyen progrram...
  • Forcee
    miért lehet az hogy a witchernek a grafikája nagyon hülyén néz ki teljesen max grafikán? mintha rosszul kezelné az elsimitást a gép mert olyan mintha tök szar lenne a felbontás az elsimitást észre se lehet venni. atim van és probálkoztam a állitgatni de csak aztértem el vele h másik játékba aminem 100 fpsem volt lett 15 :S.
  • jackcsabi
    Mindegy.
    De ha másoltad akkor 2szer vannak meg elvileg tehát plusz helyet foglalnak, ezért jobb a kivágás.
    Nade aza 2 kb plusz hely nemfog megártani.
  • Prince23
    Létrehozott egy külön mappát az asztalon, és oda helyezte őket. Én meg fogtam, és kimásoltam onnan az asztalra. Vagy lehet kivágni kellett volna. vagy ez mindegy?
  • jackcsabi
    Megkeresed öket és visszateszed.
    Dehát ha ilyen gonosz voltál hogy elküldted öket egy végtelen örökkévalóságba azzal hogy a továbbra kattintottál hát magadra vess.
  • Prince23
    Elindítottam a gépet ma, és ez az üzenet fogadott:
    az asztalon nem használt ikonok vannak, és bejött egy ablak, és a tobább gombra kattintottam, és eltünt egy csomó ikon.
    Hogy lehetne visszahozni az ikonokat?
  • Fresh Duke
    Szerintem használj routert, azzal biztos jó lesz.

#9611: Épp mostanában gondolkodtam rajta, hogy kellene v.mi, amivel meg tudom osztani a netet két egyelő részre, akkor gondolom azzal a programmal menni fog. :)

Lenne egy kérdésem:
    Újra raktam a gépet, és felraktam pár programot, amik amúgy is fent voltak a gépen. Ezen programok közé tartozik a Sbybot is.
    Miután felraktam, egyik kéretlen mellékhatása az lett, hogy ha rámegyek valamire jobb gombbal, akkor a lista tetejénél ott van a "Scan using Spybot..." lehetőség.
    Ezt hogyan lehet eltüntetni? Néztem a Spybot beállításokat, de ott nem találtam erre lehetőséget.
    (UI: A NOD-nak is van ilyen funkciója, de az rákérdezett telepítés előtt, hogy akarom-e. Lehet azt csinálom, hogy letörlöm a Spybotot, és újra telepítem, hát ha itt is megkérdi.)
  • Lazarus
    Kötéssel próbáltál variálni? Vezetékeket kicserélni; megfordítani a net bekötésének sorrendjét, te géped legyen az első "vevő"; switchel elosztani a netet?
  • KaszaN
    Najó ez érthető de akkor mértszűnik meg amikor csak az egyik gép megy? Hozzáteszem csak az egyik gép csinálja ezt.(ameik az enyém)Úgyvan összekapcsolva hogy az egyik gépre van vezetve a net abból vazet eg másik modembe ami átvezet az én gépembe és így nálam is van net viszont nemkell a másik gépnek mennie ahoz hogy nálam legyen net. De akkor is megszűnik.
  • zeli
    Na, ez jó ötlet! Ezt ki fogom próbálni.
  • Lazarus
    Ezért érdemes felrakni a netlimiter nevű progit minden gépre és lekorlátozni olyan mértékben ha valaki nekiáll netezni maradjon 1 megabit a másik gépen, bene lagoljék a CS
  • Fabio Capello
    ha mindkét gépen neteznek, és olyan 10-20 mbit körül van a sávszél, akkor előfordulhat, hogyha a másik gépen nagyobb az aktivitás (poresz letöltés, stb), akkor a másik gépről nyer sávszélességet

sarkított példa: van egy 10 mbites net, amit egy iskolában 10 gép között osztanak meg. Ez durván számítva 1-1 mbit minden gépnek. Haviszont pistikének megtetszik a crysis egyik ötszáz megás videója, és elkezdi letölteni, a többi géptől elveszi az 1-1 mbiteket, hogy a legjobb sebességet adja a legnagyobb erőforrást igénylő gépnek. Ergo pistike vígan töltöget, öt másikat meg esz a franc, mert vagy nincs, vagy nagyon lassú a net.

remélem érthető :)
  • predator0
    Ebből a leírásból nekem nem érthető, hogy a két gép miként van egymással, vagy az internetre csatlakoztatva. Az sem világos, hogy az internet miféle.
  • KaszaN
    A #9585 hozzászólásra valaki?
  • Prince23
    Köszi:)
  • Fabio Capello
    akkor kilőjük :)

start - futtatás - regedit

keresd meg a HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ UnreadMail

részt, és a Message Count értékét állítsd nullára
  • Prince23
    Törölve van. És mégis ott van, most indítottam újra. És csak jelzi, holott üres, minden.
  • Fabio Capello
    delete it.
  • Prince23
    Épp ez az, hogy már elolvastam illetve megnéztem a képeket. Mert küldtek képeket (csak kép). és mégis ott írja, üzeni, hogy elolvastalna, pedig már megnéztem őket 10szer is :D
  • Fabio Capello
    msn-es emailek. Ha msnen lenullázod őket (kukázod, elolvasod, stb) akkor eltűnnek. Ez amiatt van, mert a felhasználói fiókodot az XP automatikusan összeköti a Live-fiókoddal.

#9600: itt feltöltöd a gépről a képedet, utána a BB-kód nevű részt kimásolod, és egy az egyben beilleszted a fórumba.

#9599: Hadilézer? :D
  • Prince23
    Nekem ilyen felhasználós bejelentkezős fiók van az xp-hez.
    No, tehát, amikor bejönnék xp-be, rá kell kattintsaj a fiókomra. de van egy kis zavaró tényező: a nevem alatt az van: 2 elolvasatlan ünezete van (hotmailes email). de én már megnéztem őket. és minden bejelentkezéskor ezt írja, hogy 2 elolvasatlan levele van.
    Hogy lehetne ezt kiikatatni?
  • triskay
    Szervusztok. Rég jártam itt és szeretném megkérdezni hogyan tölthetek képet fel a fórumokra. Régen volt erre valami uw.hu-s oldal. segítséget előre is köszönöm
  • Saddalim #9599
    #9597: a régebben mennyit takar? öreg cd nem ideális tárolás mellett romolhat el magától. zsír, karc, por?
    #9598: kompatibilitási módot próbáld ki, ha nem jön be, akkor vannak ott olyanok hogy kevesebb színnel, kisebb felbontással, azokkal is megpróbálhatod
  • Forcee
    ja megvan nem ottvolt a probléma h nemvolt fönt valami ami kellet volna.

amugy miért lehet az hogy egy pár programot ha el akarok inditani akkor azt irja ki h : az alkalmazást nem sikerült elinditani mert konfigurácioja helytelen. az mi lehet? O.o szarul raktma föl mert az lehet h a cd olvasom szarul cisnálja mert egy picit régi és már szar
  • Fresh Duke
    Van egy kis problémám. Régebben kiírtam egy filmet egy CD-re, avi formátumban.
    A számítógép és a DVD lejátszó is lejátsza gond nélkül a filmet, viszont mikor fel akartam másolni a gépre, akkor CRC hibát írt ki.
    Ez ellen mit lehet tenni, és ezt miért írta ki?