41998

photoshop-banner.jpg
  • III dOMINO III
    Ez így jó?
  • Bexter
    Muti :)
  • ScarY MAN
    +1
  • MANOWAR
    Drukkolok neked, de ne hagyd magad átcseszetni fillérekért.
  • III dOMINO III
    Hurá!
  • SMGBAS
    Írtam nekik, hogy egy összeget adjanak a rajzokért és utána a teljes bevétel az övék (kiderült, hogy nem csak a comic stripem érdekli őket hanem a karikatúrák is)
  • III dOMINO III
    Juj, mindjárt ránk támad a Chucky hadsereg

Amúgy mekkora munka lehet ezeket így összerakni,a festés a varrás, no biztos meg is kérik az árát.
  • MANOWAR
    Hangulatos lett, nekem egy "picit" sötétnek tűnik valószínűleg a két oldalsó csík miatt, esetleg hozzá illő (népi?) motívumokkal egy kicsit világosítani is lehetne ha nem lesz tőle túl gicses....
  • pyrohun #39589
    Módosítottam a felső részen:

• pyrohun #39588

Koncepció egy készülő (valószínű egyoldalas) weboldalra. Igazából még nagyon félkész..

• Spészgószt
    azt vágom :D láttam én is
  • SMGBAS
    5. kép címe
  • Spészgószt
    alapvetően az átbaszós és már nevetséges kategória arányok miatt linkeltem be, de a dizájn se kutya
    egyszer láttam valahol egy képet amin egymás mellé volt téve a "katalógus kép" és egy valós fénykép, ahol egy valós méretű ember állt abban a medencében...mondanom sem kell bokáig ért neki nem derékig...
  • LaliK
    Jéééé! Most jöttem rá hogy mi az a falu medence :D
  • SMGBAS
    Falu medence xD
  • NessieGraf
    Ez egy szembántó rettenet. Szerintem. Ráadásul aránytalan. Össze nem illő színek és stílusok.
  • cenobite
    A retusról és társairól. Én is körbevágtam már nem egy fotót, és túl vagyok jópár prosin, szóróanyagon kisebb nagyobb cégeknek, így 12 év távlatából.
    Ügyfele válogatja, hogy milyen igényei vannak. Voltak olyan ügyfelek, akik elküldtek egy kb. 400 x 300 pixeles képet, hogy abból kell nekik a prosiba egy kb. 10-15 cm-es. Mondtam, hogy nem lesz szép, homály lesz. Nem érdekelte. De mondom szinte semmi részlet nem fog látszani, ocsmány lesz. Nem érdekelte. Hívtak is a nyomdából, hogy "van itt egy oldal, amin az egyik fotó..." Igen mondom tudom, az ügyfélnek tökéletesen jó lesz így, mert ő kérte. :)
    Természetesen a többség azért igényes munkát akart és ehhez adott megfelelő időt, anyagot a szerkesztéshez.

Az ilyen "200 fotó egy A/4-es" szóróanyagon típusú cuccoknál szerintem felesleges a minőségen agyalni. Én csak mosolygok, hogy valaki hogy lehet ilyen hülye, hogy ennyi szart szuszakol be ekkora helyre. És mennyi ilyen van... :)
  • cenobite
    Fotók összenyomva, a "fő" képen a zöld kiveri a szemem, többféle betűtípus... Ha hirtelen - messziről - ránézek, akkor még so-so, de jobban megvizsgálva nekem nem tetszik.
  • pxxl
    ez kb úgy néz ki, mint egy új ps user, aki ismerkedik a layer style-okkal. inner shadow, drop shadow, inner glow, gradient mindenhol :D
  • MANOWAR
    Szeret a szaturációval játszani, és még komplementer színeket sem használt...legalább nem folyik ki az ember szeme.Jól látom a képek elégé össze lettek nyomva?
  • Bexter
    Hát elég ratyi ahhoz képest :D
  • RaZoK
    2011 webtrend
  • RaZoK
    ez ma a deviantarton a 2. legnépszerübb webdesign ...(Y)
  • III dOMINO III
    Úr Isten!
    Retoucher, sajnálom ha megbántottalak a tudatlanságommal .
    Csak elejtetem egy fél mondatot, amit talán nem is gondoltam rendesen végig.
    Egyébként én is " pászítotam " már ,még ha akor nem is tudtam pontosan mit csinálok , pont egy akció katalógust választottam corel gyakorláshoz , minden képet külön kikerestem (google) és mindet körbe is vágtam...ha jól emlékszem olyan 3 napig szórakoztam vele , szóval tulajdonképen tudom hogy nagy munka, de bután azt hittem egy profi keze alatt ez gyorsaban megformálódik , kiforr.

Még tanulok , remélem ebben a fázisban még meglehet bocsátani az ilyen jellegű hülyeségeimet

• SMGBAS
    Már a lépeimet eladhatom, a karikatúrák miatt kellett vennem számlatömböt meg külön adószám etc (:

Persze nem úgy gondoltam a gyártást, hogy leszaladok itt valami boltban, hanem neten és azt eladni. Múltkor találtam valami céget ami 1700-ért vállalta a pólókat
  • RaZoK
    ha határidő van akkor nem lehet szarakodni. kell, hogy az emberekhez eljusson a termék legalább egy héttel az akcio előtt, hogy már a boltban tobzódjanak a szarjukért.

meg ügye a szórásra is kell idő, necces
  • MANOWAR
    Akkor cseszék meg, és ne csodálkozzanak ha ez lesz a vége.
    Vagy lehet nem is érdekli őket?
  • RaZoK
    * ja bocs mégegy post:

nem, nem én készítettem még mielőtt valakiben felmerülne...

a grafikai szakterületnek ezen részét tartom a leggányabbnak, nem csinálnék ilyet, ha igen geci sokat kérnék érte az meg nem fér bele a büzsébe szóval keresnek mást =)
  • RaZoK
    * egyébként ugye adott a céges arculat illetve a design elementek. ez ok. ezért gondolja a laikus, hogy pár óra alatt kész ...

és még a formatervezésről, esztétikáról, harmóniáról, typográfiáról, áttekinthetőségről és nem utolsó sorban a minőségről szó sincs...
  • RaZoK
    "Nem hiszem hogy azt mondják neki Te egy óra múlva küldjük a nyomdába addig legyél kész vele, szerintem 2-3-4 napja biztos van rá."

Hát ezen majdnem besírtam :D Rosszul tudod, legfeljebb egy munkanapja van rá.

Látom fogalmad sincs mekkora baromarcuak lehetnek egyes ügyfelek a határidőre vonatkozólag.

A grafikai munka nem pizzasütés, hogy 30 perc és kész főnök.

Ha valaki komolyan venné amit csinál és gyors összekell rántania valamit, abbol sosem sül ki semmi jó.

1. szar lesz és magát égeti

2. szar lesz és visszadobják, köszi puszi viszlát

3. szar lesz, visszadobják, megködbéreznek

ez a melo sem habostorta ám
  • MANOWAR
    PS Hun izék érdemes némelyiknél a részleteket meglesni elég szépen kivannak dolgozva.:)
  • MANOWAR
    meg ugye kérdés, hogy te is eltudsz-e annyit passzolni mint ők.
  • pxxl
    plusz kiváltod a vállalkozói engedélyt, céget alapítasz :)

sztem 1-2 darabnál még elmegy az otthoni fusiban gyártott póló, de ha befut sok sok rendelés akkor futkozhatsz mint pók a falon :D
  • SMGBAS
    pl azért, mert nagyobb hasznom lenne ha az egészet én csinálnám :D
    Teszem azt, 3000 egy póló annak ugye 600 Ft a 20%-a és ők megcsinálják egy ezresér így van 1400 hasznuk. De ha én csinálom meg mondjuk 1500-ért és eladom 3000-ért akkor már 1500 a hasznom (:
  • pxxl
    ideges vótá? :D
    nincs sör, sör csak pénteken jár (meg ma nekem otthon)
  • MANOWAR
    Jól van megnyugodtam :)(hol a söröm?)xD
  • pxxl
    ennek az a hátránya is megvan, hogy hozzászokik az ember, hogy áhh, jó ez így is. aztán másik melóhelyen meg ezen fog megbukni :)
  • pxxl
    személy szerint

5 év magyarország legjobb, középeurópa egyik legjobb nyomdájában
    4 év egy kisebb grafikai stúdióban.

szval van fogalmam a körberajzolásról, és a nyomdai dolgokról :)
    nem kevés meló ment át a kezemen, és főleg a nyomdában - ahol nem az a filozófia, hogy sok munka szarul, hanem inkább kevesebb, de qva precízen - tanultam meg, hogy szépen kell dolgozni, és ha kell, akkor szarból építünk várat :)

mondjuk egy ilyen szintű újságot mint ezek a szórólapok, nem vennék véresen komolyan :D
  • JagFater
    Nem értem a hisztidet...
    Ha kell a meló, akkor megcsinálod szépen a sokat.
    Hidd el, sokan szívesen "pászolnának" egész nap babahintőporos flakonokat, meg étolajas bödönt..
    Ha a megrendelőnek jó a szar is, akkor egyértelmű, hogy nem baszakodik vele az ember. Viszont lehet, hogy ezzel a hanyag melóval nem dolgozol sokáig.
  • MANOWAR
    Pászolás= beilleszteni (a környezetbe illően, méretben, színmélységben, árnyékok, effektek stb) Persze, hogy nem egy órás melóról beszélünk csak rohadtul szembe ötlenek a nagy hibák, bár azt is nézni kell hogy "mi" más szemmel nézzük mint aki nem foglalkozik ilyesmivel....