79
  • noss
    opera 'normálisan' +nyittya, de ff másfél menteni akar lemezre...
    tipp: az adott oldalnál van a probléma
  • silanor
    Ezt az oldalt pl nem tudom megnyitni az 1.5-os ff-el: http://www.proeditor.net/
    nalatok mukodik? Nekem mindenkeppen le akar valami file-t menteni.
  • FTeR
    az senkit nem érdekel, h a w3c validátor mit mond, azt senki nem használja böngészésre :)
  • bmagyarkuti
    Hiába vársz rá, az RC3-ad sosem frissül majd 1.5-re, van egy megrázó hírem az RC3 az 1.5.

RC=Release Candidate=Kiadásra jelölve
    Az utolsó kiadásra jelölvét kiadják, ez van :(

Ha ez nem elég, nézd meg most a névjegyét az RC3-adnak, alul ezt olvashatod: Gecko/20051111 Firefox/1.5

Töltsd le a mozilla.com-ról az 1.5-öt, és láss csodát: a névjegyben Gecko/20051111 Firefox/1.5
  • MrCrowley
    Há' nemtom, de most egy saját oldal gyártásánál épp az IE nem akar korrekten megjeleníteni. Jah, és W3C validnak találja a CSS-el egyetemben!! Grrr.
  • FTeR
    1.5ben megváltozott a renderelés rakat paramétere, a szabványosság jegyében ez nem beállítás kérdése (habár nemtom konkrétan mi a bajod). ettől rakat oldal bekrepál...
  • valamit
    nem, ez valami beállítás hiba, mert az 1.0.7-el ment ... szal valami más ez
  • FTeR
    találtam vagy 3 újabb oldalt, ami bekrepált az ff1.5 nagy w3c kompatibilitásába.
  • FTeR
    itt mire gondolsz? sztem alapból ff semmit nem enged.
    egyébként kérdezz rá az ff topikban (fórum/operációsrendszerek, felhasználói programok/mozilla firefox)
  • FTeR
    az DHTML, vagyis javascript (nem java).
    azért lehetnek ilyen elváltozások, mert mozilláék szarnak a kompatibilitásra. ekkora %nál még megtehetik.
  • Yossarian
    nem találom benne, hogy hogy holt tilthatom meg a FF-nek a programtelepítést. Lehet felületes voltam, de ha vki tudja, szánjon már meg lécci!
  • fflx
    regebben meg zavartak azok az oldalak, amik nem jelentek meg az epp aktualis bongeszomon, de mostanra eljutottam arra a pontra, hogy leszarom es egyszeruen nem nezem azokat az oldalakat, ahol nem hajlandoak egy pici kis erofeszitest sem tenni, hogy normalisan megjelenjenek. (nehogyma holmi jott-ment 'webfejleszto' hatarozza mar meg, hogy milyen bongeszot hasznaljak)
  • valamit
    na ja, de nekem nem mindig az... csak épp nem tudom min múlik
  • takysoft
    nekem az sg.hu almenuje is szar
  • takysoft
    nem "rediscover the web" volt?
  • valamit
    pl. olyanra gondolok mint az NemzetiSport menüje, ami az 1.0.7-el full jól működött, az 1.5-el meg nem jönnek le az almenüi... persze lehet nem php: java vagy flash, vagy kutyafüle, csak fogalmam nincs mi baja (ha legalább kiírná, hogy ez v. az nem jön le:( )
  • MrCrowley
    Ez a "always use protection" ff logóval kicsit durva. Mégha egy pf/iptables reklámozná így magát..:) A "get back the web" még elment valahogy.
  • Mr Manson
    vazze ez beta! mar reg van vegleges is
  • Mars
    1.5 magyar (b)
  • EvilDevil
    "Böngésszen nyugodtan - a Firefox megvédi a vírusoktól, kémprogramoktól és felugró ablakoktól."

Na ezért ez egy erős túlzás... a kémprogramok és a vírusok nem csak a böngészőtől függenek bár kétségkívül sokat számít.

Ezt be is bizonyítom: látogassatok el a Crackserver.com-ra... töltsetek le bármilyen cracket.. ezután nézzétek meg az automatikusan induló progikat.... ott lesz egy adobemgr.exe nevű
    progi, szépen berakja a system32 könyvtárba.. és a következő induláskor már fut is a kémprogi :D
  • Caro
    Kinek hogy tetszik...
    én mindenesetre maradok a kliens mellett.
  • FTeR
    ugyan már, nem kell engedni az activeXek automatikus telepítését és csak a neptunt engedélyezni benne.
    attól nem lesz biztonsági rés, h a futtató környezet fennt van.
  • FTeR
    van egy olyan ext ami kattintásra átváltja a tabfűl motorját IEre. "IE Tab" a neve, ext oldalakon megtalálod.
  • FTeR
    apache van a gépede?
    vagy mire gondolsz, php a szerver oldali, nem sok köze van a böngésződhöz.
  • FTeR
    de tudja, azért mondtam, h még jó,h az operának nincs nagy hatása a piacra.
    igazad van, én fejlesztői oldalról néztem. egy felhasználónak persze, h nem kell vele foglakoznia.
    nekem nemrég pont azért kellett egy xml feldolgozó részt server oldalon is leprogramozni, mert opera nem képes rendesen kezelni. ez pont megduplázta a munkámat. még a 8as verzsön környékén operájék pofátlanul azt mondták, h akinek kell az server oldalon végezze el, mert ők ugyan nem fognak foglakozni vele, aztén rendesen kaptak a pifájukra, szal 9ben már van vmi fejlődés
  • Caro
    Nem javaslom az ActiveX telepítését, explorerben is egy csomó rés forrása.
    Szedd le a citrixtől a klienst!
  • valamit
    valaki meg tudja mondani, hogy miért lehet, hogy mióta 1.5 van fenn miért nem megy a php? (de ez minden frissítésnél az agyamra megy)
  • Sephi
    Nagyon teccik! :D
  • Gemnon
    Próbáld ezzel az extension el, majd ha megjelenik az 1.5-höz (mert ha jól láttam csak a régiekhez van).

De gondold meg, mert nem csak a neptun használ activex vezérlőt, hanem sokkal kellemetlenebb dolgok is. (igaz, ha jól emlékszem rákérdez a vezérlők telepítése előtt)

Ahogy a site is írja:
    It is extremely, hell-freezing-overly, unlikely that Mozilla is ever going to support ActiveX by default. This plug-in is designed for custom, legacy and intranet solutions and nothing else.
  • morgo
    kar, hogy IE-kent kell azonositania magat az operanak, kulonben jopar oldal nem muxik :(
    (pl.:gmail,vipmail)
  • pbes
    valószínűleg félreértettél, rosszul fogalmaztam:
    szerveroldalon nem használják annyian, hogy nekem kelljen váltanom, amíg nem fog minden olyan oldal, amiket látogatok ilyeneket használni, addig nem is gondolok arra, hogy lecseréljem, felőlem terjedjen el, nem érdekel, de ha majd váltanom kell, akkorra remélem Operában is rendesen megcsinálják vagy felrakok FFet mellé vagy IE7et
    de ha ilyen nagyon jó, mint a szavaidból kiveszem, akkor miért nem terjedt még el? IE nem támogatja?
  • Pharaoh
    A Neptun-t az mát be tudja hozni?
  • blackeagle
    Majd letöltöm 2 hét múlva a köv. verziót amibe már benne lesz egy hibajavitás is . Szinte biztos h. hirtelen találnak valamit majd pár héten belül.
  • Gregorius
  • Gregorius
    Én még az RCakárhányat futtatom, és abban semmi gond nincsen azzal, hogy megy benne a garbage collection jól. Szóval lehet, hogy terpeszkedik, de még egy tab bezárása után is kiszedi a memóriából. A kész 1.5 viszont nem tudom, hogy fut, mert hála Istennek ahhoz képest, hogy a legfőbb újítása a frissítés funkció, az RCverziók nem találnak frissítést, hogy esetleg egy teljes működőképes 1.5-t varázsoljanak magukból.
    Nem baj, én várok, időm, mint a tenger. Különben is most szedtem össze egy aranyos kis Spy Sheriff-et, és más böngészőt összeba*ltázott, a FireFox-omat nem. Úgyhogy én nyugodtan ringatom magam a hibás biztonságérzetemben.
  • FTeR
    hehe, nem ismertem ezt a tesztett. azt tudtam, h ff csak marketing rizsa, de hogy ennyire?? =P
    már mondtam ugyan, de ahhoz képest, ff legnagyobb platformja a win (nagyobb, mint az összes többi együttvéve), elég nehézkesen veszik rá magukat az optimizálásra.
  • Gemnon
    Megvan. Kiszedtem a saját DLL-jeit (kivéve ami mindenképp kellett neki) és megy mint a gyorsvonat. :) Sokkal gyorsabb mint az FF, csak az a gond, hogy a w3c.org-on kívül nem igazán jelent meg semmi amit próbáltam. :(.

google.com,sg.hu -> accessing, connecting, accessing ...
    De ezt csinálta wine alatt is.
  • FTeR
    1. 7nél hagytam ott az operát és még nem támogat bizonyos dolgokat, addig nem fogum újra használni. persze gépen most is fennt van...
    2. "de még nem használják annyian, hogy kelljen"
    ez a lehető legbénább érv. amíg valamit egy megjelenítő környezet nem támogat, addig nem is fog elterjedni. szerencsére opera nincs ilyen hatással a piacra.
    3. igen, viccből, "enyhe" iróniával fűszerezve mondtam.
  • Gemnon
    Ki van kapcsolva látszik a képen. Gőzöm nincs mi, én arra tippelek, hogy nem tudja rendesen emulálni a 3.5-ös NT-t (ez nincs is a kompatibilitás listában) de lehet tévedek. Csak azért gondolom, mert nem is próbálkozik, hanem azonnal kidobja a hibaüzenetet. :(
  • FTeR
    egy igazán átgondolt weblapnak ez nem kéne, h gondot jelentsen :)