79
  • FTeR
    valszeg tűzfal nem?
  • pbes
    A 8.5ös Operával 1 olyan oldallal találkoztam, ami hibásan jelent meg, remélem a 9es még ennél is jobb lesz.
    Egyébként meg FFnél is vannak hibás oldalak.
    Az XML támogatása tényleg elég gyenge, de még nem használják annyian, hogy kelljen, remélem a következő verzióban ezen is csiszolnak.
    Azt meg hogy mindennél gyorsabb, ugye nem gondoltad komolyan?
    http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html
  • Gemnon
    És wine alatt ment a net része. :(
    Igaz enyhén furcsán jelent meg a lap amit próbáltam de gondolom azért mert CSS akkor még tervbe se volt :)
  • Gemnon
    Az 1.0 és 2.0 Win 9x verziójának telepítése emulációval is kudarcba fulladt, de a Windows XP-t sikerült rávenni az 1.5-re (NT 3.5 verzió) (NT 4.0) emulációval, de nem hozza be a spreadfirefox.com-ot (hogyis mondjam egyetlen oldalt se hoz be :().
  • Caro
    Az is jó.
    De wine van windows alá is! :D
  • Darth Sith
    én maradok az Opera 9.0-nál :)
  • FTeR
    ez akkor lenne érdekes, ha linux natívban futtatná.
    emulálni win-en is lehet...
    (nem a jobb katt kompatibilitásra gondolok)
    ha nyagon gizdulni akarunk, akkor egy proci szimulátorra feltelepíthetjük még a win1.5öt is ;)
  • Gemnon
    1.0-ás IE-t akartam, de azt nem vitte a Wine sem.
  • Gemnon
    Csak játék a verziószámokkal vagy méginkább nosztalgia (elfelejtettem, hogy nézett ki :)). Ha natívba futna Windows-on lehet lepipálná az FF-t sebességben.
    Nem, ugyanazon a gépen fut, csak mivel nem akart felmenni XP-re, így elindítottam a CoLinuxot és azon próbáltam wine-al szerencsére úgy már elindult (csak azért kellett a VNC mert a coLinux mint windows szolgáltatásként fut és nem nagyon ad képet :)).
    Amolyan IE 1.5 over wine over coLinux over Windows XP.
  • FTeR
    a netscape 1.5 jobb választás lett volna, az régebbi.
  • Caro
    Egy távoli X szerverre csatlakozik, ahol wine-vel futtatja :)
    Poén, velem is volt már olyan, hogy wine alatt futott program, ami win alatt nem.(3.1->9x váltáskor)
  • FTeR
    nem.
    úgy 19 óta megy, eddig egyszerre 4nél több tab nem volt megnyit, most 2 van és 108640K-t foglal. mondanom sem kell, 2x annyit mint a második helyezett a listán.
  • mousee
    Sztem a verziószámokat nem lehet összehasolítani programoknál... pláne nem ennyi időkülönbséggel... Akkoriban az volt a hájtek.... ma már kicsit más a helyzet... nem azért, hogy az IE-t védejem, mer én is utálom, de ez a típusú összehasonlítás szerintem hülyeség...
  • FTeR
    ebben most az a lényeg, h xp-n van egy remote ami linuxon az IE1.5öt futtatja?
    nem értem.
    vagy ez most vmi játék a verziószámokkal?
  • bundee
    wines ff1.5-ben megoldottak mar, hogy ne terpeszkedjen a memoriaban feleslegesen, ha mar le lettek csukva a nem hasznalt ablakok? mert siman el tudja erni a 200-250 megat is a firefox.exe nalam, ha sokat webezek... ami nem annyira ciki, hogyha valoban meg vannak nyitva az ablakok, de ugy, hogy mar le lettek csukva, es nem csokken a foglalt memoria merete, az mar durva - amugy, ratelepitve a mostani fx-emre, bugos meg mindig nekem ez az 1.5
  • Gemnon
    Bezzeg az IE 1.5

Nem szentségtörés a Linux csak azért kellett mert a csúcs Windows XP már képtelen volt futtatni sorry. :(
  • FTeR
    mert téged nem zavart a sok rosszul megjelenített oldal, a hibás javascript kezelés és az xml teljes hiánya.
    egyébként még mindig ahhoz igazítom az ff exteket, h mit tudott az opera.
    persze most a 20+ extel ami fennt van már többet tud.
    a gond az, h ebből 8-9 alapból benne kéne, h legyen (2-3 meg kimondottan hiba javító, hiányoság pótló).
  • tproli
    OFF

FTeR írta:
    "külön le kell szedni az új exteket. gyak mindenből van már 1.5öshöz vagy 1.6rc-hez.én hajnalban 3 órát szakodtam ezzel"

Miért is maradok az Operánál...

ON
  • bertino
    én már ezzel nyomom
  • FTeR
    külön le kell szedni az új exteket. gyak mindenből van már 1.5öshöz vagy 1.6rc-hez.
    én hajnalban 3 órát szakodtam ezzel. soknál úgy van, h az ext oldalon a régit írja, és ha csak megnézed a részleteket, akkor írja nagy betűkkel, h ez az ext már elavult és x linkről letölthető az új. sajna az ext ápdét kereső nem működik vmi hatékonyan.
  • Bladez
    És nem az állapotsor az:P annál kb 20szor nagyobb:P
  • FTeR
    1. ffet használok, szal ott fikázom ahol akarom.
    2. ebben a topikban te vagy az első aki felhozott bármit az ms-től.
    3. azt senki nem mondta, h az IE6 tökéletes. ellentétben az ffel.
    4. bizsereg az ujjam a flém beindítására, de nem fogom :) (opensourcenál szokás, h a fellegekbe beszélnek és még el is hiszik)
  • Zoldalma
    Ennyi erovel az IE 6.0 ma'r hat kiadas ota stabil...akkor minek javitjak?
    Fura h Te szoktad mondani, hogy a wines topicokba bejarnak a linuxosok fikazni, erre Te minden FF-es meg Linuxos topicba beszolsz mindenfajta kulonosebb elojel nelkul.
  • FTeR
    maximálisan igazad van :)
    igazából csak nem akartam a stabilitást külön írni. az ff mint protection meg népvakítás. fals biztondág érzetet érnek csak el vele.
    egyébként a patchelésen kívűl semmi említésre méltó nincs benne. és ez olyan aminek már az elejétől fogva benne kellett volna lennie.
    hajnalban 3 órát legóztam vele, h használható állapotba kerűljön. végülis biztos van aki élvezi eszt.
    az oldal pozíció megjegyzésre még mindig nincs 100%os megoldás, de 20+ extel azért már elég fullos kis cuccost lehet kihozni belőle.
  • valamit
    az, h mindennél gyorsabb volt, az nem zárja ki, hogy tovább gyorsult nem?
    ami meg az új tulajdonságiat illeti, hát ezt szerintem az update-nél majd meglátjuk, mert most ez tűnik az egyik legjobb-fontosabb újításnak, de a többi... hát, nem sok minden... pakolhatom ide-oda a füleket (ami nem rossz, csak 1 év után nem is sok), az, hogy gyorsult valamicskét megintcsak nem baj, de igazából eddig is használtam, lassabban is (szal ez se új funkció), a 2.0-ban ha minden igaz lesz új Bookmarks, na annak már látom értelmét. igazából, 1.5... eh, lehetett volna ez 1.1 is, vagy jó, update miatt 1.2 esetleg.
  • moha
    szerintem zsíroskenyér
  • Murdoc
    Én sose szoktam egyszerre 25+ oldalt megnyitni, még 10-nél többet se! :) Legfeljebb ha olyan vírust kapok, ami megnyit vagy 100 ablakot.
  • avman
    ugyanazzal svunggal tettem is vissza az 1.0.7-est. egy extension sem megy alatta, amit használok. illetve a flashgotot akarta frissíteni, csak sehogy sem sikerült szegénykémnek. és továbbra is a leglassabban elinduló böngésző büszke címet birtokolja, iga már nem tetű lassú, csak lassú. na majd egy jó hónap múlva, mikor kijön némi javítás + a hozzá igazított kiterjesztések.
  • FTeR
    én azt hittem, h az 1es már teljesen stabil volt és mindennél gyorsabb.
    fura, h nem létező hiányosságokat/hibákat kell javítani
  • Ajnasz
    "Nálam már most bugos egy szürke sáv jelenik meg a böngésző alján és sehogy nemtom kiszedni onnan"
    Extensionök frissítésével/törlésével/újratelepítésével próbálkoztál már?

"én spec nem láttam magyart belőle...
    hol találtátok?"
    Hivatalosan még nincs, viszont a firefox.hu-ra már kitették.
  • takysoft
    fent a "fórum, tartalom", stb sor nálatok is kicsit lejjebb van, mint szokott lenni?
    már mint ff 1.5-tel?
  • takysoft
    én spec nem láttam magyart belőle...
    hol találtátok?
  • mousee
    Én kipróbáltam... Sztem egész korrekt.. :P
  • pbes
    régebbi Ffekhez képest gyors, de Operához képest még mindig lassú, próbálj megnyitni egyszerre 25+ oldalt
  • mousee
    állapotsornak hívják :)
  • Bladez
    Nálam már most bugos egy szürke sáv jelenik meg a böngésző alján és sehogy nemtom kiszedni onnan:P
  • Mr Manson
    van magyar is
  • mousee
    Én már ezen böngészek... :))

Itt nem a csicsára meg ilyesmikre mennek, hanem a stabilitásra... Ez egy jó felfogás, teccik. Ezért szeretem :))
  • Caro
    "Az igazi változtatásokat a böngészőmotorban hajtottuk végre"
    Nagyon helyes!
    Meg is látszik, az előd sebessége se rossz, de az 1.5 viszont ezerrel tép! :)