20
  • reloader
    Szerintem is hülyeség.

Most akkor szabad lenne a vásár és amikor már 2 millió különféle végződés van, azt ki tartja észben, hogy mikor melyiket kell bepötyögnöd?

Ha pedig automatikusan végigfutna az összes végződésen a rendszer, az meg egy akkora adatbázist követelne, hogy csak na.
  • atlagember
    A tojás, mert azt hozta a nyuszika.
  • Bith
    Na, de ne így legyen má' meghonosítva a domain. Inkább legyen tartomány, vagy akármi, találják ki, de ne domén, mert ez bántja a szemem, valami vérgagyi.
  • kukacos
    Olvass helyesírási szabályzatot. A meghonosodó idegen neveket magyarosítani kell, és ez nem is hülyeség. Valamikor pl. az iskola szó is így kezdte ("skola"-ból).
  • Bith
    Valaki árulja már el, hogy ki az a marha, aki kitalálta, hogy létezik olyan szó, hogy domén. Korábban is láttam már egy másik cikkben, de ez sztem egy marhaság. Mondjuk nem is látam még sehol máshol így leírva. Nagyon égő...

Domén...esszem-faszom megáll...picsába...
  • gigian
    Pontosan eröl beszélek!
  • smv
    Ez olyan kamu, hogy csak na.
  • gigian
    Akár ez is lehetne az elsö, mi volt elöször a tyúk vagy a tojás!!! http://www.zsisoft.ws/gdiinfo/index.htm
  • Komolytalan
    Mondjuk 1 csúcsdomainért 1000 dollár az nem pénz úgy, hogy az ezen belüli domainek - gyakorlatilag ezt hívjuk domainnévnek - értékesítési joga is az övé lesz. Pl regeli valaki 1000 dollárért a .video, .game, .cinema, vagy .usa végződést (de lehetne pl .xxx-et is), és aki ezen belül akar valamit regisztrálni, az annyit tejel neki amennyit ő kér érte. Mondjuk szerintem a .xxx az nem 1000 dollárt, inkább néhány milliárd dollárt érne, de amiket itt felsoroltam azokat se igen adnám oda 1000 dollárért ha az enyém volna. Ezért is volt eddig úgy, hogy csúcsdomaint nem lehetett csak úgy hip-hopp gyártani. Szerintem ez nyomta ki ICANNnál a biztosítékot. Ha belegondoltok jelenleg nincs olyan elsőszintű domain, amit csak egy szervezet értkéesíthetne. .com-ot, .hu-t, .bármit lehet venni 1000 helyen, és ez biztosítja azt, hogy egy domainnév nem kerül horror összegbe (10euro nagyságrendű zsé/év).
  • FTeR
    asszem Yeti válaszolt rá.
    én ugyan nem vettem volna ilyen bőre, és csak annyit írtam volna, h az amerikai kormányé és aztán tőlük fakadóan az iparágé (amiben megint csak az USA jeleskedik a legjobban).
    tehát semmiféleképpen nem kollektíven az embereké.
  • Yeti
    Azért az internet már rég nem csak egy amerikai kormány project. Az igaz, hogy az alapja az ARPANET volt, de igazából a protokollcsalád meg a működési elv az, amit abból örökölt az internet. Még Amerikában is, amikor elkezdték összekapcsolni ezeket a hálókat, akkor is csak egy része volt az ARPANET, de még volt pl. NSFNET(ez is kormányzati tulajdonú volt), de még más nem kormányzati hálózatok is. Másrészt Európában is volt már akkor EBONE, EuropeNET, amik viszont európai kormányok projectjei voltak az ARPANET és az NFSNET mintájára. Maga az Internet sok ilyen "kissebb" háló összekapcsolásával jött létre. Mellesleg aztán Amerikában a kormány kilépett a hálózati szolgáltatások területéről, és eladta az infrastruktúrát különböző cégeknek(ezek voltak a PacBell, a Sprint, az Ameritech, meg az MFS), hogy piaci alapokra helyezze ezt a területet. Ez aztán máshol is megtörtént, szal mostanra maga az infrastruktúra az ipar kezében van. Persze a kormány megtartotta az irányítás egy részét az olyan szervezeteken keresztül mint az ICANN, vagy az IAB. És pont erről megy a vita most, hogy miért az övék az irányító szerep, amikor már messze túlnőtt az egész azon hogy ez egy amerikai kormány project.
  • HUmanEmber41st
    z internet egy amerikai kormány projekt. kb olyan mint nálunk a sulinet program, csak "hangyányit" nagyobb sikere lett és "kis" technológiai kutatás is áll mögötte. Tehát a legkevésbé sem az "embereké".
    Akkor kié??????
    Az UFOké ?????
  • DEXTER92
    Akkor a címem inkább ez lesz:
    http://www.dexterweb.dex/
  • abelr
    pénz
  • Caro
    Valamennyi létjogosultsága lehetne, az internet globálissá válásával, hogy új végződések jelenjenek meg, de szerintem teljesen abszurd, hogy mindenféle lehessen.
  • FTeR
    az internet egy amerikai kormány projekt. kb olyan mint nálunk a sulinet program, csak "hangyányit" nagyobb sikere lett és "kis" technológiai kutatás is áll mögötte. Tehát a legkevésbé sem az "embereké".

//cikkhez:
    a dolognak a jóságát az fogja eldönte, h mennyire lehet majd visszaélni vele. pl mivan ha én beregelem, h googlecom és ha vki elgépelve kihagyja a pontot, akkor az oldalamra jut. de lehetne éppen erstebankhu is.
    ezeknek a végződéseknek alapvetően az volt a dolguk, h jól belátható kategóriákba sorolja a címeket, a cikkben említett megoldás pont ezt borítja fel. természetes, h ez sokaknak nem tetszik.
  • jointeer
    fölösleges.
  • Laffite
    Az az amcsik baja, hogy nem nekik jutott az eszükbe, innentől kezdve persze köpködnek... szánalmasak, mint mindíg...
  • hmhm
    baromság.
  • HUmanEmber41st
    Nehogy már majd valamelyik ami gyökér mondja meg,h nekem milyen domain tetszik..
    A net az emberekért van nem????
    Vagy mi szolgáljuk az ICANN-t ?????
    Vegyenek már vissza !!!